Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-02-25

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 25 Φεβρουαρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [02] ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [03] ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΝ.ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • [04] ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [05] ΣΟΦΙΑ - ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [06] ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΕΝΥΑ
  • [07] Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
  • [08] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
  • [09] ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΗΡΥΞΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [10] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΡΑΜΠΟΥΙΓΙΕ
  • [11] ΜΟΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
  • [12] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΑΦΗΣ
  • [13] ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ
  • [14] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟ - ΟΤΖΑΛΑΝ
  • [15] ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΟΛΑΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τις εξελίξεις του ζητήματος Οτζαλάν:

    «Η υπόθεση Οτζαλάν είναι ένα ζήτημα το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικό πνεύμα και κυρίως με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν αφού δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει καταφύγιο σε άλλη χώρα εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα. Αυτό που έγινε παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή μου είχε τονίσει ξεκάθαρα ότι για πολλούς και σημαντικούς λόγους η χώρα μας δεν ήταν η πλέον κατάλληλη για να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο. Η χορήγηση ασύλου λόγω της φύσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα μετέτρεπε την υπόθεση Οτζαλάν σε μια πρόσθετη ελληνοτουρκική διαφορά.

    Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το τετελεσμένο γεγονός της παράνομης παρουσίας του Οτζαλάν σε ελληνικό έδαφος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τον βοηθήσει να αναχωρήσει από την Ελλάδα για μια χώρα όπου θα μπορούσε να του παραχωρηθεί άσυλο σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Για το σκοπό αυτό η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες.

    Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας αυτές απέτυχαν. Οπως όλοι γνωρίζουμε ο κ. Οτζαλάν συνελήφθη κάτω από αδιευκρίνιστες και νομικά αμφίβολες περιστάσεις. Προς μεγάλη μου λύπη η Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να ενημερώσει έγκαιρα τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, λόγω της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης της όλης υπόθεσης και της δεδηλωμένης διστακτικότητας ορισμένων κρατών - μελών να εμπλέξουν την Ενωση στην υπόθεση αυτή.

    Ωστόσο, είναι σταθερή η πεποίθησή μου ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπίσει αυτήν την υπόθεση από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο κ. Οτζαλάν εισήλθε σε έδαφος της Ενωσης στην Ιταλία. Πολιτικοί και ανθρωπιστικοί λόγοι αλλά και ο σεβασμός των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέβαλαν μια πιο αποφασιστική στάση.

    Σήμερα είναι επιβεβλημένη η άσκηση επιρροής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και ανοιχτή δίκη για τον κ. Οτζαλάν. Μια δίκη σύμφωνα με τους κανόνες Δικαίου από ανεξάρτητο δικαστήριο με δυνατότητα επιλογής συνηγόρων και βεβαίως με την παρουσία διεθνών παρατηρητών. Η σχετική δήλωση την οποία υιοθέτησε το τελευταίο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ενωση παράλληλα με την πλέον απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής τρομοκρατίας πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να προωθήσει κάθε πρωτοβουλία η οποία θα αποβλέπει στον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κουρδικού πληθυσμού και θα συμβάλλει συγχρόνως στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στο κουρδικό πρόβλημα».

    [02] ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής τονίζοντας πως η κυβέρνηση Σημίτη έχει κλείσει τον κύκλο της και καλείται το κόμμα του να σφραγίσει το τέλος αυτού του κύκλου.

    Μιλώντας στην Κ.Ε. της Ν.Δ. επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση και συγκεκριμένα υπογράμμισε:»Τα θλιβερά πρόσφατα γεγονότα, οι ιστορίες ντροπής που ζήσαμε, πιστοποιούν πως η παρένθεση Σημίτη κλείνει οριστικά και τελεσίδικα. Και κλείνει διότι η κοινωνία και ο κ. Σημίτης έχουν πάρει διαζύγιο. Από καιρό ο κ. Σημίτης και η κυβέρνηση του έχουν αποκοπεί από τον απλό πολίτη, από την κοινωνία, από την καθημερινότητα που βιώνει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνας. Το φιάσκο πέρα από τον διασυρμό και τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει τη χώρα, είναι το σύμπτωμα μιας μεγάλης κρίσης στην κορυφή της εξουσίας. Μιας κρίσης που είναι συνώνυμη με την παρακμή που βιώνουμε όλοι και αισθανόμαστε δικαιωμένοι, γιατί χρόνια τώρα την εντοπίζουμε ως το κύριο pokitij| χαρακτηριστικό του δημόσιου βίου μας τα τελευταία χρόνια».

