Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-03-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΑ
  • [02] ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΣΕΒ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [03] ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [06] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • [07] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕ ΘΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  • [08] ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ
  • [09] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΛΩΝ
  • [10] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ
  • [11] ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΡΑΤΕΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
  • [12] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ

  • [01] ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΑ

    Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2000 (10:11 UTC+2)

    Φωτογραφία: Λουκάς Παπαδήμος

    Αισιόδοξοι για την πορεία της Σοφοκλέους κατά την επόμενη εβδομάδα, εμφανίζονται οι χρηματιστηριακοί αναλυτές, καθώς προσδοκούν ότι θα διατηρηθεί η επενδυτική ευφορία των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

    Οπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, η μεσολάβηση του Σαββατοκύριακου δεν θα ανακόψει την ανοδική πορεία του γενικού δείκτη, χωρίς βέβαια να αποκλείονται κάποιες ρευστοποιήσεις, από επενδυτές που θα επιχειρήσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    Ωστόσο, παρά τις όποιες ρευστοποιήσεις, η αγορά δείχνει να έχει εισέλθει σε νέο ανοδικό κανάλι, μετά τις συντονισμένες παρεμβάσεις από πλευράς πολιτείας, θεσμικών επενδυτών και των ίδιων των επιχειρηματιών, που στήριξαν τον γενικό δείκτη και αποκατέστησαν εν μέρει το κλίμα ηρεμίας στο ΧΑΑ.

    Στο σκηνικό αυτό, ενθαρρυντικό θεωρήθηκε χτες το γεγονός ότι σε κάποια στιγμή υποχώρησης, η αγορά επέδειξε ισχυρές αντιστάσεις, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί νέα οπισθοδρόμηση του γενικού δείκτη.

    Επιπλέον, η θετική συγκυρία στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς και τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία έχουν διαμορφωθεί οι τιμές των μετοχών, συνηγορούν προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ανόδου.

    Πάντως, χρηματιστηριακοί αναλυτές συνιστούν στους επενδυτές να μην επαναπαυτούν στις ευχάριστες εξελίξεις της αγοράς, αλλά να αξιοποιήσουν την άνοδο των τελευταίων ημερών, προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων τους.

    Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η αγορά, οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών με υγιή οικονομικά μεγέθη και ευνοϊκές προοπτικές, επιμηκύνοντας τον επενδυτικό τους ορίζοντα.

    [02] ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΣΕΒ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Αθήνα, 17 Μαρτίου 2000 (20:21 UTC+2)

    Η αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας στη μετά ΟΝΕ εποχή θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό και από τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, επεσήμανε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΣΕΒ να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας.

    Ο υπουργός Οικονομίκων, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι εκφράστηκαν οι απόψεις του πρωθυπουργού και του ίδιου σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δύο είναι οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος αυτού. Ο πρώτος αφορά την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης μέσα από τη σταθεροποίηση και το Γ' ΚΠΣ, την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Δεύτερος άξονας, εξίσου σημαντικός, όπως είπε, είναι η διανομή του πλούτου που δημιουργείται από την αύξηση του εθνικού εισοδήματος στις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, μέσα από την αύξηση των εισοδημάτων, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    [03] ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2000 (20:34 UTC+2)

    Τη διεξαγωγή αγώνων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συμβουλίου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    Ο κ. Παπανδρέου κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Α΄ Συνάντησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα πως ο αθλητισμός θα συμβάλει στην ειρήνη.

    Οπως είπε ήδη έχει εγκριθεί η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και έτσι διεξάγεται η πρώτη περιφερειακή συνάντηση η οποία θα εξετάσει το πως ο αθλητισμός θα συμβάλει στην ειρήνη.

    Με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και την αποδοχή από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ αποφασίστηκε η διεξαγωγή αγώνων ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η Ελλάδα πρωτοπορεί σε αυτή την προσπάθεια και θέλει το 2004 να εμπεδωθεί η αρχαία ελληνική παράδοση, όπου θα πρέπει να σέβεται κανείς την έννοια της εκεχειρίας, δηλαδή όλες οι χώρες να σεβαστούν την έννοια της εκεχειρίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    Πρόσθεσε ότι παράλληλα θα υπάρξουν συνεχείς δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο που θα εμπλέκουν κυρίως τη νεολαία και επισήμανε ότι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εντάσσονται στην προσπάθεια αυτή.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας που καταβλήθηκε από την ελληνική πλευρά.

