Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-09-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [02] Κ.ΘΑΝΟΥ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ
  • [03] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
  • [04] ΓΙΑ ANAKAΛΥΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [05] ΟΙ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
  • [06] ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
  • [07] ΠΓΔΜ: ΑΥΡΙΟ Ο Β΄ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [08] ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ
  • [09] ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕΠΠΑ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [10] ΔΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
  • [11] Ο ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
  • [12] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [13] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ
  • [14] ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΚΙΝ ΜΠΙΡΝΤΑΛ
  • [15] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ΚΑΚΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [16] ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • [17] ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
  • [18] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ 4 ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [19] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: Ο ΟΗΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ
  • [20] ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 60 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
  • [21] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 4.000 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
  • [22] Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [23] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Κ.ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΔΗΜΑ-ΘΑΝΟΥ

  • [01] ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Σίδνεϊ, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (12:15 UTC+2)

    Στο πάνθεον της ιστορίας της άρσης βαρών πέρασε ο τριπλός χρυσός ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού, συγκίνησης και μεγαλείου σε όλον τον Ελληνισμό. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ.

    Ο σύγχρονος άτλαντας παρ' όλο που στη κίνηση του αρασέ δεν πήγε καθόλου καλά, ήταν τέταρτος στη γενική κατάταξη, στην πρώτη προσπάθεια ακυρώθηκε γιατί έληξε ο χρόνος. Στη δεύτερη δεν ήταν συγκεντρωμένος και απέτυχε, ενώ στη τρίτη του προσπάθεια σήκωσε 175 κιλά και ήρθε τέταρτος.

    Όλα όμως άλλαξαν και η ψυχή του εκπληκτικού έλληνα μίλησε στην κίνηση του ζετέ. Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 210 κιλά, στη 2η 215κ. όπου είχε κριθεί και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ στη 3η προσπάθεια χωρίς να είναι συγκεντρωμένος επιχείρησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 85 κιλών, αλλά απέτυχε γιατί η χαρά του δεν τον άφησε να συγκεντρωθεί.

    Οι εκπληκτικές προσπάθειες του Πύρρου Δήμα συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα και έκαναν ευτυχισμένους όλους τους Ελληνες, οι οποίοι ήταν καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις για να δουν τις υπερπροσπάθειες του χρυσοφόρου αγοριού. Ο Πύρρος είναι από τους σπάνιους αρσιβαρίστες που κατακτούν χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενες ολυμπιάδες.

    Ο Πύρρος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας συνολικά 390 κιλά. Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Γερμανός Marc Huster με 390κ. στο σύνολο και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γεωργιανός George Asanidze 390 κιλά στο σύνολο.

    [02] Κ.ΘΑΝΟΥ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

    Σίδνεϊ, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (12:53 UTC+2)

    "Το όνειρό μου ήταν να γίνω ολυμπιονίκης και σήμερα τα κατάφερα. Η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς ήταν πάρα πολύ δυνατή και δεν μπορούσα να την κερδίσω σήμερα", δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Θάνου, αμέσως μετά την κούρσα των 100μ. όπου πήρε πανάξια το αργυρό μετάλλιο.

    Φανερά ευτυχισμένη η Ελληνίδα ολυμπιονίκης συνέχισε: "Βέβαια ο καιρός και η υγρασία δεν επέτρεψαν να γίνουν καλές επιδόσεις. Νιώθω παράξενα που πήρα ολυμπιακό μετάλλιο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Ηρθα εδώ να πάρω ένα μετάλλιο και τα κατάφερα. Ενιωθα λίγο κουρασμένη, αλλά όλα πήγαν καλά και είμαι ικανοποιημένη. Πρώτη φορά βλέπω τόσο γεμάτο στάδιο, αλλά τίποτα δεν μετράει σε όλα αυτά μπροστά στο μετάλλιο. Ημουν πάρα πολύ δυνατή. Ηρθα με καλές επιδόσεις στα πόδια μου, άσχετα αν δεν κατάφερα να τις βγάλω. Το μετάλλιο θα το γιορτάσω μόλις γυρίσω στην Ελλάδα Εκανα ότι μπορούσα για να κερδίσω την Μάριον Τζόους, αλλά έπαιξαν όλα το ρόλο τους και η κούραση και το στρες και πιστεύω ότι όλοι οι Ελληνες πρέπει να έχουν μείνει ευχαριστημένοι όπως και εγώ".

