Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 97-09-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 19:58 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23.9.1997

Αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου F-16, κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, Λέσβου. Πιλότος του αεροσκάφους, ήταν ο υποσμηναγός Χρήστος Αγγελόπουλος, 30 χρόνων, για τον οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν κατάφερε να χρησιμοποιήσει εγκαίρως το αυτόματο σύστημα εκτίναξης. Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί με άλλα τρία F-16 από τη Νέα Αγχίαλο, χάθηκε από τις οθόνες του ραντάρ στις 3.15. Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα, ένα C-130 και πλωτά μέσα του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού. Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το βράδυ η συνάντηση, στη Νέα Υόρκη, των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Θεόδωρου Πάγκαλου και Ισμαήλ Τζεμ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει από την αποψινή συνάντηση να διατυπώσει η Άγκυρα τη θέση ότι επιθυμεί στο πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης να υπάρξει προσέγγιση των δύο χωρών και λύση των προβλημάτων μέσα από αυτήν. Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στη Μεγαλόνησο δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης, αντίθετα, το δυναμιτίζουν και αποδεικνύουν τη νοοτροπία ηγεμονισμού της Τουρκίας στην περιοχή, είπε ο κ. Ρέππας. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν αιφνιδιάζει την κυβέρνηση η αναφορά του Μπιλ Κλίντον, κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, περί προτεραιότητας της αμερικανικής κυβέρνησης στην επίλυση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά προσέρχεται στο διάλογο για θέματα ασφάλειας μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, "με πνεύμα καλής θέλησης, με καλή πίστη, με στόχο να βρούμε λύσεις", τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης. Σε ερώτηση εάν θα συζητηθούν παράλληλα και ανθρωπιστικά θέματα και αν θα γίνει ανταλλαγή των στοιχείων για τους αγνοούμενους σε μίαν από τις συναντήσεις, ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι η ανταλλαγή έχει καθοριστεί να γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 2 Οκτωβρίου, για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να έχει επαφές για το Κυπριακό. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να παραστεί στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου. Θα παραστεί επίσης στη Διάσκεψη Κορυφής της Κοινοπολιτείας, η οποία θα διεξαχθεί στις 24-27 Οκτωβρίου στο Εδιμβούργο.

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι ο Κύπριος ομόλογός του, Κώστας Ηλιάδης που επισκέπτεται τη χώρα μας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα των πρόσθετων εξοπλισμών της Τουρκίας, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εγκατάστασης στη Μεγαλόνησο των ρωσικών πυραύλων S- 300. Συζητήθηκαν ακόμη οι λεπτομέρειες της κοινής αεροναυτικής άσκησης Ελλάδας και Κύπρου "Τοξότης - Νικηφόρος" που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο που περιβάλλεται από το τρίγωνο Κρήτης, Ρόδου και Κύπρου. Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Σεζγκίν, δήλωσε, σχετικά με την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο, ότι η χώρα του θα πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για διατήρηση της στρατηγικής ισορροπίας στην περιοχή.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις και η πορεία των μεγάλων έργων, ήταν το αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε καθυστέρηση εφαρμογής των περιβαλλοντικών μελετών για τα μεγάλα έργα, τα έργα της ΔΕΗ και τους αρχαιολογικούς χώρους. Μετείχαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, και Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος καθώς και οι υφυπουργοί Γεωργίας Δημήτρης Σωτηρλής και Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας.

Τα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής που θεσπίζονται με το σχετικό νομοσχέδιο, είναι για την κυβέρνηση η πρώτη προτεραιότητα στην κατεύθυνση στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, προσερχόμενος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία άρχισε σήμερα η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την εισφοροδιαφυγή σε βάρος του ΙΚΑ. Ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό θα τεθεί και το θέμα του κοινωνικού πόρου, η θέσπιση του οποίου μελετάται με σκοπό την ενίσχυση των Ταμείων. Τόνισε, ωστόσο, ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι άμεσο και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2000. Αυτή την ώρα, παρατήρησε, προέχει η πάταξη της εισφοροδιαφυγής η οποία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, γι αυτό και το υπουργείο εισηγείται μέσω του νομοσχεδίου τη δημιουργία Ειδικού Σώματος με αρμοδιότητες ανάλογες με αυτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει από αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας, Σαμπιτ Μπροκάι. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τιράνων, με την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον Ελληνα ομόλογό του, Ακη Τσοχατζόπουλο θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας των δυο χωρών.

