Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-12-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 20:40 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 05/12/1998 (MΠΕ)

Στα συνηθισμένα επίπεδα θα έχει επανέλθει μέχρι αύριο το βράδυ η κατάσταση της αγοράς καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, αφού μετά τη διακοπή της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων, τα πρατήρια τροφοδοτούνται κανονικά με βενζίνη. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε -μιλώντας στο ΜΠΕ- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Βορείου Ελλάδος, Γεώργιος Ηλιάδης, επικαλούμενος στοιχεία από τα περίπου 400 πρατήρια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι οι δεξαμενές των πρατηρίων του νομού άρχισαν να γεμίζουν ήδη από χτες το βράδυ. Πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των πρατηρίων που έχουν επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας τους. Στο μεταξύ, στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμμάτιζε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί ήδη στην αγορά καυσίμων. Την απόφαση των πρατηριούχων υπαγόρευσε και η διαβεβαίωση που έλαβαν ότι θα συζητηθούν τα αιτήματά τους, από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γεώργιο Δρυ και τους γενικούς γραμματείς των Υπουργείων Μεταφορών και Ανάπτυξης, Γιάννη Μανιάτη και Αντώνη Παπαθανασόπουλο.

Με την συνάντηση του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού με τον υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τρίτης τακτικής συνεδρίασης του προεδρείου του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε μια ευρεία ανασκόπηση της συμμετοχής του απόδημου ελληνισμού στην προετοιμασία της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς και για το νέο θεσμό της "Ελληνιάδας" των νέων αποδήμων αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 1999 στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής: " Με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού έχουμε συχνή και τακτική συνεργασία , για την προετοιμασία του 2004. Ο κ. Αθενς και οι πρόεδροι των περιφερειακών ΣΑΕ μετέχουν στην εθνική επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο κ. Αθενς είναι πάντα παρών στις συνεδριάσεις. Η συμμετοχή είναι πλήρης και σε όλα τα επίπεδα. Από το επιχειρηματικό επίπεδο, τώρα που γίνονται οι υποδομές, μέχρι τους εθελοντές του 2004. Φυσικά ξεκινάμε από τους Ελληνες απόδημους αθλητές, με την "Ελληνιάδα", που ξεκινά εδώ στη Θεσσαλονίκη, το καλοκαίρι του 1999. Θέλουμε και τη δική τους βοήθεια για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων. Θέλω να ελπίζω ότι η εμπορική και τουριστική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι διασφαλισμένη μόνο από το ΣΑΕ και τους απόδημους Ελληνες, και μόνον αυτοί φτάνουν και περισσεύουν για την επιτυχία. Επειδή όμως δε θα είναι μόνο οι απόδημοι Ελληνες, αλλά θα είναι και οι ξένοι, οι οποίοι θα μας τιμήσουν πιστεύω πραγματικά ότι θα έχουμε ένα εντυπωσιακά καλό αποτέλεσμα."

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ύψους 340 δισ.δρχ, για το σύνολο των αγροτικών καλλιεργειών που υπέστησαν καταστροφές. Μάλιστα, τα 100 δισ. που αφορούν στο βαμβάκι οδεύουν ήδη προς την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να διανεμηθούν στη συνέχεια στους δικαιούχους. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Γεώργιος Ανωμερίτης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, εγκαινιάζοντας ενημερωτικές επαφές με τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης. "Όλες οι εντολές πληρωμής που σωρεύτηκαν από κάποια τεχνικά προβλήματα στην Αθήνα θα σταλούν στην ΑΤΕ για την πληρωμή των αποζημιώσεων μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου", διευκρίνισε ο κ. Ανωμερίτης, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη δέσμευση ότι το συγκεντρωτικό -μέχρι σήμερα- σύστημα, θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Στις προειδοποιήσεις των αγροτών ότι επίκειται ένας θερμός χειμώνας, ο κ.Ανωμερίτης αντιπαραθέτει τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Γεωργίας εγκαινιάζει πολιτική διαλόγου. "Έχουμε ανοίξει δρόμους διαλόγου. Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα, αύριο στη Θεσσαλία και σταδιακά στις 13 περιφέρειες της χώρας. Θα δούμε ποια από τα θέματα μπορούν να επιλυθούν άμεσα, γιατί τα περισσότερα από αυτά δεν είναι βραχυχρόνια.

