Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-10-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:20 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22.10.1997

Ανεξάντλητες φαίνεται να είναι οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας, καθώς σήμερα η τουρκική πλευρά έδωσε και πάλι δείγματα της αδιαλλαξίας της, μάλιστα, αυτή τη φορά. σε ελληνικό έδαφος. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην Αθήνα, από το ΓΕΕΘΑ, όλων των στρατιωτικών ακολούθων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αναφορικά με τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την παρενόχληση του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας στην Κρήτη, ο Τούρκος ναυτικός ακόλουθος, δήλωσε ότι η Άγκυρα πάντοτε επιθυμούσε καλές σχέσεις με την Ελλάδα γι΄ αυτό και το 1974 δεν κατέλαβε ολόκληρη την Κύπρο. Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση και ειρωνική, καθώς ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Ευθύμιος Πετίνης "ευχαρίστησε" την Τουρκική πλευρά για τη "μεγαλοθυμία" της. Ο Τούρκος πλοίαρχος αμφισβήτησε ακόμη και τα στοιχεία για την απόσταση στην οποία πέταξαν τα τουρκικά μαχητικά από το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Αμυνας από την Κύπρο στην Κρήτη.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος για την καταδίκη εκ μέρους του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ των τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, που σημειώθηκαν με την παρενόχληση της πτήσης του μεταγωγικού αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας από την Κύπρο στην Κρήτη. Ο κ. Χόλμπρουκ δήλωσε μάλιστα ότι οι κακοί χειρισμοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα και σημείωσε ότι ο υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Γκρόσμαν, είναι και αυτός ενοχλημένος. "Η θέση του κ. Χόλμπρουκ είναι θετική. Η θέση την οποία έλαβε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις προηγούμενες μέρες ήταν απαράδεκτη και πρωτοφανής", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας, ο οποίος επανέλαβε ότι για όλο αυτό το θέμα η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ενημερώσουν και το ΝΑΤΟ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε: "Ο κ. Χόλμπρουκ με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πράγματι κοντά στην πραγματικότητα και στην αλήθεια, άρα την παρακολουθεί και έτσι είναι σε θέση να έχει αντικειμενική γνώση για τα δεδομένα και δεύτερον επιβεβαιώνει και αναβαθμίζει την αξιοπιστία του, ως μεσολαβητής στη συγκεκριμένη περίπτωση".

"Απαράδεκτη" και "μη αναγκαία" χαρακτήρισε την πρόσφατη κατάσταση που έφθασε μέχρι επίδειξης τουρκικής πρόκλησης σε βάρος αεροπλάνου του Υπουργού Άμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, αλλά απέφυγε να καταδικάσει ρητά την τουρκική πλευρά. Απαντώντας σε ερώτηση του Ελληνα Ευρωβουλευτή, Αλέκου Αλαβάνου, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου χθες βράδυ στο Στρασβούργο, περιορίστηκε να συμφωνήσει με όσους κάλεσαν για "αυτοσυγκράτηση", όπως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέρ Σολάνα και τόνισε ότι πρέπει να κατευναστεί το "κλίμα πολέμου". Εξέφρασε δε τη "λύπη" του για ανεπίλυτα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επαναβεβαίωσε, εξάλλου, ότι η Τουρκία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη, παραπέμποντας στην "Ατζέντα 2000" για το ποια προβλήματα χρειάζεται να ξεπεραστούν, κάνοντας έμμεση αναφορά και σε πρόοδο στο Κυπριακό και σε καλυτέρευση των ελληνοτουρκικών σχέσεων καλής γειτονίας.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο "Ιωάννης Καποδίστριας" που προβλέπει την υποχρεωτική συνένωση δήμων και κοινοτήτων. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου πραγματοποιείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το ΠΑΣΟΚ απέρριψε πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει στη Βουλή και η Συντονιστική Επιτροπή κατά των συνενώσεων. Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που προωθεί τις συνενώσεις άσκησε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι δεν εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Στο μεταξύ συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι συγκεντρώσεις κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις αναγκαστικές συνενώσεις. Το πρωί κάτοικοι χωριών της Αιτωλοακαρνανίας έκλεισαν τη γέφυρα στον εθνικό δρόμο Αγρινίου.

