Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-10-31

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΕΤΡΙΔΗ
  • [02] ΡΕΠΠΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ "ΦΟΒΑΤΑΙ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ
  • [03] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ Γ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
  • [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
  • [05] EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ
  • [06] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΕΒΕΡΤ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • [07] Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΩΡΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [08] ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΟΦΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [09] ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
  • [10] ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
  • [11] ΕΚΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΑΜΠΟΝΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗ - ΠΑΟΚ
  • [12] ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ SONY
  • [13] ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗ - ΠΑΟΚ
  • [14] ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 147% ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ DESPEC HELLAS
  • [15] 43 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
  • [16] ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑ Η Ν.Δ.
  • [17] ΕΤΕΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Δ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ
  • [18] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
  • [19] ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΛΗΞΕ Η EXPO 2000 ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ
  • [20] Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [21] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - MARFIN ΑΕΠΕΥ
  • [22] ΡΟΥΣΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΤΑΝΚΕΡ
  • [23] ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

  • [01] ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΕΤΡΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (17:35 UTC+2)

    Συντετριμμένοι οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, φορέων της Θεσσαλονίκης, φοιτητές και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον καθηγητή Παύλο Πετρίδη. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη το μεσημέρι στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και η ταφή έγινε στα κοιμητήρια Πανοράματος. Η κηδεία του καθηγητή της Πολιτικής Ιστορίας στο ΑΠΘ και προέδρου του Δ.Σ. του ΜΠΕ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, έγινε δημοσία δαπάνη

    Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, οι βουλευτές Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιώργος Ορφανός, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Κουκιάδης, ο γιος του Ανδρεα Παπανδρέου, Αντρίκος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Κώστας Μαμέλης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρης Γουσίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ 3 Μιχάλης Αλεξανδρίδης, καθηγητές πανεπιστημίου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και άλλοι.

    "Ησουν η ειρήνη της σχολής, του πανεπιστημίου. Υπήρξες ο άνθρωπος της ειρήνης και της αγάπης", είπε ο Επίσκοπος Δαμασκηνός Ιόππης, αποχαιρετώντας τον Παύλο Πετρίδη.

    Ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Αντωνόπουλος, τόνισε ότι ο θάνατος του Παύλου Πετρίδη αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την πανεπιστημιακό χώρο και την Ελλάδα, αφού ο εκλιπών αποτελούσε σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, ένα από τα τελευταία δείγματα διανοητή και λογίου.

    Ο προσωπικός του φίλος καθηγητής Βασίλης Φίλιας, ο οποίος όπως είπε, στα χέρια του και του Βίκτορα Παπαζήση άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Πετρίδης, περιέγραψε με συγκίνηση τις τελευταίες στιγμές του εκλιπόντος. "Σε ένα μαγευτικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας στις 6 παρά 10 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου το γελαστό παιδί έχασε τη μάχη με τον Χάροντα στα μαρμαρένια αλώνια. Στα χέρια του Βίκτορα Παπαζήση και τα δικά μου ο Παύλος Πετρίδης άφησε την τελευταία του πνοή ηττημένος από τον άρχοντα του θανάτου, που τον περίμενε απρόσμενα στη γωνία".

    Ο Παύλος, ο άρχοντας της ζωής, άφησε απο τη μια στιγμή στην άλλη τα εγκόσμια, είπε ο κ. Φίλιας και πρόσθεσε: "Τόσο ανείπωτα άδικο για το βάρδο και ραψωδό αυτόν της ζωής, τόσο απελπιστική η συνειδητοποίηση της απώλειας για όλους εμάς και πριν από όλους τη Λίνα, που μας εγκατέλειψε πίσω του με το αίσθημα μιας απέραντης ορφάνιας. Ο Παύλος Πετρίδης, το γελαστό και αεικίνητο παιδί δεν θα μας συντροφέψει ποτέ πια, κείται νεκρός μπροστά μας και του αποδίδουμε τον ύστατο χαιρετισμό. Ο Παύλος Πετρίδης ήταν από παράδοση και από πεποίθηση πατριώτης και δημοκρατικός μέχρι την τελευταία ίνα του".

    "Η συνάντηση του Παύλου, του άρχοντα αυτού της ζωής, που χάριζε απλόχερα στους γύρω του χαρά και ευτυχία, με το θάνατο έχει τη διάσταση αρχαίας τραγωδίας. Εμάς όλους, που μείναμε πίσω του μας άφησε φτωχότερους και είναι κάτι που ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε. Ο ύστατος αυτός χαιρετισμός είναι το ελάχιστο, που μας απομένει να κάνουμε Παύλο Πετρίδη, αλλά δεν παραλείπουμε να σε ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι μας έδωσες σκορπώντας χαρά, γέλιο, πίστη στη ζωή", κατέληξε.

    Απλός, συναινετικός, ήπιος, χαμογελαστός ο Παύλος Πετρίδης αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα, είπε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Δημήτρης Παπαστερίου, αποχαιρετώντας τον Παύλο Πετρίδη.

    "Καταλαβαίναμε την ανάγκη του να καταργεί κάποτε τις αποστάσεις που επιβάλλονται στον ερευνητή της πολιτικής ιστορίας, για να νιώθει την ανάσα των πρωταγωνιστών της νεότερης περιόδου, να παρατηρεί τις κινήσεις, τις εκφράσεις των προσώπων, τις αντιδράσεις ανθρώπων που δημιούργησαν ιστορία, γιατί και αυτό είναι πολύτιμο υλικό για τον ιστορικό. Ηταν το πάθος για τα κοινά, το πάθος για τη σχετικά ισχνή παράδοση δημοκρατικών θεσμών της νεότερης Ελλάδας, που του επέτρεψαν να σώσει μαρτυρίες πρωταγωνιστών, μαρτυρίες που όσο και αν αλλοιώνονται από την προσωπική τους εμπλοκή έχουν τη δική τους ιδιαίτερη αξία για τον ιστορικό και την ιστορία", είπε ο πρόεδρος του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Αρις Καζάκος, αποχαιρετώντας τον Παύλο Πετρίδη.

