Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 97-06-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:24 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18.6.1997

''Πολύ θετικό για τις ελληνικές θέσεις'' χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης το αποτέλεσμα της διήμερης συνόδου κορυφής,των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Αμστερνταμ. Απαντώντας σε ερώτηση του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το αν έγινε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζήτηση για την Τουρκία, ο πρωθυπουργός δήλωσε : ''Για την Τουρκία δεν υπάρχει τίποτε''. Οπως υπογράμμισε ο κ.Σημίτης, στο κεφάλαιο για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, (ΚΕΠΠΑ), της νέας Συνθήκης, υπάρχει ρύθμιση, η οποία προβλέπει την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την πολιτική αλληλεγγύη. ''Πρώτη φορά'', είπε ο κ.Σημίτης, ''έγινε δεκτό στην ΕΕ να υπάρξει κοινή αμυντική πολιτική''. Στη ρύθμιση, η οποία αφορά τα νησιά, είπε ο πρωθυπουργός, έγινε αναφορά στα ελληνικά νησιά, ενώ σε άλλα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως αυτό της απασχόλησης, της κοινωνικής πολιτικής, της προστασίας του καταναλωτή και της υγείας, οι ρυθμίσεις ανταποκρίνονται στις δικές μας επιδιώξεις. Αναφορικά με το θέμα της ενσωμάτωσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ότι η Μεγάλη Βρετανία ναι μεν έφερε αντιρρήσεις, αλλά δεν απέρριψε τελείως το σχέδιο. ''Είμαστε καταρχήν σύμφωνοι'', δήλωσε η πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε ό,τι έχει σχέση με το θέμα της ευελιξίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει κλείσει το θέμα και ότι η ελληνική πλευρά επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι είναι ανοικτό επίσης το θέμα της κατανομής των ψήφων και διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα προκύψει ρύθμιση, ''σύμφωνα με τις επιδιώξεις μας''.

Για το θέμα της απασχόλησης οι ηγέτες των 15 συμφώνησαν σε κείμενο "μη δεσμευτικό" και στην ανάγκη να συναντηθούν ειδικά για το θέμα αυτό, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αμστερνταμ, παρουσία και του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν. Οπως εξήγησε ο Γάλλος Πρόεδρος, το σκεπτικό μιας τέτοιας κίνησης είναι ότι οι χώρες που μπορούν να προχωρήσουν ταχύτερα μέσα στην ΕΕ, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να το καταφέρουν, χωρίς απαγορευτικό μέτρο.

Για "απάνθρωπη και αδιέξοδη πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης", κάνει λόγο το ΔΗΚΚΙ, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στο Αμστερνταμ. Το ΔΗΚΚΙ επισημαίνει ότι για "ένα πραγματικό πρόσωπο της Ενωμένης Ευρώπης, απαιτείται ριζική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, ώστε η σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, να γίνει με ανάπτυξη και κοινωνική προστασία και όχι να επιδιώκεται με λιτότητα χωρίς τέλος και εξαθλίωση των Ευρωπαίων πολιτών". Καταλήγοντας, το ΔΗΚΚΙ υπογραμμίζει ότι η απόφαση των ηγετών για την απασχόληση, δεν αλλάζει την ουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Τα πενήντα εκατομμύρια δολάρια έφτασαν οι ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία από το 1993 μέχρι τις 31 Μαϊου 1997, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στο γειτονικό κράτος. Οι ελληνικές επενδύσεις -που σε διάστημα πέντε μηνών, από τις αρχές του 1997 μέχρι τις 31 Μαϊου έφτασαν τις 350 χιλιάδες δολάρια- αυξήθηκαν αλματωδώς μετά το 1993, αφού μέχρι αυτό το έτος δεν ξεπέρασαν συνολικά τις 163 χιλιάδες δολάρια. Πάντως, οι επενδύσεις των επιχειρηματιών της χώρας μας στο φιλικό κράτος εμφανίστηκαν μειωμένες το 1996 (11.753.232 δολάρια), σε σχέση με το 1995 (29.785.678 δολάρια).

