Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-09-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ
  • [02] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
  • [03] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΠΡΑΪΤ ΑΥΡΙΟ
  • [04] Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΩ Ν ΗΠΑ"
  • [05] ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [06] ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Η ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
  • [07] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΤΚ
  • [08] 26 ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [09] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [10] ΤΡΕΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
  • [11] Η "ΜΟBILTEL" ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ 10 ΕΚΑΤ. ΜΑΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΤΚ
  • [12] ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
  • [13] Π. ΜΟΥΤΑΦΤΣΙΕΦ: "Η ΕΔΔ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ"
  • [14] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ - ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
  • [15] ΕΝΑΣ 14ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ INTERNEΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ
  • [16] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤ. ΦΙΣΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [17] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ - ΣΟΥ
  • [18] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • [19] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ - ΓΣΕΒΕΕ
  • [20] ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [21] ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΠΕ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  • [22] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD ΙΙ
  • [23] ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΠΕ
  • [24] ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

  • [01] ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (10:16 UTC+2)

    Αρχισε σήμερα, επισήμως στην Αθήνα, η Σύνοδος των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και στο περιθώριο του επίσημου γεύματος που θα παραθέσει την Τρίτη ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, προς τιμήν των 19 αρχηγών ΓΕΕΘΑ, θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Χουσεΐν Κιβρίκογλου.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", ο Ακης Τσοχατζόπουλος αποφάσισε τελικά να συναντηθεί με τον Χ.Κιβρίκογλου, ύστερα από εισήγηση των επιτελών του υπουργείου Αμυνας. Η συνάντηση αυτή υπαγορεύτηκε επίσης από την ήπια πολιτική που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι στρατιωτικοί έναντι της Ελλάδας.

    Κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, οι 19 αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι άρχισαν από την Κυριακή να φτάνουν στην Αθήνα, θα συζητήσουν τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τις σχέσεις της με τη Ρωσία, καθώς και τη δημιουργία μια δεύτερης πολυεθνικής δύναμης ταχείας αντίδρασης Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

    Οι αρχηγοί θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και θα παρακολουθήσουν επιδείξεις των ελληνικών δυνάμεων στο Σαρωνικό.

    Στο πρόγραμμα τους περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στη Βεργίνα, όπως και στο Αγιο Ορος. Στο τελευταίο σκέλος της επίσημης επίσκεψης δεν θα συμμετάσχει ο Χ.Κιβρίκογλου καθώς ζήτησε κατά παρέκκλιση να επισκεφτεί την οικία του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη όπως και τον Τούρκο πρόξενο στη συμπρωτεύουσα.

    [02] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

    Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2000 (17:20 UTC+2)

    Στο θέμα της διαπλοκής και τις ευθύνες της κυβέρνησης αναφέρθηκε εκτενώς ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς". Απάντησε, επίσης, σε ερωτήσεις για την αντιπαράθεση Κ. Μητσοτάκη - Γ. Κεφαλογιάννη, την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για διετή θητεία του προέδρου του κόμματος, το δημοψήφισμα της Εκκλησίας, το μάθημα των θρησκευτικών, την αντικατάσταση του Α. Σπηλιωτόπουλου και άλλα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    "Το θέμα της διαπλοκής το καταλαβαίνουν όλοι και το θέτουν περισσότεροι παράγοντες πια του δημόσιου βίου, από όλα τα κόμματα, ακόμα και από το κυβερνών κόμμα", είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Και αφορά η διαπλοκή την αυξανόμενη επιρροή εξωθεσμικών κέντρων που τελικά η δράση τους νοθεύει τη Δημοκρατία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και γι΄αυτή την πραγματικότητα όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι όσοι είμαστε στο δημόσιο βίο καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας". Στο σημείο αυτό πρότεινε την αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη δημιουργία ανεξάρτητης διοικητικής αρχής για τον έλεγχο των συμβάσεων και των προμηθειών του δημοσίου, τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και την ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

    Σε ερώτηση για τη δημόσια αντιπαράθεση, μέσω δηλώσεων του κ. Κ. Μητσοτάκη και του Γ. Κεφαλογιάννη, απάντησε ως εξής : "Δεν θυσιάζω κανέναν και δεν μας περισσεύει κανείς. Η Ν.Δ. και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, έδωσε αγώνα για τη διαφάνεια. Μπορεί για συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, παραμένει όμως το γεγονός ότι η ΝΔ έχει δώσει και στο παρελθόν και δίνει και σήμερα αγώνα για τους κανόνες διαφάνειας. Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά η συζήτηση που πηγαίνει συνέχεια στο παρελθόν λειτουργεί τελικά αποπροσανατολιστικά σε σχέση με εκείνο που είναι το ζητούμενο. Σήμερα είναι το πρόβλημα και αν δεν κάνουμε σήμερα κάτι, το μέλλον θα είναι οδυνηρό. Η Νέα Δημοκρατία έχει πληγεί από τη δράση των οργανωμένων συμφερόντων και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Άλλοι είναι που έχουν ευνοηθεί και μάλιστα σκανδαλωδώς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και την καταλαβαίνουν όλοι. Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο μόνος που παριστάνει πως δεν το καταλαβαίνει είναι ο κ. Σημίτης. Κι αυτή την ώρα καλείται και ο ίδιος στο αμείλικτο ερώτημα: Θα συνδράμει στην κατεύθυνση που πρέπει και που ωθούμε όλοι ή θα στιγματιστεί ως εκείνος ο οποίος συνοδοιπορεί και συγκαλύπτει τα φαινόμενα αυτά;".

    Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κόμματος στο πρόσωπό του, στο συνέδριο, διότι δεν βλέπει να υπάρχει τέτοιος λόγος. Σημείωσε ότι αυτός θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τις κερδίσει.

    Ως προς την αντικατάσταση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο επισήμανε ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος παραμένει συνεργάτης του και "έριξε το γάντι" σε όσους τον αμφισβητούν να τα βάλουν ευθέως μαζί του. Συγκεκριμένα υπογράμμισε: "Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Ο απελθών εκπρόσωπος έκανε καλά τη δουλειά του, προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες. Παραμένει σημαντικό στέλεχος του κόμματος και συνεργάτης μου, από κει και πέρα κάνουμε και στον τομέα αυτό ένα καινούριο ξεκίνημα. Με έναν εκπρόσωπο, που κατά τη δική μου άποψη και νομίζω της μεγάλης πλειοψηφίας, έχει πολύ καλή εικόνα, έχει εμπειρία, έχει ήθος και έχει τις δυνατότητες να πετύχει πάρα πολύ στο ρόλο του. Στο ζουμί της ερώτησης, που είναι το γιατί, υπάρχει και κάτι ακόμα. Διότι διέκρινα μια συντονισμένη και αήθη επίθεση η οποία προσχηματικά είχε στόχο τον εκπρόσωπο ενώ στην ουσία κατευθυνόταν σε μένα. Λοιπόν όποιος έχει το κουράγιο, ας έρθει να απευθυνθεί σε μένα".

    Για την πρόταση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να είναι διετής η θητεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του κόμματος. Με τηλεγραφικό τρόπο ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία ενώ σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον δήμαρχο Αθηναίων είπε πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. "Τα υπόλοιπα είναι σενάρια και δεν τα σχολιάζω" πρόσθεσε. Σχετικά με την πιθανότητα υπουργοποίησης του Γιώργου Σουφλιά παρέπεμψε σε δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι παραμένει η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για το μεσαίο χώρο, η οποία είναι και απόφαση του εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος. Σε ερώτηση ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στα στελέχη που έχουν ακραίες απόψεις και τις εκδηλώνουν, είπε πως δεν έχει δει τέτοια πράγματα και ότι είναι απλώς διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν σχέση με ιστορικά γεγονότα.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία για τα ζητήματα των ταυτοτήτων και του μαθήματος των θρησκευτικών. Παρατήρησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα πράξουν κατά συνείδηση, όταν αρχίσει η συγκέντρωση υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενώ σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές γνωστοποίησε ότι θα συζητήσει όλα αυτά τα θέματα από μηδενική βάση.

    Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι "βούλιαξε την Ολυμπιακή Αεροπορία", της απέδωσε μάλιστα και σκοπιμότητα, ενώ άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης ότι σκοπίμως δεν προχώρησε τα Ολυμπιακά έργα τα προηγούμενα χρόνια για να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις των έργων. Σε αυτή την περίπτωση, είπε, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αφήσει σε "χλωρό κλαρί" την κυβέρνηση.

    Επικριτικός ήταν ο κ. Καραμανλής και ως προς τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο Χρηματιστήριο ενώ σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το θεσμό του Χρηματιστηρίου και πρότεινε μέτρα για την ενίσχυση και αναβάθμισή του. Σχολιάζοντας εκτίμηση του πρωθυπουργού, πριν από ένα χρόνο, ότι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου θα ανέβαινε στις 7.000 μονάδες προέτρεψε όλους να προσέχουν τί λέει ο πρωθυπουργός, διότι, όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί με βάση σκοπιμότητες.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη βαλκανική της πολιτική και μίλησε για αποτυχία του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στη Γιουγκοσλαβία. Χαρακτηριστικά είπε ότι "υποστήκαμε μια ακόμη ταπείνωση στη βαλκανική μας πολιτική". Έκανε λόγο για συνεχείς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις της Ελλάδας που δεν επιτρέπουν στην χώρα να παίξει το ρόλο της στα Βαλκάνια. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στα εθνικά θέματα και προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος και για το θέμα του ονόματος της FYROM.

    Σε ό,τι αφορά στο εργασιακό σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία λέει "ναι" στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ωστόσο, είναι επιβεβλημένος ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Υπάρχει περιθώριο να τεθεί το θέμα της μεταβολής του ορίου απολύσεων, αλλά, ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην έκρηξη ανεργίας που παρατηρείται, η οποία όπως είπε, πλησιάζει το 12% με βάση τα επίσημα στοιχεία.

    Σε ερώτηση για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι κάθε Σεπτέμβριο η κυβέρνηση εμπαίζει τους Θεσσαλονικείς, ενώ για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την πρόταση του Δήμου να περάσει στα χέρια του η Διοίκηση της ΔΕΘ και ότι σε κάθε περίπτωση ο Δήμος και οι φορείς της πόλης θα πρέπει να συμμετέχουν στην οποιαδήποτε μετεξέλιξη της ΔΕΘ.