    "Με το θάνατο του Παύλου Πετρίδη χάσαμε ένα συνάδελφο και φίλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του, ένα συνάδελφο με την ιδιαίτερη ευφυία του ανθρώπου που διαθέτει μια αυθεντική αίσθηση του χιούμορ, ένα φίλο που είχε εχθρούς τη σοβαροφάνεια και τη συμβατικότητα. Ο Παύλος Πετρίδης, πηγή χαράς και κεφιού για όλους μας, ήταν η ζωντανή απόδειξη του ότι η επιστήμη δεν είναι αναγκαστικά σκυθρωπή. Χάσαμε ένα από τα πιο ζωντανά μέλη του πανεπιστημιακού σώματος, για αυτό και νιώθουμε να έχουμε υποστεί ένα είδος ακρωτηριασμού με τον πρόωρο θάνατό του", κατέληξε ο κ. Καζάκος.

    Ο καθηγητής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αποχαιρετώντας τον μαθητή του Παύλο Πετρίδη, ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον δημιουργικό ζήλο και το πολιτικό πνεύμα του εκλιπόντος. "Ο Παύλος Πετρίδης υπήρξε ένας από τους καλύτερους μαθητές μου. Εγραψε υπό τη διεύθυνσή μου διδακτορική διατριβή για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον περίφημο Ελληνα υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Ρωσίας και μετά την απελευθέρωση του '21 πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος. Είναι ίσως η καλύτερη από τις επιστημονικές διατριβές, τις οποίες πολλές έκτοτε εδημοσίευσε", είπε.

    Ο στενός του φίλος και καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Αναστασιάδης, αποχαιρετώντας τον Παύλο Πετρίδη, βαθιά συγκινημένος είπε: "Δεν θα πάψεις να ζεις ποτέ στις καρδιές μας. Ολοι εμείς που σε ξέραμε και σε αγαπήσαμε και μας αγάπησες τόσο πολύ δεν αισθανόμαστε τώρα φτωχότεροι, αλλά σαφώς πλουσιότεροι αλλά γιατί θα σε συναντούμε διαρκώς και θα ζεις εντός μας, μέσα από τη νεανική πνοή και το φωτεινό ανθρώπινο πρόσωπο που έδωσες στην έρευνα, στη διδασκαλία και στη συγγραφή της πολιτικής μας ιστορίας. Θα ζεις Παύλο μέσα και από το πλούσιο και καταξιωμένο συγγραφικό σου έργο. Θα ζεις μέσα από την προσφορά σου σε ιδρύματα και θεσμούς. Θα ζεις μέσα από τη σπάνια πνευματική σου καλλιέργεια".

    Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και στενός του φίλος Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε: "Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να σε αποχαιρετήσω τώρα εκ μέρους της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αλλά εγώ θα σε χαιρετήσω στο όνομα της αγάπης μας, της φιλίας μας και στο όνομα της παρέας" και πρόσθεσε: "Η δική σου οπτική ήθελε να αναδεικνύει τα αισιόδοξα στοιχεία της κάθε κατάστασης. Και τα καλά στοιχεία κάθε προσώπου. Ησουν ερευνητής και ήθελες πάντα να πηγαίνεις αντίθετα από το ρεύμα και στα μικρά και στα μεγάλα πράγματα. Αφησες ένα ιδιαίτερο άρωμα".

    Τον ύστατο χαιρετισμό στον Παύλο Πετρίδη εκ μέρους της διοίκησης και των εργαζομένων στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Σπύρος Κουζινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που συντελέστηκε με τη φωτισμένη συμπαράσταση του εκλιπόντος στο πρακτορείο.

    "Σε χαιρετάμε Παύλο, αλλά δεν σε αποχαιρετάμε. Μια και θα σε βλέπουμε πάντα μπροστά από μας. Φωτισμένο εμπνευστή, οδηγό. Θα σε νοιώθουμε δίπλα μας, ισχυρό συμπαραστάτη. Θα μας πλημμυρίζει η αγάπη σου, η προσήνεια και η καλοσύνη σου προς όλους. Θα γεμίζεις τους χώρους του πρακτορείου μας με την ευγένειά σου. Θα μιλούμε για την αρχοντιά με την οποία αντιμετώπιζες κάθε ζήτημα. Θα αναφερόμαστε στις δημιουργικές ιδέες σου και θα μνημονεύουμε με υπερηφάνεια τα επιτεύγματα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στα οποία πρωτοστάτησες ως πρόεδρός του και καθοδηγητής. Αναδεικνύοντάς το σε ιδιαίτερα αξιόλογο παράγοντα όχι μόνο στον τομέα της πληροφόρησης, αλλά και στην ανάπτυξη των πολιτιστικών και άλλων δεσμών στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τα πέντε διαβαλκανικά δημοσιογραφικά μας συνέδρια, με τις εκδόσεις μας, με τα Συμπόσια για το Ρήγα, το Βενιζέλο και τον Παπαναστασίου. Γιαυτό και το Διοικητικό μας Συμβούλιο, αποφάσισε να θεσπίσει στη μνήμη σου το βραβείο ήθους και δεοντολογίας "Παύλος Πετρίδης", που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν από τους εργαζόμενους στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", ανέφερε ο κ. Κουζινόπουλος.

