Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-07-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:30 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 3.7.1997

Ελληνο-βουλγαρική συμφωνία για την κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή Προμαχώνα - Κούλατα, στα σύνορα των δύο χωρών, υπεγράφη από τον υπουργό αναπληρωτή Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και το Βούλγαρο υφυπουργό Εξωτερικών, Τάφροφ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου και του Προέδρου της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι Ελλάδας και Βουλγαρίας, κυριάρχησε το θέμα των σχέσεων Αθήνας - Σόφιας, η κατάσταση στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. Οι δύο πρόεδροι έκαναν γνωστή την επιθυμία να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων για τη ρύθμιση των υδάτων του ποταμού Νέστου και εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι πρέπει να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό, η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί, σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ με την σύζυγό του. Ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Άγιον Όρος αύριο, ενώ την ίδια μέρα η σύζυγός του, συνοδευόμενη από συζύγους αξιωματούχων της βουλγαρικής κυβέρνησης, θα επισκεφθεί το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού για να γνωρίσει τους ¨Θησαυρούς του Αγίου Όρους¨. Ο Βούλγαρος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου για το οποίο η Τουρκία αποφάσισε να σταματήσει τις αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο είναι μικρότερο ακόμη και του διμήνου που ίσχυσε πέρσι ενώ υπολείπεται κατά πολύ του μίνιμουμ μορατόριουμ πτήσεων που έχει προτείνει η κυβέρνηση μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι η νέα κίνηση της Τουρκίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν νέο ελιγμό. Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μονομερή απόφαση της Τουρκίας και κατηγόρησε την Αγκυρα ως υπεύθυνη για την ένταση στο Αιγαίο.

Νέα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με αφορμή καταγγελίες για παράνομη ανάθεση έργου, από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Θεσσαλονίκη '97'', σε τεχνικό γραφείο της πόλης. Όπως αναφέρεται σε επιστολή που κοινοποίησαν στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Σιδέρη, εκπρόσωποι τεχνικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΠΕΘ στα τέλη της περασμένης χρονιάς ανέθεσε, εκπρόθεσμα, όπως υποστηρίζουν, σε ανταγωνιστική τεχνική εταιρεία, τις εργασίες για τη διαμόρφωση χώρου στον οποίο θα λειτουργήσει η έκθεση απόδημου ελληνισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Εκ Περάτων'', που εντάσσεται στις δραστηριότητες για το1997.

Ολοκληρώθηκε η ένορκη διοικητική εξέταση, που είχε διαταχθεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο και αφορούσε τις "λίστες", στις οποίες αναφέρονταν και ονόματα αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο υποδιευθυντής Ανδρέας Σουλτάτος προέβη σε παρέκκλιση των νομικών διατάξεων, ενώ οι καταστάσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιείχαν δικούς του χαρακτηρισμούς, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να προκληθούν τα δυσμενή σχόλια της κοινής γνώμης και προσέβαλε την αξιοπρέπεια των ανωτέρων του. Για τον αρχιφύλακα Μ. Π.Σ, Εμμανουήλ Μπορμπαντωνάκη, ο οποίος δακτυλογράφησε τις καταστάσεις, θεωρήθηκε ότι συνήργησε εν γνώσει του στην προσβολή της ηθικής υπόστασης των ανωτέρων του. Προτείνεται να παραπεμφθούν στα αρμόδια συμβούλια, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Ανδρέας Σουλτάτος, με το ερώτημα της επιβολής σε αυτόν της ποινής της αποτάξεως, ενώ για τον αρχιφύλακα Μ.Π.Σ. Εμμανουήλ Μπορμπαντωνάκη, το ερώτημα της επιβολής σε αυτόν της αργίας για απόλυση, καταλογιζομένου σε αυτόν του ελαφρυντικού, λόγω της υφιστάμενης ιεραρχικής εξάρτησής του από τον υποδιευθυντή και της ενδεχόμενης αδυναμίας να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεων του.