    [03] ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΝ.ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

    «Καθαρά πολιτικός είναι ο σταθμός υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, τον οποίο έχουμε επιθεωρήσει επανειλημμένα.»

    Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής διευθύντρια του γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, για τους πρόσφυγες στην Αθήνα, Αυστριακή Μάριον Χόφμαν. Η δήλωση της κ. Χόφμαν αποτελεί απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς, που επικαούνται «ομολογία' του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ότι δήθεν ο σταθμός υποδοχής στο Λαύριο, λειτουργεί «ως κέντρο εκπαίδευσης των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ». Στη δήλωση προστίθεται ότι «ο σταθμός υποδοχής όσων ζητούν πολιτικό άσυλο τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης και επιθεωρείται μονίμως τόσο από τον Ερυθρό Σταυρό όσο και από τη Διεθνή Υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής». Τη δήλωση δημοσιεύει η έγκριτη εφημερίδα της Βιέννης Die Presse, που υπογραμμίζει και αυτή, ότι διαψεύδει τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

    [04] ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Νέες δυνάμεις του ΝΑΤΟ καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη και προωθούνται σταδιακά προς τα Σκόπια για να ενισχύσουν τη στρατιωτική δύναμη που θα επιτηρήσει την εφαρμογή των συμφωνιών ειρήνευσης στο Κοσσυφοπέδιο. Το πρωί έφτασε στο λιμάνι ένα αγγλικό πλοίο το οποίο αποβίβασε στρατιωτικά οχήματα ενώ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκαν αεροσκάφη τύπου C-130 που μεταφέρουν αξιωματικούς.

    [05] ΣΟΦΙΑ - ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Με μεγάλη στρατιωτική δύναμη θα μετάσχει η Ελλάδα στις δυνάμεις για την αποκατάσταση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο, εάν οι δύο εμπλεκόμενες στη σύγκρουση πλευρές υπογράψουν πολιτική συμφωνία στις 15 Μαρτίου. Σ΄ αυτήν την ανακοίνωση προέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βουλγαρικό υπουργείο Αμυνας ο υφυπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Δημήτρης Αποστολάκης, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σόφια.

    Από την πλευρά του ο Βούλγαρος ομόλογός του Βελιζάρ Σαλαμάνοφ επιβεβαίωσε την ταυτόσημη θέση της Βουλγαρίας μετά την σημερινή σχετική απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι ήδη πραγματοποιούνται μελέτες σχετικά με τις δυνατότητες του βουλγαρικού στρατού για λογισμική υποστήριξη προς τις ειρηνευτικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο.

    ΄Οπως ανακοίνωσε η Βουλγαρική Κρατική Ραδιοφωνία, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι η ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις γύρω από την υπόθεση Οτζαλάν δεν θα επηρεάσει τον σχηματισμό της πολυεθνικής ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τον υπουργό Αμυνας της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Ανάνιεφ, ότι η Αθήνα θα υποστηρίξει τη Σόφια για ένταξη sto ΝΑΤΟ στη συνάντηση κορυφής που αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον.

    [06] ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΕΝΥΑ

    Γύρω στις 10 το βράδυ, στο ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού αναμένεται να φθάσουν οι τρεις γυναίκες συνοδοί του Οτζαλάν και του ταγματάρχη της ΕΥΠ, Σάββα Καλλιντερίδη.

    Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε έκτακτη δήλωσή του σχετική με τις λεπτομέρειες της επιχείρησης διάσωσης όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι.

    Ο κ.Παπανδρέου συνέστησε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και σύναιση γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ φαίνεται ότι η περιπέτεια τελειώνει με την προσγείωση του αεροπλάνου, το όλο θέμα συνεχίζει να έχει λεπτές πτυχές.

