Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-09-16

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 16 Σεπτεμβρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
  • [02] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ
  • [03] ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
  • [04] ΕΠΑΦΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [05] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΡΙΧΤΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
  • [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [07] ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [08] ΡΩΣΙΑ: 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΡΗΞΗ
  • [09] Ο ΦΟΒΟΣ ΝΕΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • [10] Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΣΚ ΣΕ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

    Πλήρη διαλεύκανση της πτώσης του πρωθυπουργικού Φάλκον επιθυμεί η κυβέρνηση χωρίς να ενοχοποιηθούν αθώοι και χωρίς να χαριστεί στους υπευθύνους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης.

    Στο μεταξύ, στο Βουκουρέστι συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων από μικτή επιτροπή στην οποία μετέχουν πέντε Ελληνες εμπειρογνώμονες, ενώ το δεύτερο μαύρο κουτί θα αποσταλεί στο ανεξάρτητο εργαστήριο της Γερμανίας.

    Την ίδια ώρα απόρρητο προσωπικό έγγραφο του εκπροσώπου της πολιτικής αεροπορίας προς το διοικητή, Διονύση Καλλόφωνο, που συντάχτηκε πριν από ένα χρόνο κάνει λόγο για τεχνικές βλάβες στο Φάλκον που δεν κατέστη δυνατό να επισκευαστούν εγκαίρως και έγιναν αιτία σοβαρών ανωμαλιών.

    [02] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ

    Κηδεύεται αύριο στις 3 το μεσημέρι δημοσία δαπάνη από το Α' νεκροταφείο της Αθήνας ο Γιάννος Κρανιδιώτης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στη 1 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, ενώ από τις 10 το πρωί η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Σήμερα κηδεύονται στο Μαρούσι ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, στην Αταλάντη η Νίνα Ασημακοπούλου και ο Νίκος Ασημακόπουλος.

    [03] ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

    Κηδεύτηκαν το μεσημέρι στην Αθήνα δύο από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πανταζόπουλος ενταφιάστηκε στο Μαρούσι και ο μηχανικός, Νίκος Παπαδόπουλος στο Παλαιό Ηράκλειο. Στις 4 το μεσημέρι θα κηδευτεί στην ιδιαιτέρα πατρίδα της στην Αταλάντη, η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Νίνα Ασημακοπούλου και την ίδια ώρα ο αστυνομικός Νίκος Ασημακόπουλος από το Β' νεκροταφείο της Αθήνας. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει σε νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ο κάμεραμαν της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στην αεροπορική τραγωδία. Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται από χθες ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Γιάννου Κρανιδιώτη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

    [04] ΕΠΑΦΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις επαφές που θα έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ μετά την κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη. Στις ΗΠΑ θα έχει συναντήσεις με την αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράιτ και άλλους ευρωπαίους ομολόγους του.

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα και με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, η οποία τον ενημέρωσε για την πορεία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων. Οπως δήλωσε η κ. Παπανδρέου, ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα, ενώ τα πρώτα προβλήματα στη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις υπηρεσίες του δημοσίου έχουν ήδη ξεπεραστεί. Η υπουργός Εσωτερικών με αφορμή τις φήμες για νέο σεισμό στην Ελλάδα συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε από τους πολίτες να ακούν μόνο την επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους επιστήμονες. Νωρίτερα το πρωί ακυρώθηκε η συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη, διότι ο κ. Σημίτης έδωσε εντολή να συμπληρωθεί με όλα τα στοιχεία ο φάκελος για την απόδοση ευθυνών σχετικά με την τραγωδία πάνω από το Βουκουρέστι.

    [05] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΡΙΧΤΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

    Εάν υπάρχουν ευθύνες για την αεροπορική τραγωδία θα αποδοθούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας και σημείωσε πως οι ευθύνες αφορούν τον καθένα χωριστά και ο καθένας θα επιλέξει τη στάση που θα κρατήσει. Η κυβέρνηση επιθυμεί να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση γι αυτό έστειλε το «μαύρο κουτί» του Φάλκον για έλεγχο σε εργαστήριο της Γερμανίας και έχει ζητήσει τη συνδρομή Αμερικανού ειδικού. Ο κ. Ρέππας ζήτησε από τους δημοσιογράφους να περιμένουν την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας και μετά υποσχέθηκε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Σε ερώτηση για το ρόλο του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη, απάντησε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη συντήρηση και τον τεχνικό έλεγχο του αεροσκάφους, αλλά, απλώς, δεχόταν τα αιτήματα μελών της κυβέρνησης για να το χρησιμοποιήσουν στα ταξίδια τους. Σε κάθε περίπτωση το Φάλκον πετούσε αφού αποφαίνονταν θετικά οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα είπε ότι είχαν παρατηρηθεί αναταράξεις σε πτήσεις του Φάλκον, αλλά όχι στο ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από τη Βιέννη.