Στο θέμα της επαγγελματικής εξέλιξης των επιστημόνων φοροτεχνικών, εστιάστηκε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν έντονη κριτική. Η Ν.Δ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και μεροληπτικό συντεχνιασμό, το ΚΚΕ ζήτησε την απόσυρση του σχετικού άρθρου, ενώ ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις. Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι η δυσμενής αξιολόγηση των πτυχιούχων Λογιστικής των ΤΕΙ σε σχέση με τους αποφοίτους των ΑΕΙ, ανατρέπει τη διαβάθμιση των επιπέδων εκπαίδευσης που έχει θέσει το ίδιο το ελληνικό κράτος. Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, έκανε μερικές τροποποιήσεις και έτσι στην τελική διατύπωση του επίμαχου άρθρου επιτρέπεται και στους απόφοιτους των ΤΕΙ να παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή - φοροτεχνικού Α' τάξεως, μετά από 10ετή προϋπηρεσία.

Υποχρεωτική καθίσταται στο εξής η χορήγηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου από τις ΔΟΥ για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και ενώσεις προσώπων, μηδενός εξαιρουμένου, σύμφωνα με τροπολογία που κατέτεθε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Οπως προβλέπει η τροπολογία, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, υποχρεωτικά θα διαθέτουν πλέον ΑΦΜ όλοι όσοι έχουν αποκτήσει με οποιονδήποτε τρόπο περιουσιακά στοιχεία ή εισόδημα ή έχουν διενεργήσει πράξεις που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον. Με άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης καθορίζεται η λειτουργία ιδιωτικών εταιρών προστασίας (SECURITY). Προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, η καταβολή τέλους 50.000 δραχμών ετησίως, για όσους συνδέουν τα συστήματα συναγερμού που διαθέτουν με αστυνομικά τμήματα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί από περιοχές της Ελλάδας, όπου λειτουργούν πανεπιστήμια, θα καθήσουν στα θρανία και θα εκπαιδευτούν σε θέματα αντιμετώπισης αλλοδαπών, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Τριάντα συνολικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, από τμήματα και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσαν την παρακολούθηση ειδικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στη διάρκεια του οποίου 13 ειδικευμένοι καθηγητές του ΑΠΘ δίδαξαν στους αστυνομικούς θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του προβλήματος της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και της γενικότερης συμπεριφοράς προς τον πολίτη.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής στο ΙΚΑ οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, Γιάννου Παπαντωνίου και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου, είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο. Στο μεταξύ σε ότι αφορά στη διάσταση μεταξύ κυβέρνησης και ΓΣΕΕ για τις εργασιακές σχέσεις και τον περιορισμό της απασχόλησης των συνταξιούχων ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. "Είναι φανερό ότι ένας σημαντικός συντελεστής στο να αυξήσουμε την απασχόληση των νέων ανθρώπων είναι να περιορίσουμε την εργασία των συνταξιούχων", σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Να μην πραγματοποιήσουν τελικά την επίσχεση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ολυμπιακής σημειώνοντας ότι έλαβαν υπόψη τον παράγοντα της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές, οι ηλεκτρονικοί και οι αερολιμενικοί είχαν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Τη διαβεβαίωση ότι το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν θα ταλαιπωρηθεί έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρης Καστανίδης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στις οποίες προσανατολιζόταν οι εργαζόμενοι. "Το κοινό να είναι ήσυχο ότι μπορεί να ταξιδέψει, να κάνει τις διαδρομές του να προγραμματίσει τις διακοπές του χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα", είπε ο κ. Καστανίδης και επισήμανε ότι αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι δια της επίσχεσης εργασίας είναι τα εξαιρέσιμα και οι υπερωρίες τα οποία τους είναι γνωστό ότι θα καταβληθούν στις 15 Ιουλίου το αργότερο.