    [03] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

    Εκουάν, 22 Σεπτεμβρίου 2000 (22:35 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ευρωπαϊκός στρατός

    Με μία ταξιαρχία 3.500 στρατιωτών, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον υπό ίδρυση Ευρωπαϊκό Στρατό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πόλη Εκουάν.

    Οι "15" υπουργοί Αμυνας κατέθεσαν τις προσφορές των χωρών τους σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό για τη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Στρατού, ο οποίος θα είναι μία δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα αποτελείται από 50.000 έως 60.000 άνδρες.

    Η Ελλάδα θα έχει σημαντική συνεισφορά στον Ευρωπαϊκό Στρατό, όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

    "Η πρότασή μας κινείται γύρω στους 3.500 στρατιώτες, μία μοίρα αεροπλάνων, περίπου 20 έως 22 αεροσκάφη και 5 έως 8 πλοία μαζί με ένα υποβρύχιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να έχει μία σημαντική παρέμβαση όσον αφορά τα μέσα", τόνισε.

    Με τον Ευρωπαϊκό Στρατό η Ευρώπη επιχειρεί να λειτουργήσει αυτοτελώς, ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ στο αμυντικό πεδίο. Η δύναμη που θα δημιουργηθεί έως το 2003 θα δώσει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επεμβαίνει στις εστίες των κρίσεων και όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

    Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Στρατό έχει εκδηλώσει και η Τουρκία. Το αίτημά της θα γίνει πιθανότατα δεκτό, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, καθώς δεν είναι μέλος της Ε.Ε.

    [04] ΓΙΑ ANAKAΛΥΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Βελιγράδι, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Η γιουγκοσλαβική εκλογική επιτροπή υποστηρίζει πως ανακάλυψε "κατευθυνόμενο από το εξωτερικό σχέδιο νοθείας" ενόψει των αυριανών προεδρικών και γενικών εκλογών και για αυτό θα εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας, όπως μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

    Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι το σχέδιο προέβλεπε "προετοιμασία πλαστών ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές, τα οποία θα τοποθετούσαν στις κάλπες μεσάζοντες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση. Για τη ματαίωση του σχεδίου η εκλογική επιτροπή αποφάσισε να εφαρμόσει ειδική διαδικασία, για να ελέγξει την εκλογική διαδικασία", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής θα γίνεται έλεγχος στους ψηφοφόρους για να διαπιστωθεί εάν έχουν πλαστά ψηφοδέλτια, τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι τα "μέτρα αυτά δεν θα παραβιάσουν το απόρρητο της ψηφοφορίας".

    [05] ΟΙ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

    Βελιγράδι, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (20:06 UTC+2)

    Οι σερβικές αρχές ζήτησαν χθες από ομάδα 20 δημοσιογράφων να εγκαταλείψουν τη χώρα σε ένα 24ωρο, επειδή όπως τους ανακοινώθηκε, στην αστυνομία η άδεια εισόδου τους έχει ακυρωθεί.

    Οπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις στους δημοσιογράφους από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ουκρανία.

    Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό B2-92 το ομοσπονδιακό υπουργείο Πληροφόρησης εκδίδει συνεχώς μαζικά και με γρήγορες διαδικασίες διαπιστεύσεις σε εικονολήπτες και παραγωγούς ξένων ΜΜΕ που εργάζονται μόνιμα στο Βελιγράδι για να παρακολουθήσουν τις εκλογές.

