Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΝΕ
  • [03] ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΙΒΑΝΟΦ
  • [04] ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • [05] ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ
  • [06] ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 7 ΕΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • [07] Ν.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  • [08] Η Ε.Ε. ΗΡΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
  • [09] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ CDU
  • [10] ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [11] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [12] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
  • [13] ΣΕΡΒΙΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

  • [01] ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Σκόπια, 20 Μαρτίου 2000 (12:21 UTC+2)

    Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των περίπου 20.000 προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο που διαμένουν στην ΠΓΔΜ.

    Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ πρότεινε πρόσφατα στην κυβέρνηση του Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι να παρατείνει την προθεσμία για την νόμιμη παραμονή των προσφύγων στη χώρα και πέραν του Μαρτίου.

    Οι σκοπιανές αρχές, ωστόσο, εμμένουν στην αρχική τους απόφαση, καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την στέγαση των προσφύγων, ένα μεγάλο τμήμα των οποίων διαμένει σήμερα σε ξενοδοχεία κοντά στην Οχρίδα και τη Δοϊράνη.

    Η παραμονή των προσφύγων στα τουριστικά θέρετρα έχει προκαλέσει επανειλημμένα και την οργή των κατοίκων των περιοχών, οι οποίοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι πρόσφυγες δεν επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο, για ένα ακόμα καλοκαίρι θα είναι η αιτία της μείωσης της τουριστικής κίνησης.

    Ε.Π.

    [02] ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΟΝΕ

    Αθήνα, 20 Μαρτίου 2000 (12:36 UTC+2)

    Ανακοινώνεται σήμερα και τυπικά από τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης η επίτευξη του κριτηρίου του πληθωρισμού για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

    Το κριτήριο ήταν στο 2,3% και ο εναρμονισμένος δείκτης για τον ελληνικό πληθωρισμό έκλεισε στο 2,2%.

    [03] ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΙΒΑΝΟΦ

    Μόσχα, 20 Μαρτίου 2000 (13:18 UTC+2)

    "Ανησυχητική" χαρακτήρισαν την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ιγκόρ Ιβάνοφ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης δράσης από τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή εφαρμογή του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Μετά από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα, ο κ.Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη της διατήρησης του πολυεθνικού χαρακτήρα της επαρχίας.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι οι Σέρβοι, οι Αλβανοί, οι Ρόμα και η μικρή τουρκική κοινότητα της επαρχίας θα πρέπει να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται στο πλαίσιο της Γιουγκοσλαβίας.

    Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι υπήρξε σύμπνοια απόψεων με τον Ελληνα ομόλογό του, σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη γιουγκοσλαβική επικράτεια, προσθέτοντας , ότι και οι δυο πλευρές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση στην περιοχή.

    Σ.Π.

    [04] ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2000 (21:05 UTC+2)

    Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή μια ανακοίνωση στην οποία τον κατηγορούσαν ότι "εξοφλούσε προεκλογικά γραμμάτια" με την ίδρυση αναπτυξιακής δημοτικής επιχείρησης.

    Στην ανακοίνωσε του σωματείου αναφερόταν επίσης ότι η δημοτική επιχείρηση θα εξυπηρετούσε όσους ιδιώτες χρηματοδότησαν τον προεκλογικό αγώνα του δημάρχου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Παπαγεωργόπουλου.

    Να σημειωθεί ότι η ίδρυση της επιχείρησης ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης του σωματείου να ανακαλέσουν εγγράφως, κάτι όμως που δεν έγινε.

    [05] ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

    Μελβούρνη, 20 Μαρτίου 2000 (21:04 UTC+2)

    Πολυάριθμα ονόματα ομογενών έχουν χαραχθεί στους τοίχους του καλλιτεχνικού συμπλέγματος του Μουσείου Μετανάστευσης της Μελβούρνης γνωστού και ως Μουσείου Ελληνικών Αρχαιοτήτων.

    Τα ονόματα χιλίων τριακοσίων οικογενειών, μεταξύ των οποίων και πολλών Ελληνικών, έχουν χαραχθεί σε ειδικές πλάκες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο του εντυπωσιακού μουσείου. Η διευθύντρια του Μουσείου, κ. Άννα Μαλγκόρζεβιτς, δήλωσε χθες, ότι "ο κήπος των Μεταναστών προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στους μετανάστες να καταγράψουν την προσωπική τους ιστορία και την ιστορία των οικογενειών τους που αποτελεί τμήμα της μεταναστευτικής ιστορίας της πολιτείας της Βικτώριας και ολόκληρης της Αυστραλίας".

    [06] ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 7 ΕΤΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2000 (21:03 UTC+2)

    Ποινή κάθειρξης επτά ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε δύο Αμερικανούς υπήκοους, που επιχείρησαν να μεταφέρουν στην Ελλάδα ενάμισυ κιλό ηρωίνη.