    "Πρέπει να σταματήσω. Την επαύριο του ταξιδιού σου, η ώρα άλλαξε. Σε λίγο θα σκοτεινιάσει. Αλλά εσύ για μας θα λάμπεις για πάντα στις καρδιές μας. Θα μας φωτίζεις. Θα μας επνέεις με τις πάντα φρέσκες ιδέες σου, με το έργο σου, με την ανθρωπιά σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει",κατέληξε ο κ. Κουζινόπουλος.

    Στεφάνια απέστειλαν, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππα, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, το η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜΘ, η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων, ο γενικός διευθυντής της ΕΤ-3, ο κοσμήτορας ΝΟΠΕ, το τμήμα Νομικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή, οι εκδόσεις Σάκκουλα, η πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου, οι Σπουδαστές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, οι Εκδόσεις Παρατηρητής, το τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο Θεόδωρος Κατσανέβας, τα μέλη του τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, η Ενωση Φίλων Πνευματικού Ιδρύματος Γ. Παπανδρέου, το διδακτικό προσωπικό του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΤ-3, το Σωματείο ΚΣΟΤ, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ Περικλής Κούκος και η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

    [02] ΡΕΠΠΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ "ΦΟΒΑΤΑΙ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (17:40 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γίωργος Παπανδρέου - Ισμαήλ Τζεμ - Ναντέζντα Μιχαήλοβα

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Η κυβέρνησή μας δεν άλλαζει θέση από μέρα σε μέρα, δε φοβάται συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Μεσούτ Γιλμάζ, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου.

    Ο κ.Ρέππας τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική αρχών, δε φοβάται και για αυτό θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, κάτι που απαιτούμε και από τις άλλες χώρες.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, περί του κυπριακού, επανέλαβε ότι ο κ.Ντενκτάς είναι αποδεδειγμένα αρνητικός παράγοντας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

    [03] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ Γ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (12:41 UTC+2)

    Φωτογραφία: Θόδωρος Πάγκαλος - Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

    Επιστολή προς την πρόεδρο του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, έστειλαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και Ελληνική Εταιρία Προστασίας του Περιβάλλοντος & της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

    Στην επιστολή τους οι τέσσερις οργανώσεις τονίζουν: "Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι οποίοι σχεδιάστηκαν με αρκετές αυστηρές προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Ολυμπιακοί της Αθήνας απειλούν όχι απλώς να μη σεβαστούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου αλλά και να προκαλέσουν μη αντιστρεπτές επιπτώσεις σε κάποιους από τους τελευταίους σημαντικούς βιοτόπους της Αττικής".

    Στη συνέχεια οι οργανώσεις αναφέρονται στα προβλήματα που θα προκαλέσει η κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων κωπηλασίας - κανό - σλάλομ στο Σχοινιά. Εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής η ίδρυση εθνικού πάρκου δημιουργεί πολύ αρνητικό προηγούμενο για κάθε ελληνική προστατευόμενη περιοχή, ενώ η χρήση νερού από τη λίμνη Μαραθώνα για να γεμίσουν οι δεξαμενές κωπηλασίας συνεπάγεται πολύ κακή χρήση των υδάτινων πόρων που προοριζόταν για την ύδρευση της Αττικής.

    Τέλος οι οργανώσεις καλούν την κ.Αγγελοπούλου να προχωρήσει σε αναθεώρηση της χωροθέτησης του Σχοινιά έστω και την ύστατη στιγμή.

    [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

    Βελιγράδι, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:54 UTC+2)

    Συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Αμυνας αύριο στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Η αυριανή συνεδρίαση του ανώτατου σώματος Αμυνας της χώρας θα είναι η πρώτη μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Κοστούνιτσα στις 7 Οκτωβρίου, αλλά και η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί στο Μαυροβούνιο.

    Αναμένεται ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος κρατούσε αποστάσεις από το Βελιγράδι όσο ήταν στην εξουσία ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, να παραστεί στη συνεδρίαση.

    Στο Συμβούλιο Αμυνας που έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά τα τελευταία δύο χρόνια προεδρεύει ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας και συμμετέχουν οι πρόεδροι της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, ο υπουργός Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

    Κ.Γ.

    [05] EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Λυκειάρχης στη Θεσσαλονίκη παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα του σχολικού κτιρίου, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση καθήκοντος και διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή.

    Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όταν εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κατήγγειλαν ότι το κτίριο όπου λειτουργεί το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης -στην οδό Κριεζώτου- είναι ετοιμόροπο και επικίνδυνο για τα παιδιά τους, ενώ πραγματοποίησαν και συμβολική κατάληψη.

    Ο διευθυντής του λικείου, Γιώργος Γκατζούλης, που συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τη θέση των γονέων παραιτήθηκε, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια προσπαθεί-μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών-να βρεθεί λύση στο πρόβλημα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ετσι, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια υπηρεσίας προτίμησε να δηλώσει παραίτηση γιατί-όπως λέει και ο ίδιος-δεν ήταν δυνατόν να αναλάβει την ευθύνη και να εγγυηθεί την ασφάλεια δεκάδων παιδιών σε περίπτωση που το παλαιό κτίριο καταρρεύσει.

    Το κτιριακό συγκρότημα χτίστηκε το 1920 και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς μαθητών, πέρσι στη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων, κατέρρευσε ένα γείσωμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς έδωσαν στον εισαγγελέα πόρισμα αυτοψίας πολιτικών μηχανικών, στο οποίο επιβεβαιώνεται η επικινδυνότητα του κτιρίου.