Χρηματοδότηση ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δραχμών που θα δοθεί στο διάστημα των επόμενων έξι ετών στους δήμους προβλέπεται από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) του σχεδίου "Ιωάννης Καποδίστριας" η υλοποίηση του οποίου αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 1999. Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιώργος Φλωρίδης στη διάρκεια ημερίδας για την ενημέρωση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Φλωρίδης υπενθύμισε ότι όσον αφορά το 1998 όλες οι αποδόσεις του κράτους προς τους δήμους έχουν ολοκληρωθεί καθώς την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία αποδίδεται το υπόλοιπο όλων των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς την αυτοδιοίκηση που είναι ύψους 29 δισ. Αναφορικά με το ΕΠΤΑ ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι αυτό θα στηρίξει την καλή λειτουργία και οργάνωση των δήμων καθώς και τη συμμετοχή τους στα αναπτυξιακά προγράμματα . Παράλληλα χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών τα οποία οι δήμοι εισπράττουν από τους δημότες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ Φλωρίδης αναφέρθηκε στη νέα μεταρρύθμιση του κράτους που είναι τα τέσσερα επίπεδα διοίκησης και αυτοδιοίκησης , δηλαδή κράτος-στρατηγείο, διοικούντα υπουργεία , περιφέρειες ως διοικητικές μονάδες , νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δήμοι νέου τύπου. Παράλληλα επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ποιότητας στη δημόσια διοίκηση.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επενδυτής" δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα βουλευτικών εκλογών παράλληλα με τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 1999. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Με τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Βόννη ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε χθες με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γιόσκαρ Φίσερ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον κ. Σρέντερ "θα πάνε πολύ καλά". Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι "ήταν μια πολύ φιλική και καλή συνομιλία που εστιάστηκε στα ευρωπαϊκά θέματα και στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας που είναι πολύ καλές". Ο κ. Φίσερ επιβεβαίωσε ότι έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Θεόδωρου Πάγκαλου να επισκεφτεί την Ελλάδα και ότι αυτό θα το πράξει.

Στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος κ.Λόκχαρντ απάντησε σε ερωτήσεις Ελληνα ανταποκριτή για τη συνάντηση του προέδρου Μπιλ Κλίντον με ομογενείς, με αντικείμενο τις τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος και την Κύπρο. Ο κ.Λόκχαρντ ανέφερε ότι ο πρόεδρος συμμετείχε για μισή ώρα στη συνάντηση που είχε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας κ.Μπέργκερ με ελληνοαμερικανούς, συνολικής διάρκειας μιας ώρας και ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι κύριοι Ποντέστα, Μίλερ και τα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Κέρικ, Μπάντλερ και Σαπίρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος Κλίντον επαναβεβαίωσε ότι η επίτευξη προόδου για την επίλυση της κυπριακής διαμάχης και η μείωση της έντασης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας αποτελούν υψηλές προτεραιότητες της εξωτερικής του πολιτικής. Η συζήτηση εστιάστηκε ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στο κυπριακό.

Τετραήμερη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα έχει συναντήσεις με τον Ινδό πρωθυπουργό Ατάλ Μπιχάρι Βατζπεγί και με την πρόεδρο του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Αμυντικών Μελετών με θέμα: "Η αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη μπροστά στον 21ο αιώνα". Θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση "Γελαχάκα" και συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί στο πλαίσιο της Έκθεση "Αέρο Ίντια '98". Επίσης θα υπογράψει μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία.

Διήμερη επίσκεψη στους νομούς Έβρου και Ροδόπης θα πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας θα συναντηθεί με τους φορείς των παραγωγικών τάξεων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και θα συζητήσουν το νέο αναπτυξιακό νόμο και τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις του.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του πρώην διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Καραγκούνη. Οι δύο δράστες είχαν στόχο αυτοκίνητο της εταιρίας Σεκιούριτι του Καραγκούνη που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην Καλαμαριά. Επιτέθηκαν κατά του οδηγού απαιτώντας να τους παραδώσει τους σάκους που είχε στο αυτοκίνητο. Την ώρα εκείνη ο Καραγκούνης ήταν στην είσοδο του σπιτιού με το γιό του και στην προσπάθεια του να τους αποτρέψει τον πυροβόλησαν και διέφυγαν με διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στο "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μπαίνει η διαδικασία πώλησης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), καθώς χτες διετάχθη προκαταρκτική έρευνα, για να εξακριβωθεί εάν προκύπτουν αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως. Την εξέταση της υπόθεσης ζήτησε χτες και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο γύρω από την πώληση των ΚΑΕ, ο κ.Κωνσταντόπουλος εισηγήθηκε να επιληφθεί του θέματος η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παράλληλα, ζήτησε τη συνδρομή των δικαστικών αρχών. Yπενθυμίζεται ότι η δεύτερη προσπάθεια πώλησης των duty free shops έπεσε στο κενό, εξαιτίας της αδυναμίας της ελληνο-γαλλικής πλειοδότριας κοινοπραξίας Saresco-Παπαέλληνας- Σαράντης, να καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα. Πάντως, με επιστολή τους προς τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ ΑΕ), οι δύο Ελληνες εταίροι της κοινοπραξίας διευκρινίζουν ότι ήταν έτοιμοι να καταβάλουν το ποσό που τους αντιστοιχούσε και μάλιστα αρκετά νωρίτερα από την εκπνοή της προθεσμίας. Στο γαλλικό έδαφος, η αποτυχία της Saresco να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, προκάλεσε άμεσα ριζικές ανακατατάξεις στη διοίκηση της εταιρίας.