    Στις 7.30 μ.μ. ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από νομούς της κεντρικής Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Hyatt και αργά το βράδυ θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [03] Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΠΡΑΪΤ ΑΥΡΙΟ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (10:17 UTC+2)

    Φωτογραφία: Μαντλίν Ολμπράιτ

    Αναχώρησε το πρωί για την Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αύριο Τρίτη θα έχει συνάντηση στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μάντλιν Ολμπράιτ, την οποία θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε Σκόπια και Γιουγκοσλαβία. Αντίστοιχα ελληνοτουρκικά και Κυπριακό θα τεθούν εκ νέου στο επίκεντρο των επαφών του Γ.Παπανδρέου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ το ερχόμενο Σάββατο.

    Οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και την Τρίτη, στο περιθώριο της δεξίωσης που θα παραθέσει η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τιμήν των ομολόγων της στα Βαλκάνια.

    Προηγουμένως η Ολμπράιτ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας με θέματα συζήτησης το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία.

    Η επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη συμπίπτει χρονικά με τον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό μεταξύ Ραούφ Ντενκτάς και Γλαύκου Κληρίδη, που αρχίζει την Τρίτη.

    Στο πλαίσιο αυτό ο Ελληνας επικεφαλής του διπλωματικού επιτελείου θα έχει συνάντηση και με τον Κύπριο ομόλογό του, Γιαννάκη Κασουλίδη.

    [04] Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΩ Ν ΗΠΑ"

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (10:18 UTC+2)

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", ότι με την υπογραφή του μνημονίου καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, περιορίζεται το πεδίο των αιτιάσεων από την πλευρά της Ουάσινγκτον που αφορούν στην πολιτική της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοίδης επισημαίνει την ανάγκη οριακών βελτιώσεων στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην τρομοκρατία και στο οργανωμένο έγκλημα, χωρίς να θιγούν οι επιταγές του Συντάγματος,

    "Ο νόμος για το οργανωμένο έγκλημα θέλει κάποιες βελτιώσεις που πιστεύω ότι θα γίνουν. Τίποτα όμως δεν θα γίνει που να αντίκειται στο Σύνταγμα" δηλώνει ο ίδιος.

    "Για όσο διάστημα όμως δεν υπάρχουν αποτελέσματα, οι επιφυλάξεις θα παραμένουν" τονίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δηλώνει ότι έχει ήδη αλλάξει τόσο η στρατηγική όσο και οι μέθοδοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

    Οσον αφορά το θέμα της ασφαλούς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι οι ΗΠΑ φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο "εισαγωγής" της διεθνούς τρομοκρατίας παρά κάποια επίθεση της "17 Νοέμβρη".

    [05] ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:34 UTC+2)

    Από ψυχικές διαταραχές ταλαιπωρούνται ορισμένα από τα παιδιά που βίωσαν τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αττική.

    Σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ που έγινε σε 2.000 παιδιά των ΄Ανω Λιοσίων, παρατηρήθηκε ότι αρκετά από αυτά εξακολουθούν να εμφανίζουν τα συμπτώματα ενός μετατραυματικού στρες.

    Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζουν έντονο άγχος, διαταραχές αποχωρισμού από τους γονείς, δυσθυμία, διαταραχές στον ύπνο αλλά και εφιάλτες. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι συνέπειες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες στα ΄Ανω Λιόσια εάν δεν υπήρχε η άμεση παρέμβαση των ψυχολόγων που βοήθησαν τα παιδιά να ξεπεράσουν, κατά το δυνατόν, τους φόβους και τις ενοχές τους.

    [06] ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ Η ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    Κομοτηνή, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:26 UTC+2)

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία την τοποθέτηση βόμβας σε κεντρικό πάρκο της Κομοτηνής, η οποία τελικά εξουδετερώθηκε έγκαιρα με ελεγχόμενη έκρηξη.

    Αγνωστος που τηλεφώνησε στην τροχαία Κομοτηνής και σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε κεντρική πλατεία της πόλης.

    Οι άνδρες αστυνομικής διεύθυνσης της Ροδόπης ειδοποιήθηκαν μαζί με τη μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, και έφτασαν στο σημείο, όπου ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για μηχανισμό μεγάλης ισχύος, αποτελούμενο από τροποποιημένη χειροβομβίδα και πλαστικά εκρηκτικά, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κοντά σε κάδο απορριμάτων.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο άγνωστος στρέφεται κατά της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ευάγγελου Παπάζογλου, που διατηρεί δύο κλαμπ στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν έγινε ακόμη σαφές εάν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή εκφοβισμό των νονών της νύχτας.

    Ωστόσο, αποκλείστηκε η πιθανότητα οι δράστες να σχετίζονται με την έκρηξη που σημειώθηκε πέρσι έξω από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, τραυματίζοντας σοβαρά τον πυρουτεχνουργό των ειδικών δυνάμεων.

    [07] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΤΚ

    Σόφια, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:25 UTC+2)

    του Ηλία Κόστοφ

    Με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό για την έκδοση άδειας δημιουργίας δεύτερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας (GSM) στη Βουλγαρία, η εφημερίδα "Τρουντ" της Σόφιας φιλοξενεί συνέντευξη του νέου υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Αλέκο Κονσταντίνοφ, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας (ΒΤΚ).

    Κληθείς να σχολιάσει εάν οι βουλγαρικές τηλεπικοινωνίες έχασαν κάτι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την υποψήφια ελληνο-ολλανδική κοινοπραξία ΟΤΕ-ΚΡΝ για την εξαγορά του ΒΤΚ ο κ. Κονσταντίνοφ απαντάει: "Και ναί, και όχι. Το αρνητικό για τη χώρα είναι το γεγονός ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην επενδυτική πολιτική του ΒΤΚ που όμως δεν είναι καταστροφική για τις βουλγαρικές τηλεπικοινωνίες".