    [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ορεστιάδα, 18 Μαρτίου 2000 (20:32 UTC+2)

    "O λαός πρέπει να αποφασίσει ποιος θα του εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες στη μετά - ΟΝΕ εποχή", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και το νόημα των εκλογών.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δηλώσεις του από την Ορεστιάδα όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των πολιούχων της πόλης Αγίων Θεοδώρων, τόνισε ότι στις εκλογές ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα, όπως διαγράφονται οι νέες ευρωπαϊκές εξελίξεις: "Πως θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις νέες δυνατότητες, νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες που την περίοδο αυτή εγγυάται και διασφαλίζει μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    "Τα κόμματα έχουν την ευθύνη να μιλήσουν ανοιχτά, να προτείνουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν στο μέλλον, τι έχουν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό και εκείνος θα κρίνει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί αξιολογώντας και τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα", υπογράμμισε.

    [05] ΑΝΤΙΝΑΤΟΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2000 (20:24 UTC+2)

    Συλλαλητήριο πραγματοποιούν από τις 7 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του λιμανιού Θεσσαλονίκης επιτροπές ειρήνης, αριστερές οργανώσεις, και φορείς της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τη διέλευση αύριο από τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Λιτόχωρου, ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, με προορισμό τα Σκόπια και το Κόσοβο.

    Οι συγκεντρωθέντες που εκφράζουν την αντίθεσή τους με αντινατοϊκά και αντιαμερικανικά συνθήματα, αναμένεται αργότερα να κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι και στο Λιμάνι του Λιτόχωρου.

    [06] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2000 (19:53 UTC+2)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Παιδείας επιτυχόντες καθηγητές στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ζητούν το διορισμό τους στη μέση εκπαίδευση.

    Το μεσημέρι επικράτησε ένταση έξω από το εκλογικό κέντρο του υπουργού Παιδείας Γεράσισμου Αρσένη όπου αδιόριστοι εκπαιδευτικοί πέταξαν αβγά και γιαούρτια. Τα επεισόδια έληξαν ύστερα από επέμβαση των ΜΑΤ.

    [07] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕ ΘΑ ΕΙΡΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

    Ορεστιάδα, 18 Μαρτίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Την πεποίθησή του ότι η διεθνής κοινότητα συνειδητοποιεί τις ευθύνες που έχει στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και ότι θα στηρίξει με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο την εξασφάλιση της σταθεροποίησης της ειρήνης και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος από την Ορεστιάδα, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι ιδιαίτερα στο θέμα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής η Ελλάδα πρωτοστατεί. Επισήμανε ότι στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών της Ε.Ε. τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και την Τετάρτη στην Πορτογαλία, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα προωθηθούν τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει από την πλευρά της Ε.Ε. ένας δυνατότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος υλοποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας.

    "Πρέπει να έχουμε πιστώσεις, πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Δεν πρόκειται να ειρηνεύσουν και να εξελιχθούν ομαλά τα Βαλκάνια, εάν δε συνδράμει οικονομικά η Διεθνής Κοινότητα πρωτοστατούσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ανασυγκρότηση, στην οικονομική ανάπτυξη και προπάντων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", τόνισε.

    [08] ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Περιοδεία στο Νομό Βοιωτίας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    Αύριο ο κ. Τσοβόλας μεταβαίνει στο Μόναχο, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και συλλόγων της περιοχής.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στο Μόναχο το πρωί και στο Ντίσελντορφ το απόγευμα.

    [09] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΛΩΝ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Στους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Το πρωί επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Σοφάδων, την αγορά της πόλης και τον καταυλισμό των τσιγγάνων.

    Σε συνέντευξή του σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΝ επιμένει στη διεξαγωγή συζήτησης επί της ουσίας των προβλημάτων.

    Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, για τα προβλήματα που θα έρθουν στην επόμενη Βουλή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, καθώς μπαίνουμε στη μετά - ΟΝΕ εποχή και για τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς διανύουμε την περίοδο στο Κόσοβο και μετά τη Σύνοδο του Ελσίνκι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ το βράδυ θα μιλήσει σε συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματός του.

    [10] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2000 (18:55 UTC+2)

    Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξής τους παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στους Φούρνους, την Ικαρία και τη Σάμο.

    Στους Φούρνους ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε σε σειρά προγραμμάτων για τα νησιά, όπως το πρόγραμμα "ΑΣΤΕΡΙΑΣ" που καταργεί τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία, το "ΑΣΠΙΣ" για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών στο Αρχιπέλαγος, το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης με σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης και το πρόγραμμα τηλε - εκπαίδευσης.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στην Ικαρία, όπου μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση χαρακτήρισε τις εκλογές της 9ης Απριλίου κρίσιμες.

