Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-03-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:39 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 30.3.98

Αρχίζει σήμερα στην Θεσσαλονίκη το 5ο διεθνές φόρουμ, για τις αναδυόμενες αγορές στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Στη φετεινή διοργάνωση η δυμμετοχή από τις βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί και το ενδιαφέρον του αμερικανικού παράγοντα, αφού και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς θα παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά και θα είναι από τους βασικούς ομιλητές, ενώ άλλοι Αμερικανοί, που συμμετέχουν στην SECI, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής..Στο διεθνές φόρουμ απόψε θα μιλήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ενώ αύριο θα κλείσει τις εργασίες του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς φόρουμ πραγματοποιήθηκε χθές η συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου της SECI και σήμερα αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις, στους συνέδρους, που προέρχονται απο 13 χώρες.Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο συντονιστής της αμερικανικής πρωτοβουλίας, πρώην αντικαγκελάριος της Αυστρίας Ερχαρντ Μπούσεκ.

Συνεδριάζει σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας, με θέμα το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων. Αναμένεται να γίνει η επιλογή των αντιαεροπορικών πυραύλων, αλλά και η επιλογή μαχητικών αεροσκαφών.Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μεταβαίνει αύριο στην Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του.

Νέα συνάντηση θα έχουν το πρωί η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, προκειμένου να συμφωνήσουν στον εσωτερικό ικανονισμό της Ολυμπιακής. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ο.Α. και θα προτείνει στην κυβέρνηση τις θεσμικές αλλαγές, για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση. Χθές, ο διάλογος απειλήθηκε με διακοπή, όταν οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη μεθόδευση που επιχείρησε η διοίκηση της εταιρίας, για την αλλάγή τοιυ εργασιακού καθεστώτος και των συλλογικών συμβάσεων.

Αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των πέντε χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Κύπρου, με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ο υπουργός εξωτερικών κ. Γιαν. Κασουλίδης και ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις , πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο συνασπισμός των κομμάτων , που αποτελεούσε την λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα, κατέρρευσε, μετά την αποχώρηση του "Δημοκρατικού" κόμματος.Ο πρόεδρος του κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, γιός του Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε, πως η συνεργασία του με τον Ερόγλου τερματίστηκε, και ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ουκρανία, κατατέθηκαν από κόμματα και υποψηφίους.Εκπρόσωποι αρκετών κομμάτων κατήγγειλαν σε παρατηρητή της διεθνούςε αποστολής, ότι πολλοί ψηφοφόροι αναγκάστηκαν να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο, υπό την απειλή δίωξης. Τα μέλη της διεθνούς επιτροπής δήλωσαν πάντως, ότι τέτοια περιστατικά δεν υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Σήμερα διεξάγεται στην Αρμενία ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.Αντίπαλοι είναι ο υπηρεσιακός πρόεδρος Ρομπέρτ Κοτσαριάν και ο ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος της Αρμανίας, επί Ε.Σ.Σ.Δ., Καρέν Ντεμιρτσιάν.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Monday, 30 March 1998 - 12:25:35 UTC