Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-06-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 09:19 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24.6.1997

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση προωθεί και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν σε μια σωστή πορεία,επιβίωση και προσαρμογή στις εξελίξεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έδωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στο "EUROPARTERNARIAT '97". H κ. Παπανδρέου, συνεχίζοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που δέχονται τους μεγαλύτερους και εντονότερους κραδασμούς από την κατάργηση των οικονομικών συνόρων.

Τα προβλήματα των Ελληνίδων γυναικών εξέτασε η επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα της Γυναίκας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Τόρες Μαρκές. Κατά την παραμονή τους στην πόλη, τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημερώθηκαν και αντήλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους των ελληνικών γυναικείων οργανώσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον ευρωδιάδρομο Ελσίνκι - Αλεξανδρούπολης, εκδήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρης Καστανίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, Αμπντουλμέναφ Μπετζέτι, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Πανευρωπαϊκής Διάσκεψης για τις συγκοινωνίες, που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι. Ο κ. Καστανίδης, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την ελπίδα η Διάσκεψη αυτή δε θα περιοριστεί μόνο στον προγραμματισμό και στη λήψη αποφάσεων, αλλά θα προχωρήσει και στην υλοποίησή τους.

Με τον τέως υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Βουλής, Ζακ Λανγκ, συναντήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή πολιτιστική πολιτική, το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, και η προώθηση της Χάρτας της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή διατυπώθηκε στο Συμπόσιο του Απριλίου 1997. Ο Ζακ Λανγκ διαβεβαίωσε τον υπουργό Πολιτισμού ότι βρίσκεται στη διάθεσή του για την προώθηση των θεμάτων αυτών.

Η περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στο γεωργικό τομέα των δύο χωρών και ειδικότερα στον τομέα της αγροτικής έρευνας, αποτέλεσε το κύριο σημείο αναφοράς, στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Γεωργίας, Βασίλης Γερανίδης, με τετραμελή αντιπροσωπεία από την Κρατική Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υφυπουργός, Han Deqian. Η γεωργική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας προβλέπεται από τη Συμφωνία Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 1992 στο Πεκίνο, ενώ για τη συνεργασία στον τομέα αγροτικής έρευνας, έχει υπογραφεί ξεχωριστό πρωτόκολλο μεταξύ του ΕΘΙΑΓΕ και του τμήματος Αγροτικής Ερευνας και Τεχνολογίας της Κίνας. Τέλος, ο κ. Deqian, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Γερανίδη να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Την Κούβα επισκέπτεται 9μελής Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Κάρολο Παπούλια. Στην Επιτροπή μετέχουν επίσης οι βουλευτές Ι. Μιχελογιάννης, Μ.Γικόνογλου, Λ.Λυμπερακίδης, Β.Πάππας, Στρ. Κόρακας, Σ. Δανέλλης και Γ.Ρόκκος, οι οποίοι κατά την παραμονή τους στην Αβάνα, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Οι Ελληνες βουλευτές θα συναντηθούν ακόμη με τον πρόεδρο του Κουβανικού Κοινοβουλίου, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας της χώρας, καθώς και τους προέδρους των αντίστοιχων Επιτροπών της Βουλής της Κούβας.

''Η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην εξωτερική της πολιτική, αποτελεί ένα ζήτημα που ενδιαφέρει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη'', υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης προς τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Τοπικής Βουλής της Βάδης - Βυρτεμβέργης, που επισκέπτονται επίσημα την Ελλάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ.Straub. O κ.Κακλαμάνης ανέλυσε διεξοδικά την επεκτατική πολιτική της Αγκυρας έναντι της χώρας μας, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να προσχωρήσει η Τουρκία με γοργότερα βήματα στην εκδημοκρατικοποίησή της και να μην αλωθεί από τον εξτρεμιστικό φονταμενταλισμό.

Με τη συμμετοχή 30 φορέων από 8 χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης αρχίζει στις 6 το απόγευμα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, η 1η Διεθνής Συνάντηση με αντικείμενο την ''Ανάπτυξη του Κοινωνικού Διαλόγου στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης''. Στη συνάντηση, η οποία οργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, θα συμμετέχουν φορείς από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, την Κροατία, την Π.Γ.Δ.Μ, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και πολυμελής αντιπροσωπεία από την Ο.Κ.Ε της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ένας εκπρόσωπος από τη μικτή επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας.

Οι προβληματισμοί, οι αγωνίες και οι ανησυχίες για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, με ή χωρίς αυτούς, είτε σε κοινωνικό επίπεδο είτε σε πολιτικό επίπεδο, ακούστηκαν και από τους 350 μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στη Β' Σύνοδο της ''Βουλής των Εφήβων'', οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Το ενδιαφέρον κατά τη συνεδρίαση των 6 Διαρκών Επιτροπών του Κοινοβουλίου εστιάστηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας. Εκεί όπου οι φωνές των εφήβων βουλευτών από την Κύπρο, τη Βόρειο Ηπειρο και τον απανταχού Ελληνισμό, ήταν περισσότερο μια κραυγή αγωνίας για την ιστορική συνέχεια και συνοχή του Ελληνισμού και ένας έντονος προβληματισμός για την προσπάθεια του Εθνους να αντιμετωπίσει -σε πολλές περιπτώσεις κάτω από αντίξοες συνθήκες- τις ανάγκες των καιρών.