    Γ.Χ.

    [06] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΕΒΕΡΤ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:52 UTC+2)

    Διέψευσε σήμερα ο Μιλτιάδης Εβερτ χθεσινή αποκάλυψη ότι είχε σκεφτεί να διαγράψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τη ΝΔ, όταν ήταν επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Η αποκάλυψη αυτή και η σύστασή του στον πρόεδρο της ΝΔ να λάβει πειθαρχικά μέτρα μετά το συνέδριο του κόμματος, αν αμφισβητηθεί το αποτέλεσμά του προκάλεσε προβληματα στη Ρηγίλης. Ωστόσο, ο κ. Εβερτ μετά από προγραμματισμένη συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Καραμανλή, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρηγίλης ανέδρασε για το χρόνο και το περιεχόμενο του πρώην προέδρου του κόμματος, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Εβερτ, κάτι που έκανε και η κ. Μπακογιάννη.

    Αλλοι βουλευτές δήλωσαν ότι δεν βοηθά τη ΝΔ η ανακύκλωση ιστοριών του παρελθόντος ή ότι δεν υπάρχει θέμα διαγραφής του κ. Μητσοτάκη, αν και θεωρητικά μπορούν να συμβούν όλα.

    [07] Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΩΡΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Πρίστινα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:50 UTC+2)

    Αρνητική ήταν η απάντηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου στην πρόταση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας να συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος Ιμπραχίμ Ρουγκόβα.

    "Σίγουρα θα συναντηθούμε μαζί του, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου Σκεντέρ Χισένι.

    Το κόμμα μας δεν απορρίπτει μία τέτοια συνάντηση, αλλά προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί αποδοχή της πρόσκλησης, εξήγησε ο κ. Χισένι.

    "Δεν εξετάζουμε προς το παρόν το ενδεχόμενο αυτό. Θα πρέπει να περιμένουμε ως τις εκλογές την Ανοιξη", είπε αναφερόμενος στις κοινοβουλευτικές εκλογές για τη διεξαγωγή των οποίων έχει δεσμευθεί ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην επαρχία Μπερνάρ Κουσνέρ.

    Κ.Γ.

    [08] ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΟΦΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:48 UTC+2)

    Κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έχουν θανατωθεί τελευταία 20 κοπάδια αιγοπροβάτων, στα οποία εντοπίστηκε σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, γνωστή ως ασθένεια των "τρελών αγελάδων". Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν μεταδίδεται από τα πρόβατα η νόσος στον άνθρωπο, ωστόσο η διάγνωση αυτή δεν μπορεί να γίνει με βεβαιότητα.

    Σύμφωνα με έρευνες που διενεργεί το ΑΠΘ σχετικά με τη νόσο, εκτιμάτα ότι ο αριθμός των ζώων που έχουν προσληφθεί από αυτή δεν είναι ανησυχητικός μπροστά στο συνολικό αριθμό των αιγοπροβάτων της χώρας που φτάνει τα 25 εκατομμύρια.

    Περίπου 20 κοπάδια αιγοπροβάτων που θεωρήθηκαν ως φορείς της νόσου θανατώθηκαν για προληπτικούς λόγους. Δύο από αυτά εντοπίστηκαν στη Νέα Μηχανιώνα, ενώ τα υπόλοιπα στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών και Κιλκίς.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νόσος που προσβάλει τα αιγοπρόβατα δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαγνωστεί η νόσος. Το ανησυχητικό, όπως υποστηρίζουν, είναι ότι ο χρόνος επώασης του παθογόνου παράγοντα που προκαλεί την ασθένεια κυμαίνεται από 5-10 έτη και ο χρόνος θανάτου από τη στιγμή της εκδήλωσης των συμπτωμάτων είναι έξι με δώδεκα μήνες.

    Πάντως, συνίσταται στους καναταλωτές να αγοράζουν κρέατα μόνο ελληνικής προέλευσης.

    [09] ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:45 UTC+2)

    Τα Χριστούγεννα αναμένεται να δοθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, τη χορήγηση του οποίου ενέκρινε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή. Το επίδομα, το κόστος του οποίου θα ξεπεράσει τα 100 δισ. δρχ. σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

    Η δεύτερη δόση θα δοθεί στο τέλος του χειμώνα και υπό την προϋπόθεση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρηθούν στα σημερινά υψηλά επίπεδα. Το ύψος του επιδόματος θα κλιμακώνεται από 30.000 δρχ. στα νησιά και την Νότια Ελλάδα και θα φτάνει στις 40.000 δρχ. στην κεντρική Ελλάδα και στις 50.000 δρχ. στις βόρειες περιοχές της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θα δικαιούνται χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν το ΕΚΑΣ και ο συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι μισθωτοί που αμείβονται με την κατώτατη σύμβαση εργασίας και οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μακροχρόνιοι άνεργοι.

    [10] ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    Οσλο, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:44 UTC+2)

    Ετοιμος για συνομιλίες με τον ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραχίμ Ρουγκόβα για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα απορρίπτοντας ταυτόχρονα την ιδέα της ανεξαρτησίας της επαρχίας.

    "Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συνομιλίες. Δεν υπάρχει ούτε μία πόρτα την οποία δεν θα χτυπήσω προκειμένου να επιλύσω τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας μου και φυσικά θα έχω διάλογο με τον Ρουγκόβα", τόνισε ο κ. Κοστούνιτσα σε συνέντευξη τύπου στο Οσλο στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψής του στη Νορβηγία μετά τη συνάντηση με το Νορβηγό υπουργό Εξωτερικών Γιενς Στολτενμπεργκ.