    Πρόκειται για τους Ντανιέλ Λάγκφορντ, 26 χρόνων και Γκόρντον Λιεπζίκ 25 χρόνων, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τη Βελγίδα φίλη του ενός εκ των κατηγορουμένων, Σάντρα Κρόσι, 27 χρόνων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 27χρονη συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου 1999 από Έλληνες αστυνομικούς στον Προμαχώνα Σερρών προερχόμενη από τη Βουλγαρία, όταν, σε έρευνα που έγινε, βρέθηκαν στο σάκκο της τα ναρκωτικά.

    Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, οι δύο Αμερικανοί της είχαν δώσει τον ταξιδιωτικό σάκκο μέσα στον οποίο είχαν τοποθετήσει -σε ειδικές κρύπτες- την ηρωίνη χωρίς η 27χρονη να το γνωρίζει.

    [07] Ν.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2000 (20:37 UTC+2)

    Για απροκάλυπτη και ανενδοίαστη προεκλογική εκμετάλλευση του διεθνούς συνεδρίου για την οικονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ η διοικούσα επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος του συνεδρίου, τονίζει, είναι να ξεπλύνει τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, να ζητήσει πίστωση χρόνου και να ξαναυποσχεθεί μητροπολιτικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη. "Και όλα αυτά με χρήματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, καθώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. έχει μετατραπεί σε σπόνσορα της προεκλογικής εκστρατείας της κυβέρνησης".

    Επισημαίνει, επιπλέον, ότι "κόπηκαν" οι χαιρετισμοί των πολιτικών κομμάτων και ειδικά του Σωτήρη Κούβελα που εκπροσωπούσε τη Ν.Δ., καθώς και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Θεσσαλονίκης κατά την έναρξη του συνεδρίου, όπου και υπάρχει η μεγαλύτερη δημοσιότητα από τα Μ.Μ.Ε., προκειμένου να προβληθούν μόνο τα μηνύματα του κ. Σημίτη και του κ. Μαγκριώτη.

    "Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη μιας πόλης που εμπαίζεται με συνθήματα και βαρύγδουπους τίτλους", υπογραμμίζει η Ν.Δ., "ενώ στην πράξη γνωρίζει την κυκλοφοριακή ασφυξία, την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την εγκληματικότητα, την ανεπαρκή υγεία και παιδεία, τις ελλιπείς υποδομές που καρκινοβατούν απαράδεκτα".

    Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όλο το νομό, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της "που γνωρίζει προσωπικά τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης", έχει δεσμευθεί για 15 προτεραιότητες που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση της ως περιφερειακού κέντρου της Ν.Α. Ευρώπης στης πράξη.

    [08] Η Ε.Ε. ΗΡΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

    Βρυξέλες, 20 Μαρτίου 2000 (20:30 UTC+2)

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν σήμερα την άρση των κυρώσεων για τις πτήσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν στη Γιουγκοσλαβία λόγω της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο αλλά θα υπάρξουν άλλες κυρώσεις τις προσεχείς μέρες ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν.

    Η απόφαση για την άρση των κυρώσεων για τις πτήσεις έγινε μετά από αίτημα της σερβικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πηγές της ΕΕ προσθέτοντας ότι επίσημα θα κυκλοφορήσει γραπτά στο τέλος της εβδομάδας.

    Ο κ. Βεντρίν είπε ακόμη ότι η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει νέες προτάσεις για να βοηθήσει το Μαυροβούνιο με οποιοδήποτε κόστος αλλά δεν πρέπει να προκαλεί με τις ενέργειες της.

    O.K.

    [09] ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ CDU

    Βόννη, 20 Μαρτίου 2000 (20:26 UTC+2)

    του ανταποκριτή μας

    Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)- ένα από τα δύο κόμματα που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας-απέκτησε νέα ηγεσία, στην κορυφή της οποίας θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, γυναίκα και μάλιστα ανατολικογερμανίδα.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της CDU, που συνεδρίασε το μεσημέρι ενέκρινε ομόφωνα την υποψηφιότητα της νυν γενικής γραμματέως του κόμματος, Άγκελα Μέρκελ, για την Προεδρία, κάτι που αναμένονταν εδώ και εβδομάδες, ύστερα από την δήλωση όλων των άλλων υποψηφίων ότι δεν θα διεκδικήσουν το ανώτατο κομματικό αξίωμα.

    Τυπικά η υποψηφιότητα της Μέρκελ θα εγκριθεί -εκτός απρόοπτου- κατά το συνέδριο της CDU που θα διεξαχθεί στο Έσσεν από τις 9 μέχρι τις 11Απριλίου, για να βρεθεί αντικαταστάτης του παραιτηθέντα Βόλφκαγκ Σόιμπλε.