΄Εκτακτα μέτρα, έλαβαν και πάλι τις τελευταίες ημέρες οι αλβανικές αρχές, μετά από πληροφορίες ότι οργανωμένες ένοπλες ομάδες φανατικών ισλαμιστών, ετοιμάζουν ταραχές, ακόμη και απόπειρες σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης και του κράτους, με σκοπό την εκ νέου αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Αλβανία. Σύμφωνα δε με τον κ. Φατός Κλόσι, αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας SHIK, πίσω από τη νέα αυτή προσπάθεια αναταραχής, βρίσκεται ο πανίσχυρος και βαθύπλουτος Σαουδάραβας τρομοκράτης Οσάμα Μπεν Λάντεν, ο οποίος θεωρείται από τους αμερικανούς ως υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 7 Αυγούστου στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 260 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν. Το τελευταίο δεκαήμερο, αυξήθηκε ξαφνικά ο αριθμός των τρομοκρατικών ενεργειών στη γειτονική μας χώρα, με πιο χαρακτηριστική την ανατίναξη στις αρχές της εβδομάδας, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από τα Τίρανα, ενός πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, κάτι που είχε ως συνέπεια να βυθιστεί για πολλές ώρες στο σκοτάδι ολόκληρη η Νότια Αλβανία.

Παρέμβαση στην ανεξαρτησία του Συμβουλίου Εποπτείας της Βουλγαρίας αποτελούν οι εκκλήσεις μη ειδικών από το εξωτερικό να κλείσουν οι τέσσερις πεπαλαιωμένοι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι. Αυτό δήλωσε ο Μίλκο Κοβάτσεφ, διευθυντής του τμήματος "Ασφάλειας και Εκμετάλλευσης του σταθμού στο Κοζλοντούι" της Δημόσιας Εταιρίας Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας (ΝΕΚ) σχολιάζοντας τη στάση των ευρωβουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν την παύση της λειτουργίας των τεσσάρων πεπαλαιωμένων αντιδραστήρων του πυρηνικού ηλεκτροσταθμού του Κοζλοντούι. Απόφαση για να κλείσει το εργοστάσιο στο Κοζλοντούι μπορεί να λάβει μόνο η βουλγαρική Υπηρεσία Ασφαλούς Εκμετάλλευσης της Πυρηνικής Ενέργειας της Επιτροπής Χρήσης της Πυρηνικής Ενέργειας για Ειρηνικούς Σκοπούς, δήλωσε ο κ. Κοβάτσεφ στην εφημερίδα "24 ώρες". Η Υπηρεσία αυτή ελέγχει λεπτομερειακά την ασφάλεια του ηλεκτροσταθμού στο Κοζλοντούι και για την ώρα δεν έλαβε παρόμοια απόφαση. Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν συμφωνεί να παραμεληθεί το θέμα της ασφάλειας του σταθμού στο Κοζλοντούι και να μετατραπεί ο σταθμός σε πυρηνικό σκουπιδότοπο. Αυτό δήλωσε στη βουλγαρική Βουλή ο πρωθυπουργός, Ιβάν Κόστοφ. Το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας του Κοζλοντούι, θα συγκεντρωθεί από την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

"Ματαιώθηκε απόπειρα Τούρκων τρομοκρατών να δημιουργήσουν παράνομη βάση στη Βουλγαρία" γράφει η εφημερίδα "Τρουντ" της Σόφιας, σύμφωνα με την οποία "η αστυνομία εντόπισε κανάλι όπλων της οργάνωσης "Ντεβ Σολ", με παράλληλη αστυνομική επιχείρηση στο Χάσκοβο, Κίρτζαλι και Στάρα Ζαγκόρα". Κατά την εφημερίδα, την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρηση της αστυνομίας εντόπισε και εξουδετέρωσε κανάλι εξαγωγής όπλων στην Τουρκία. Οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες βόμβες, πολυβόλα, πιστόλια και πυρομαχικά. Υπενθυμίζεται ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει υπογράψει τριμερή συμφωνία με την Αγκυρα και το Βουκουρέστι για την πάταξη της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών. Η Σόφια δεσμεύτηκε για άμεση παραχώρηση πληροφοριών για τρομοκράτες σε βουλγαρικό έδαφος.