    Επίσης ο B2-92 μεταδίδει ότι οι Πρεσβείες της Γιουγκοσλαβίας στην Ευρώπη αρνήθηκαν να εκδώσουν άδειες εισόδου σε μεγάλο αριθμό ξένων δημοσιογράφων, τις προηγούμενες εβδομάδες.

    Αναφέρει ακόμη επικαλούμενος διπλωματικές πηγές ότι απορρίφθηκαν αιτήματα για την έκδοση βίζας σε 40 Ολλανδούς δημοσιογράφους και σε γνωστούς ρεπόρτερ του BBC και του αγγλικού SKY.

    Η δημοσιογράφος της πορτογαλικής εφημερίδας "Diario de Notisijas" Λουμένα Ραπόσο απελάθηκε χθες από τη Γιουγκοσλαβία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα της Λισσαβόνας.

    Η εφημερίδα και η Λουμένα Ραπόσο έκαναν ό,τι ζήτησε η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση από τους δημοσιογράφους που θέλουν να καλύψουν τις εκλογές, αναφέρει η διεύθυνση της εφημερίδας.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδοκίμασε την απόφαση της Γιουγκοσλαβίας να μην επιτρέψει σε αρκετούς ξένους δημοσιογράφους να καλύψουν τις αυριανές προεδρικές εκλογές.

    Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η Γαλλία, η οποία έχει την προεδρία της Ε.Ε. για το εξάμηνο αυτό, καταδικάζεται η άρνηση του Βελιγραδίου να παραχωρήσει πρόσβαση στους δημοσιογράφους, καθώς επίσης και η απόφαση να απομακρύνει από τη χώρα ορισμένους, πριν ξεκινήσουν οι αυριανές πολυσυζητημένες εκλογές.

    [06] ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    Πρίστινα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (19:28 UTC+2)

    Δύο Αμερικανοί υπήκοοι που εργάζονται στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο συνελήφθησαν από τις σερβικές αρχές, όταν έχασαν τον δρόμο τους και κατευθύνθηκαν με το όχημά τους εκτός των διοικητικών συνόρων του Κοσσυφοπεδίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

    Οι δύο περιβαλλοντολόγοι φαίνεται ότι έχασαν το δρόμο τους και πέρασαν παράνομα στη Σερβία νωρίς χθες το πρωί, δήλωσε ο Σουνίλ Αρούλα και πρόσθεσε ότι συνελήφθησαν από τη σερβική αστυνομία, όταν εισήλθαν σε βάθος 5 χιλιομέτρων από τα διοικητικά σύνορα.

    Η ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο KFOR επικοινώνησε με τις σερβικές αρχές, οι οποίες δήλωσαν ότι οι δύο Αμερικανοί θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το που βρίσκονται.

    [07] ΠΓΔΜ: ΑΥΡΙΟ Ο Β΄ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Σκόπια, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (19:11 UTC+2)

    Διεξάγεται αύριο στην ΠΓΔΜ ο β΄ γύρος των δημοτικών εκλογών σε 54, από τους συνολικά 123 Δήμους της χώρας.

    Επίσης αύριο θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές σε 27 Δήμους, στους οποίους στον α΄ γύρο των εκλογών σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αποτέλεσμα να ακυρωθούν.

    Σημειώνεται ότι στους Δήμους που διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές για τον α' γύρο, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο Αλβανικών κομμάτων του PDP - Κόμμα Δημοκρατικής Ευημερίας και του DPA - Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών.

    Το PDP εξαιτίας των συγκεκριμένων επεισοδίων αποφάσισε να μποϊκοτάρει τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών.

    Το DPA, του Αρμπέν Τζαφέρι ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο β' γύρο μόνο στους Δήμους εκείνους, όπου έγιναν τα σοβαρότερα επεισόδια και υπήρξαν τραυματίες.

    Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος του Κόντοβο, κοντά στα Σκόπια, όπου στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

    [08] ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (18:37 UTC+2)

    Εντονα αντέδρασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με το θέμα της διαπλοκής.

    "Είναι φανερό πως οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν ενσπείρει τον πανικό στην κυβέρνηση. Εως χθες, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, εθελοτυφλούσαν και υποκρίνονταν δηλώνοντας άγνοια για το υπαρκτό και μείζον πρόβλημα της διαπλοκής", τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

    "Τώρα, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και υπουργοί, κατηγορούν συναδέλφους τους και στενούς συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού ως ομοτράπεζους εξωθεσμικών οικονομικών παραγόντων και διεκπεραιωτές της υλοποίησης των στόχων της διαπλοκής. Το κρυφτούλι επιτέλους σταμάτησε. Οι μάσκες έπεσαν", επισήμανε.

    "Οι ύβρεις του κυβερνητικού εκπροσώπου", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, "συνιστούν αγωνιώδεις προσπάθειες αποπροσανατολισμού, υπεκφυγής και συγκάλυψης μίας πραγματικότητας που όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν: Με την ανοχή της κυβέρνησης Σημίτη, η διαπλοκή αποτελεί σήμερα μείζονα απειλή για τη Δημοκρατία".

    [09] ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕΠΠΑ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (18:27 UTC+2)

    Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλής για το θέμα της διαπλοκής έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    Ο κ. Ρέππας μεταξύ άλλων τονίζει ότι "ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τολμά να παριστάνει τον τιμητή, όταν ο ίδιος και το κόμμα του πρέπει να απολογούνται για τον βίο και την πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας".

    "Με συκοφαντίες και ύβρεις, αλλά χωρίς πολιτικές θέσεις, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να συγκαλύψει τις αδυναμίες της", σημείωσε.

    Ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις της και παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής της χώρας.

    [10] ΔΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Κοπεγχάγη, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (18:26 UTC+2)

    Δανός δημοσιογράφος συνελήφθη σήμερα από τη γιουγκοσλαβική αστυνομία με την κατηγορία ότι εργαζόταν στην χώρα χωρίς άδεια, όπως μετέδωσε το δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

    Ο 44χρονος Φιν Γιόργκενσεν, ανταποκριτής του Ritzau συνελήφθη στο Βελιγράδι παραμονή των γιουγκοσλαβικών προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.

    Το δανικό πρακτορείο ειδήσεων επιμένει ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες, καθώς ο Γιόργκενσεν εξασφάλισε βίζα εισόδου στη χώρα, από την Πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας στην Κοπεγχάγη.

    Η γιουγκοσλαβική αστυνομία, σύμφωνα με το Ritzau, ανακοίνωσε ότι ο Γιόργκενσεν θα οδηγηθεί στον ανακριτή αύριο το απόγευμα.

    [11] Ο ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

    Βελιγράδι, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (18:12 UTC+2)

    Στρατιώτες του Γιουγκοσλαβικού Στρατού θα είναι παρατεταγμένοι απέναντι από τα εκλογικά τμήματα στο Μαυροβούνιο κατά τις αυριανές ομοσπονδιακές και κοινοβουλευτικές εκλογές, όπως μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

    "Ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός αποδέχθηκε το αίτημα της ομοσπονδιακής εκλογικής επιτροπής να εγγυηθεί την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας στην περιοχή του Μαυροβουνίου", δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

    Ο Γιουγκοσλαβικός Στρατός σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, έλαβε την έγκριση των αρχών του Μαυροβουνίου σε ειδική συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν αξιωματικοί του Β' Σώματος Στρατού που εδρεύει στο Μαυροβούνιο.

    "Η εκλογική επιτροπή υπέβαλε το σχετικό αίτημα μετά από τις πρόσφατες απόπειρες παρεμπόδισης των εκλογών και εκτιμήσεις ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα κατά την αυριανή εκλογική διαδικασία", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.

    Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

    Στην ανακοίνωση του Γιουγκοσλαβικού Στρατού αναφέρεται ακόμη ότι "η συμμετοχή του στη φρούρηση των εκλογικών κέντρων δεν σημαίνει ανάμειξη στη διοργάνωση των εκλογών, ή παρεμπόδισή τους. Ο Στρατός θα εγγυηθεί την ομαλή και ειρηνική ψηφοφορία", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Η αντιπολίτευση στο Μαυροβούνιο, της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Μόμιρ Μπουλάτοβιτς, συνεργάτης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, έχει ανακοινώσει ότι στο Μαυροβούνιο θα λειτουργήσουν 671 εκλογικά κέντρα.

    [12] ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Βουκουρέστι, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:50 UTC+2)

    Ρουμανική μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε ότι απαγορεύτηκε από τις γιουγκοσλαβικές αρχές, σε μέλη της να πάνε παρατηρητές στις αυριανές προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της Γιουγκοσλαβίας.

    Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι προσπάθησε να εγγράψει 50 παρατηρητές της για τις αυριανές εκλογές, αλλα οι αρχές του Βελιγραδίου δε δέχθηκαν.

    Οι γιουγκοσλαβικές αρχές έχουν ήδη απαγορεύσει σε αποστολές βουλευτών από χώρες της Ε.Ε. να επιβλέψουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, απόφαση που καταδίκασε η Γαλλία, η οποία κατέχει την προεδρία στην Ε.Ε. για το εξάμηνο αυτό.

    [13] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ

    Βελιγράδι, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:40 UTC+2)

    Η έκδοση του Γιουγκοσλάβου προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δεν αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του, σε περίπτωση που εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

    Ο Κοστούνιτσα υποστήριξε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο θα πρέπει να βελτιωθούν, αλλά και ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους, οι δύο δημοκρατίες θα πρέπει να χωρίσουν φιλικά, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι ο Μιλόσεβιτς θα προσπαθήσει να νοθεύσει τις αυριανές εκλογές.

    Σχολιάζοντας την κατηγορία εναντίον του Γιουγκοσλάβου προέδρου για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε: "ως δικηγόρος θεωρώ το Δικαστήριο αυτό ντροπή. Δεν πρόκειται για νομικό θεσμό αλλά για πολιτικό" και πρόσθεσε ότι το γιουγκοσλαβικό Σύνταγμα δεν προβλέπει διαδικασίες έκδοσης για προσωπικότητες''. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι προτεραιότητά του είναι η σταθερότητα στη χώρα και το δημοκρατικό καθεστώς, και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αποκατασταθούν οι σχέσεις Σερβίας - Μαυροβουνίου, μόλις αποκατασταθεί η δημοκρατία και στις δύο. "Μία τέτοια ομοσπονδία είναι δυνατή από πολιτική, πολιτιστική, ιστορική και νομική άποψη, αλλά ακόμη και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, μπορούν να χωρίσουν φιλικά", κατέληξε.

    [14] ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΚΙΝ ΜΠΙΡΝΤΑΛ

    Αγκυρα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:33 UTC+2)

    Ο Ακίν Μπιρντάλ, πρώην επικεφαλής της Ενωσης Δικαιωμάτων της Τουρκίας και κάτοχος του βραβείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας, εξήλθε σήμερα από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει 10 μήνες στη φυλακή, με κατηγορίες υποκίνησης φυλετικού μίσους, όταν απηύθηνε έκκληση για ειρηνική επίλυση του κουρδικού.

    Ο Μπιρντάλ κατά την έξοδό του από τις φυλακές της Αγκυρας, Ουλουκανλάρ, όπου τον υποδέχτηκαν δεκάδες άτον, δήλωσε ότι "ως πολίτης αυτής της χώρας θα συνεχίσω τον αγώνα για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα με οποιαδήποτε μορφή, οπουδήποτε και κάθε στιγμή".