Κλείνει σήμερα η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων και για τους υποψηφίους της Δ΄Δέσμης που διαγωνίζονται στα μαθηματικά ενώ χθες ήταν η τελευταία μέρα για την Α', Β΄και Γ΄ δέσμη. Οι υποψήφιοι των δύο πρώτων δεσμών διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Χημείας και της Γ΄στα Λατινικά. Τα θέματα δεν χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα δύσκολα αλλά απαιτούσαν καλή προετοιμασία. Στο διάστημα από 4 έως 9 Ιουλίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα ενώ οι βαθμολογίες αναμένεται να δημοσιευτούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από 15 βαθμολογικά κέντρα στην Εκθεση οι τρεις πρώτες δέσμες έχουν μέτριες επιδόσεις. Το 50% των υποψηφίων είναι κάτω από τη βάση, το 35% έχει γράψει 11-16 και το 10% προσεγγίζει το άριστα. Στη Φυσική της Α΄κα Β΄Δέσμης το 30% των υποψηφίων είναι κάτω από τη βάση, το 50% έχει γράψει 11 με 15 και το 20% 16 με 20. Στην Εκθεση και την Ιστορία της Δ΄Δέσμης η εικόνα των φετεινών γραπτών είναι χειρότερη από πέρσι. Στην Ιστορία της Γ΄Δέσμης οι υποψήφιοι τα πήγαν καλά ενώ στα Αρχαία η πλειοψηφία βαθμολογείται με 15,5 έως και 20.

Ο θεσμός των αμοιβαίων κεφαλαίων και οι εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της εσπερίδας που διοργανώνει στις 7 Ιουλίου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Η εσπερίδα, που διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, σκοπό έχει να ενημερώσει τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας γενικότερα, γύρω από λεπτομέρειες και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τα αμοιβαία κεφάλαια και τις εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Ομιλητής στην εκδήλωση του ΕΒΕΘ έχει οριστεί ο πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, κ. Πιλάβιος, ενώ μετά το τέλος της ημερίδας θα είναι δυνατή η υποβολή προτάσεων από τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τους και τις παραδόσεις τους θα μεταφέρουν 400 καλλιτέχνες από οκτώ βαλκανικές πόλεις, στη Θεσσαλονίκη, από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Θεσσαλονίκη 1997". Καλλιτεχνικά συγκροτήματα από τη Βάρνα, το Βελιγράδι, το Κισνιόφ, το Μπουζάου, τα Σκόπια, τη Σμύρνη, τα Τίρανα και τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν μια σειρά εκδηλώσεων με κλασική, ροκ, τζαζ, φολκλορική μουσική, χορούς και θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις λαογραφίας, φωτογραφίας και βαλκανικών εκδόσεων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην "Αποθήκη 1" του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα.

Ενέργεια, κίνηση και ταχύτητα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις παραστάσεις του χορευτικού συγκροτήματος "Ντάνσμέϊκερς" από τον Καναδά, που εμφανίζονται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσημης συμμετοχής της χώρας τους, στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια από τις πολλές εκδηλώσεις, που παρουσιάζει ο Καναδάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η δεύτερη μεγάλη συμμετοχή ξένης χώρας στις εκδηλώσεις του ΟΠΠΕΘ'97. Οι "Ντανσμέϊκερς", θα δώσουν δύο παραστάσεις στο θέατρο της Νέας Ελβετίας, στις 9 το βράδυ.

''Σημεία συνομιλιών'' και όχι έγγραφο, θα παρουσιάσουν τα Ηνωμένα Έθνη στις απευθείας συνομιλίες, σύμφωνα με δήλωση του Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος πάντως επιμένει ότι έγγραφο θα πρέπει να δοθεί στις δύο πλευρές προτού αρχίσουν οι συνομιλίες. Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Γκουστάβ Φεϊσέλ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι από τον κ. Φεϊσέλ επιβεβαιώθηκε ότι δε θα τεθεί έγγραφο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη, αλλά θα παρουσιαστούν στους δύο ηγέτες σημεία συνομιλιών, μετά τη συνάντηση.