    Ο Ιμπραχίμ Ρουγκόβα πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου αναδείχθηκε νικητής των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, τις οποίες οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου θεωρούν το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία της επαρχίας.

    Την Κυριακή ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας είπε ότι το Βελιγράδι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών, επειδή δεν συμμετείχαν στις εκλογές οι Σέρβοι της επαρχίας.

    Σήμερα χαρακτήρισε τις εκλογές μονοεθνικής φύσης πρόσθεσε ωστόσο ότι αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, εφόσον επικυρώθηκε από τον ΟΑΣΕ.

    "Αποδεχόμαστε τις εκλογές ως γεγονός. Εκείνο που είναι θετικό όσον αφορά αυτές τις εκλογές είναι ότι τώρα έχουμε σαφή εικόνα για τις πολιτικές δυνάμεις των Αλβανών", είπε προσθέτοντας όμως: "Δεν είμαστε ευτυχείς για τις εκλογές αυτές. Θα έπρεπε να τις αναλάβουμε έως ότου οι Σέρβοι και οι άλλοι μη Αλβανοί εκδιωχθέντες επιστρέψουν στην επαρχία".

    "Παρ' όλα αυτά το Βελιγράδι είναι ικανοποιημένο για τη νίκη των μετριοπαθών δυνάμεων, αν και οι δυνάμεις αυτές επιμένουν στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου", υπογράμμισε.

    Ενώ όμως η προθυμία του να συζητήσει το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου φάνηκε προς στιγμή ως ένδειξη ότι μετριάζει τη στάση του, τόνισε ότι "δεν τίθεται θέμα ανεξαρτησίας".

    "Σε πολιτικούς και στρατηγικούς όρους αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την περιοχή", είπε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας.

    Ο κ. Κοστούνιτσα επανέλαβε ότι η παράδοση του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον οποίο χαρακτήρισε "σχεδόν πολιτικά νεκρό" στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν αποτελεί προτεραιότητα, παρά τις διαμαρτυρίες της Δύσης.

    Οπως τόνισε στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και η κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη χώρα.

    Ο κ. Κοστούνιτσα άσκησε κριτική στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τονίζοντας ότι έχει προκαταλήψεις όσον αφορά τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία και εστιάζει μόνο στα εγκλήματα που διέπραξαν Σέρβοι, ενώ "εγκλήματα διέπραξαν όλοι".

    Κ.Γ.

    [11] ΕΚΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΑΜΠΟΝΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗ - ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:44 UTC+2)

    Χάνει το ντέρμπυ με τον Αρη ο άσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης. Ο λόγος είναι ότι ακολουθεί την εθνική ομάδα των ενόπλων στην Κύπρο, ενώ να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι με την Ουντινέζε δεν είχε πάρει άδεια από το ναυτικό γιατί ορκιζόταν τη μέρα του αγώνα.

    Εκτός αποστολής είναι και ο Αμπονσά ο οποίος συμπαρίσταται τη γυναίκα του στο νοσοκομείο, στη Γκάνα και μετά το σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξε με τη ζωή της- έναν κίνδυνο, από τον οποίο δεν ξέφυγε το νεογέννητο παιδί του, που το έχασε λίγες ώρες μετά τη γέννα.

    Στην αποστολή είναι 20 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποσύρονται για ξεκούραση στο ξενοδοχείο ενόψει του ντέρμπυ.

    Λέει για το αυριανό ντέρμπι με τον Αρη, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Ακριβόπουλος αναφέρει σχετικά "Δεν φοβάμαι τίποτε από το παιχνίδι, ούτε τη συμπεριφορά των φίλων μας, ούτε την αγωνιστική διάθεση των ποδοσφαιριστών μας, ούτε πιθανές προκλήσεις μέσα στο γήπεδο, ούτε κι αυτή ακόμη τη διαιτησία, παρά μόνο την προβοκάτσια. Σ' αυτήν πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει τι έρχεται μετά τον Αρη και που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στο γήπεδο μας. Το χρειάζεται αυτό, πάνω απ όλα, η ομάδα".

    [12] ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ SONY

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:43 UTC+2)

    Το νέο μοντέλο ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής DSC -PI παρουσίασε η Sony. Η DSC - PI συνδυάζει εξαιρετική κομψότητα και εργονομία με υψηλότατη ευκρίνεια εικόνας και προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης. Με βάρος μόλις 250 γραμμάρια, η νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή συνεργάζεται - όπως όλα τα τελευταία μοντέλα της Sony - άψοψα με το Memory Stick, τη μικρή πλην παντοδύναμη κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, που μπορεί να χωρέσει πολλές δεκάδες φωτογραφίες.

    Η DSC - PI προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης βίντεο άριστης ποιότητας, λειτουργία Clip Motion, αποθήκευση ως και 118 φωτογραφιών στο παρεχόμενο Memory Stick των 8 ΜΒ και λογισμικό διαχείρισης του υλικού κάθε φωτογράφησης. Τέλος, όπως και οι άλλες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της Sony μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή (μέσω USB), ενώ το ίδιο το Memory Stick μπορεί να εισαχθεί απευθείας - μέσω ειδικού προσαρμοστή - στους οδηγούς floppy ή PCMCIA.