Ιστορική ευκαιρία για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, να προωθηθεί και να αξιοποιηθεί η οικονομική, πολιτιστική και πολιτική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Παρευξείνιας ζώνης, χαρακτήρισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, και η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, το δεύτερο διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή συνεργασία και ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη από τις 26 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Σε κοινή συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Παπανδρέου, η κ. Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, Γιάννης Τζεν και ο δήμαρχος Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, τόνισαν ότι πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση. Στόχος μας, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, είναι να υπάρξει συνέχεια αυτής της προσπάθειας και η πρόταση μας θα είναι να δημιουργηθεί ένα κομβικό σημείο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των περιοχών αυτών και να μπορούμε, επίσης, να παίρνουμε πληροφορίες για χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αρχισε το πρωί στο ξενοδοχείο "Caravel", στην Αθήνα, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Παρευξείνιας Συνεργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τη γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ραμίζ Ζαίμογλου, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της ΟΣΕΠ και δημιουργίας ευνοϊκότερου κλίματος για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της ΟΣΕΠ, Μαρία Αρσένη, τόνισε ότι η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας απαιτεί ένα διαρθρωτικό άλμα, το οποίο δεν θα επιτευχθεί μέσω των παραδοσιακών συμφωνιών διμερούς συνεργασίας, αλλά με ριζικά και αποτελεσματικά βήματα.

Ο ρόλος και η λειτουργία των ειδησεογραφικών πρακτορείων και των μέσων ενημέρωσης στη Μεσόγειο συζητήθηκαν σήμερα στο συνέδριο με θέμα "Ο ρόλος των δημοσιογράφων και η σημασία της Μεσογείου στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης", που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο. Στο συνέδριο, που οργάνωσαν η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το υπουργείο Τύπου, επισημάνθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των εθνικών πρακτορείων ειδήσεων των χωρών της Μεσογείου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Τύπου Νίκος Αθανασάκης υπογράμμισε την ανάγκη τα πρακτορεία να ξεφύγουν από προπαγανδιστικές πρακτικές του παρελθόντος που αποτελούσαν πάντα ένα από τα εμπόδια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.

Αμερικανικό πολεμικό αεροπλάνο, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Σούδας, βγήκε από το διάδρομο, σύρθηκε στο έδαφος και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα πέντε μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν εγκαίρως το αεροσκάφος, χωρίς να τραυματιστούν. Το αμερικανικό αεροπλάνο μετείχε στην νατοϊκή άσκηση "Dynamic Mix -97" που ξεκίνησε σήμερα και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κυπαρισσία. Το Σάββατο θα γίνουν αποβάσεις από 14 χώρες στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου.

Η μεγάλη ημέρα για τη συναυλία των U2 πλησιάζει, ενώ από αύριο αρχίζουν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ πόλης που θα την πλαισιώνουν. Από τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής θα κλείσουν οι οδοί Κουντουριώτου και Σαλαμίνος για να αρχίσει στις τέσσερις η προσέλευση των 50.000 ατόμων, που εξασφάλισαν το εισιτήριο, από τις 18 εισόδους στην κεντρική πύλη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο χώρο της συναυλίας. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου όσοι προσέρχονται στο χώρο της συναυλίας θα ελέγχονται στην είσοδο και απαγορεύεται να φέρουν βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, πλαστικά η μεταλλικά μπουκάλια, αιχμηρά αντικείμενα και ομπρέλες. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ακόμη και αν βρέχει ενώ έχουν προβλεφτεί θέσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Μέσα στο χώρο του λιμανιού θα πωλούνται αναψυκτικά και σάντουιτς . Η όλη εκδήλωση θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και θα αρχίσει στις 8 το βράδυ με τα support group και θα ολοκληρωθεί με τη δίωρη συναυλία του δημοφιλούς ιρλανδέζικου συγκροτήματος.

Οι δυσλεκτικοί μπορούν να πετύχουν στις επιστήμες και τις τέχνες. Αυτό επισήμανε ο καθηγητής της ιατρικής του Πανεπιστημίου του Yale B. Shaywitz, κατά τη διάρκεια του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Δυσλεξίας, αναφέροντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μελέτη ενός μοντέλου της λειτουργικής οργάνωσης του εγκεφάλου, το οποίο τοποθετεί την ανάγνωση και τις μαθησιακές δυσκολίες στο ίδιο επίπεδο. Τα ελλείμματα της φωνητικής επεξεργασίας σε αυτό το πεδίο εμποδίζουν την γρήγορη αναγνώριση λέξεων, ενώ οι ανώτερου επιπέδου γνωστικές και γλωσσικές ικανότητες δεν επηρεάζονται. Έτσι εξηγείται γιατί οι ιδιαίτερα έξυπνοι δυσλεκτικοί μπορούν να επιτύχουν στις επιστήμες και τις τέχνες. Οι αρχικές μελέτες, είπε ο καθηγητής, κάνοντας χρήση ειδικών τεχνικών απεικόνισης έχουν βοηθήσει στην αναγνώριση των γνωστικών διαδικασιών της μάθησης.