    Για το τί θα κάνουν οι τρεις γυναίκες από δω και πέρα, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι η επιλογή είναι δική τους και σε κάθε περίπτωση άπταιται της αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, όπως είναι το Εσωτερικών και το Δημοσίας Τάξεως.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στις συνεχείς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων αυτών από την Κένυα στην Ελλάδα, ο ΥΠΕΞ τόνισε με έμφαση ότι ήταν μια ανθρωπιστική πράξη, σύμφωνα με τις πάγιες αρχές της χώρας μας αλλά και της Ε.Ε.

    «Θα το κάναμε για οποιαδήποτε χώρα. Είναι λανθασμένη η προσέγγιση να θεωρούμε ότι είχε ελληνοτουρκικές πτυχές», ανέφερε ο υπουργός, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε καμιά τουρκική πίεση.

    Ακόμα, ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε στον έντονο μαραθώνιο διαβουλεύσεων της κυβέρνησης και των διπλωματικών της προσπαθειών με όλους τους ομήρους μας αλλά και με τις κενυατικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρως η ασφαλή μεταφορά τους.

    Για τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ, Παύλο Αποστολίδη, ο οποίος συνοδεύει αυτή την ώρα πολη την αποστολή, ο υπουργός ανέφερε ότι είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της Κένυας αλλά και με όους τους κενυατικούς πρέσβεις μέχρι που διαπιστώθηκε ότι ελήφθησαν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι όλα έγιναν σε πλήρη διαφάνεια, ενώ σε ερώτηση αν δόθηκαν κάποια ανταλλάγματα ώστε να πειστεί η Κένυα να συμβάλει στην επιχείρηση απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. «Κάναμε, είπε, διπλωματικές κινήσεις που είχαν αίσιο τέλος». (Χ.Σ.)

    [07] Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

    H εσωτερική κι εξωτερική πολιτική κατάσταση είναι αιχμάλωτες μιας ανίκανης κυβέρνησης που κάνει αλλοπρόσαλλους κι επικίνδυνους χειρισμούς, σέρνοντας τη χώρα στον επικίνδυνο χορό των δικών της εγκληματικών λαθών, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι.

    Ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί, είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και η λύση θα δοθεί με τις διαδικασίες της Βουλής em~ επανέλαβε την πρόταση του για ψήφιση της απλής αναλογικής και διενέργεια εθνικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο. Η παραμονή στην εξουσία του κ. Σημίτη θα πριμοδοτήσει την πολιτική ρευτσότητα και η παράταση επι μακρόν της σημερινής κατάστασης λειτουργεί υπέρ συντηρητικών λύσεων.

    Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στην υπόθεση Οτσαλάν παρατήρησε ότι «δεν υπήρξε κυβέρνηση, δεν υπήρξε κράτος, υπήρξε παρακράτος. Τα επικίνδυνα κι ανεύθυνα παιγνίδια της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική τροφοδοτούν επικίνδυνα παιγνίδια στην οικονομία. Ο κ. Σημίτης και η κυβέρνηση του θα έπρεπε να έχουν χάσει τον ύπνο τους, αλλά κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου κι εξακολουθούν να πορεύονται στα ίδια αχνάρια.

    Για τους συνεργάτες του Οτσαλάν και τον ταγματάρχη της ΕΥΠ που παραμένουν στην πρεσβεία στο Ναιρόμπι, είπε ότι η χώρα δεν αντέχει δεύτερη εθνική ντροπή και η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την προστασία και την ασφαλή μεταφορά τους. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου για τον ταγματάρχη της ΕΥΠ Σάββα Καλεντερίδη υπογράμμισε:»Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιαννόπουλος λειτουργεί ανεύθυνα, υβριστικά και εμπρηστικά και μάλιστα την ώρα που διεξάγεται δικαστική έρευνα και εκκρεμεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αν ο κ. Σημίτης πιστεύει ότι έτσι προάγεται η σοβαρότητα και ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου βίου να τον χαίρεται τον υπουργό του».

    Σε ερώτηση για τη θετική στάση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στο αίτημα για συγκρότηση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, απάντησε ότι έχει και ο ίδιος ευθύνες αφού ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και δεν προωθήθηκε αυτή η πρόταση.

    Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΝ σε απειλές για μονομερείς και μάλιστα στρατιωτικού χαρακτήρα ενέργειες και βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών, και κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει, σε κάθε περίπτωση, την άμεση ή έμμεση εμπλοκή της σε μονομερείς στρατιωτικές επεμβάσεις στην περιοχή.