Την ακύρωση της νομαρχιακής απόφασης που αφορά στην καθιέρωση νέων ανταποδοτικών τελών για τις ανώνυμες και επώνυμες εταιρίες, με την κατάθεση και δημοσίευση των ισολογισμών τους, ζήτησε από το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαδόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Στο κείμενο της επιστολής που απέστειλαν στο νομάρχη οι επικεφαλής του συλλόγου, τα νέα ανταποδοτικά τέλη καταγγέλονται ως υπέρογκα, ενώ τονίζεται ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη χωρίς να έχει κληθεί στη σχετική συνεδρίαση εκπρόσωπος των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων.

Για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί δασικών εκτάσεων και αρχαιοτήτων άσκησε ποινική δίωξη η εισαγγελία Πολυγύρου Χαλκιδικής, σε βάρος εκπροσώπων οικοδομικού συνεταιρισμού, τα μέλη του οποίου φέρονται ότι προχωρούν σε ανέγερση παράνομου οικισμού στη χερσόνησο της Σιθωνίας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν κάτοικοι κοινοτήτων και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων, στη χερσόνησο της Σιθωνίας τα μέλη του οικοδομικού συνεταιρισμού ξεκίνησαν την ανέγερση παραθεριστικού οικισμού, στην τοποθεσία "Κριαρίτσι", παρά το γεγονός ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες από τις πολεοδομικές και δασικές υπηρεσίες του Νομού.

Η ενημέρωση των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή των δημόσιων έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας, θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας, αύριο. Στη διάρκεια της ημερίδας θα εξεταστούν και θα αναπτυχθούν οι τρόποι εφαρμογής νέων ρυθμίσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ενώ ανάλογες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία είναι και ο διοργανωτής αυτής της ημερίδας.

Ηλικωμένος πνίγηκε μέσα σε τάφρο από λύματα απόσταξης στέμφυλων, στην Κοινότητα Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, την ώρα που προσπαθούσε να σώσει από πνιγμό ένα ζώο. Πρόκειται για τον 73χρονο Περικλή Προβίδη, κάτοικο Νέας Μηχανιώνας, ο οποίος την ώρα που βρισκόταν έξω από το αποστακτήριο, ιδιοκτησίας Αναστασίου Μανταζη, είδε ένα κατσίκι να πέφτει μέσα στην ακάλυπτη τάφρο. Ο 73χρονος έπεσε αμέσως μέσα στην τάφρο, βάθους τεσσάρων μέτρων, αλλά τελικά βρήκε ο ίδιος τραγικό θάνατο. Ο ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Για τρείς χιλιάδες δραχμές, άγνωστοι λήστεψαν 84χρονο συνταξιούχο, την ώρα που κοιμόταν μέσα στο διαμέρισμα του στη Θεσσαλονίκη. Οπως κατέθεσε στην ασφάλεια ο άτυχος ηλικιωμένος, Δημήτρης Κατσουπάκης, τρία άγνωστα νεαρά άτομα μπήκαν στο διαμέρισμα του, στην οδό Μαντζάρου 7, σπάζοντας την πόρτα και οι δύο από αυτούς τον ακινητοποίησαν πάνω στο κρεβάτι κρατώντας τον από τον λαιμό και τα πόδια, ενώ ο τρίτος άρχισε να ψάχνει στα δωμάτια. Οι ληστές πήραν τις 3.000 δραχμές, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, την αστυνομική του ταυτότητα και εξαφανίστηκαν.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, ενισχυμένος από την παρουσία των αρχηγών των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι θα μελετούν τις εξελίξεις όπως αυτές προδιαγράφονται. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είναι ικανοποιημένος από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία διαφάνηκε ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες, αλλά οι αρχηγοί υπέβαλαν εισηγήσεις για το πώς θα πετύχουν οι συνομιλίες. Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το τέλος της τετράωρης συνεδρίας του κυπριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα επιδείξει διαλλακτικότητα στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μανόλης Χριστοφίδης. Σε ερώτηση αν το Εθνικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, εκτίμησε τη μέχρι στιγμής τουρκική στάση ο κ. Χριστοφίδης είπε: ''Η τακτική της Τουρκίας μας ανησυχεί διότι παρουσιάζει εικόνα αδιαλλαξίας. Αλλά προσβλέπουμε στις συνομιλίες αυτές και αναμένουμε ότι θα υπάρχει μία διαλλακτικότητα, αν στόχος είναι να βρούμε λύση στο Κυπριακό. Δικός μας στόχος είναι''.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κοφι Ανάν, ζητά από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού να προτρέψουν έντονα τις δύο πλευρές, ώστε να αρχίσουν μία διαρκή διαδικασία διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, η οποία θα οδηγήσει σε μία συνολική λύση του Κυπριακού. Αυτό αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας στην έκθεσή του για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών για το Κυπριακό, που αποτελεί δισέλιδη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ανησυχίες εκφράζονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, σχετικά με το θέμα της χορήγησης βίζας, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, όπου έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. "Οι ελληνικές αρχές δεν είναι καλά προετοιμασμένες για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες", μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι από 1η Ιουλίου, η βίζα θα χορηγείται μόνο από το Γραφείο Σύνδεσης της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, κάτι που δημιουργεί προβλήματα, αφού κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα Σκόπια για να προμηθευτούν τη βίζα. Εξάλλου, κατηγορίες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του Γραφείου Σύνδεσης της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Αλέξανδρος Μαλλιάς, εκτοξεύει εδώ και αρκετές μέρες ο Τύπος των Σκοπίων, σχετικά με το θέμα χορήγησης βίζας.

Εκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία, έξι μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Η αποκατάσταση της έννομης τάξης και η ομαλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοκρατικών και αδιάβλητων εκλογών παραμένει ακόμα αβέβαιη. Στο κλίμα βίας που κυριαρχεί, "θύμα" έπεσε για δεύτερη φορά και το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, αφού η αστυνομία δεν είναι ικανή να προσφέρει πλήρη προστασία στο προσωπικό, με αποτέλεσμα το Προξενείο, να γίνεται αρκετές φορές, έρμαιο των ενόπλων συμμοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Προξενείου, οι άγνωστοι που επιτέθηκαν δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές, αλλά απέσπασαν διαβατήρια πολιτών που περίμεναν να τους χορηγηθεί βίζα. Η κλοπή των διαβατηρίων ήταν αιτία για να προκληθεί έντονη ανησυχία στους πολίτες του Αργυροκάστρου.

Συμφωνία για την αποκατάσταση της τάξης, την ομαλή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών της 29ης Ιουνίου, τη διέξοδο της Αλβανίας από την κρίση, αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, υπέγραψαν σήμερα στη Ρώμη, τρία αλβανικά κόμματα. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι αρχηγοί του Σοσιαλιστικού, Δημοκρατικού και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Φατός Νάνο, Τριτάν Σέχου και Σκεντέρ Γκινούσι. Το Ρεπουμπλικανικό και το κόμμα "Μπαλί Κομπεταρ", ενώ συμμετείχαν, δεν υπέγραψαν τη συμφωνία, γιατί διαφωνούν με τον τρόπο κατανομής των 40 εδρών με το αναλογικό σύστημα. Πάντως, το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, αφού δεν είχε προσκληθεί.Την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της συνάντησης, είχε μια καθολική κοινότητα, η οποία διακρίνεται τα τελευταία χρόνια για το ρόλο που διαδραματίζει ως "μεσολαβητής" σε αλβανικά θέματα.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από αύριο, ο πρωθυπουργός της Ο.Δ Γιουγκοσλαβίας, Ράντογιε Κόντιτς, μετά από πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του, Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, την οποία μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο "Τανγιούγκ". Η προώθηση και περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση των διμερών σχέσεων της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου, των συγκοινωνιών, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία, στα οποία θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος του Μαυροβουνίου - Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών (DPS) - αποφάσισε τελικά να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για το αξίωμα του Προέδρου της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας. Υπέρ της υποψηφιότητας του Σλ. Μιλόσεβιτς, ψήφισαν 56 μέλη της Κ.Ε του DPS, 31 μέλη ψήφισαν κατά, ενώ 10 μέλη ψήφισαν λευκό. Ετσι μετά την υποστήριξη των Μαυροβούνιων Σοσιαλιστών, η εκλογή του Σέρβου Προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στο αξίωμα του Προέδρου της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας θεωρείται βέβαιη, αφού συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, από αυτόν που χρειάζεται.

"Η κυβέρνηση των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων" είναι η πρώτη κακοποιημένη κυβέρνηση, από την οποία στην ουσία έχει αφαιρεθεί η εξουσία", τονίζει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ιβάν Κόστοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τρουντ" της Σόφιας, αναφερόμενος στη λειτουργία Νομισματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, από την 1η Ιουλίου. Ο κ.Κόστοφ αποκλείει σχέση της κυβέρνησης του με τον ισχυρότερο ιδιωτικό οικονομικό όμιλο της χώρας "Μούλτιγκρουπ", ο οποίος έχει νομιμοποιηθεί στην Ελβετία, και σημειώνει πως ως ξένη εταιρία θα πρέπει να τηρεί τον βουλγαρικό Εμπορικό Νόμο.

Eντεκα εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε στα ορυχεία "Μπόμποφ Ντολ" και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην κλινική "Πιρογκόφ" της Σόφιας. Μια πρώτη εκδοχή είναι ότι το δυστύχημα προκάλεσε σπίθα που αναπήδησε από ανεμιστήρα, όταν αυτός λειτούργησε μετά από διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή σημειώθηκε έκρηξη μεθανίου. Στον τόπο του συμβάντος έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευγκένι Μπακαρτζίεφ, καθώς και η ειδική ομάδα αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση του συμβάντος.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Tuesday, 24 June 1997 - 6:43:09 UTC