    Σύμφωνα με τον κ. Κονσταντίνοφ, "στα μέσα του έτους 2002 ο ΒΤΚ πρέπει να είναι έτοιμος για τον ελεύθερο ανταγωνισμό στη Βουλγαρία, διότι προβλέπεται από το έτος 2003 η τηλεπικοινωνιακή αγορά στη χώρα να φιλελευθεροποιηθεί".

    Κατά την άποψή του, "το άλλο αρνητικό για τη Βουλγαρία είναι ότι η βουλγαρική κυβέρνηση δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες στον χώρο του τηλεπικοινωνιακού μάρκετινγκ, υπολογίζοντας στην γρήγορη οριστικοποίηση της πώλησης του ΒΤΚ".

    Ερωτηθείς εάν οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την πώληση του ΒΤΚ απέβησαν προς όφελος του ΟΤΕ σε περίπτωση που η ελληνική εταιρία υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την εξαγορά του ΒΤΚ, ο Αλέκο Κονσταντίνοφ θεωρεί ότι "πράγματι ο ΟΤΕ συγκέντρωσε πολλές πληροφορίες για την δραστηριότητα του ΒΤΚ, κάτι που του δίνει μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψήφιες εταιρίες".

    Σύμφωνα με τον κ. Κονσταντίνοφ, "η επιτυχία της επικείμενης πώλησης του ΒΤΚ δεν εξαρτάται από το τίμημα που θα λάβει η βουλγαρική κυβέρνηση, αλλά από το εάν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΤΚ θα μπει στρατηγικός επενδυτής".

    [08] 26 ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:24 UTC+2)

    Ετοιμα είναι τα 439 από τα 465 σχολικά κτίρια που είχαν κριθεί ακατάλληλα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Αττικής.

    Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας" τα υπόλοιπα 26 θα παραδοθούν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

    Οι μαθητές των σχολείων που δεν είναι έτοιμα θα συστεγαστούν σε άλλες σχολικές μονάδες.

    [09] ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:20 UTC+2)

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άρχισε η σχολική χρονιά στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο Νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Παδόπουλος σημείωσε ότι όσον αφορά το ζήτημα της υποδομής είναι γνωστά τα προβλήματα της σχολικής στέγης και αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα σχολικής στέγης, το οποίο πρόκειται να καταρτιστεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το υπουργείο Παιδείας.

    Οπως είπε σε διάστημα ενός μήνα θα είναι έτοιμες οι προτάσεις προς το υπουργείο, το οποίο δεν αποκλείεται μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα να ανακοινώσει και την υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Σχολικής Στέγης για το Νομό Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι για την κατάρτιση και την υλοποίηση του προγράμματος δεσμεύτηκε δημόσια και ο πρωθυπουργός.

    Πρόσθεσε ότι δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα και όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, επειδή φέτος οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών έγιναν έγκαιρα.

    "Τα όποια άλλα προβλήματα που θα παρουσιαστούν", είπε, "θα αντιμετωπιστούν άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα παράσχουμε κάθε μέσο για την ομαλή λειτουργία των σχολείων".

    "Ελπίζουμε και θα αγωνιστούμε ώστε η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη από τη φετινή από άποψη υποδομής. Η πολιτεία θα πρέπει να καλύψει το σχεδιασμό μας, έτσι όπως υπάρχει η υπόσχεση και από τον πρωθυπουργό για να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας όλων των σχολείων του νομού, μόνο σε πρωινή βάρδια", είπε.

    Νωρίτερα ο κ. Παπαδόπουλος παρέστη στον αγιασμό του 1ου Πειραματικού Σχολείου και στον αγιασμό του νέου σχολικού συγκροτήματος του 25ου - 100ου Δημοτικού Σχολείου στην Τούμπα και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μία καλή και δημιουργική χρονιά.

    [10] ΤΡΕΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Κοζάνη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:17 UTC+2)

    Τρεμώδης νόσος εμφανίστηκε σε κοπάδι της Ξηρολίμνης Κοζάνης, η οποία προκαλεί προβληματισμό στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, καθώς οι ειδικοί δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν για τις επιπτώσεις στον άνθρωπο, αλλά και ανησυχία, αφού κρούσματα εμφανίστηκαν τους προηγούμενους μήνες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Τα πέντε κρούσματα της τρομώδους νόσου που εμφανίστηκαν στις αρχές του έτους σε κοπάδι προβάτων, σήμαναν συναγερμό στην κτηνιατρική υπηρεσία του νομού Κοζάνης, η οποία απέστειλε αμέσως δείγματα στο εργαστήριο παθολογίας και ανατομίας του τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

    Τα συμπτώματα της νόσου στα ζώα εμφανίζονται με σπασμούς και αδυναμία, ενώ αργότερα επανέρχονται σε φυσιολογική κατάσταση.

    Από την εξέταση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα πρόβατα έπασχαν από την τρομώδη νόσο και το κοπάδι του ιδιοκτήτη τέθηκε υπό παρακολούθηση και ενημερώθηκαν η διεύθυνση κτηνιατρική διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

    Οι έρευνες επικεντρώνονται στο συσχετισμό της νόσου με αυτή των "τρελών αγελάδων", αλλά και με τις επιπτώσεις της στον ανθρωπο, ενώ αναμένεται απόφαση του υπουργείου Γεωργίας για τη θανάτωση του κοπαδιού.

