Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-06-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 20/06/1998 (MΠΕ)

Με την έγκριση της κυβερνητικής απόφασης για την πώληση του 51% τουλάχιστον των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα η γενική συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία, στην οδό Σοφοκλέους. Η απόφαση αυτή, της γενικής συνέλευσης σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών πώλησης της Ιονικής, που θα ξεκινήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τη σύνταξη της προκήρυξης πώλησης και με όρους διασφάλισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εγκρίθηκε το εργασιακό νομοσχέδιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας. Την προσεχή Τετάρτη θα δοθεί στη δημοσιότητα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2004, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων.

Ήρεμα και χωρίς προβλήματα κύλησε η χθεσινή πρώτη μέρα των γενικών εξετάσεων, ενώ σήμερα, οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης διαγωνίζονται στο μάθημα της έκθεσης.

Από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο η έκθεση "Μνήμη Ανδρέα Παπανδρέου 1964-1981".

Στα τρία ανίψια του και στο ίδρυμα που φέρει το όνομα του, αφήνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την κινητή και ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του, που επικυρώθηκε και δημοσιεύτηκε χθες.

"Εντελώς παράνομη" χαρακτήρισε την άφιξη των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η Τουρκία διατηρεί ήδη πληθώρα από παράνομα όπλα στο κυπριακό έδαφος και ότι η αποστολή των συγκεκριμένων αεροσκαφών στο νησί "δεν αλλάζει τίποτα στη σημερινή κατάσταση".

Επίδειξη επιθετικότητας χαρακτήρισε τις ελληνικές κινήσεις στην Κύπρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, αναφερόμενος τόσο στη προχθεσινή προσγείωση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της Κύπρου, όσο και την επικείμενη εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στο νησί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του 26χρονου φοιτητή Δ. Κουσουρή και εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης τόσο για τη προχθεσινή επίθεση όσο και για την επίθεση εναντίον του προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Τσούλια. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε απρόκλητες τις επιθέσεις αυτές και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα μας γυρίζουν πολύ πίσω.

Μηδενικός είναι ο κίνδυνος για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού, αφού οι τιμές της συγκέντρωσης του ραδιενεργού κεσίου που αναφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, είναι κατά είκοσι φορές μικρότερες από αυτές που μετρήθηκαν στη Γαλλία και την Ελβετία και θεωρούνται αμελητέες. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), με αφορμή τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν στον Τύπο σχετικά με την ύπαρξη ραδιενεργού κεσίου στον αέρα.

Το Χρυσό σπασμένο κλειδί της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου θα επιδώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, ανακηρύσσοντας τον ταυτόχρονα επίτιμο δημότη της πόλης του Ευαγόρα. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα να πράξει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Στεφανόπουλου στην Κύπρο. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.

Οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών, Ζιβάντιν Γιοβάνοβιτς, κατά τη συνάντηση με τον Βέλγο ομόλογό του, Ερίκ Ντερικε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Γιοβάνοβιτς απέφυγε να προσδιορίσει τη στάση του σχετικά με τη διεθνή παρουσία στην περιοχή ή το μέλλον των συνομιλιών με τους Αλβανούς.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται για σήμερα στη χώρα. Ειδικότερα ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος όμως το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 15 μέχρι 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 μέχρι 30 και στα νησιά από 17 μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 20 June 1998 - 12:02:59 UTC