    Σε ερώτηση αν παραμένει υπουργός ο Τάσος Μαντέλης, απάντησε ότι παραμένει όπως παραμένουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης που προσπαθούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε άλλη ερώτηση αν έχει ζητηθεί η παραίτηση του επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας που διαχειριζόταν το Φάλκον κ. Τσαγκαράκη, απάντησε ότι αυτό είναι ζήτημα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Σε ότι αφορά την τοποθέτηση του νέου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών ο κ. Ρέππας είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί μετά την κηδεία του Γιάννου Κρανιδιώτη και κάθε συζήτηση που γίνεται τώρα προσβάλλει τη μνήμη του.

    [06] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

    Συνεδρίασε το μεσημέρι στο Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών η επιστημονική επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου που εξέτασε το υπόμνημα της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του καθηγητή Δημήτρη Παπανικολάου. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα στην Αττικής εξελίσσεται ομαλά, ενώ διευκρίνισε ότι τα επιστημονικά στοιχεία που έθεσε υπόψη της επιτροπής η ομάδα ΒΑΝ δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα επιστημονικά και δεν μπορούν να βοηθήσουν στην πράξη. Νωρίτερα, από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας ΒΑΝ, Κωνσταντίνος Ευταξίας, διαμαρτυρόμενος για την μη τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών.

    Ο κ. Ευταξίας χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο να μην κρατούνται πρακτικά και τόνισε ότι πρέπει να αποτυπωθεί επακριβώς η ευθύνη του καθενός. Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για την ανακοίνωση της ομάδας ΒΑΝ επισημαίνοντας ότι το θεσμοθετημένο |qcamo της πολιτείας είναι η επιστημονική επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [07] ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό του Βελιγραδίου «ΒΡΕΜΕ», αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της χώρας του από την ανεξαρτησία της μέχρι σήμερα, στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, στην τελευταία κρίση που συντάραξε τη Γιουγκοσλαβία με αφορμή την επίθεση του ΝΑΤΟ και στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

    Ο 83χρονος πρόεδρος της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τα θεμέλια του νεώτερου ευρωπαϊκού κράτους ακόμη δεν είναι ισχυρά και για αυτό κατηγόρησε περισσότερο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, για τις οποίες ανέφερε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο». «Είναι γνωστό», σημείωσε «ότι στην Ελλάδα επικρατούσε για μεγάλο διάστημα η εντύπωση πως η ΠΓΔΜ ως ξεχωριστό κράτος δεν θα πρέπει να υφίσταται. Και έκαναν τα πάντα για να μην αντέξουμε, όπως η επιβολή του εμπάργκο, κάτι που απέκλεισε την διέξοδο προς τη θάλασσα για τη χώρα μου». Μιλώντας για το θέμα του ονόματος, είπε πως «τους Ελληνες δεν τους ενοχλούσε να ονομαζόμαστε Λαϊκή ή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά όταν ζητήσαμε ανεξάρτητο κράτος και αναγνώριση είπαν ότι αυτό δεν γίνεται».

    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ στη συνέντευξή του αυτή δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στις καλές σχέσεις των δύο χωρών, όπως αυτές διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα, με την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και την κοινή πρόθεση για επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ. Ο κ. Γκλιγκόροφ τάχθηκε υπέρ της «χαλάρωσης» των σημερινών συνόρων μεταξύ των βαλκανικών χωρών, για να καταστεί, όπως ανέφερε, πιο ελεύθερη η επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους, ενώ υπεραμύνθηκε και της άποψης ότι κάθε βαλκανική χώρα πρέπει να έχει ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να επιδιώξει τη σταδιακή ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστήριξε την πολιτική ίσων αποστάσεων της χώρας του έναντι των γειτόνων και πρόσθεσε ότι ένα τμήμα του κυβερνητικού συνασπισμού της ΠΓΔΜ, είτε από άγνοια, είτε επειδή έτσι το εξυπηρετεί, άρχισε να στρέφεται προς την Βουλγαρία, κάτι που όπως ανέφερε, θα δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του.