Επί τρεις περίπου ώρες, οι παδοί του ΠΑΟΚ απέκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξοντωτική τιμωρία που τους επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό. Περισσότεροι από 2.000 παοκτσήδες σταμάτησαν την κυκλοφορία στην εθνική οδό, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό "Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ". Γύρω στις 12:30 το μεσημέρι από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασε το πούλμαν που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς. Ο αρχηγός, Γιώργος Τουρσουνίδης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους και τους υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή, όμως δεν χρειάστηκε η επέμβαση τους καθώς ο αποκλεισμός του εθνικού δρόμου έληξε ομαλά. Στη συνέχεια, οι φίλοι του "Δικεφάλου" ελευθέρωσαν το δρόμο και αναχώρησαν για την Βέροια, προκειμένου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την τοπική ομάδα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι κινητοποιήσεις όμως των οπαδών του ΠΑΟΚ θα συνεχιστούν και αύριο, με αφορμή την ποινή των 30 εκατομμυρίων δραχμών που επέβαλε στην ομάδα τους η ΕΠΑΕ για την απαγόρευση της εισόδου των αθηναϊκών τηλεοπτικών καναλιών και κυρίως του Super Sport στην Τούμπα, στο παιχνίδι με την Ελευσίνα. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο με τους αποκωδικοποιητές του Filmnet στο χέρι και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με πορεία προς τα γραφεία του συνδρομητικού καναλιού στην οδό Ανθέων, όπου και θα τους καταστρέψουν.

Αλώβητος πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Βέροια. Ο Δικέφαλος κέρδισε με σκορ 2-1 τη ''Βασίλισσα'' για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής και πλέον περιμένει με αγωνία τη Δευτέρα την εκδίκαση της έφεσης από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την τιμωρία στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό. Παίχτης κλειδί για τον ΠΑΟΚ ο Πάντοβιτς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο 44' και στο 57'. Η Βέροια κατόρθωσε απλώς να μειώσει στο 59' με το Θωμαϊδη. Στη βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 20 βαθμούς και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ η Βέροια παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, είναι 15η με 7 βαθμούς. Εξάλλου στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού Ολυμπιακού οι ερυθρόλευκοι τυπικά φιλοξενούμενοι στο ΟΑΚΑ κέρδισαν τους Πράσινους με 4-2. Η αναμέτρηση είχε πάθος, δύναμη, πολλές κάρτες και εναλλαγή στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο πέτυχε δύο τέρματα με τους Κωνσταντινίδη στο 30' και Βαζέχα στο 33', έκανε το 2-0 και έβαλε ''φωτιά'' στις κερκίδες των πρασίνων. Στο 41' με αυτογκόλ του Αλεξόπουλου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1, ενώ στην επανάληψη δύο γκολ του Καραπιάλη στο 52', 92' και ένα του Ανατολάκη στο 71' χάρισαν τη νίκη στους ερυθρόλευκους. Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός από το 62' αγωνιζόταν με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μπασινά, ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη αποβλήθηκε και ο Κωνσταντινίδης με κόκκινη κάρτα. Μετά τη λήξη του αγώνα επεισόδια προκλήθηκαν από οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έσπασαν, έκαψαν καθίσματα και πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός είναι πλέον πρώτος με 28 βαθμούς και ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα της ΑΕΚ στην Καβάλα για να παραμείνει μόνος στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός έμεινε τρίτος με 25 βαθμούς.

Μεγαλειώδη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ πήρε σήμερα ο Ηρακλής για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Οι κυανόλευκοι κέρδισαν σε ένα δραματικό παιχνίδι με 62-61 και επιστρέφουν πλέον χαρούμενοι στη Θεσσαλονίκη και αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία τους στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ αν και εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα στο σημερινό παιχνίδι κέρδισε τον Παπάγου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης με 80-66. Στο ημίχρονο ο δικέφαλος έχανε με 29-36, όμως στην επανάληψη μπήκε δυνατά και αποφασισμένα στο γήπεδο και έφτασε στη νίκη. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπέρι με 23 πόντους και ο Κινγκ με 13. Στα υπόλοιπα παιχνίδια το Ηράκλειο νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών με 59-55, το Περιστέρι επικράτησε επί της Νήαρ Ηστ με 82-80, ενώ ο Σπόρτινγκ νίκησε το Μαρούσι με 81-72. Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη, που ξεκίνησε στις 8:15 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της σημερινής αγωνιστικής. Οι "κίτρινοι" έχουν ταξιδέψει στον Πειραιά με στόχο τη νίκη, αφού η μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα δείχνει ότι οι στόχοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί. Από τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο τραυματίας Αριαν Κόμαζετς, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείριση. Η 11η αγωνιστική του μπάσκετ θα ολοκληρωθεί αύριο στις 7 το απόγευμα, με τον αγώνα Πανιωνίου - Παναθηναϊκού. Οι "Νεοσμυρνιώτες" θα επιδιώξουν να πετύχουν το καλύτερο κόντρα στους "πράσινους" οι οποίοι παραμένουν αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα σημερινά επίπεδα.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Saturday, 5 December 1998 - 18:40:25 UTC