Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-01-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:33 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14.1.1998

Άλλα 18 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν το απόγευμα τον εθνικό μας εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου, μετά τις πρωινές 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή της Χίου, της Ρόδου και της Καρπάθου από 14 τουρκικά μαχητικά. Ελληνικά Μιράζ και F-16 απογειώθηκαν από τη Σκύρο και τη Λήμνο και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές.

Την προκλητικότητα της Άγκυρας κατήγγειλε η ελληνική πολιτική ηγεσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις του από την Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Αλέξανδρο Μπαλτά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή πολέμου με την Τουρκία και καυτηρίασε την τακτική δημιουργίας έντασης στο Αιγαίο από την Άγκυρα. Απαράδεκτη, προκλητική και θλιβερή χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Άγκυρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τόνισε ότι "η συνέχιση αυτής της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας με τη χρησιμοποίηση του στρατού της δεν την έχουν οδηγήσει στους στόχους που έχει θέσει". Ο Υπουργός Τύπου κατηγόρησε την Τουρκία για τις σκληρές αερομαχίες που έγιναν χθες πάνω από το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο στα Ψαρά. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι έντιμη και δεν είναι συμπεριφορά μιας πολιτισμένης χώρας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Τουρκία, με την προκλητικότητά της, επιχειρεί να περάσει τα όρια αλλά πρέπει να αντιληφθεί ότι η αντίδραση της Ελλάδας κάποια στιγμή θα είναι πολύ αποφασιστική, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την αεροπορική βάση στο Τατόι. Τη συστηματική και προκλητική πολιτική έντασης, που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση σε σχέση με την Ελλάδα, κατήγγειλε με ερωτήσεις του προς το Συμβούλιο Υπουργών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Γιάννης Ρουμπάτης.

Τη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών υπογράμμισε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο Αμερικανός πρέσβης διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέδεσε την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο με τη μείωση του ελληνικού εναέριου χώρου και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του ελληνικού εναέριου χώρου. Ο κ. Μπερνς τήρησε όμως την πολιτική των ίσων αποστάσεων και επισήμανε για τα ελληνοτουρκικά ότι κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει λύση στις δύο πλευρές ούτε και στο πρόβλημα της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές είναι αυτές που πρέπει να λύσουν το πρόβλημα και επισήμανε ότι αυτό που ενδιαφέρει τις ΗΠΑ είναι η μόνιμη ειρήνη και ηρεμία στη Μεσόγειο. Ανακοίνωσε επίσης τις επισκέψεις το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου και την επόμενη εβδομάδα του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπερνς εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες των ελληνικών αρχών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο φερόμενος ως εγκέφαλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Αναρχικοί Αντάρτες Πόλης", Νίκος Μαζιώτης, καθώς και άλλα δύο άτομα που κατηγορούνται για αδικήματα που όμως δεν σχετίζονται με την τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο, από τις έρευνες στα σπίτια του Μαζιώτη, του πατέρα του και σε άλλα έξι διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και σφαίρες. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη σύλληψη του Μαζιώτη από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε πάνω στη βόμβα που δεν εξερράγη στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου. Ο Μαζιώτης είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε 40 μήνες φυλάκιση για συμμετοχή στην κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Εγχείρημα εθνικών διαστάσεων που υπερβαίνει τα όρια μιας κυβέρνησης και μιας συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας χαρακτήρισε την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας, Χρήστου Πάχτα, Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα και ΠΕΧΩΔΕ Χρήστου Βερελή. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και εθνικών δυνάμεων και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας είναι η οικονομοτεχνική μελέτη, πάνω στην οποία θα στηριχτεί η όλη προσπάθεια και η αποσαφήνιση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με την ανάθεση των έργων. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συγκροτηθεί οργανωτικός φορέας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και να καθοριστούν οι επιτροπές υλοποίησης των σχετικών έργων.

Με το Προεδρείο της ΓΕΣΒΕΕ συναντήθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και εξέφρασε ανησυχία για τα αποτελέσματά της. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων και χαρακτήρισε επαίσχυντο το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο Πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκήσει έντονη πίεση στην κυβέρνηση για την τροποποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και συνομίλησε με καταστηματάρχες, εμπόρους και καταναλωτές. Σε δηλώσεις του, επανέλαβε τη θέση της Ν.Δ. ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης.