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και ευρύ δημόσιο τομέα, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΣΕ). Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο και οι δημόσιοι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα της ΓΣΕΕ. Η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί προπομπό της πανελλήνιας 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Το εισοδηματικό και το φορολογικό ζήτημα, η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κυριαρχούν μεταξύ των αιτημάτων των απεργών, που ζητούν εκλογίκευση της κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην κοινωνική παράμετρο. Τη στήριξη του Συνασπισμού στους αγώνες των εργαζομένων και την απεργία της ΓΣΕΕ εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Χωρίς προβλήματα έγινε σήμερα η ηλεκτροδότηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, παρά τη διήμερη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος. "Δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν υπήρξε πτώση τάσης ούτε κατά τις ώρες αιχμής", δήλωσε, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιωάννης Σαλαπασίδης, βοηθός περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ Κεντρικής Μακεδονίας. Πάντως, έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα και αύριο απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, τόσο προς τους οικιακούς, όσο και προς τους βιομηχανικούς καταναλωτές. Το κοινό καλείται να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 10 το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού κηδεύεται, το Σάββατο, στη Ρόδο, ο Ιωάννης Ζίγδης που πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Η σορός του θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροπλάνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά από απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη.

Κανονικά λειτούργησε σήμερα η χωματερή που εξυπηρετεί ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, στην κοινότητα Ταγαράδων, μετά τη λήξη της διήμερης κατάληψης από κατοίκους κοινοτήτων της περιοχής που αντιδρούν στο νομοσχέδιο "Ι.Καποδίστριας". Η 48ωρη κατάληψη της χωματερής ολοκληρώθηκε αργά χτες το βράδυ με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των τεσσάρων κοινοτήτων της ανατολικής πλευράς του νομού Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, ηρεμία επικράτησε σήμερα και στην περιοχή της Αραβησσού Πέλλας, όπου τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι της κοινότητας είχαν αποκλείσει τον χώρο των γεωτρήσεων του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης από όπου υδροδοτείται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα. Η κοινότητα Αραβησσού ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο των γεωτρήσεων προκλήθηκαν από μεμονωμένα άτομα, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας κατάληψης των γεωτρήσεων.

Φωτογραφίες από κλεμμένα έργα τέχνης και κειμήλια από τα κατεχόμενα της Κύπρου παρουσιάστηκαν σήμερα, στην Αθήνα. Τα κλεμμένα βρέθηκαν στο Μόναχο, σε διαμέρισμα Τούρκου αρχαιολόγου αρχαιοκάπηλου.

Άρχισε το πρωί και διακόπηκε η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Ο εισαγγελέας του Εφετείου έκανε λόγο για δικονομικά προβλήματα και ζήτησε να κηρυχθεί αναρμόδιο το δικαστήριο. Τη θέση αυτή δεν δέχτηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Στο μεταξύ, τα εργαστήρια της ασφάλειας απέδειξαν σήμερα ότι είναι πλαστή η επιστολή του Αβραάμ Λεσπέρογλου, με την οποία φέρεται να "απαλλάσσει" από κάθε κατηγορία τον Μπαλάφα.

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του βορειοελλαδικού τόξου ενόψει του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνεδρίασης του συμβουλίου αντιπροέδρων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου Καβάλας. Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος και οι Γενικοί Γραμματείς των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Σοφιανός, Δυτικής Μακεδονίας, Αρης Παπαδόπουλος, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καμπέλης και Ηπείρου, Ιωάννης Κίτης. Η πρόταση του ΣΒΒΕ για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του βορειοελλαδικού τόξου εστάλη στις Περιφέρειες ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη σημερινή συνάντηση, οι εκπρόσωποι των περιφερειών τοποθετήθηκαν επί της πρότασης, ώστε να ξεκινήσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με τη λογική της Εγνατίας οδού.

Τις απόψεις του κατά της εκμετάλλευσης του σπηλαίου των Πετραλώνων από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδας, την οποία εκπροσωπεί ο ανθρωπολόγος, Αρης Πουλιανός, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο νομάρχης Χαλκιδικής Βασίλης Βασιλάκης, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, δικαιώνουν πάντοτε τον κ. Πουλιανό. Απαντώντας σε ερώτηση του Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετική με την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι απόφαση που θα αναθέτει σε ιδιώτη την εκμετάλλευση του σπηλαίου αντιτίθεται με το αίσθημα δικαίου.

