Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26ης
  • [02] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 - 2
  • [03] ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
  • [04] ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΧΤΥΠΑ Η "ΚΑΡΔΙΑ" ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
  • [05] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
  • [06] ΚΚΕ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ"
  • [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
  • [08] ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [09] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0 - 0
  • [10] Α ' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ 1 - 0

  • [01] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26ης

    Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2000 (21:12 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τρεις πόντους διαφορά, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό με σκορ 2 - 2, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Ο ΟΦΗ στραβοπάτησε και πάλι, ενώ Αρης και ΑΕΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας μετά το 1 - 1 του Χαριλάου. Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε στην Καλαμάτα, ενώ ΠΑΟΚ και Ιωνικός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς αναμετρόνται τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Νίκαια. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (25η αγωνιστική)

    1.Ολυμπακός 67

    2.Παναθηναϊκός 64

    3.ΟΦΗ 50

    4.ΑΕΚ 41

    5.Αρης 40

    6.Ηρακλής 37

    7.Πανιώνιος 37

    8.ΠΑΟΚ 35

    9.Ξάνθη 35

    10.Ιωνικός 31

    11.Πανηλειακός 31

    12.Εθνικός Αστέρας 27

    13.Καλαμάτα 26

    14.Καβάλα 26

    15.Παναχαϊκή 24

    16.Τρίκαλα 18

    17.Προοδευτική 16

    18.Απόλλων 15

    *Ιωνικός και ΠΑΟΚ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

    ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η)

    Πανιώνιος - Καλαμάτα

    Ηρακλής - Πανηλειακός

    Προοδευτική - Απόλλων Αθηνών

    Εθνικός Αστέρας - Ολυμπιακός

    Παναχαϊκή - Καβάλα

    Παναθηναϊκός - Ιωνικός

    Ξάνθη - Τρίκαλα

    ΠΑΟΚ - Αρης

    ΟΦΗ - ΑΕΚ

    [02] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2 - 2

    Αθήνα, 26 Μαρτίου 2000 (21:12 UTC+2)

    Σε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι -με πολλές συγκινήσεις και εναλλαγή στο σκορ- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2 - 2 στο ΟΑΚΑ και διατήρησαν τη διαφορά των τριών πόντων μετά την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

    Ο Ολυμπιακός μπήκε "φουριόζος" στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά πίεσε τον αντίπαλο του. Κατάφεραν μάλιστα οι ερυθρόλευκοι να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9' λεπτό με κεφαλιά του Ανατολάκη. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός "ξύπνησε", ανέβασε το ρυθμό του και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22' σε 1 - 1 με τον Γκαλέτο. Μάλιστα, οι πράσινοι παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο στάθηκαν όρθιοι και στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου ήταν οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 79' όταν ο Λυμπερόπουλος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, γράφοντας το 1 - 2 υπέρ των φιλοξενουμένων.

    Και ενώ τα πανηγύρια δεν είχαν κοπάσει στο στρατόπεδο των πρασίνων, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρής ισοφάρισε για τους ερυθρόλευκους σε 2 - 2, δίνοντας βαθιά ανάσα ανακούφισης στους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.

    Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από κάποιες χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού με κύριο πρωταγωνιστή τον Κριστόφ Βαζέχα. Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η ενέργεια του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο οποίος όταν αντικαταστάθηκε από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μπιγκόν, αντέδρασε άσχημα και κλώτσησε ότι υπήρχε μπροστά του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    [03] ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

    Στρασβούργο, 26 Μαρτίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Τη σεξουαλική εκμετάλλευση και εκπόρνευση χιλιάδων γυναικών στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, γυναικών που προέρχονται κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο, καταγγέλλει με ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννα Καραμάνου.

    Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Λε Μοντ" σύμφωνα με το οποίο, Αλβανοί έμποροι λευκής σαρκός επωφελούμενοι από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και τα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης που δρουν μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας, εκμεταλλεύονται σεξουαλικά περίπου τριακόσιες χιλιάδες γυναίκες στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, προερχόμενες κυρίως από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βοσνία.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η υποταγή των γυναικών και ο εξαναγκασμός σε πορνεία εξασφαλίζεται με απειλές και άσκηση βίας, ενώ οι Αλβανοί προαγωγοί συχνά προσποιούνται ότι είναι Κοσσοβάροι για να αποκτήσουν το καθεστώς του πρόσφυγα.

    Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ρωτά την Επιτροπή και το Συμβούλιο, να απαντήσουν για το τι μέτρα λαμβάνουν και τι πολιτικές προωθούν για την καταπολέμηση του φαινομένου, αν διαθέτουν στοιχεία για το μηχανισμό αυξανόμενης διακίνησης γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης ρωτά τι αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί μέσω διαφόρων προγραμμάτων και πως προωθείται η εναρμόνιση της ποινικής νομοθεσίας των κρατών μελών και ο συντονισμός των προσπαθειών για την καταπολέμηση της σωματεμπορίας.

    [04] ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΧΤΥΠΑ Η "ΚΑΡΔΙΑ" ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

    Λος Αντζελες, 26 Μαρτίου 2000 (21:02 UTC+2)

    Στο Λος Αντζελες χτυπά η "καρδιά" του κινηματογράφου καθώς απομένουν μόλις λίγες ώρες για την πλέον φαντασμαγορική τελετή της χρονιάς, την απονομή των βραβείων Οσκαρ.

    Μετά την περιπέτεια με τα κλεμμένα Οσκαρ, που είχε τελικά αίσιο τέλος, η αμερικανική κινηματογραφική οικογένεια δείχνει να κλυδωνίζεται από ανεπίσημη δημοσκόπηση της εφημερίδας Wall Street Journal, στην οποία, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, μέλη της Ακαδημίας αποκαλύπτουν την ψήφο τους.

    Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι 356 από τα συνολικά 5607 μέλη της Ακαδημίας, αποκάλυψαν το "επτασφράγιστο μυστικό" της ψήφου των Οσκαρ στην εφημερίδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Washington Post, καλύτερη ταινία πρόκειται να αναδειχθεί το American Beauty, ενώ το Οσκαρ Α' ανδρικού ρόλου θα πάρει ο Ντέιντζελ Ουάσιγκτον. Νικήτρια στην αντίστοιχη κατηγορία γυναικών θα είναι, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η Χίλαρι Σονκ.

    Σ.Π.

    [05] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

    Λάρισα, 26 Μαρτίου 2000 (20:33 UTC+2)

    Η ανάπτυξη είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις προκλήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε προεκλογική του ομιλία, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

    Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε στη σύνοδο της Λισαβόνας, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες έθεσαν τον αναπτυξιακό ρυθμό των ευρωπαϊκών χωρών στο 3% τα επόμενα χρόνια. "Εμείς εδώ στην Ελλάδα ήδη έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3,5% και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 4%", είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά στους αναπτυξιακούς ρυθμούς. "Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε με τη βοήθεια και τις θυσίες του ελληνικού λαού" πρόσθεσε.

    Σχετικά με την πολιτική της Ελλάδας στα εθνικά θέματα, ο Κώστας Σημίτης επισήμανε ότι το μήνυμα ειρήνης είναι το μόνιμο μήνυμα της χώρας στις διεθνείς της σχέσεις. Εξάλλου, τόνισε ότι σήμερα σε κάθε νομό της Θεσσαλίας υλοποιείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έγινε ποτέ ώστε η περιοχή να αναδειχτεί σε κόμβο δικτύων μεταφορών, επικοινωνιών και ενέργειας. Ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή και κατηγόρησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για αυτοσχεδιασμούς στο θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.

    [06] ΚΚΕ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ"

    Αθήνα, 26 Μαρτίου 2000 (20:33 UTC+2)

    "Το χέρι που δολοφόνησε το μετανάστη το όπλισε η κυβερνητική πολιτική με τη συστηματική καλλιέργεια ρατσισμού και ξενοφοβίας", καταγγέλλει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Νικόλαου Λεωνίδη από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα χθες τα ξημερώματα από τον αστυνομικό Γιώργο Ατματζίδη.

    "Οι φασιστικού τύπου "επιχειρήσεις σκούπα" που εξελίσσονται σε γενικότερες επιχειρήσεις τρομοκράτησης του λαού, δεν έχουν στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης", επισημαίνει η ΚΕ του ΚΚΕ.