Με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πρώτοι εξέφρασαν τις απόψεις τους οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Π. Αλεξόπουλος, της ΑΔΕΔΥ, Ι. Κουτσούκος και ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΒΕ Στέργιος Βασιλείου. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επικέντρωσε την κριτική του στον τρόπο παρακράτησης του φόρου και στη μη αύξηση των αφορολόγητων ορίων, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί το άρθρο που παρεμβαίνει στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Αλεξόπουλος έκανε λόγο για νέα επιβολή άμεσων φόρων και σημείωσε πως "το φορολογικό νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει διάρκεια τουλάχιστον μια τετραετία". Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αγνοήσει τις προτάσεις της και τη χαρακτήρισε αναξιόπιστη, επειδή δεν προχωρεί στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου και στην τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Η συζήτηση συνεχίστηκε το απόγευμα με τις απόψεις εκπροσώπων φορέων και βουλευτών.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα ανατίθεται το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας. Παρουσιάζοντας το σχετικό προσχέδιο στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ.Τζουμάκας προανήγγειλε τη σύσταση ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, ενώ επισήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τα δάση η ενασχόληση της Γενικής Γραμματείας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος με την δασοπυρόσβεση. Στην εισηγητική του έκθεση, ο υπουργός Γεωργίας αφού σημειώνει ότι το σημερινό νομικό πλαίσιο δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, συμπληρώνει ότι το μοντέλο ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα έχει επιτυχώς δοκιμαστεί και ισχύει και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα επτά τραυματίστηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό ψυγείο, έξω από το χωριό Μελισσοχώρι Λάρισας. Νεκρός είναι ο οδηγός του λεωφορείου, Αθανάσιος Μαντέλας, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν οι επτά επιβάτες. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας - Βόλου, ενώ το ατύχημα εκτιμάται ότι προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή και του στενού δρόμου. Εξάλλου, σώοι βρέθηκαν οι δύο ψαράδες, Δημήτρης Μητρόπουλος, 68 ετών και ο γιος του Ανδρέας, από τη Μεθώνη Πιερίας που αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, ενώ ψάρευαν.

Με προβλήματα έγιναν το πρωί οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις αεροσκαφών στον αερολιμένα "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, καθώς για δεύτερη συνεχή ημέρα, πυκνό στρώμα ομίχλης κάλυψε την περιοχή της Μίκρας, όπως συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά τους τελευταίους μήνες. Με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του καλοκαιριού, αναμένεται να δρομολογηθεί σταδιακά η επίλυση του προβλήματος της ομίχλης στον αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας στο ΜΠΕ, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σουλαδάκης. Οι συνεχείς ματαιώσεις πτήσεων και οι πολύωρες καθυστερήσεις, που τους τελευταίους μήνες "δοκιμάζουν" πολύ συχνά την υπομονή του επιβατικού κοινού, αναμένεται να λάβουν τέλος, καθώς στις 18 Μαρτίου προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση του διαδρόμου 16 και την προμήθεια συστήματος τυφλής προσγείωσης ILS.

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για την ενίσχυση και την επέκτασή τους, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης της Υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, στη Βιέννη. Η κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αυστριακό Υπουργό Οικονομικών, Hans Farnleitner και, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι τα περιθώρια βελτίωσης των διμερών οικονομικών σχέσεων είναι μεγάλα. Πιο πρόσφοροι τομείς συνεργασίας είναι, σύμφωνα με την κ.Παπανδρέου, ο ενεργειακός και ο κατασκευαστικός, ενώ ευοίωνες προοπτικές διανοίγονται γύρω από την έρευνα και την τεχνολογία.

Τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από τις 20 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου προανήγγειλε το μεσημέρι η Γραμματέας της, Τόνια Αντωνίου που διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για μηχανισμούς αποκλεισμού νέων μελών. Στο χώρο της νεολαίας εκδηλώθηκε αναταραχή, μετά την απόφαση της Γραμματέας Τόνιας Αντωνίου να κηρύξει εκπρόθεσμες τις 16.000 κάρτες που κατατέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οπότε έληγε η προθεσμία για την υποβολή τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ στο θέμα παρενέβη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η νεολαία να προχωρήσει σε συνέδριο με τα μισά μέλη εκτός.

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή απόφαση της "Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών" της Αυστραλίας (ανώτατου δικαστικού θεσμού) να απορρίψει την προσφυγή Σκοπιανών οργανώσεων κατά της αποφάσεως του πολιτειακού πρωθυπουργού της Βικτώρια Τζεφ Κέννετ, να αποκαλούνται οι Σκοπιανοί "Σλαβομακεδόνες" και η γλώσσα τους "slavonic". Με τη σημερινή της απόφαση η επιτροπή ουσιαστικά απαγορεύει στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν τους όρους "Μακεδόνες" και "μακεδονική γλώσσα". Στην απόφαση της Επιτροπής αναφέρεται ότι η επιλογή του κ Κέννετ στα τέλη του 1995 ήταν και σωστή και δικαιολογημένη, ενώ ο ελληνισμός της Αυστραλίας θεωρεί την απόφαση, σταθμό ιστορικής δικαίωσης των πολύχρονων αγώνων του, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Κρίσιμη και καταλυτική για το τελικό αποτέλεσμα ήταν η κινητοποίηση του ελληνισμού της Αυστραλίας.

