Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek, 96-11-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 1996

* Κλειστό παραμένει και σήμερα το Χρηματιστήριο.Η συνέλευση των χρηματιστών συνεχιζόταν μέχρι το μεσημέρι, στην οποία συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε μετά το "κανόνι" της Δέλτα Χρηματιστηριακής.

* Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,πρώην Πρωθυπουργός κων.Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα ότι δε θα παραστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, το οποίο συγκαλεί ο Μιλτ,Εβερτ,μετά τις τελευταίες επικρίσεις που δέχθηκε απο την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Π.Τατούλη.Σήμερα, ο βουλευτής επισκέφθηκε τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γ.Παναγιωτόπουλο και έδωσε εξηγήσεις για όσα υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

* Η εφημερίδα "Τα Νέα" δημοσιεύει σήμερα δημοσκόπηση για την εσωκομματική κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, απο την οποία προκύπτει ότι κανένα απο τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος,δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία της βάσης για την προεδρία.Στο ερώτημα ποιός είναι ο καταλληλότερος για την προεδρία,προηγείται ο Γ.Σουφλιάς με 21,1% και ακολουθούν ο Δ.Αβραμόπουλος με 18,4%, ο Κ.Μητσοτάκης με 10,7%, ο Μ.Ενερτ, με 10,3%, η Ντ.Μπακογιάννη με 5,9%, ο Κ.Καραμανλής με 4,5% και ο Γ.Βαρβιτσιώτης με 3,6%.Οταν το θέμα τίθεται ανάμεσα στον Γ.Σουφλιά και στον Μ.Εβερτ τότε υπερτερεί σαφώς ο Σουφλιάς με 56,1% έναντι 31,9% του Εβερτ, στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων,ενώ η διαφορά μεγαλώνει όταν απαντούν ψηφοφόροι της Ν.Δ. με 61,1% και 22,6% αντίστοιχα.

* Με τη σύγκλιση 14 νομαρχιακών συμβουλίων σε όλη τη χωρα αρχίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ την πορεία ανασυγκρότησης.Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Κ.Σκανδαλίδης χθές απο τα Γιάννενα έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας,που θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εργαζομένων,αλλά και τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης της οικονομίας.

* Με αποκλειστικό θέμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού θα συνεδριάσει αύριο η κυβερνητική επιτροπή.Το θέμα θα τεθεί υπόψει του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη,ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του κινήματος.

* Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του πυραύλου επιφάνειας- θαλάσσης τύπου "Πένκουιν" που αποκολλήθηκε απο τη μοιραία πυραυλάκατο "Κωστάκος" κατα τη σύγκρουσή της με το οχηματαγωγό "Σάμαινα".

* Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί απο σήμερα ο Προεδρος του Συνασπισμού Νικ.Κωνσταντόπουλος.Σήμερα το βράδυ στις 9, στην "Αίγλη" ο κ.Κωνσταντόπουλος θα μιλήσει σε εκδήλωση του τμήματος πολιτισμού του κόμματός του,ενώ οι Στέλιος Νέστωρ και Ανδρ.Κουράκης θα αναπτύξουν το θέμα "Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Pqyte}ousa ΄97- τί θα μείνει;" Νωρίτερα ο κ.Κωνσταντόπουλοε θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο και θα συναντηθεί με εργαζομένους στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

* Αποστολή στη Ρουμανία διργανώνει το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ,απο 19 έως 24 Νοεμβρίου.Στην αποστολή συμμετέχουν μέλη του ΤΕΕ με επικεφαλής τον προεδρο Πανγ.Δέντσορα, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ανωνύμων τεχνικών Εταιρειών Ελλάδας.

* Ολοένα και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις επεκτείνουν τη δράση τους στην Κύπρο ,αφού η φιλελευθεροποίηση της αγοράς της Μεγαλονήσου και η κατάργηση των εισαγωγικών δασμών για πολλά προϊόντα, λειτουργεί ως πόλος έλξης.Οι Ελληνικές εταιρίες που ανέπτυξαν εργασίες στη Μεγαλόνησο είναι πλέον παρα πολλές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

* Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος θα είναι ο κύριος ομιλητής της αντικατοχικής εκδήλωσης καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας.Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Προεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλ.Κληρίδης.

* Αξιόλογη είναι η υποψηφιότητα της Αθήνας για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004,τονίζει με σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Τέλεγκραφ".Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Αθήνα έχασε τη μάχη για τη "χρυσή Ολυμπιάδα' γιατί έδωσε περισσότερο βάρος στην Ιστορία,ενώ τώρα βασίζεται στη σύγχρονη εικόνα της πόλης.

* Στα εθνικά θέμα όλοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιαν.Τσακλίδης, μιλώντας στη χοροεσπερίδα της Παμμακεδονικής Ενωσης Μελβούρνης και Βικτόρια, στην Αυστραλία.Ο κ.Τσακλίδης ο οποίος είναι επικεφαλής της πενταμελούς διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας απο την Ελλάδα που επισκέπτεται την Αυστραλία για τις εκδηλώσεις των "Δημητρίων".Αναφερόμενος στην ενδιάμεση συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο κ.Τσακλίδης την επαίνεσε και πρόσθεσε ότι στο θέμα της ονομασίας της χώρας αυτής η Ελλάδα θα είναι ανυποχώρητη ώς το τέλος.

* Μήνυνμα προς το ρωσικό λαό θα απευθύνει εντός της εβδομάδας ο Μπόρις Γιέλτσιν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου Προέδρου εξελίσσεται θεαματικά πρός το καλύτερο,δήλωσαν οι θέράποντες ιατροί του.

* Στην Τουρκία η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Τανσού Τσιλλερ έδωσε εντολή στη νέα υπουργό Εσωτερικών Μεράλ Ακσενέρ να "εξαφανίσει τη μαφία'.Οπως γράφει η εφημερίδα 'Τουρκιε" η εντολή της Τσιλέρ περιλαμβάνεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έστειλε στη νέα υπουργό ,μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.01 run on Monday, 11 November 1996 - 7:36:28