    [08] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Η «Ατζέντα 2000», θέμα που θα συζητηθεί στην άτυπο σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Βόννη, βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο στη σύσκεψη εξετάστηκε και το θέμα της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό από την Κένυα των τριών γυναικών συνεργατών του Οτσαλάν και του ταγματάρχη, Σάββα Καλεντερίδη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα βαίνουν ομαλώς. Σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, στο Ναϊρόμπι, οι επαφές του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κ. Αποστολίδη με τις αρχές της Κένυας και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα τα τέσσερα άτομα θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Παράλληλα επισήμανε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Αποστολίδη και τους εταίρους μας.

    [09] ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΗΡΥΞΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος κήρυξε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Στην ομιλία του ο υπουργός προανήγγειλε για το 2000 αύξηση του αφορολόγητου ορίου, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και εκπτώσεις φόρου για όσους έχουν παιδιά. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα και τις ασθενέστερες τάξεις», είπε ο κ. Παπαντωνίου και γνωστοποίησε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Στον κοινωνικό διάλογο, στον οποίο μετέχουν η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΕΒ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων, θα εξεταστούν τα φορολογικά εισοδήματα των φυσικών προσώπων, η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, η απλοποίηση των διαδικασιών στις εφορίες, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που χαρακτήρισαν προεκλογικό τον κοινωνικό διάλογο και αβέβαιες τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [10] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΡΑΜΠΟΥΙΓΙΕ

    Φανερά ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι κυβερνητικοί παράγοντες της Γιουγκοσλαβίας για τα αποτελέσματα των συνομιλιών στο Ραμπουιγιέ.

    Ο αντιπρόεδρος της Γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Ζόραν Λίλιτς δήλωσε ότι ο πρώτος γύρος των συνομιλιών για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί νίκη των επιχειρημάτων επί της βίας. Η επιτυχία των συνομιλιών έγκειται στο ότι αποφεύχθηκε η δημιουργία ανεξάρτητου αλβανικού κράτους στο Κοσσυφοπέδιο μέσω διεξαγωγής δημοψηφίσματος και στο ότι απορρίφθηκε το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, είπε ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης. Κατά την επανέναρξη των συνομιλιών σύμφωνα με τον κ. Λίλιτς η σερβική αντιπροσωπεία θα αναζητήσει τρόπους για την εφαρμογή της συμφωνίας, αλλά υπό την προϋπόθεση να αποτρέψει η Διεθνής Κοινότητα τους ένοπλους Αλβανούς να προβούν σε προκλήσεις. Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης Βουκ Ντράσκοβιτς δήλωσε ότι στο Ραμπουγιέ επικράτησε η θέση της Γιουγκοσλαβίας για την ανάγκη πολιτικής συμφωνίας που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, τα δέκα σημεία της Ομάδας Επαφής και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Πρακτικά, όπως τόνισε αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, ούτε τρίτη δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, αλλά θα αποκτήσει η περιοχή ευρεία αυτονομία στο πλαίσιο της Seqb_ar, ενώ παράλληλα επιβεβαίωθηκε η θέση για υποχρεωτικό αφοπλισμό των ένοπλων Αλβανών.

    Ο κ. Ντράσκοβιτς υπογράμμισε ότι τις τρεις επόμενες εβδομάδες η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις καθώς οι Αλβανοί αναμένεται να τηρήσουν προκλητική στάση. Η απάντηση της χώρας θα πρέπει να είναι συνετή είπε ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης ενώ ανήγγειλε ότι σε οποιαδήποτε επιχείρηση εναντίον των Αλβανών θα είναι έντονη η παρουσία των παρατηρητών της Ομάδας επαλήθευσης του ΟΑΣΕ και των τηλεοπτικών συνεργείων.

    Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στο Ραμπουιγιέ αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ράτκο Μάρκοβιτς εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων είναι πολύτιμα καθώς καθορίστηκε το πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση του Κοσσυφοπεδίου και τέθηκαν τα θεμέλια βάσει των οποίων θα συνεχιστούν οι συνομιλίες. Τέλος ο υπουργός πληροφόρησης της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η σερβική αντιπροσωπεία απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Ο κ. Βούτσιτς υποστήριξε ότι η έκβαση των συνομιλιών στο Ραμπουγιέ ήταν ήττα για την αμερικανική διπλωματία, η οποία, όπως είπε, προσπαθεί να επιλύσει διαφορές με απειλές και χρήση βίας.