    [11] Η "ΜΟBILTEL" ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΖΗΜΙΕΣ 10 ΕΚΑΤ. ΜΑΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΤΚ

    Σόφια, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:16 UTC+2)

    του Ηλία Κόστοφ

    Ζημιές ύψους 10 εκατ. γερμανικών μάρκων έχει επιφέρει στη διάρκεια της περσινής χρονιάς στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας (ΒΤΚ) η μοναδική μέχρι στιγμής στη Βουλγαρία εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (GSM) "Μobiltel" μέσω μεταφοράς τηλεφωνικών μονάδων.

    Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΤΚ, Αλέκο Κονσταντίνοφ.

    Κατά την άποψή του, η άδεια της "Mobiltel" μπορεί να αφαιρεθεί βάσει του άρθρου 62 του Νόμου περί των τηλεπικοινωνιών που θεσπίζει την παράβαση των κοινωνικών συμφερόντων και την συστηματική παράβαση της άδειας.

    Σύμφωνα με τον κ. Κονσταντίνοφ, την περασμένη χρονιά καταγράφηκε αφύσικη αύξηση της ποσότητας των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από το δίκτυο του ΒΤΚ προς την "Mobiltel". "Μας ξάφνιαζε ο μεγάλος όγκος της μεταφοράς τηλεφωνικών μονάδων την νύχτα", ανέφερε ο Αλέκο Κονσταντίνοφ.

    "Τον Ιούλιο η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού κατέληξε στο πόρισμα ότι λείπουν στοιχεία για κλοπή τηλεφωνικών μονάδων εκ μέρους της "Mobiltel", τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, Βλαντιμίρ Γκρασνόφ. Κατά την άποψή του, "ο Αλέκο Κονσταντίνοφ υπό την ιδιότητά του ώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΤΚ ήξερε για την θέση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, και τώρα δε γνωρίζω γιατί έχει αλλάξει τη θέση του".

    "Εάν ο Κονσταντίνοφ έχει αποδείξεις εις βάρος της "Mobiltel", να προσφύγει στην Εισαγγελία της χώρας και να σταματήσει τη δυσφημιστική συμπεριφορά του", είπε ο Γκρασνόφ.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιβάν Κόστοφ, έδωσε εντολή να ξεκινήσει έλεγχος της δραστηριότητας της "Mobiltel" με την υποψία ότι συνεργάζεται με το Ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία, Μαϊκλ Τσόρνι, τον οποίο η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας εκδίωξε από τη Βουλγαρία.

    [12] ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

    Παρίσι, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:13 UTC+2)

    Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι είναι ζήτημα ωρών ή ημερών η Ευρωπαϊκή Ενωση να προχωρήσει σε άρση των κυρώσεων κατά της Αυστρίας και τόνισε ότι το θέμα του κόμματος της Ελευθερίας δεν πρόκειται να κλείσει, παρά τον τερματισμό των κυρώσεων.

    Τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης των κυρώσεων, ύστερα από τη πρόταση της επιτροπής των "τριών σοφών", οι οποίοι εξέτασαν την πολιτική κατάσταση στην Αυστρία.

    Η ΕΕ επέβαλε τις κυρώσεις στη Βιένη τον Φεβρουάριο του 2000, όταν εισήλθε στον κυβερνητικό συνασπισμό το ακροδεξιό κόμμα Ελευθερία, με ηγέτη τότε τον Γεργκ Χάιντερ.

    Με την άρση των κυρώσεων συμφωνεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν - Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ διαφωνεί το Ισραήλ όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

    O καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν αμαυρώσει την εικόνα της κοινότητας και την ευρωπαϊκή ιδέα και τόνισε ότι πολλά κράτη δεν θέλουν να τους υπαγορεύει το Παρίσι και το Βερολίνο ποιους θα ψηφίσουν στις εκλογές τους.

    Ο.Κ.

    [13] Π. ΜΟΥΤΑΦΤΣΙΕΦ: "Η ΕΔΔ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ"

    Σόφια, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:08 UTC+2)

    του Ηλία Κόστοφ

    "Μετά το τελευταίο σκάνδαλο γύρω από το ίδρυμα ''Μέλλον για τη Βουλγαρία'' της συζύγου του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Ιβάν Κόστοφ - Ελένα Κόστοβα, η κυβερνούσα ΄Ενωση Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΕΔΔ) απέδειξε κατά κατηγορηματικό τρόπο ότι συνδέεται με την ρωσική μαφία".

    Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη προς τον ραδιοφωνικό σταθμό της Σόφιας "Darik" ο περιφερειακός ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) στο Πλόβντιφ (Φιλιππούπολη), βουλευτής Πέταρ Μουταφτσίεφ.

    Κατά την γνώμη του, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν δύο πράγματα - ότι την διακυβέρνηση της Βουλγαρίας επηρεάζουν σκοτεινοί οικονομικοί κύκλοι και ότι η διαφθορά στη χώρα υπάρχει μόνο εκ μέρους της εξουσίας.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η εφημερίδα "Τρουντ" της Σόφιας δημοσίευσε άρθρο, βάσει του οποίου ο αμφιλεγόμενος Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας, Γκριγκόρι Λουτσάνσκι, έχει παραχωρήσει 80 χιλιάδες δολάρια στο ίδρυμα της Ελένα Κόστοβα, κάτι που η σύζυγος του πρωθυπουργού Κόστοφ παραδέχτηκε ότι αληθεύει, τονίζοντας όμως ότι "τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες ορφανοτροφείων στη Βουλγαρία".

