Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN BRIEF (11/04/1996)

Macedonian Press Agency Brief News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (11.4.1996)

"Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά δεν παραχωρούμε τίποτα" δήλωσε αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στην Αστόρια. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει διαπραγματεύσεις για κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο και τόνισε ότι η χώρα μας έδειξε στη διεθνή κοινότητα ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι προσπαθεί να επιλύσει ειρηνικά τις όποιες διαφορές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι η πολιτική μας θα είναι η ίδια. "Η πολιτική μας θα είναι ανάλογη των περιστάσεων και θα χρησιμοποιήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, τη δύναμη της αποτροπής όταν πρέπει, όταν κρίνουμε ότι αυτό είναι σωστό για το καλό του έθνους".

Την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα επισκεφθεί από τις 2 μέχρι τις 5 Μαϊου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος από υπουργούς και υφυπουργούς, όπως ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και θράκης Χάρης Τσιόκας. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να εξαγγείλει προγράμματα για την εκπαίδευση, την καταπολέμηση της ανεργίας, τη συγκράτηση του ακριτικού πληθυσμου στις περιοχές αυτές και ακόμη την ανάπτυξη της βιοτεχνίας, του τουρισμου ΄και άλλων τομέων.

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους καθώς άρχισε η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία για το Πάσχα. Ηδη έχει τεθεί σε επιφυλακή η μεγαλύτερη δύναμη της τροχαίας η οποία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. παράλληλα τα δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας επιτηρούν την κίνηση στους εθνικούς δρόμους. Η Ολυμπιακή Αεροπορία, ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματισμένα επιπλέον δρομολόγια για να καλύψουν την αυξημένη κίνηση των επιβατών.

Επιστρέφονται από σήμερα με απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Κώστα Γείτονα, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας οδηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων. Το μέτρο αυτό ελήφθη προκειμένου να διευκολυνθεί το κοινό στις μετακινήσεις του ενόψει των εορτών του Πάσχα. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης και τα στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων που αφαιρέθηκαν κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του πόϊντ σύστεμ ή με αποφάσεις δικαστικών ή άλλων αρχών. Στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί και δικαστικό πρόστιμο, θα καταβάλλεται αρμοδίως προ της επιστροφής των αφαιρεθέντων στοιχείων.

Κατά 1,7 δραχμές το λίτρο ακριβότερα πωλείται από σήμερα η βενζίνη σούπερ και η αμόλυβδη μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου. Συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης , εξάλλου, πραγμτοποιούν ελέγχους για να διαπιστώσουν εάν τηρείται το ανώτατο όριο στην τιμή πώλησης της βενζίνης που ανακοίνωσε χθες για όλη την Ελλάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το πλαφόν για τους molo}r Αττικής και Θεσσαλονίκης θα είναι 219 δραχμές το λίτρο για τη βενζίνη σούπερ και 202 για την αμόλυβδη και θα ισχύσει από σήμερα μέχρι τις 17 Απριλίου.

Επάρκεια αγαθών και λογικές τιμές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πασχαλινής αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση παρουσιάζεται ελαφρά αυξημένη σήμερα ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο. Οι τιμές πώλησης αρνιών και κατσικιών στα κρεοπωλεία βρίσκονται κοντά στις 2.000 δραχμές το κιλό ενώ στα σούπερ μάρκετ κυμαίνονται μεταξύ 1500 και 1850 δραχμών και συμπεριλαμβάνουν πασχαλινές προσφορές.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Thursday, 11 April 1996 - 9:02:12