Για ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι η παρουσία διαφόρων μικροοργανισμών στην αθηρωματική πλάκα συσχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου, έκανε λόγο ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορος Στεφανάδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 18ο πανελλήνιο καρδιολογικό συνέδριο, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 του μήνα. "Μεγάλες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν ότι, πολύ συχνά, η ιστολογική ανάλυση της αθηρωματικής πλάκας "αποκαλύπτει" την ύπαρξη μικροβίων, συνήθως μικροπλάσματος, το οποίο τελευταία ενοχοποιείται για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου", τόνισε ο κ. Στεφανάδης. Η στεφανιαία νόσος αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου σε ολόκληρο τον προηγμένο κόσμο. Κάθε χρόνο καταγράφονται στην Ελλάδα περίπου 25.000 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου και 5. 000 πεθαίνουν.

Υπάλληλος του ΟΣΕ παρασύρθηκε σήμερα το πρωί από μηχανή αμαξοστοιχίας και βρήκε τραγικό θάνατο έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, ο άτυχος υπάλληλος Κωνσταντίνος Πολυχρονιάδης, 54 χρονών, την ώρα που εργαζόταν μπροστά στα γραφεία των αποθηκών υλικού, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τις σιδηροδρομικές γραμμές. Σε κάποια στιγμή όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στις γραμμές, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τη μηχανή ελιγμών που οδηγούσε ο συνάδερφός του, μηχανοδηγός Ευστράτιος Τσολακίδης, 47 ετών.

Την πεποίθηση ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Κρήτη θα συμβάλει στη συνεργασία, στη σταθερότητα και στη μεγαλύτερη κατανόηση των λαών της περιοχής, εξέφρασε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γιουγκοσλαβία, κ. Βλασσόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου. Ο κ. Βλασσόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση γίνεται κατ΄εφαρμογή σχετικής απόφασης της υπουργικής συνόδου της Θεσσαλονίκης και ότι είναι η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών ή αρχηγών κυβερνήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής "θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν και θέματα συνεργασίας στον τομέα των υποδομών στην περιοχή". Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι "θα αποτελέσει μια αρχή θεσμοθέτησης αυτών των συναντήσεων, η οποία θα είναι προς το καλό όλων".

Εθνικό πένθος θα κηρυχθεί στην Αλβανία την ημέρα της ταφής των θυμάτων του ναυαγίου του αλβανικού πλοίου στο κοντά Οτράντο της Ιταλίας, τον περασμένο Μάρτιο. Η κυβερνητική επιτροπή που σχηματίστηκε σχετικά με την υπόθεση αυτή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπασκίμ Φίνο, πρόκειται να προτείνει στην κυβέρνηση την ανέγερση μνημείου για τα θύματα του Οτράντο. Στο μεταξύ, 10 πτώματα ανασύρθηκαν χθες από το ναυάγιο του αλβανικού πλοίου, στο Μπρίντεζι, όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, ενώ σήμερα ανασύρονται τα υπόλοιπα από τα 83 άτομα που πνίγηκαν. Σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές οι συγγενείς των θυμάτων πρόκειται να φτάσουν στην Ιταλία για την αναγνώρισή τους. Ο πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου, Σκεντέρ Γκινούσι και ο αντιπρόεδρος Ναμίκ Ντόκλε, μέσω του πρεσβευτή τους, ευχαρίστησαν εκ μέρους των βουλευτών και του αλβανικού λαού την ιταλική κυβέρνηση, για το χειρισμό της τραγικής αυτής υπόθεσης, ενώ ο Ιταλός πρέσβης επιβεβαίωσε την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι και του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι, για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Σενάρια περί μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης του Βουκ Ντράσκοβιτς και του Ριζοσπαστικού Κόμματος του Βόϊσλαβ Σέσελι για τροποποίηση του νόμου περί εκλογής προέδρου της Σερβίας, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα του Βελιγραδίου "Γκράτζανιν". Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα ανώτερα στελέχη των δύο κομμάτων, τα οποία προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων για την αλλαγή του νόμου, που καθιστά άκυρη την εκλογή του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας αν η συμμετοχή των ψηφοφόρων δεν ξεπερνά το 50%.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1735,94 μονάδες, σημειώνοντας βελτίωση της τάξης του 0,20%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 16 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ντέρμπι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό, ανέδειξε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, η κλήρωση για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Προοδευτική, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα έχει εύκολο αντίπαλο, τον Ορέστη, ομάδα Γ' εθνικής, ενώ ούτε και ο Άρης αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα από τον Ιάλυσο Ρόδου. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 19 Νοεμβρίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 3 Δεκεμβρίου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 μέχρι 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 μέχρι 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 11 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 22 October 1997 - 16:40:27 UTC