    Ο Μπιρντάλ, 52 ετών, φυλακίστηκε τον Ιούνιο του 1999 μετά από σχόλια που είχε κάνει το 1995 και 1996 υπέρ των Κούρδων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος για έξι μήνες, εξαιτίας προβλημάτων υγείας, το Σεπτέμβριο του 1999 και επέστρεψε στη φυλακή το Μάρτιο.

    Σημειώνεται ότι η Τουρκία, υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα, δέχθηκε έντονη κριτική από την Ένωση, τις ΗΠΑ και τις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την καταδίκη του Μπιρντάλ, επειδή όπως υποστήριξαν παραβιάστηκε η ελευθερία της έκφρασης.

    Ο Μπιρντάλ τόνισε ότι "στο δρόμο για τον εκδημοκρατισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα της Τουρκίας θα υπάρξουν θύματα" και πρόσθεσε ότι ο ίδιος "είναι περήφανος που είναι ένας από αυτούς". Συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα να είναι το τελευταίο άτομο που φυλακίζεται για τις αντιλήψεις του και για τον τρόπο με τον οποίο τις εκφράζει".

    [15] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ΚΑΚΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:13 UTC+2)

    "Καλοστημένη παγίδα", χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, τα όσα διαδραματίστηκαν στον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών υποστηρίζοντας παράλληλα ότι κακώς άρχισαν οι συνομιλίες και κακώς συνεχίζονται.

    Ο κ. Κυπριανού διατυπώνει επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το συμπέρασμα και την εκτίμηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ολοκληρωμένο σχέδιο που θα οδηγήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ενώπιον συνομοσπονδιακής λύσης και πως με βάση την εναρκτήρια δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ και την παρούσα διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών είναι αδιανόητο ένας νέος γύρος συνομιλιών να αποδώσει οτιδήποτε θετικό.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [16] ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:05 UTC+2)

    Παρουσία του υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, βουλευτών, του Δήμαρχου Λευκωσίας Λέλλου Δημητριάδη, εκπροσώπων του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, εκπροσώπων της Πολεοδομίας και πλήθους κόσμου πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η εκδήλωση "Πάω στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο", κατά τη διάρκεια της οποίας έκλεισαν για την κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων τμήματα οδών.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [17] ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (17:04 UTC+2)

    Ενα θάνατο κάθε τέσσερις ώρες προκαλούν στην Κύπρο τα καρδιολογικά νοσήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Καρδιολογικού Ιδρύματος Κύπρου, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι "επιβάλλεται η ανάληψη μακροχρόνιας και συστηματικής προσπάθειας για αναστροφή της αυξητικής τάσης" καρδιοπαθειών.

    Το Ιδρυμα υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του για τη Διεθνή Μέρα Καρδίας, όπως καθορίστηκε η 24η Σεπτεμβρίου 2000, ότι τον πρώτιστο ρόλο στον τομέα της πρόληψης επωμίζεται η πολιτεία.

    Συγκεκριμένα επισημαίνει την ανάγκη για δημιουργία της απαραίτητης υποδομής και για διάθεση των απαραίτητων ποσών στον αγώνα για πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών ως επίσης και την ανάγκη για καθιέρωση ως συστατικού στοιχείου του εκπαιδευτικού συστήματος της αγωγής ενάντια στις καρδιοπάθειες.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [18] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ 4 ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (16:58 UTC+2)

    Ο Κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε ότι με τη συνάντηση της Δευτέρας, στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των τεσσάρων θεμάτων που καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, προς συζήτηση (συνταγματικό, εδαφικό, ασφάλεια και προσφυγικό-περιουσίες).