Προεδοποιητική 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των ταξί Θεσσαλονίκης, αύριο με αφορμή τη διένεξη που εντείνεται με τον ΟΑΣΘ, σχετικά με το θέμα των λεωφορειολωρίδων. Σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των ιδιοκτητών ταξί "Ο Ερμής", επισημαίνει ότι "ο ΟΑΣΘ χρησιμοποιεί εκβιαστική τακτική και κάθε μέσο να επιτύχει τον σκοπό του, ενώ προβάλλει συνεχώς το θέμα των λεωφορειολωρίδων, κάτι που είναι απαράδεκτο, αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, λεωφορεία και ταξί τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης". Το σωματείο των ιδιοκτητών καλεί τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα, για την "άρση της αδικίας σε βάρος τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τέσσερις Αλβανοί λαθρομετανάστες και δύο Βορειοηπειρώτες, παραπέμφθηκαν σε δίκη, για την υπόθεση απαγωγής του 25χρονου φοιτητή, Διαμαντή Τσαμπάζη, το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο πλημμελειοδικών, "εγκέφαλοι" της απαγωγής - που είχε απασχολήσει τον περασμένο Αύγουστο για περίπου είκοσι μέρες το πανελλήνιο - φέρεται ο Αλβανός, Ντολόρες Μούτσιο και ο ξάδελφος του, Αντονι, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 150.000.000 δραχμών, ως λύτρα από την οικογένεια του φοιτητή. Οι τέσσερις Αλβανοί, σε συνεργασία με τους Βορειοηπειρώτες κατηγορούνται ότι στις 29 Αυγούστου 1996 απήγαγαν τον 25χρονο και τον οδήγησαν στην περιοχή Τρένι της Αλβανίας, κοντά στην Κορυτσά, όπου τον κράτησαν όμηρο για 17 μέρες. Στις 15 Σεπτεμβρίου, μόλις παρέλαβαν τα λύτρα οδήγησαν τον νεαρό με ταχύπλοο σκάφος σε ερημική ακτή έξω από την Κασσιώπη Κέρκυρας και τον απελευθέρωσαν. Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, συνέλαβε αρχικά τους Βορειοηπειρώτες, Ηρακλή Πύρρο και Αλμπέρτο Πάκο, οδηγό και συνοδηγό του λεωφορείου του ΟΣΕ, που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Κορυτσά, με την κατηγορία ότι μετέφεραν και παρέδωσαν ένα σάκκο με χρήματα στους απαγωγείς στην Αλβανία. Λίγες μέρες αργότερα, συνελήφθησαν τα δύο ξαδέλφια μαζί με τον συμπατριώτη τους, Χρίστο ή Βασίλι Γκούσο, ενώ από την ασφάλεια αναζητείται μέχρι σήμερα ένας ακόμα συνεργάτης τους με το όνομα "Κέντε".

Ενας ακόμα νεαρός Αλβανός λαθρομετανάστης - ο δεύτερος μέσα σε διάστημα δύο μόλις ημερών - πνίγηκε σε περιοχή του Αξιού στο νομό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον 25χρονο Αορίμ Μόκα, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, στην αγροτική περιοχή Ακροποταμιάς Αξιού - την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει από τη μία άκρη στην άλλη. Το πτώμα του άτυχου λαθρομετανάστη εντοπίστηκε δύο ώρες αργότερα από άνδρες των ΕΚΑΜ της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι προχθές παρασύρθηκε από τα νερά του Αξιού και πνίγηκε στο φράγμα της κοινότητας Ελεούσα Θεσσαλονίκης, ένας ακόμα Αλβανός την ώρα που ψάρευε.

Με έντονο ύφος η κυπριακή κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου της Μανόλη Χριστοφίδη, απάντησε στις απαράδεκτες απειλές του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι ''αν δεν ενωθούμε και ιδρύσουμε συνεταιριστικό κράτος, ο χωρισμός θα μείνει για πάντα''. Ο Ντενκτάς προέβη στη δήλωση αυτή στην Αγκυρα όπου βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, με το βραβείο ''εξυπηρέτησης του τουρκικού κόσμου''. ''Ο κ. Ντενκτάς υπήρξε άριστος υπηρέτης των τουρκικών συμφερόντων, εξού και η βράβευση. Δεν υπηρέτησε όμως τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τα δικαιώματα της οποίας καταπατήθηκαν και συνεχώς προσβάλλονται από τους εποίκους και τον Αττίλα'', τόνισε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δέ ότι στις απευθείας συνομιλίες της Νέας Υόρκης, οι δύο πλευρές καλούνται και έχουν μείζον χρέος να εξυπηρετήσουν πρώτιστα τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μανόλης Χριστοφίδης, δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα καθορίσει το ποσοστό, το οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα διαπραγματευτεί στις επικείμενες απευθείας συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, για την εδαφική πτυχή του Κυπριακού. ''Μέχρι πού μπορεί να προχωρήσει ο συμβιβασμός, είναι θέμα του Εθνικού Συμβουλίου'', τόνισε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς κατά πόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη, σε περίπτωση που ο Χάρτης Γκάλι βελτιωθεί κατά 1-2% να προβεί σε κάποιες υποχωρήσεις στο συνταγματικό δήλωσε ότι πρόκειται για θέματα διαπραγμάτευσης και δεινότητας του συνομιλητή. Πάντως, όπως προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Χριστοφίδη, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, θα τεθεί η βρετανική πρόταση για βελτίωση κατά 1-2% του Χάρτη Γκάλι, ο οποίος προνοεί την παραμονή υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση του ποσοστού 28,2% του κυπριακού εδάφους.

