Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-12-25

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 23:25 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Γ] ΕΥΡΩΠΗ
  • [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
  • [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [02] ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ
  • [03] ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
  • [Γ] ΕΥΡΩΠΗ

  • [04] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

  • [05] ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ AIRBUS ΤΩΝ ΙΝΔΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

    Καταχωρήθηκε: 13:03 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 25/12/1999 (MΠΕ) Στο Φανάρι βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης, θα συζητήσει με τον Πατριάρχη ζητήματα της ομογένειας ενώ θα του μεταφέρει τις σκέψεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για το περιεχόμενο της Συμφωνίας του Ελσίνκι.

    [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [02] ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΛΕΣΠΕΡΟΓΛΟΥ

    Καταχωρήθηκε: 13:03 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 25/12/1999 (MΠΕ) Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα ο Αβραάμ Λεσπέρογλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Αντικρατική Πάλη", για τουλάχιστον έξι δολοφονίες και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    Ο 45χρονος Λεσπέρογλου έπεσε στα χέρια της δίωξης ναρκωτικών τυχαία στην αίθουσα άφιξης του αεροδρομίου "Ελληνικού", προερχόμενος από το Αμστερνταμ με πτήση της Αιρ Φρανς. Είχε πλαστή ταυτότητα, διαβατήριο και εκλογικό βιβλιάριο με το όνομα Εμμανουήλ Μπριζολάκης και μαζί του τέσσερις σφραγίδες του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης και εφορίας της Αθήνας. Ο κάτοχος των εγγράφων είχε δηλώσει την απώλειά τους από το 1994, ενώ ο Λεσπέρογλου ισχυρίστηκε ότι τα βρήκε στην Κρήτη.

    [03] ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

    Καταχωρήθηκε: 13:03 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 25/12/1999 (MΠΕ) Τη γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζουν σήμερα οι απανταχού Χριστιανοί. Εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία για τη γέννηση του Χριστού. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε μήνυμά του για τη γιορτή των Χριστουγέννων, επισημαίνει ότι "ο αγώνας κάθε πιστού να επενδυθή τον Χριστό" εκτυλίσσεται εντός του κόσμου και προϋποθέτει όχι μόνον την αγάπη προς το Θεό, αλλά και την αγάπη προ τον πλησίον.

    "Μόνο εν τω φωτι του Χριστού είναι δυνατόν να αντιληφθή ο κάθε περί τούτου διαπορών, τι είναι ο Θεός, τι η ελευθερία, τι το χρέος, τις ο πλησίον, τι η αγάπη, τι αι φυλετικαί διακρίσεις, τι ο εθνοφυλετισμός, τι ο θρησκευτικός φανατισμός, τι ο ζήλος ο ψυχικός και ου κατ' επίγνωσιν", τονίζει ο Παναγιώτατος και παροτρύνει τους πιστούς να ανοίξουν την καρδιά τους. "Αγαπήσατε τον δι' ημάς ενανθρωπήσαντα Σωτήρα και Κύριον Ιησούν Χριστόν, βέβαιοι ότι πλησίον Του θα ευρετε χάριν αιώνιον", σημειώνει. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται Καλά Χριστούγεννα, ευτυχές και "παρά Κυρίου ευλογημένον το νέον σωτήριον έτος 2000" και καταλήγοντας σημειώνει: "Αδελφοί και τέκνα ημών εν Χριστώ, μη λησμονήτε ποτέ ότι: Ο εν Φάτνη γεννηθείς προ χρόνων δισχιλίων Χριστός είναι η μόνη ελπίς, η πάντων ελπίς, η παντός του κόσμου ελπίς.Αυτού η χάρις και το μέγα έλεος είησαν μετά πάντων ανθρώπων".

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος χοροστάτησε σήμερα σε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

    [Γ] ΕΥΡΩΠΗ

    [04] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Καταχωρήθηκε: 13:03 Ώρα Ελλάδος
    Γκρόζνι, 25/12/1999 (MΠΕ) Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των Τσετσένων ανταρτών. Κύκλοι του υπουργείου Αμυνας στο Κρεμλίνο υποστηρίζουν ότι το Γκρόζνι -παρά τις δυσκολίες- θα έχει καταληφθεί σε τρεις βδομάδες, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα πραγματοποιήσουν ολομέτωπη επίθεση.

    Σημειώνεται ότι οι αντάρτες προχώρησαν σε κίνηση αντιπερισπασμού, καθώς το βάρος των δυνάμεων τους έχει λάβει θέσεις σε ορεινές περιοχές, ενώ εντός του Γκρόζνι, παραμένουν περίπου 2.000 υποστηριχτές.

    [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

    [05] ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ AIRBUS ΤΩΝ ΙΝΔΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 13:03 Ώρα Ελλάδος
    Νέο Δελχί, 25/12/1999 (MΠΕ) Υπό τον έλεγχο πέντε ενόπλων παραμένει, στο αεροδρόμιο Κανταχάρ του Αφγανιστάν, το Airbus A300 των Ινδικών Αερογραμμών, στο οποίο εκδηλώθηκε χθες αεροπειρατεία. Οι αεροπειρατές απελευθέρωσαν 25 από τους 189 επιβάτες ενώ παρέδωσαν και ένα πτώμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις από τους επιβάτες. Οι αεροπειρατές ζητούν την απελευθέρωση τριών εξτρεμιστών από το Κασμίρ που κρατούνται σε ινδικές φυλακές. Ο Ινδός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Saturday, 25 December 1999 - 21:40:19 UTC