    Ο κ. Γκλιγκόροφ τάχθηκε κατά ενός «ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου» και επεσήμανε ότι η ενέργεια του πρωθυπουργού της χώρας του Λ. Γκεοργκίεφσκι να καλέσει τον αυτόκλητο «πρωθυπουργό» των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Τάτσι στα Σκόπια τον Ιούνιο, αποδίδοντάς του σχεδόν στάτους αρχηγού κράτους, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού της ΠΓΔΜ. Ο κ. Γκλιγκόροφ ανέφερε ακόμη για το θέμα αυτό πως ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο αποτελεί κίνδυνο για την περιοχή, διότι όπως είπε, θα αποτελούσε την γέφυρα, μέσω της οποίας θα μεταφερθούν αργότερα παρόμοια πολιτικά αιτήματα στο δυτικό τμήμα της χώρας του, καθώς jai σε ένα τμήμα της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ εκτίμησε ως καλές τις σχέσεις της χώρας του με την Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας, παρά τα κάποια εκκρεμή προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με τον καθορισμό των συνόρων και τη διαφορά των ορθόδοξων εκκλησιών των δύο χωρών και επανέλαβε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς τον Οκτώβριο του 1995, ο τελευταίος τον διαβεβαίωσε από τότε, ότι το Βελιγράδι θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ μόνο ως «Μακεδονία», καθώς κανείς στη Σερβία δεν θα μπορούσε να καταλάβει για πιο λόγο θα έπρεπε να επινοηθεί ένα νέο όνομα για το κράτος της ΠΓΔΜ.

    [08] ΡΩΣΙΑ: 14 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΡΗΞΗ

    Στους δεκατέσσερις ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού μπροστά σε πολυκατοικία, η οποία συνέβη τη νύχτα στην πόλη Βολγκοντόνσκ, στην νότια Ρωσία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV. αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δυο παιδιά και προσέθεσε ότι από τα εκατόν δεκαπέντε άτομα που έχουν διασωθεί, τα πενήντα ένα είναι σοβαρά τραυματισμένα. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξαντερ Ζντανοβιτς δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην Μόσχα και στην υπόλοιπη χώρα και ανακάλυψαν ήδη κρυμμένα εκρηκτικά, ενώ προχθές εξουδετέρωσαν και βόμβες που είχαν προγραμματιστεί να εκραγούν. Η σημερινή είναι η τέταρτη έκρηξη, που σημειώνεται μέσα σε δύο εβδομάδες, στη Ρωσία, η οποία μαστίζεται από κύμα τρομοκρατίας. Από τις τελευταίες τρεις εκρήξεις στην Μόσχα έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Ο Ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει την δύναμη και τα μέσα για να δώσει τέλος στην τρομοκρατία. O.K.

    [09] Ο ΦΟΒΟΣ ΝΕΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την Κωνσταντινούπολη μετά τον ισχυρό μετασεισμό της Δευτέρας, ενώ χιλιάδες άλλοι συγκεντρώνονται σε σταθμούς λεωφορείων και ταξιδιωτικά γραφεία, με την ελπίδα ότι θα βρουν σύντομα οδό διαφυγής, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. «Όποιοι έχουν χρήματα φεύγουν στο εξωτερικό ή νότια για διακοπές» δήλωσε υπάλληλος ταξιδιωτικού γραφείου και πρόσθεσε ότι «όσοι δεν έχουν χρήματα φεύγουν σε σπίτια συγγενών στην Ανατολία». Οδηγοί λεωφορείων για μεγάλες αποστάσεις παρέτειναν τις υπηρεσίες τους για να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση και παράλληλα προστέθηκαν περισσότερα λεωφορεία στα δρομολόγια που χρησιμοποιούνται περισσότερο, με κατεύθυνση νότια και ανατολικά. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει επίσης και στα αεροπορικά δρομολόγια με προορισμό τα νότια θερινά θέρετρα.

    Η κυκλοφορία στην Κωνσταντινούπολη μειώθηκε αισθητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ τα κτηματομεσιτικά γραφεία κατακλύστηκαν από αιτήματα των κατοίκων της περιοχής του Μαρμαρά pou ζητούν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές, στο εσωτερικό της χώρας. Ε.Ρ.

    [10] Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΣΚ ΣΕ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ‘Ιγκορ Ιβανόφ αποκήρυξε σήμερα την ιδέα μετατροπής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου σε μονάδες «εθνοφρουράς». «Πιστεύουμε ότι υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία ο λεγόμενος ΑΣΚ θα πρέπει να αφοπλιστεί και τα μέλη του να ενσωματωθούν στη φυσιολογική αστική ζωή», είπε ο κ. Ιβανόφ, προσθέτοντας ότι, νωρίτερα, το θέμα αυτό συζητήθηκε με τον επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μπερνάρ Κουσνέρ. «Η δημιουργία στρατιωτικών ή παραστρατιωτικών σχηματισμών με οποιοδήποτε όνομα μπορεί μόνο να επιδεινώσει την περαιτέρω διαδικασία πολιτικής διευθέτησης» τόνισε ο Ρώσος υπουργός. Ε.Ρ.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Thursday, 16 September 1999 - 18:32:36 UTC