Η Ρωσία εκτιμά ότι το χρονικό διάστημα που απομένει, μέχρι την υλοποίηση του συμβολαίου για το αντιαεροπορικό σύστημα των S-300, παρέχει την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται για τη λύση του Κυπριακού να κάνουν πολλά πράγματα.Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Γκεόργκι Μουράτοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αμερικανικές αντιδράσεις στις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Γεβγκένι Πριμακόφ, υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι την υλοποίηση του συμβολαίου.

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κύπρο, Κένεθ Μπριλ, επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό. ''Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ και ιδιαίτερα ο προεδρικός απεσταλμένος, Ριτσαρντ Χόλμπρουκ, υποστηρίζουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη'', δήλωσε ο κ. Μπριλ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο Αργυροκάστρου, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του νοσοκομείου και με πυροβολισμούς εναντίον του προσωπικού και των ασθενών, δημιούργησαν πανικό. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με το ασθενοφόρο του νοσοκομείου. Οι ασθενείς αφού προσπάθησαν να ξεπεράσουν το ισχυρό σοκ που υπέστησαν, άρχισαν να φεύγουν από το νοσοκομείο. Το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου του Αργυροκάστρου ζητά από την αλβανική κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να προστατεύσει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών περίπου είχαν στο Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με τον Σκοπιανό ομόλογό του Κίρο Γκλιγκόροφ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων όσον αφορά στην ασφάλεια, καθώς και τις διμερείς σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Επίσης εκ μέρους των Σκοπίων τέθηκε το θέμα της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, για να ενισχυθεί -όπως είπε ο Κ. Γκλιγκόρωφ- η νότια πτέρυγά του, γεγονός που θα συμβάλει στη μεγαλύτερη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή. Σε σύντομη δήλωση που έκανε ο κ. Γκλιγκόροφ μετά τις συνομιλίες, ανέφερε επίσης ότι η χώρα του προσφέρεται να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές δυνάμεις που βρίσκονται τώρα στη Βοσνία, όταν αυτές αποχωρήσουν από εκεί. Επίσης τα Σκόπια προσφέρουν το Κρίβολακ να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο ασκήσεων από Αμερικανούς αλλά και το ΝΑΤΟ.

Δεν αποκλείεται η επανεκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, που είχαν ξεσπάσει με αφορμή τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο χώρο, που είναι γνωστός, ως κατοικία του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Το 1961, το στρατοδικείο, της τότε στρατιωτικής κυβέρνησης, είχε καταδικάσει τον πρωθυπουργό, Αντνάν Μεντερές και τον υπουργό Εξωτερικών, Φατίν Ρουστού Ζορλού, για την υπόθεση αυτή και με την κατηγορία ότι τα επεισόδια ήταν "σκηνοθετημένα". Η επανεκδίκαση της υπόθεσης εξαρτάται από την απόφαση που θα λάβει αυτές τις μέρες, το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Σε αυτό είχε προσφύγει πριν από ένα χρόνο, η κόρη του Φατίν Ρουστού Ζορλού, Σεβίν Ζορλού, ζητώντας να επανεκδικαστεί η υπόθεση.

Επιτροπή της Επιθεώρησης Ασφαλούς Χρήσης της Ατομικής Ενέργειας αρχίζει σήμερα έλεγχο, σχετικά με την ετοιμότητα επαναλειτουργίας του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι. Η λειτουργία του αντιδραστήρα είχε διακοπεί στις 13 Φεβρουαρίου του 1997, με σκοπό την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών και τον εφοδιασμό με καύσιμα.

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν εδώ και αρκετές μέρες, χιλιάδες Ρουμάνοι ανθρακωρύχοι. Τα κύρια σημεία των διεκδικήσεών τους, αφορούν σε αύξηση κατά 45% των αποδοχών τους, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στην απομάκρυνση των διευθυντών των ανθρακορυχείων για λόγους ανικανότητας, καθώς και την εκδίκαση του πρώην ηγέτη τους, Μιρόν Κόσμα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές. Αυτά επισημαίνει σε δημοσιεύματα, ο ρουμανικός Τύπος, υπογραμμίζοντας ότι τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση δεν ικανοποιούν τα συνδικάτα των ανθρακωρύχων, οι οποίοι έστησαν μπλόκα στις εθνικές οδικές αρτηρίες και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους.