    Στο μεταξύ ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών, Μουραβεϊ Ράντεφ, σχολίασε ότι "ανεξάρτητα από το ότι τα χρήματα για το ίδρυμα "Μέλλον για τη Βουλγαρία" ήταν "βρόμικα", χρησιμοποιήθηκαν για καλό σκοπό και έτσι δεν μπορεί να μιλά κανείς για "ξέπλυμα βρόμικου χρήματος" εκ μέρους του ιδρύματος της συζύγου του πρωθυπουργού Ιβάν Κόστοφ".

    [14] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ - ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

    Ζαγκρέμπ, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:05 UTC+2)

    Ο υπουργός Οικονομίας της Κροατίας Γκοράνκο Φίζουλιτς είχε συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Ουγγρικού υπουργείου Οικονομίας, Μπέλα Γκλάτφελντερ, με αντικείμενο τη συνεργασία των δυο χωρών σε οικονομικά θέματα.

    Ο κ. Φίζουλιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνεργασία που έχει η χώρα του με την Ουγγαρία και δήλωσε ότι συζητήθηκαν στη συνάντηση τρεις εμπορικές συμφωνίες.

    Τέλος, ο κ. Φίζουλιτς πρότεινε να παρουσιαστεί η οικονομία της χώρας του στη Βουδαπέστη και να υπάρξει βοήθεια από την Ουγγαρία για την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων των χωρών.

    [15] ΕΝΑΣ 14ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ INTERNEΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:02 UTC+2)

    Ενας 14χρονος από τη Θεσσαλονίκη ομολόγησε τελικά ότι ήταν αυτός που πήρε τηλέφωνο σε ξενοδοχείο της Αθήνας και έκανε φάρσα για τοποθέτηση βόμβας. Στην προανάκριση είπε ότι του το είχε ζητήσει ένας συνομιλητής του στο Internet προσφέροντάς του δώρο για την πράξη του.

    Το τηλεφώνημα έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της άμεσης δράσης της Θεσσαλονίκης. Μετά από έρευνα εντοπίστηκε ο 14χρονος μαθητής από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη και μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών αφέθηκε ελεύθερος, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

    Αρκετά παιδιά, ακόμη και μικρής ηλικίας, χρησιμοποιούν το Internet, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι βεβαιώνουν ότι δεν είναι λίγα τα παιδιά εκείνα που παρασύρονται από άλλους και επισημαίνουν ότι η οικογένεια είναι αρχικά αυτή που πρέπει να προστατεύσει το παιδί.

    [16] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤ. ΦΙΣΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Σόφια, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (20:01 UTC+2)

    του Ηλία Κόστοφ

    Η Βουλγαρία πραγματοποιεί με επιτυχία την πολιτική και διαρθρωτική μεταρρύθμιση, ενώ η άνοδος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2000 και το 2001 θα είναι οι υψηλότερες για την τελευταία δεκαετία.

    Τα παραπάνω δήλωσε στην Ουάσινγκτον ο Στένλι Φίσερ, πρώτος υποδιευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε την χορήγηση της ένατης δόσης του δανείου για τη Βουλγαρία βάσει της σχετικής τριετούς συμφωνίας μεταξύ της Σόφιας και του παγκόσμιου οικονομικού οργανισμού.

    H δόση αυτή ανέρχεται σε 68 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η τριετής συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και του ΔΝΤ, βάσει της οποίας χορηγείται το εν λόγω δάνειο, εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 και ανέρχεται στο ποσό των 814 εκατ. δολαρίων, από τα οποία η Βουλγαρία ήδη έχει λάβει 610 εκατ.

    Μεταξύ άλλων το σπουδαιότερο επιχείρημα του ΔΝΤ για την χορήγηση της ένατης δόσης του δανείου ήταν η αυστηρή φορολογική πολιτική που ακολουθεί η βουλγαρική κυβέρνηση. Τούτο σημαίνει καλή είσπραξη των εσόδων, κάτι που επιτρέπει πρόσθετες δαπάνες χωρίς να αυξάνεται το προβλεπόμενο έλλειμμα ύψους 1,5% στο ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον Στένλι Φίσερ, φέτος, τα έσοδα στον δημόσιο προϋπολογισμό της Βουλγαρίας θα δώσουν τη δυνατότητα να μειωθούν σημαντικά τα ποσοστά των φόρων, ενώ ταυτόχρονα είναι δυνατόν να εξεταστεί εκδοχή για την περαιτέρω μείωση των ασφάλιστρων στη χώρα.

    Τα συμφωνηθέντα της Βουλγαρίας με το ΔΝΤ προβλέπουν ο φόρος επί του κέρδους να μειωθεί από 20 στο 15%, ενώ για εταιρίες με κέρδη άνω των 50 χιλιάδων γερμανικών μάρκων από 25 σε 20%. Ετοιμάζεται και νέος πίνακας για την φορολόγηση των φυσικών προσώπων στη Βουλγαρία.

    Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, η συνέχιση της πετυχημένης φορολογικής σταθερότητας απαιτεί την δημιουργία Ενιαίου Πρακτορείου Εσόδων, καθώς και την έναρξη νέων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της συνταξιοδότησης.