    Ο κ.Κληρίδης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι υπάρχει κάποια πρόοδος υπό την έννοια ότι συζητούνται και τα τέσσερα κεφάλαια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν συμφωνίες.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [19] ΝΤΕΝΚΤΑΣ: Ο ΟΗΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

    Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (16:56 UTC+2)

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε πως τα Ηνωμένα Εθνη προσπαθούν να ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων είναι δυνατό να μειωθεί στο πλαίσιο συνολικής λύσης.

    Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι "τα ΗΕ προσπαθούν όσο μπορούν να ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές και αυτό είναι βέβαια δύσκολο έργο".

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [20] ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 60 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

    Σόφια, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (16:52 UTC+2)

    Αδεια από το Βελιγράδι περιμένουν 60 παρατηρητές από τη Βουλγαρία προκειμένου να μεταβούν στην ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας για τις αυριανές εκλογές.

    Στους παρατηρητές που εκπροσωπούν την μη κυβερνητική Βουλγαρική Ενωση για Τίμιες Εκλογές και Πολιτικά Δικαιώματα δε έχει δοθεί καμία απάντηση από τις γιουγκοσλαβικές αρχές. Να σημειωθεί ότι οι 60 εθελοντές παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο προκειμένου να προετοιμαστούν για αποστολή στην Ο.Δ. της Γιουγκοσλαβίας.

    Εκπρόσωποι της Βουλγαρικής Ενωσης για Τίμιες Εκλογές και Πολιτικά Δικαιώματα έχουν παρακολουθήσει ως παρατηρητές όλες τις εκλογές στη Βουλγαρία μετά το 1990, αλλά και εκλογές σε περισσότερες από 20 χώρες ανά τον κόσμο.

    Κ.Κ.

    [21] ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: 4.000 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

    Σόφια, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (16:18 UTC+2)

    Στις 4000 ανήλθε ο αριθμός των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη Βουλγαρία στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς και είχαν ως αποτέλεσμα να καούν περίπου 529.000 στρέμματα δάσους και 67.000 στρέμματα καλλιεργειών. Οι φλόγες αποτέφρωσαν και 74 σπίτια, καθώς και τμήματα των προστατευόμενων εθνικών πάρκων και δρυμών της χώρας.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καπιτάλ" της Σόφιας τον Αύγουστο οι πυρκαγιές στη Βουλγαρία προκάλεσαν το θάνατο 6 ατόμων και τον τραυματισμό 17. Παρά τις προσπάθειες των 12.000 πυροσβεστών, 16.000 στρατιωτών, 10.000 δασοκόμων και 1.800 εκπροσώπων της Πολιτικής Αμυνας, "η πύρινη κόλαση αντιμετωπίστηκε μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου με τις πρώτες βροχές", σημειώνει η εφημερίδα.

    Κ.Κ.

    [22] Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (14:30 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, βρίσκεται από χθες στη Γιουγκοσλαβία, επικεφαλής αντιπροσωπείας, ως παρατηρητής των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο.

    Στην αντιπροσωπεία μετέχουν τα μέλη της πολιτικής γραμματείας, Παναγιώτης Γαλετσέλης, και Μανώλης Γιαννακουδάκης, οι οποίοι επισκέφτηκαν σήμερα υπουργεία και εκλογικά τμήματα στο Βελιγράδι, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανόνες των εκλογών.

    Αύριο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ και η αντιπροσωπεία θα επισκεφτούν εκλογικά κέντρα στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και αλλού για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΔΗΚΚΙ στη Γιουγκοσλαβία έγινε μετά από πρόσκληση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας.

    [23] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ Κ.ΣΗΜΙΤΗ ΣΕ ΔΗΜΑ-ΘΑΝΟΥ

    Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2000 (14:26 UTC+2)

    Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον τρις χρυσό Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών, Πύρρο Δήμα και στην Κατερίνα Θάνου που απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα, συναγωνιζόμενη την Αμερικανίδα υπερπρωταθλήτρια, Μάριον Τζόουνς, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 23 September 2000 - 19:50:20 UTC