Εντείνονται οι προσπάθειες και οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας, για σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών με διάφορες χώρες, όπου κύριος στόχος θα είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς στρατιωτικής φύσης. Ηδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Curierul National", οι στρατοί των δύο χωρών θα εξοπλιστούν με σύγχρονο τεθωρακισμένο μεταφορικό, το οποίο θα κατασκευάζουν η ρουμανική Αυτόνομη Επιχείρηση Στρατιωτικής Τεχνικής (Ratmil) και η τουρκική εταιρεία "Nurol".

Οριστικοποιήθηκε τελικά η συμφωνία του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου με τον Αρη. Ο Κιουμουρτζόγλου συμφώνησε με τη διοίκηση των "κιτρίνων" να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του Αρη για τα επόμενα δύο χρόνια έναντι του ποσού των 175 εκατομμυρίων δραχμών. Ο νέος προπονητής των Θεσσαλονικέων δήλωσε ότι "χρειάζεται πολύ δουλειά στην ομάδα, όμως ο Αρης έχει τον κόσμο του". Στο μεταξύ, τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φοράει για τον επόμενο χρόνο ο Νάσος Γαλακτερός, έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων δραχμών. Υπενθυμίζεται ότι ο παίχτης αγωνιζόταν και πριν από δύο χρόνια στην ομάδα του "Δικεφάλου". Νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, θα είναι ο Ισραηλινός Σβι Σερφ, αφού η συμφωνία του "Δικεφάλου" με τον Αμερικανό Σκοτ Σκάϊλς δεν απέδωσε.

"Χρυσή μέρα" για την Ολγα Βασδέκη στους 13ους Μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την πρώτη θέση στο τριπλούν με άλμα 14.13. Η Ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, κατετάγη δεύτερη στο ύψος και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα 1.93.

Οι "χρυσές" επιτυχίες συνεχίζονται για την Ελλάδα. Οι αθλητές μας εξακολουθούν να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις και να χαρίζουν μετάλλια στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια των 13ων Μεσογειακών αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας. Ο Ολυμπιονίκης μας Ακάκιος Κακιασβίλι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών, στην κατηγορία των 99 κιλών, αφού σήκωσε στο ζετέ 212,5 κιλά, αφήνοντας δεύτερο τον Τούρκο Μπουλούτ στα 210. Ο Αιγύπτιος Ελ Μπεντάρι πήρε το χάλκινο μετάλλιο σηκώνοντας και αυτός 210 κιλά. Στο αρασέ ο Κακιασβίλι, περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, αφού δεν κατόρθωσε να σηκώσει τα 172.5 κιλά και παρέμεινε στα 167.5 και στη δεύτερη θέση. "Περίμενα αυτή τη διάκριση. Χαίρομαι που τα πήγα τόσο καλά κι ελπίζω ότι μαζί μου να χαίρεται όλη η Ελλάδα" δήλωσε λίγο μετά τον αγώνα ο αρσιβαρίστας. Η άρση βαρών, όμως μας χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο. Ο Ολεγκ Πανατίδης στην κατηγορία των +108 κιλών, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο αρασέ, αφού σήκωσε 162.5 κιλά. Την πρώτη θέση την κατέκτησε ο Τούρκος Αρ Σαλάμ με 170 κιλά και τη δεύτερη ο Ισπανός Τεκεντόρ με 165. Στην κολύμβηση, η Κάτια Σαρακατσάνη πήρε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα μικτή ατομική με χρόνο 2'.19''.43. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος στα 200 μέτρα δρόμου ανδρών με χρόνο 20.44, ενώ ο Αλέξανδρος Τερζιάν βρέθηκε 4ος με 20.67. Την πρώτη θέση πήρε ο Ιταλός Μπουζόνι με 20.44 και την τρίτη ο Κύπριος Κατσαντώνης με 20.55. Στα 200 μέτρα γυναικών η Κατερίνα Κόφφα, κατετάγη δεύτερη και πήρε το αργυρό μετάλλιο με χρόνο 20.80. Η Βαρσαμίδου ήρθε έκτη με 23.66. Στη δισκοβολία, ο Παπαδόπουλος ήρθε τέταρτος με βολή 58.88.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Wednesday, 18 June 1997 - 5:40:15 UTC