    Συγχρόνως πρόσθετα έσοδα πρέπει να προσανατολιστούν σε τομείς, η ανάπτυξη των οποίων θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απασχόληση και γρηγορότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Το ΔΝΤ συνιστά ολοένα και αυστηρότερο έλεγχο στην διαδικασία αύξησης των εργατικών μισθών ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα. Ο παγκόσμιος οικονομικός οργανισμός συνιστά επίσης και μεγαλύτερη ευελιξία της εγχώριας αγοράς εργασίας λόγω της υψηλής ανεργίας στη χώρα.

    Κατά την άποψη του Στένλι Φίσερ, η φορολογική πολιτική που ακολουθεί η βουλγαρική κυβέρνηση, πρέπει να στηριχθεί με πακέτο μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Η Βουλγαρία θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην αναδιάρθρωση της ενεργειακής βιομηχανίας της χώρας, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια σ΄ όλες τις συναλλαγές ιδιωτικοποίησης, εκτιμά ακόμη από το ΔΝΤ.

    Στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλγαρία προβλέπεται να φθάσει αποστολή του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον διευθυντή του οικονομικού οργανισμού για τη Βουλγαρία, Ιούχα Κάκονεν. Με τη βουλγαρική κυβέρνηση η αποστολή του ΔΝΤ θα συζητήσει τον προϋπολογισμό για το έτος 2001.

    [17] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΪΧ - ΣΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:59 UTC+2)

    Εκδήλωση - πάρτι για τους εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση του δάσους Σέιχ - Σου οργανώνει μεθαύριο στις 8 μ.μ. ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ύψωμα Καρά Τεπέ στον Κέδρινο Λόφο, θα παραστεί ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

    [18] ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:58 UTC+2)

    Μαθήματα διεθνούς δικαίου του Ινστιτούτου Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, με κεντρικό θέμα "Προστασία του περιβάλλοντος για τη νέα χιλιετία".

    Τα μαθήματα απευθύνονται σε νέους διεθνολόγους, διπλωμάτες, υπαλλήλους διεθνών οργανισμών, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στη σχολή ΝΟΕ του ΑΠΘ, με την εισήγηση της διευθύντριας του Ινστιτούτου, Καλλιόπης Κούφα, η οποία υπογράμμισε τη μέριμνα του Ινστιτούτου για τα προβλήματα του περιβάλλοντος αλλά και τη συνεχόμενη υποβάθμισή του πλανήτη, προκαλώντας απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον. Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής εμπλοκής της επιστήμης στον αγώνα επίλυσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, πεδίο στο οποίο το Δίκαιο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

    Την επίσημη έναρξη της φετινής 28ης περιόδου μαθημάτων του Ινστιτούτου κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης. Ο υπουργός διαπίστωσε μετά την περιγραφή του προβλήματος απομένει η επίλυσή του, για την οποία απαιτείται πολιτική απόφαση και επιστημονική γνώση. Τέλος, επεσήμανε το διεθνή και διακρατικό χαρακτήρα των περιβαλλοντικών προβλημάτων και έφερε ως παράδειγμα τον καθαρισμό του Θερμαϊκού, που εξαρτάται και από την ΠΓΔΜ, καθώς και από την ευρύτερη ζώνη της Θεσσαλονίκης.

    Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε σε ομιλία του ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι η επωδός του δυτικού τρόπου ζωής, όπου κυριαρχεί η προσπάθεια ανάπτυξης και μαζικής παραγωγής αγαθών, ενώ τα απόβλημα ή μη ανακυκλώσιμα υλικά εξάγονται σε Τρίτες και αναπτυσσόμενες χώρες.

    Τη σπουδαιότητα του φετινού θέματος υπογράμμισε ο πρόεδρος του τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, Αρης Καζάκος, λέγοντας ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν καταστεί θέματα δημόσιου ενιαφέροντος, ενώ σχολίασε και τη σύνοδο του ΟΗΕ για τη Χιλιετία, υποστηρίζοντας ότι πλειοδότησαν τα λόγια, αλλά ήταν εμφανές το έλλειμμα των έργων. ΑΠό την πλευρά του ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ιγνατιάδης, αναφέρθηκε στο ενιαίο νομικό πολιτισμό του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου σε σχετικά θέματα.

    [19] ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ - ΓΣΕΒΕΕ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:52 UTC+2)

    Αναβάλλεται - κατόπιν αιτήματος της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) - η προγραμματισμένη, για αύριο, συνάντηση του προεδρείου της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την απασχόληση και την ανεργία και αναβλήθηκε, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία της Συνομοσπονδίας. Νέα ημερομηνία για τη συνάντηση θα καθοριστεί σύντομα από κοινού με το υπουργείο Εργασίας.

    [20] ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:51 UTC+2)

    Τέσσερα επιπλέον τάγματα θα στείλει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο προκειμένου να ενισχύσει τα στρατεύματά του στην περιοχή ενόψει της διεξαγωγής των γιουγκοσλαβικών ομοσπονδιακών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.

    Η απόφαση ανακοινώθηκε στη διάρκεια της Συνόδου των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Φρανκ Σάλις οι πρόσθετες δυνάμεις αποστέλλονται στο Κόσοβο όχι μόνο για να παράσχουν ασφάλεια στη διάρκεια των εκλογών. "Θεωρούμε ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα, τα οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από τις υπάρχουσες δυνάμεις", πρόσθεσε.