Διεθνές συμπόσιο με θέμα "Η Μακεδονία κάποτε και τώρα" θα πραγματοποιηθεί στο Μανχάιμ της Γερμανίας, από αύριο μέχρι και την Κυριακή, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων, ιστορικών και άλλων επιστημόνων. Οι εργασίες θα γίνουν στο παλάτι του Μανχάιμ και την έναρξη τους θα κηρύξει αύριο το απόγευμα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη Γερμανία. Διοργανωτές του συμποσίου είναι το Ινστιτούτο ιστορίας του Πανεπιστημίου του Μανχάιμ και το Ινστιτούτο Βαλκανικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης.

Οδοντιατρικές επεμβάσεις σε τρεις αρσενικές αρκούδες, τον Στέλιο, το Μάρκο και τον Γιωργάκη, θα κάνει την Κυριακή ο Άγγλος χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένος σε είδη της άγριας ζωής, Peter Kertesz, ο οποίος έφτασε ειδικά από το Λονδίνο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας "Ο Αρκτούρος", στο Φανό Φλώρινας. Αμέσως μετά την επέμβαση ο Στέλιος και ο Μάρκος (ηλικίας 12 χρονών) θα μεταφερθούν στο Δασικό Σταθμό του Νυμφαίου και θα αφεθούν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, μαζί με άλλες πέντε αρκούδες, σε περιφραγμένη έκταση δάσους οξιάς, που αποτελεί φυσικό βιότοπο αρκούδας, βόρεια του Νυμφαίου.

Ο άλλοτε "μάγος της εξωτερικής πολιτικής" των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρι Κίσσινγκερ χαρακτήρισε "μη ρεαλιστική" την πολιτική που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση στη Βοσνία. Όπως σημείωσε σε άρθρο του , που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ" ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών , επι προεδρίας των Νίξον και Φορντ, η πολιτική του Κλίντον στη Βοσνία κινδυνεύει, αλλά και το αμερικανικό κοινό δεν φαίνεται να την υποστηρίζει. "Το βαθύ μίσος των εθνικών ομάδων στη Βοσνία, υπογράμμισε ο Κίσσινγκερ, δεν είναι πολιτικό αλλά θρησκευτικό. Γι' αυτό οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην προσπαθήσουν να επιβάλουν πολιτικές λύσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε δικές τους, μη θρησκευτικές εμπειρίες."

Ογδόντα πέντε άνθρωποι σφαγιάστηκαν και εξήντα επτά τραυματίστηκαν στην Αλγερία από φανατικούς ισλαμιστές. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη νύχτα, ενώ αποτροπιασμό και φρίκη εκφράζει η διεθνής κοινότητα για τα εγκλήματα των φανατικών ισλαμιστών. Ο πρωθυπουργός της Αλγερίας υπόσχεται τη λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό της δράσης των ισλαμιστών.

Ένα πραγματικό άθλο, πραγματοποιούν δύο αθλητές με ειδικές ανάγκες με τα καροτσάκια τους. Στόχος τους είναι να καλύψουν τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με σύνθημα "Ίδια πορεία - Ίσα δικαιώματα". Πρόκειται για τον 34χρονο Σίμο Παλτσανίδη και τον 32χρονο Δημήτρη Ανατολίτη, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, έχοντας ως τελικό προορισμό το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Οι υπερμαραθωνοδρόμοι θα βρίσκονται σήμερα στο Βόλο, ενώ το βράδυ θα διανυκτερεύσουν στη Λάρισα. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να φτάσουν την Τετάρτη. Χθες, οι δύο αθλητές συναντήθηκαν έξω από τη Λαμία, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του, τονίζοντας παράλληλα την ευθύνη της Πολιτείας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικοί αγώνες, της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Είκοσι ομάδες από τη Β' και τη Γ' εθνική κατηγορία, αγωνίζονται με στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο αγώνας του Άρη με τον Αετό Σκύδρας, αναμένεται να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το 4 - 0 που σημείωσαν οι "κίτρινοι" στο Χαριλάου, δεν αφήνει πολλές ελπίδες στον Αετό για πρόκριση. Με ενδιαφέρον αναμένεται, το παιχνίδι του Εδεσσαϊκού με την Αγία Ελεούσα, αφού η ομάδα της Έδεσσας, έχασε στον προηγούμενο γύρο από τη νεοφώτιστη ομάδα της Γ' εθνικής, με 2 - 1 στο Αιγάλεω. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις ομάδες που πέρασαν απευθείας στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα, λόγω κλήρωσης, είναι το Αιγάλεω, ο Ιάλυσος, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Αγροτικός Αστέρας.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1693,87 μονάδες παρουσιάζοντας βελτίωση της τάξης του 0,57%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 21,8 δισεκατομμύρια δραχμές.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αύριο στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, αύριο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν στα δυτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 10 μέχρι 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 μέχρι 27 και στα νησιά από 18 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 23 September 1997 - 17:05:18 UTC