    [13] ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗ - ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:42 UTC+2)

    Η πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει βετεράνους και μάλιστα επώνυμους, οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο της ομάδας περιφρούρησης των συνδέσμων, για την αποτροπή πράξεων βίας στο ντέρμπυ με τον Aρη, επιβραβεύεται από την ΕΠΑΕ και από την αστυνομία.

    Μετά τη σύσκεψη που έγινε με την αστυνομία, υπό την προεδρία του αστυνομικού διευθυντή κ. Ικαρου Γιακοβή και στην οποία μετείχαν η ΠΑΕ Aρης, ο εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ, με αρμοδιότητα στα θέματα βίας Γιώργος Μακρυαλέας, η τροχαία και η πυροσβεστική και στην οποία εξετάσθηκαν όλες οι λεπτομέρειες του ντέρμπυ μπήκε και το θέμα των βετεράνων.

    Ο εκπρόσωπος της ΕΠΑΕ, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή του ΠΑΟΚ είπε ότι "Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, προς την σωστή κατεύθυνση και περιμένουμε τα αποτελέσματα της για να την προτείνουμε και στα άλλα ντέρμπυ που ακολουθούν", ενώ η αστυνομία μίλησε για "συμβολή του ΠΑΟΚ στην αποτροπή της βίας".

    Πριν τη σύσκεψη έγινε αυτοψία στο γήπεδο Χαριλάου και ειδικά στους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, στις θύρες δηλαδή 1 και 8, για να διαπιστωθεί η κατάσταση των καθισμάτων και του όλου εξοπλισμού της.

    Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί και μετά το παιγνίδι για να καταγραφούν τυχόν φθορές που θα γίνει στον εξοπλισμό των δυο θυρών και τις οποίες, αν υπάρξουν, χρεώνεται ο ΠΑΟΚ.

    Τόσο στην αστυνομική διεύθυνση, όσο και στην αυτοψία στο γήπεδο Χαριλάου, τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο διευθυντής της ΠΑΕ Σίμος Λάζαρης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Ανδρεάδης.

    [14] ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 147% ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ DESPEC HELLAS

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:41 UTC+2)

    Σε 40 δισ. δραχμές εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι πωλήσεις του Ομίλου DESPEC HELLAS για το 2000, καθώς τα αποτελέσματα του εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τη δυναμική του Ομίλου.

    Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της DESPEC HELLAS κατά το εννεάμηνο του 2000 σε ενοποιημένη βάση παρουσίασε αύξηση κατά 173% φτάνοντας τα 24,294 δισ. δρχ. έναντι 8,902 δισ. δρχ. που σημείωσε το αντίστοιχο διάστημα του 1999.

    Εντυπωσιακή ήταν και η πορεία της κερδοφορίας του Ομίλου για την ίδια περίοδο καθώς τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,383 δισ. δρχ. έναντι 559 εκατ. δρχ. που ήταν το εννεάμηνο του 1999 σημειώνοντας αύξηση 147%.

    H πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου DESPEC HELLAS αναμένεται να συνεχιστεί με εξίσου εντυπωσιακούς ρυθμούς και κατά τους τρεις τελευταίους μήνες της τρέχουσας χρήσης. Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί σε περίπου 40 δισ. δρχ. ενώ τα κέρδη προ φορών και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. δρχ. περίπου, έναντι 14,3 δισ. δρχ. και 958 εκατ. δρχ. αντίστοιχα την προηγούμενη χρήση.

    Η αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται στην στρατηγική κάθετης και οριζόντιας επέκτασης του ομίλου. Οι δραστηριότητες του ομίλου DESPEC HELLAS καλύπτουν ευρύ φάσμα της αγοράς πληροφορικής.

    Παράλληλα, ο όμιλος προχωρά στο σχεδιασμό της "διείσδυσης" όλων των προϊόντων και υπηρεσιών των εταιριών του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν νέες στρατηγικές κινήσεις του ομίλου σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που παρουσιάζουν αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης.

    [15] 43 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

    Ιάβα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:38 UTC+2)

    Περισσότεροι από 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι ραγδαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

    Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Κιλακάπ, και άλλοι έξι στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Μπανγιουμάς, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. Στην περιοχή Τασικμαλάγια επτά άνθρωποι θάφτηκαν μέσα στη λάσπη που σκέπασε την κατοικία τους την Κυριακή.

    Τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει είναι εκατοντάδες και οι άστεγοι υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους 4.000. Σε ορισμένους ορυζώνες τα νερά έχουν ανέβει σε ύψος δύο μέτρων.

    [16] ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑ Η Ν.Δ.

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:34 UTC+2)

    Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής στέλνει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ζητήσει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να θωρακισθεί το κύρος της Βουλής και να διεξάγεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος υπό τους όρους που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή το αίτημα βουλευτών να κατατεθούν στοιχεία ως προς τις αποδοχές των προσώπων, τα οποία απασχολούνται στον Οργανισμό "Αθήνα 2004" με αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι αρχικώς υπήρξε άρνηση να κοινολογηθούν τα στοιχεία αυτά, με την αιτιολογία ότι πρόκειται για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ότι κατόπιν τούτου επελήφθη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία χθες εξέδωσε σχετική απόφαση.

    "Με την απόφαση αυτή, ναι μεν επιτρέπεται η κοινολόγηση των στοιχείων αυτών, πλην όμως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θέτει όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι δεν προβλέπονται ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής", είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Τόνισε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα οφείλει να αντιληφθεί ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθορίζονται αποκλειστικώς από το Σύνταγμα και από τον Κανονισμό της Βουλής και δεν μπορεί η Αρχή αυτή ούτε με δικές της αποφάσεις, ούτε με επίκληση του ιδρυτικού της νόμου 2472/1997 να αλλοιώνει το περιεχόμενο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

    "Πολύ περισσότερο, είναι αδιανόητο να θεωρείται διασυρμός η κοινολόγηση στοιχείων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αφορούν αποδοχές προσώπων που εργάζονται σε δημόσια υπηρεσία και πληρώνονται από δημόσιο χρήμα", επισήμανε.

