Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN BRIEF (21/03/1996)

Macedonian Press Agency Brief News in Elot928 Greek Directory

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (21.3.1996)

Σε νέα βελτιωμένη φάση μπαίνουν οι ελληνοαλβανικές σχέσεις με την διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στα Τίρανα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Στεφανόπουλου στα Τίρανα θα υπογραφεί σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ θα συζητηθούν θέματα εμπορικής και οικονομικής φύσεως.

Επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να αναπτύξει στην ηγεσία της γειτονικής χώρας η οποία προεδρεύει στην Ε.Ε., τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά στα εθνικά μας θέματα. Η επίσκεψη αυτή του κ. Σημίτη εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής δραστηριότητας της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενόψει του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. τη μεθεπόμενη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο και τον Ιταλό ομόλογό του Λαμπέρτο Ντίνι.

Συνεδριάζουν σήμερα οι αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας προκειμένου να καθορίσουν τις νέες κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβούν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Βγαίνει νωρίς το απόγευμα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας. Οι θεράποντες ιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κ. Παπανδρέου ως ικανοποιητική και τον ασθενή ως "εξωνοσοκομειακό" ωστόσο ο ίδιος θα πρέπει να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση κάθε δύο μέρες στο σπίτι του στην Εκάλη. Από το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται στις τελευταίες εξετάσεις που αφορούν κυρίως στη λειτουργία του αναπνευστικού του συστήματος προκειμένου να επιβεβαιωθεί και από τους τελευταίους κλινικούς ελέγχους ότι μπορεί να εξέλθει από το Ωνάσειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο θα προβεί σε μια μικρή δήλωση με την οποία θα ευχαριστεί όσους του συμπαραστάθηκαν τους μήνες της νοσηλείας του. Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό εάν η δήλωση θα γίνει στα τηλεοπτικά συνεργεία ή θα δοθεί γραπτώς στους δημοσιογράφους.

"Μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ" χαρακτηρίζει τη σημερινή ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Λιάνης αναφερόμενος στην έξοδο του Ανδρέα Παπανδρέου από το Ωνάσειο. Ο κ. Λιάνης τόνισε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "κέρδισε μια ακόμα μάχη για τη ζωή του, αλλά σημαντική είναι η μέρα και για το ΠΑΣΟΚ". Αναφερόμενος στο ρόλο που θα διαδραματίσει στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Λιάνης σημείωσε χαρακτηριστικά "Υπάρχει ρόλος που λέγεται Πρόεδρος του κινήματος. Τα λέει όλα αυτό. Υπάρχει προσδιορισμένος ρόλος από το καταστατικό".

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ οι οποίοι ζητούν την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της επιχείρησης. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ των οποίων η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο tom_foum ότι θα προστατευτούν τα χαμηλά εισοδήματα αλλά και τα συμφέροντα της ΔΕΗ. Στο μεταξύ έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 βράδυ απηύθυνε η διοίκηση της ΔΕΗ επισημαίνοντας τον κίνδυνο μπλακ άουτ λόγω της απεργίας.

Απεργούν σε ολόκληρη τη χώρα οι γιατροί του ΙΚΑ με βασικό τους αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών και τον άμεσο εκσυγχρονισμό της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ πραγματοποιεί το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος η Ομοσπονδία Καταναλωτών.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα η Εντιθ Κρεσόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεότητας, ανθρώπινων πόρων, έρευνας, τεχνολογίας και επιστήμης. Η κ. Κρεσόν θα προεδρεύσει σε σεμινάριο για την επαγγελματική κατάρτιση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Αυξάνεται από σήμερα η τιμή της βενζίνης λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου η βενζίνη θα πωλείται κατά 1,70 δραχμές και το ντίζελ κατά 2,80 δραχμές περισσότερο από τις τιμές της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη Μόσχα μεταβαίνει το μεσημέρι ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας Κώστας Ηλιάδης για επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα υπογράψει συμφωνία για τεχνική συνεργασία σε θέματα άμυνας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας. Ο κ. Ηλιάδης τον οποίο θα συνοδεύει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Νικόλαος Βορβολάκος, δήλωσε ότι η συνεργασία αφορά σε τεχνική υποστήριξη οπλικών συστημάτων τα οποία πρόκειται να αγοράσει η Κύπρος.

Νεφώσεις και βροχές θα έχει σήμερα η Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
misc2html v1.03 run on Thursday, 21 March 1996 - 7:44:08