    Η 45χρονη Άγκελα Μέρκελ, πρώην ομοσπονδιακή υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, θεωρείται ως το ικανότερο πρόσωπο που μπορεί να προσδώσει νέα πνοή σ' ένα κόμμα που ταλανίζεται τελευταία από αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα.

    Αν και διετέλεσε στενή συνεργάτιδα του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος άλλωστε την ανέδειξε και την βοήθησε να εκλεγεί γενική γραμματέας, η Μέρκελ φρόντισε να αποστασιοποιηθεί από αυτόν έγκαιρα και να κρατήσει δυναμική στάση, δείχνοντας ότι δεν ήταν διατεθειμένη να καλύψει κανέναν, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Η Ανατολικογερμανίδα καθηγήτρια Φυσικής πιθανότατα θα είναι και αντίπαλος του σημερινού σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές το 2002, αν και δεν είναι υποχρεωτικό να είναι υποψήφιος για την καγκελαρία ο εκάστοτε Πρόεδρος της CDU.

    [10] ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ: ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Σόφια, 20 Μαρτίου 2000 (20:25 UTC+2)

    Ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκιούντερ Φερχόιγκεν, χαρακτήρισε θετικές τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Βουλγαρία.

    Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο κ. Φερχόιγκεν ενημέρωσε τους 15 υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πρόοδο που έχουν σημειώσει η Βουλγαρία και η Ρουμανία στον οικονομικό τομέα.

    Σύμφωνα με τον επίτροπο "η Βουλγαρία ασκεί αυστηρή οικονομική πολιτική και έχει σημειώσει καλή πρόοδο στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων και τραπεζών". Ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του τομέα της χαλυβουργίας και της ιδιωτικοποίησης των τηλεπικοινωνιών.

    Κ.Κ.

    [11] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2000 (20:12 UTC+2)

    Ενας θεσμός που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις εκλογές της 9ης Απριλίου είναι οι περιφερειακές διακομματικές επιτροπές, οι οποίες θα ελέγχουν επώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας από κόμματα και υποψηφίους.

    Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας η Περιφερειακή Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν για το έργο τους, καθώς και για την πρόληψη τυχόν παραβιάσεων της εκλογικής νομοθεσίας κατά την προεκλογική περίοδο.

    Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της περιφέρειας, Χαράλαμπου Σοφιανού. Σε περίπτωση παραβιάσων θα γίνονται εισηγήσεις στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της τάξης.

    [12] ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

    Αθήνα, 20 Μαρτίου 2000 (20:12 UTC+2)

    "Πάγια θέση της χώρας μας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Προς αυτή την κατεύθυνση κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, αξιοποιώντας την παρουσία της στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες".

    Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υποδεχόμενος 250 πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

    Ο κ.Κακλαμάνης επεσήμανε επίσης ότι "για την εμπέδωση της ειρήνης και ασφάλειας στο βαλκανικό χώρο απαιτείται περίσκεψη, υπευθυνότητα και ωριμότητα των κυβερνήσεων και γενικότερα των ηγεσιών της περιοχής, ώστε να ανασχεθούν τα σχέδια εξωβαλκανικών δυνάμεων, που την προώθηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων καλούνται να πληρώσουν με αίμα και δάκρυα οι βαλκανικοί λαοί".

    Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να τονίσει στους Ευέλπιδες τη σημασία της άρτιας και συνεχούς εκπαίδευσής τους, του υψηλού ήθους και της σύγχρονης υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπλήρωση ανά πάσα στιγμή της αποστολής τους για την κατοχύρωση της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

    [13] ΣΕΡΒΙΑ: ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Βελιγράδι, 20 Μαρτίου 2000 (20:11 UTC+2)

    Ο Μπράνισλαβ Λαίνοβιτς, πρώην μέλος της σερβικής εθνοφρουράς δολοφονήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι από αγνώστους ανακοίνωσε ιατροδικαστής που επισκέφθηκε τον τόπο του εγκλήματος.

    Ο Λαίνοβιτς γνωστός με το ψευδώνυμο "ψηλός" δέχθηκε δυο σφαίρες και η μια από αυτές τον βρήκε στο κεφάλι ανέφερε ο ιατροδικαστής. Ο πρώην εθνοφρουρός δολοφονήθηκε κοντά στο ξενοδοχείο Srbija στο Βελιγράδι.

    Ο Λαίνοβιτς υπηρετούσε στην Σερβική Εθνοφρουρά που χρηματοδοτούνταν κατά την διάρκεια του πολέμου στη Κροατία από το Σερβικό Κίνημα Ανανέωσης του Βουκ Ντράσκοβιτς.

    Ο.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 20 March 2000 - 19:13:48 UTC