    [11] ΜΟΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

    Οι συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο στο Ραμπουιγιέ τερματίστηκαν χωρίς ένα πραγματικό αποτέλεσμα, αναφέρει το περιορισμένης κυκλοφορίας εμπιστευτικό δελτίο VIP του Βελιγραδίου, επισημαίνοντας ότι ο μόνος κερδισμένος του Ραμπουιγιέ είναι ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος κατόρθωσε να αποφύγει τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ αλλά και την ανάπτυξη συμμαχικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

    Κανένας γνώστης της κατάστασης, αναφέρει το εμπιστευτικό δελτίο, δεν θα εκπλαγεί αν το Μάρτιο ο Μιλόσεβιτς αποδεχθεί τελικά την εγκατάσταση διεθνών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος ήδη κέρδισε κάποιο χρόνο και στις επόμενες λίγες εβδομάδες τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης θα τον παρουσιάσουν, ως ένα μεγάλο ηγέτη με αναμφισβήτητες διπλωματικές ικανότητες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του VIP, οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Ραμπουιγιέ ανέδειξαν ένα νέο αστέρι στην σερβική πολιτική σκηνή, τον πρόεδρο της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των Σέρβων για την έξοχη δουλειά που έκανε στη Γαλλία. Αυτή η ξαφνική δημοτικότητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον Μιλόσεβιτς. Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της αλβανικής αντιπροσωπείας, ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΑΣΚ θα πρέπει να γυρίσουν στο Κοσσυφοπέδιο και να προσπαθήσουν να κερδίσουν υποστήριξη για την αποδοχή του ειρηνευτικού σχεδίου. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι οι τοπικοί διοικητές του ΑΣΚ δεν υποστηρίζουν τους εκπροσώπους τους στις συνομιλίες στη Γαλλία, γιατί φοβούνται ότι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν εγγυήσεις ότι μετά την μεταβατική περίοδο των τριών ετών θα διεξαχθεί δημοψήφισμα, όπου θα μπορέσουν να diejdij^soum την ανεξαρτησία τους.

    Το σημαντικότερο επίτευγμα του ΑΣΚ, σύμφωνα με το εμπιστευτικό δελτίο του Βελιγραδίου, είναι ότι έχει τελικά επιτύχει να αποκτήσει πολιτική νομιμότητα και ότι οι σερβικές αρχές είναι τώρα έτοιμες να τον αποδεχθούν ως εταίρο στις συνομιλίες, πατά το ότι προτιμούν να τον αποκαλούν τρομοκρατική οργάνωση. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών είναι δυνατόν να εντείνουν τις διενέξεις στους κόλπους των Αλβανών, καθώς ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ο οποίος παρέμεινε στο περιθώριο, ενδέχεται να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τη θέση του.

    Εξάλλου, ο πραγματικός χαμένος στις συνομιλίες του Ραμπουιγιέ φαίνεται ότι είναι η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν για μία ακόμα φορά την αδυναμία τους να επιλύσουν περιφερειακές κρίσεις στον κόσμο. Η συμπεριφορά την Ομάδας Επαφής, απέδειξε ότι οι θέσεις των μελών της διαφέρουν και δεν υπάρχει διάθεση για ριζοσπαστικές αλλαγές.

    Επικαλούμενο εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, το VIP καταλήγει ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ ενδεχομένως να γίνει ο νέος μεσολαβητής στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών για το Κοσσυφοπέδιο, που θα ξεκινήσουν το Μάρτιο, καθώς είναι ο μόνος που αποδείχθηκε ικανός, μέχρι στιγμής, να καταλήξει σε συμφωνία με τον Μιλόσεβιτς. Ε.Π.

    [12] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

    Την ετοιμότητα του να υπογράψει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ομάδας Επαφής για το Κοσσυφοπέδιο εξέφρασε ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα μετά από διαβουλέυσεις με εκπροσώπους όλων των πολιτκών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο.