    Εκτός από την επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι εφόσον χρειασθεί η Νέα Δημοκρατία θα φέρει το θέμα αυτό στη Βουλή με τα μέσα εκείνα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία θα κρίνει κατάλληλα.

    [17] ΕΤΕΒΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Δ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:30 UTC+2)

    Την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή, υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΒΑ (επενδυτικής θυγατρικής του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας), Δημήτρης Παυλάκης.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΒΑ, σύμφωνα με το καταστατικό της, ανέθεσε προσωρινώς τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕΒΑ Απόστολο Ταμβακάκη, υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας και υπεύθυνο για θέματα επενδυτικής τραπεζικής του Ομίλου.

    [18] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:29 UTC+2)

    To ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη επικεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του μπάσκετ. Η ΚΑΕ Άρης κάλεσε σ' αυτό το Νίκο Γκάλη. "Ολο το μπασκετικό στερέωμα οφείλει τα πάντα στο Νίκο Γκάλη. Ήταν αυτονόητο ότι θα παίρναμε μία τέτοια πρωτοβουλία", τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δαμιανίδης.

    Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πέρασε και αυτό που απασχολεί τον προπονητή, Ντράγκαν Σάκοτα είναι η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Με αφορμή το ρεπό στο κύπελλο Σαπόρτα ο προπονητής του Άρη δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

    [19] ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΛΗΞΕ Η EXPO 2000 ΣΤΟ ΑΝΟΒΕΡΟ

    Ανόβερο, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:23 UTC+2)

    Με οικονομική ζημία άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση EXPO 2000 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η προσέλευση του κοινού ήταν κατώτερη από ό,τι αναμενόταν και η ζημιά είναι έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν οι διοργανωτές. Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, όμως χαρακτήρισε την έκθεση "άκρως επιτυχημένη".

    Το BBC μετέδωσε ότι η έκθεση, που διήρκεσε πέντε μήνες, προσέλκυσε λιγότερους από τους μισούς επισκέπτες που ανέμεναν οι διοργανωτές. Η γερμανική κυβέρνηση προσδοκούσε περισσότερους από 40 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά συνολικά πωλήθηκαν μόνο 18 εκατομμύρια εισιτήρια. Επιπλέον, το 90% των επισκεπτών της EXPO 2000 ήταν Γερμανοί.

    Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της πόλης που φιλοξένησε την έκθεση ήταν λανθασμένη, καθώς το Ανόβερο, που βρίσκεται στο γερμανικό Βορρά, έχει λίγα τουριστικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες.

    [20] Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Βιέννη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:18 UTC+2)

    Επίσημη Επίσκεψη στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα η πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Μπενίτα Φερέρο-Βάλτνερ, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Η επικεφαλής του ΟΑΣΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας θα ενταχθεί στον οργανισμό το συντομότερο δυνατό, ίσως και στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΑΣΕ σε υπουργικό επίπεδο, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

    Ωστόσο, παραμένουν εμπόδια στην ένταξη της Γιουγκοσλαβίας στο διεθνή θεσμό, όπως οι σχέσεις της χώρας με τα υπόλοιπα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τα οποία εντάχθηκαν στον ΟΑΣΕ αφού ανακοίνωσαν την ανεξαρτησία τους στις αρχές της δεκαετίας του '90.

    Υπενθυμίζεται ότι η τότε Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (SFRY) απομακρύνθηκε από τον ΟΑΣΕ το 1992, εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισε στον πόλεμο της Βοσνίας.

    [21] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - MARFIN ΑΕΠΕΥ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    Τους όρους συνεργασίας τους αλλάζουν η Τράπεζα Πειραιώς και η Marfύn ΑΕΠΕΥ, λόγω επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών τους στόχων.

    Οι αλλαγές προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει μετοχική σχέση μεταξύ των εταιριών, αλλά συνεργασία σε θέματα διανομής επενδυτικών προϊόντων και επενδύσεων.

    [22] ΡΟΥΣΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΤΑΝΚΕΡ

    Ρώμη, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:14 UTC+2)

    Η Ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Marvani, στην οποία ανήκει το τάνκερ Ievoli Sun που βυθίστηκε χθες ανοιχτά των γαλλικών ακτών, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος διαρροής τοξικών ουσιών.

    Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο μετέφερε 4.000 τόνους στυρενίου, υγρού που δεν διαλύεται στο νερό και είναι ιδιαίτερα τοξικό και εύφλεκτο.

    "Προς το παρόν δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος διαρροής του φορτίου" δήλωσε ο Φραντσέσκο Ρούσο, υπεύθυνος ασφάλειας της εταιρείας Μarvani.

    [23] ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2000 (20:12 UTC+2)

    Το θέμα του ναυαγίου του "Εξπρές Σαμίνα", οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και ο προϋπολογισμός απασχόλησαν τη σημερινή σύσκεψη των υπεύθυνων των Τομέων Κοινοβουλευτικού Εργου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

    Το ζήτημα του ναυαγίου του "Εξπρές Σαμίνα" συζητήθηκε με αφορμή την αίτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και η οποία συζητείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Οσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έγιναν κυρίως αναφορές στις καθυστερήσεις των έργων, που έχουν σχέση με την Ολυμπιάδα και την Πολιτιστική Ολυμπιάδα. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι και η Πολιτιστική Ολυμπιάδα αντιμετωπίζει τις ίδιες περιπέτειες με την Ολυμπιάδα του 2004.