Πολιτικό άσυλο δόθηκε σε Κούρδο δημοσιογράφο του Ιράκ, ο οποίος εισήλθε στην Ελλάδα παράνομα και έραψε τα χείλη του, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή στο αίτημά του. Ο 21χρονος Χόντορ Σαλάχ, αφού συνελήφθη μαζί με άλλους Κούρδους του Ιράκ κοντά στον ποταμό Έβρο, έραψε τα χείλη του με βελόνα και κλωστή που είχε μαζί του και ξεκίνησε απεργία πείνας, επειδή, όπως είπε, σύμφωνα με την αστυνομία, φοβόταν ότι θα αποπεμφθεί πίσω στο Ιράκ, όπου η ζωή του κινδυνεύει. Ο νεαρός Κούρδος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, όπου του αφαίρεσαν τα ράμματα και σήμερα οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα του χορηγηθεί άσυλο.

Το Κυπριακό, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν αύριο στην Ουάσιγκτον, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σερ Λίον Μπρίταν, θα πραγματοποιήσουν αύριο μονοήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει η πρώτη από τις δύο καθιερωμένες ετήσιες υπουργικές συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναλυτική συζήτηση για την επίλυση του κυπριακού έγινε χθες στη Μόσχα, από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Αβντέγιεφ, και τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ. Μετά τη συνάντηση ο κ.Κόρντοβεζ, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συνδρομή της Μόσχας στις προσπάθειες του παγκόσμιου οργανισμού για επίλυση του κυπριακού. Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Μεγαλονήσου, Γιώργος Χαραλαμπίδης, δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν αφέλεια, αν πίστευε η κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S - 300.

Στρατιωτικό αεροσκάφος των ισλαμιστών ανταρτών Ταλεμπάν συνετρίβη στο Αφγανιστάν, πιθανότατα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τραγικό θάνατο βρήκαν και οι 50 μαχητές του κινήματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης.

Εκατόν εξήντα Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας, μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και αριστερών οργανώσεων συμφώνησαν να σταματήσουν την απεργία πείνας που συνέχιζαν εδώ και 55 μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση των φυλακών του Ερζερούμ. Οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τη φύση της συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επετεύχθη, ύστερα από ολονύχτιες συνομιλίες, πάντως, "καμιά παραχώρηση δεν έγινε στους κρατουμένους", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των φυλακών. Ο ίδιος, είπε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με 100 περίπου κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας σε άλλη φυλακή της περιοχής.

Την υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" υπό τον Ιβάν Κόστοφ, "για τα προβλήματα στις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου, για την πολιτική της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, και το χάος στον αγροτικό τομέα", αποφάσισε να προτείνει στα υπόλοιπα δύο κόμματα του συνασπισμού της "Δημοκρατικής Αριστεράς", το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το θέμα αυτό θα εξεταστεί στην συνάντηση που πρόκειται να γίνει στις 21 Ιανουαρίου, μεταξύ του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΒΣΚ, του Εθνικού Συμβουλίου της Πολιτικής Λέσχης "Εκογκλάσνοστ" και των βουλευτών της "Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το συμβούλιο επιθεώρησης της πρωθυπουργίας, παρέδωσε στον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ την έκθεσή του σχετικά με το σκάνδαλο Σουσουρλούκ, το οποίο είχε συγκλονίσει την τουρκική κοινή γνώμη καθώς κρατικοί λειτουργοί φέρονταν να είναι αναμεμειγμένοι με το οργανωμένο έγκλημα. Στην πολυσέλιδη έκθεση, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, διαπιστώνεται ότι στους κόλπους του κράτους υπάρχουν παράνομες δικτυώσεις. Αναφέρεται ότι ορισμένοι επιχειρηματίες που υποστήριξαν υλικά το ΡΚΚ δολοφονήθηκαν από μέλη αυτών των δικτύων με τα οποία συνεργάστηκε και η μαφία και ότι κρατικοί λειτουργοί που μετείχαν σ΄αυτά τα δίκτυα, κατά καιρούς προώθησαν ίδια συμφέροντα, ενώ ορισμένοι είχαν μερίδιο από τη διακίνηση ναρκωτικών και το "ξέπλυμα χρήματος".

Άτυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, στο δεύτερο παιχνίδι της β' φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Περθ. Έχασε, σε ένα δραματικό παιχνίδι 5 - 3 από τη διοργανώτρια Αυστραλία και παράλληλα δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η εθνική μας, ικανοποίησε με την απόδοση της, μόνο στα δύο πρώτα επτάλεπτα, όπου μπήκε επιθετικά και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, 3 - 1. Αύριο στο τελευταίο παιχνίδι της β' φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία. Σημειώνεται ότι οι παίχτες του Κούλη Ιωσηφίδη, το καλοκαίρι είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, στο FINA CUP. Όσον αφορά στην κολύμβηση, ο Γιώργος Πόποτας, δεν ικανοποίησε με την απόδοση του, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, αφού πήρε την 31η θέση στα 200 μέτρα πεταλούδα, ανάμεσα σε 49 αθλητές.

Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν αύριο κυρίως τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα αύριο στα δυτικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 μέχρι 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 μέχρι 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 14 January 1998 - 17:05:49 UTC