    Τα 4 τάγματα, το καθένα από τα οποία θα αριθμεί 500 στρατιώτες θα προέρχονται από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Βρετανία.

    Ετσι θα ενισχύσουμε την υπάρχουσα δύναμη, δηλαδή τη δύναμη των 36.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ και το προσωπικό που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και ανέρχεται στα 7.000 άτομα, είπε ο κ. Σάλις προσθέτοντας ότι σε κανονικές συνθήκες τα τάγματα υπηρετούν στο Κόσοβο ένα εξάμηνο.

    [21] ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΠΕ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:50 UTC+2)

    Διαψεύδει τις σημερινές δηλώσεις του Τηλέμαχου Χυτήρη ότι είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της 4ης Αυγούστου ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κιλτίδης.

    Σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ τόνισε ότι, "Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως θέμα αντιπαράθεσης το πρόσωπο μου. Τους ευχαριστώ και τους περιμένω για τη συνέχεια".

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάτια να δει τις ανθελληνικές ενέργειες και στάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως του μουσουλμάνου βουλευτή Γκαλίπ Γκαλίπ.

    Δήλωσε έκπληκτος που δέχτηκε επίθεση ταυτόχρονα από την κυβέρνηση και τη "Χρυσή Αυγή", ενώ επισήμανε ότι η εθνοκεντρική του θέση και η ελληνοκεντρική του αναφορά, τιμήθηκαν με την ψήφο του ελληνικού λαού.

    Τέλος, διευκρίνισε ότι μέχρι το 1977 ήταν μέλος της δεξιάς φοιτητικής οργάνωσης Φοιτητική Εθνική Πρωτοπορία και το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

    [22] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ LEOPARD ΙΙ

    Αγκυρα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:40 UTC+2)

    Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα την Γερμανία για "υποκριτική συμεριφορά" για την απόφαση της να μη επιτρέψει την πώληση τεθωρακισμένων αρμάτων τύπου Leopard II στην Αγκυρα.

    Η παρεμπόδιση της πώλησης των αρμάτων είναι άδικη γιατί τα τανκ όπως όλες οι δραστηριότητες του τουρκικού στρατού συνδέονται στενά με το ΝΑΤΟ δήλωσε ο Μπουλέντ Ακάρτζαλι, αντιπρόεδρος του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Ο κ. Ακάρτζαλι χαρακτήρισε "υποκρισία" την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει τη πώληση των αρμάτων με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει βελτίωση στο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή το Βερολίνο επέτρεψε την παράδοση στην Αγκυρα εξοπλισμού για την κατασκευή εργοστασίου πυρομαχικών.

    Ο.Κ.

    [23] ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΠΕ

    Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Την πρόθεσή του να στηρίξει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με υλικοτεχνική υποδομή και νέους επιθεωρητές και να προωθήσει θεσμικές και οργανωτικές βελτιώσεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

    Ο υπουργός ζήτησε από το ΣΕΠΕ - παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε προσωπικό και υλικά μέσα, να εντείνει τις προσπάθειες στο ευρύ πεδίο θεμάτων που αντιμετωπίζει και να συμβάλλει με τις δυνάμεις του, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα που εμφανίζονται στην αγορά εργασίας.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι η αξιοποίηση της μέχρι τώρα εμπειρίας και η προώθηση αλλαγών στον τρόπο και τα μέσα λειτουργίας μπορεί σύντομα να βελτιώσει τις προτάσεις του ΣΕΠΕ στα θέματα που καλείται να επιλύσει.

    Ο κ. Γιαννίτσης θα αναλάβει πρωτοβουλία στα πλαίσια των θεσμικών οργάνων Κοινωνικού Ελέγχου που προβλέπονται από το νόμο, ώστε σε κάθε επίπεδο να εξασφαλιστεί η ενεργός συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο ελεγκτικό έργο του ΣΕΠΕ.

    [24] ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

    Δράμα, 11 Σεπτεμβρίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Ξεκινά αύριο το διαγωνιστικό τμήμα του 23ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

    Θα προβληθούν οι ταινίες "Θολό ποτάμι" της Σταυρούλας Θεοδωράτου, "Merry kitchmas" του Ηλία Δημητρίου με τον Τίτο Βανδή και την Ανατολή Αθανασιάδου, "Καυτός Ορίζοντας" του Αντώνη Σαμουράκη με την Δήμητρα Ματσούκα και τον Νίκο Ψαρρά, "Σοκολάτα γάλακτος" της Κατερίνας Πατρώνη, με τον Διονύση Ποταμίτη, "Ψυχοσάββατο" του Γιώργου Σκεύα, με τους Θ. Μητρόπουλο, Π. Αλατζά, Νίκο Ζιωγόπουλο.

    Και στην ειδική κατηγορία ταινιών χωρίς ελληνικότητα οι ταινίες "Lemon" του Γιώργου Χαραλαμπίδη, "Επιδίωξη" της Μυρτώς Μακρίδη, "Ο κλέφτης χαμόγελων" του Εμμανουήλ Οικονόμου.

    Εξάλλου, αύριο ξεκινά το αφιέρωμα στον φιλανδικό κινηματογράφο με 11 ταινίες μικρού μήκους. Ανάμεσα τους οι δύο ταινίες μικρού μήκους του Ακι Καουρισμάκι "Ρόκι 6" και "Αυτές οι μπότες".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 12 September 2000 - 9:34:40 UTC