    Καταλήγοντας η ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής και καλεί την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να κρύψει τις ευθύνες της για τις συνέπειες της προγραμματισμένης εκπυρσοκρότησης του κυβερνητικού αυταρχισμού.

    [07] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2000 (20:09 UTC+2)

    Αλλαγή "φρουράς" στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας μετά το τέλος της 26ης αγωνιστικής. Ο Αθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κέρδισε στο ντέρμπι των πρωτοπόρων το Αιγάλεω με σκορ 1 - 0, με αποτέλεσμα να βρεθεί αυτός στην κορυφή του πίνακα. Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους Πανσερραϊκός και ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ Καλαμαριά και Λάρισα συνέτριψαν τους αντιπάλους τους.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας έχουν ως εξής:

    Καλαμαριά - Ιάλυσος 6 - 0

    Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΣ Γιάννινα 0 - 1

    Ελευσίνα - Αγιος Νικόλαος 1 - 1

    Πιερικός - Εθνικός 2 - 0

    Βέροια - Καλλιθέα 1 - 0

    Νάουσα - Πανσερραϊκός 2 - 3

    Αναγ.Καρδίτσας - Λάρισα 1 - 7

    Αθηναϊκός - Αιγάλεω 1 - 0

    Παναιγιάλειος - Παναιτωλικός 1 - 2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26η αγωνιστική)

    1.Αθηναϊκός 53

    2.Αιγάλεω 52

    3.Πανσερραϊκός 49

    4.Γιάννινα 49

    5.Λάρισα 42

    6.Καλαμαριά 40

    7.Παναιγιάλειος 39

    8.Παναιτωλικός 39

    9.Καλλιθέα 36

    10.Ολυμπιακός Β. 36

    11.Ελευσίνα 36

    12.Βέροια 36

    13.Αγ.Νικόλαος 34

    14.Νάουσα 28

    15.Ιάλυσος 25

    16.Αν.Καρδίτσας 18

    17.Εθνικός 18

    18.Πιερικός 18

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27η)

    Ιάλυσος - ΠΑΣ Γιάννινα

    Αγιος Νικόλαος - Καλαμαριά

    Εθνικός - Ολυμπιακός Βόλου

    Καλλιθέα - Ελευσίνα

    Πανσερραϊκός - Πιερικός

    Λάρισα - Βέροια

    Αιγάλεω - Νάουσα

    Παναιτωλικός - Αναγ.Καρδίτσας

    Αθηναϊκός - Παναιγιάλειος

    [08] ΝΕΚΡΗ ΝΕΑΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2000 (19:52 UTC+2)

    Μία νεαρή φοιτήτρια έχασε τα ξημερώματα τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Η άτυχη Μαργαρίτα Καζακίδου, 21 ετών, επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλεκτρολόγος Θεόδωρος Γιαννάκης 22 ετών. Το ΙΧ ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα πρατηρίου υγρών καυσίμων. Η νεαρή κοπέλα υπέκυψε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Πάνω στην πινακίδα προσέκρουσε αργότερα και άλλο ΙΧ, χωρίς ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

    [09] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0 - 0

    Αθήνα, 26 Μαρτίου 2000 (19:52 UTC+2)

    Λευκή ισοπαλία για Απόλλωνα και Παναχαϊκή καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0 - 0 σε ένα παιχνίδι που ήταν στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Ωστόσο η Παναχαϊκή έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από τον κατάκτηση του ενός βαθμού, καθώς από το 42' λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [10] Α ' ΕΘΝΙΚΗ: ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΘΗ 1 - 0

    Καβάλα, 26 Μαρτίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Η Καβάλα έκανε ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της στην Α' εθνική κατηγορία, καθώς κέρδισε τη Ξάνθη με σκορ 1 - 0 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η Καβάλα κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους τρεις βαθμούς χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 40' λεπτό ο Κουμπής.

    Η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν με "νύχια" και με "δόντια" τη νίκη. Σημειώνεται πάντως, πως η ομάδα της Θράκης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γελαδάρης στο 80' λεπτό.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 26 March 2000 - 19:13:43 UTC