    "Στις 9 του Απρίλη έχουμε να κρίνουμε το εξής: Κάναμε μία πορεία θα τη συνεχίσουμε; Θα τη συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση; Θα τη συνεχίσουμε στους ίδιους στόχους; Θα κατοχυρώσουμε αυτό που πετύχαμε; Θα κατοχυρώσουμε τον ελάχιστο πληθωρισμό, τη σταθερότητα της δραχμής, τη σταθερότητα της οικονομίας, τους υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, την κοινωνική πολιτική; Και θα προχωρήσουμε επίσης στα επόμενα βήματα;", είπε.

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι Ελληνες θέλουν η Ελλάδα να ακολουθήσει τη συνέχιση αυτής της πορείας και τόνισε ότι "για αυτό πρέπει να ψηφίσουν την παράταξη, η οποία έχει γνώση, σχέδιο, πρόγραμμα, την παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ".

    "Στις 9 Απριλίου αποφασίζουμε για να κατοχυρώσουμε και για να χαράξουμε το μέλλον και αποφασίζουμε για το πρότυπό μας, αυτό που θέλουμε να είναι η Ελλάδα, μία Ελλάδας της ισόρροπης ανάπτυξης, της ανθρωπιάς, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφασίζουμε για ένα Αιγαίο, θάλασσα ειρήνης και ισχύος του Ελληνισμού", υπογράμμισε.

    Νωρίτερα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ικαρίας, όπου ήταν σταθμευμένο ένα ελικόπτερο παντός καιρού ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τη συμβολή των 5 ελικοπτέρων και των 2 ειδικών αεροσκαφών που θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων.

    [11] ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΡΑΤΕΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2000 (18:49 UTC+2)

    "Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που συνοδεύει τη μνήμη του Κρατερού Ιωάννου, είναι το ότι αναγνωρίστηκε εν ζωή, ως άνθρωπος του χρέους και της πατρίδας. Δεν ακολούθησε τη μοίρα αυτών που λέμε, αποθανών δεδικαίωται".

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιάννη Μαγκριώτης μιλώντας σήμερα στο Επιστημονικό Μνημόσυνο του καθηγητή του Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Δικαστή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο, Κρατερού Ιωάννου, που διοργάνωσε το "Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου", στο αμφιθέατρο "Δημήτρης Ευρυγένης".

    Ο κ. Μαγκριώτης αναφερόμενος στην ξεχωριστή, αλλά και δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε στιγμή, όταν του ζητήθηκε να εκπροσωπήσει την πολιτεία στην κηδεία του Κρατερού Ιωάννου πριν από ένα περίπου χρόνο τόνισε ότι δεν ήξερε αν θα έβρισκε τα λόγια για να περιγράψει και να αποδώσει την τιμή απέναντι σε αυτόν το μεγάλο δάσκαλο και πατριώτη.

    "Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Διαβάζοντας το βιογραφικό του Κρατερού Ιωάννου συναντάς όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν άνθρωπο να τον αγαπήσεις. Το επιστημονικό του κύρος και το έργο του υψηλό, το ίδιο και η προσφορά του. Εκπροσώπησε την κυβέρνηση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπου χρειαζόταν η έμπειρη νομική του σκέψη και πάντοτε το συνόδευαν η αξιοπιστία, η αποδοχή και οι επιτυχίες. Δάσκαλος και παιδαγωγός, δημιούργησε δική του σχολή σκέψης. Δημιουργός και ερευνητής, με πρωτοβουλίες στο Πανεπιστήμιο της Θράκης και με μεγάλη επιστημονική συμμετοχή στο Κέντρο που σήμερα βρισκόμαστε και όχι μόνο", υπογράμμισε.

    [12] ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Η ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ

    Κεφαλονιά, 18 Μαρτίου 2000 (18:49 UTC+2)

    Εντονα επέκρινε την κυβέρνηση για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από την Κεφαλονιά, όπου πραγματοποιεί για δεύτερη μέρα περιοδεία.

    Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο κάνοντας αναφορά στους κινδύνους νέας ανάφλεξης και επέμβασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

    "Ο πόλεμος στο Κόσοβο ουδέποτε τέλειωσε. Απλώς τώρα η φλόγα πάει πιο ψηλά.", τόνισε, ενώ χαρακτήρισε πρόκληση τη διέλευση από το Λιτόχωρο Αμερικανών πεζοναυτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για μία ακόμη φορά είπε "ναι" στο ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που οι εταίροι του δεν αναγνωρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα στο Αιγαίο.

    Στο πλαίσιο της περιοδείας της σε χωριά της Κεφαλονιάς συζήτησε με εκπροσώπους των επαγγελματικών τάξεων, αλλά και αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 18 March 2000 - 19:13:39 UTC