Το έγγραφο που θα παρουσιάσουν τα Ηνωμένα Έθνη στον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, θα αναφέρει απόψεις και θα περιλαμβάνει σημεία αναφοράς που σχετίζονται με τις απευθείας διαπραγματεύσεις. Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσέλ, ανέφερε ότι έχει λάβει διευκρινίσεις για το έγγραφο του Ντιέγκο Κόρντοβεζ, εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στις συνομιλίες.

Την ετοιμότητα της Ρωσίας να προσφέρει κάθε υποστήριξη στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των δύο πλευρών της Κύπρου, για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό, τονίζει σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Ο εκπρόσωπος τονίζει ότι η ρωσική ετοιμότητα έχει εκδηλωθεί στην πράξη, μεταξύ άλλων, με την υποβολή τον Απρίλιο του Σχεδίου των ''Θεμελιωδών Αρχών για Διευθέτηση του Κυπριακού''.

Τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κινείται και να κατευθύνεται στους άξονες που έχει θέσει για το Κυπριακό, έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι "η Τουρκία θα συνεχίσει να υπεραμύνεται των απόψεων της", ενώ σημειώνεται ότι " η σωματική ασφάλεια και η ασφάλεια των περιουσιών της Toυρκοκυπριακής κοινότητας και η διαβίωση σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας, θα βρίσκονται πάντοτε υπό την εγγύηση της Τουρκικής Δημοκρατίας". Πάντως, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την πεποίθηση ότι ο εξοπλισμός της ελληνοκυπριακής πλευράς, το Κοινό Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας - Κύπρου, η κατασκευή αεροπορικής και ναυτικής βάσης στη "Ν. Κύπρο", είναι στοιχεία που αποτελούν απειλή, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή και την ίδια την Τουρκία.

Συνεχίζονται οι πολιτικές διαβουλεύσεις, αλλά και οι συγκρούσεις μεταξύ ηγετικών στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού. Εξάλλου, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, Μπασκίμ Φίνο, προκάλεσε και η φυγή του μέχρι πρότινος υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μπελούν Τσέλιο, που θεωρείτο άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Τσέλιο εγκατέλειψε την Αλβανία και μετέβη στην Αθήνα, κάτι που αποτέλεσε αιτία για την αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ του κ. Φίνο και του κ. Μπερίσα.O Αλβανός προεδρος πάντως, σε συνέντευξη τύπου , που έδωσε χθές, δήλωσε πώς θα παραιτηθεί όταν θα κρίνει αυτός κατάλληλο τον χρόνο.

Αποκρατικοποίηση 583 επιχειρήσεων και έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 601 δισεκατομμύρια λέβα, προβλέπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλγαρία για το δεύτερο εξάμηνο του 1997, που ψήφισε η Βουλή της χώρας. Στο αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, λόγω της σταθεροποίησης της κατάστασης στη Βουλγαρία, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας, Αλεξάντερ Μπόζκοφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι έως το τέλος του 1998, όλες οι επιχειρήσεις στη χώρα του πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.

Συνεδρία αφιερωμένη στην Παρευξείνια Οικονομική Συνεργασία πραγματοποίησε η Διάσκεψη Crans Montana στο Νταβός, όπως ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου. Τη Ρουμανία εκπροσώπησε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Κάλιν Ταρικεάνου ο οποίος κατά την ομιλία του υπενθύμισε την προσήλωση της χώρας του στην Οικονομική Συνεργασία των χωρών της Μαύρης Θάλασσας υποστηρίζοντας σειρά προγραμμάτων όπως η τηλεπικοινωνική σύνδεση Κωνσταντινούπολης, Βάρνας, Κωστάντζας και Τσισινάου μέ δύκτυο οπτικής ίνας, η κατασκευή ενός "ενεργειακού δακτυλίου" ο οποίος θα συνδέει μέ την κατασκευή ενεργειακού δικτύου τα κράτη μέλη της Συνεργασίας αλλά και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων μεταφοράς αργού και φυσικού αερίου στην περιοχή.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Thursday, 3 July 1997 - 6:40:17 UTC