    Εξάλλου, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2001 στην Ολομέλεια της Βουλής Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε γενικά τους Τομεάρχες.

    Κληθείς να σχολιάσει μετά τη σύσκεψη τη δήλωση του κ. Εβερτ ότι είχε σκεφθεί να διαγράψει τον κ. Μητσοτάκη και ότι το συνιστά στον κ. Καραμανλή να το πράξει, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδεχθεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει σχόλια για τις δηλώσεις πρώην προέδρων του κόμματος.

    "Αν έπρεπε να συμπληρώσω κάτι, χωρίς αυτό να συνιστά σχόλιο, θα ήταν αυτό που διάβασα πως δήλωσε ο κ. Εβερτ, σήμερα το πρωί, ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο", σημείωσε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το ίδιο θέμα ο κ. Ρουσόπουλος, είπε ότι δεν είδε τη συνέντευξη του κ. Εβερτ και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο.

    Ερωτηθείς αν η δήλωση του κ. Εβερτ ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο έγινε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι στη συνάντηση δεν ετέθη το θέμα αυτό. Διευκρίνισε δε ότι ο κ. Εβερτ είχε προγραμματισμένο ραντεβού από χθες για να συζητήσει - εν όψει της Εξεταστικής Επιτροπής για το "Εξπρές Σαμίνα" - νέα στοιχεία που έχει ο ίδιος στην κατοχή του.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα διαγραφής του κ. Μητσοτάκη απάντησε αρνητικά προσθέτοντας ότι δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα.

    Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καρφί" που αναφέρεται στις δραστηριότητες του κ. Καραμανλή σχετικά με την τεχνική εταιρία, στην οποία είναι μέτοχος και ερωτηθείς γιατί ο κ. Καραμανλής δεν δίνει στη δημοσιότητα τις δισκέτες της εταιρίας, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε ουσιαστικά στο επίκεντρο της κατασυκοφάντησης, γιατί ενόχλησε κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, τα οποία προς ίδιον συμφέρον, επιθυμούν να περάσουν τη γραμμή ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι.

    "Είναι αυτοί, οι οποίοι, τελευταία ψάχνουν πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια. Ο κ. Καραμανλής χθες στην ομιλία του στα Πολιτικά και Κοινωνικά Συμβούλια της Αττικής έδωσε δημόσια απάντηση. Δεν έκρυψε τίποτα. Δεν έχει κρύψει τίποτα. Γι αυτό και δεν φοβάται τίποτα. Δεν τον αγγίζει η λάσπη, την οποία επιστρέφει σε αυτούς που την πετούν", υπογράμμισε.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ακόμη ότι η εταιρία στην οποίαν τόση αναφορά έγινε συνεστήθη το 1947, πολύ προτού γεννηθεί ο πρόεδρος του κόμματος, ότι είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία κατέχει ποσοστό μετοχών και δεν μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

    "Κυρίαρχο θέμα είναι ότι αυτή η εταιρία ουδέποτε είχε σχέσεις με το Δημόσιο και ουδέποτε διενοήθη κανείς καλόπιστος, καλοπροαίρετος να κατηγορήσει τους μετέχοντες στην εταιρία για την περίφημη, όπως εγράφη διαπλοκή", σημείωσε.

    Ανέφερε για μία ακόμη φορά ότι αυτή η επιχείρηση λάσπης, έχει στόχο να εξομοιώσει τους πολιτικούς.

    "Ε, λοιπόν δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο Κώστας Καραμανλής είναι καθαρός, όπως καθαρά είναι και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ουδείς μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους υπαινιγμούς εναντίον του Κώστα Καραμανλή και των στελεχών της Ν.Δ. Η μάχη για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, μάχη την οποία η Ν.Δ. έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, είναι μία μάχη που θα συνεχισθεί", είπε χαρακτηριστικά.

    Επανερχόμενος στο θέμα της δημοσιοποίησης της δισκέτας είπε ότι από το 1989 που ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκλέγεται βουλευτής, οπότε και κατέθεσε το πρώτο "πόθεν έσχες", είναι εμφανή όλα τα στοιχεία γύρω από τη συγκεκριμένη εταιρία.

    "Ο έλεγχος, τον οποίο κάνει η αρμόδια Επιτροπή για το "πόθεν έσχες" της Βουλής ήταν όλα αυτά τα χρόνια και είναι, έως σήμερα, έλεγχος καθαρός και δημόσιος. Ουδέποτε διενοήθη κάποιος καλόπιστος να εγείρει οποιοδήποτε ζήτημα γύρω απ΄αυτό το θέμα.

    Κληθείς να σχολιάσει τις μετακινήσεις στελεχών της Ν.Δ. και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η κ. Τζαβέλα, η οποία υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. αναλαμβάνει αύριο τη θέση αντιπροέδρου της εταιρίας Ιντρακόμ, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η κ. Τζαβέλα εδώ και πολλά χρόνια έχει αποστασιοποιηθεί. Οπως είπε έχει τραβήξει το δικό της δρόμο με ενδιάμεσο σταθμό την τοποθέτησή της στην Ολυμπιάδα του 2004 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, αναφερόμενος στο Συνέδριο του κόμματος τόνισε ότι θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το κόμμα και ότι εκεί είναι ο καθένας ελεύθερος να θέσει τα δικά του θέματα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 31 October 2000 - 20:32:23 UTC