    Από το αεροδρόμιο της Πρίστινα όπου και βρέθηκε επιστρέφοντας από το Παρίσι ο κ. Ρουγκόβα υποστήριξε ότι το σχέδιο που προτείνουν οι διεθνείς μεσολαβητές είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την περιοχή καθώς περιλαμβάνει πολιτικές και στρατιωτικές προοπτικές διευθέτησης της κρίσης. Ο επικεφαλής της αλβανικής αποστολής Χασίμ Τακί δεν επέστρεψε στο Κοσσυφοπέδιο. Οι ειδικοί συνδέουν το γεγονός με τις διαφωνίες με τον «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου» για τη δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης στην περιοχή. Λ.Μ

    [13] ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΙΜΡΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

    Δυο Τούρκοι δικηγόροι αναχώρησαν σήμερα το πρωί για τις φυλακές, στο νησί Ιμραλί, για να συναντήσουν τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». Οι δικηγόροι Αχμέτ Οκουόγκλου και Χατίς Κόρκουτ μεταφέρθηκαν με πλοίο στο νησάκι του Ιμραλί από τα Μουδανιά στη βορειοδυτική Τουρκία, μετά από άδεια που τους δόθηκε από το Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας. Ο.Κ.

    [14] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟ - ΟΤΖΑΛΑΝ

    Σε υιοθέτηση ψηφίσματος σχετικά με την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και την ανάγκη επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος, προχώρησαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πεπεισμένο ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών κατέδειξαν ότι το Κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία έχει διεθνή διάσταση με σημαντικές επιπτώσεις στην ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη και ζητά από την ΕΕ και τα κράτη - μέλη της να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επίτευξη κοινής προσέγγισης.

    Το Ευρωκοινοβούλιο επισημαίνει ότι ο Οτζαλάν απήχθη στην Κένυα και μεταφέρθηκε στην Τουρκία και καταδικάζει κάθε πράξη βίας, τη σύλληψη ομήρων και τις επιδρομές σε πρεσβείες. Επίσης ζητεί από το ΡΚΚ και άλλες κουρδικές οργανώσεις να σέβονται την έννομη και δημόσια τάξη στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Ακόμη, καλεί τις τουρκικές αρχές να διατρανώσουν τη δέσμευσή τους για μια πολιτική επίλυση του Κουρδικού ζητήματος, από τις δε κουρδικές οργανώσεις να διακηρύξουν την υποστήριξη και τη δέσμευσή τους για μια πολιτική λύση. Σχετικά με την επικείμενη δίκη του Οτζαλάν, το Ευρωκοινοβούλιο - σύμφωνα πάντα με το ψήφισμα - αναμένει από τις τουρκικές αρχές να παράσχουν εγγυήσεις για την ανθρωπιστική μεταχείριση του Κούρδου ηγέτη και να διασφαλίσουν ότι θα διεξαχθεί μια δημόσια και δίκαιη δίκη, σύμφωνη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας βάσει του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

    Καλεί στο πλαίσιο αυτό τις τουρκικές αρχές να προβλέψουν την αποδοχή διεθνών παρατηρητών στη δίκη και να επανεξετάσουν την παροχή δυνατότητας στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να ελέγξει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη φυλακή. Ακόμη, αναμένει ότι θα δοθεί η δυνατότητα στον Οτζαλάν να επιλέξει ελεύθερα τους δικηγόρους του, μεταξύ όσων δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα στην Τουρκία, ενώ υπογραμμίζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η δίκη του Οτζαλάν θα γίνει από το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας και τούτο διότι θεωρεί ότι η ανάμειξη στρατιωτικών δικαστών διακυβεύει την ανεξαρτησία της διαδικασίας.

    Το Ευρωκοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη σταθερή αντίθεσή του στην επιβολή της θανατικής ποινής. Οσον αφορά το μέλλον των Κούρδων στην Τουρκία το Ευρωκοινοβούλιο επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και ζητεί από το Συμβούλιο και τα κράτη - μέλη να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνδράμουν στην προώθηση πολιτικής επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία. Επίσης πιστεύει ότι μια τέτοια επίλυση πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: Τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας, τον εκδημοκρατισμό και την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, την αναγνώριση και παροχή εγγυήσεων για τα δικαιώματα των Κούρδων εντός των αστικών συνόρων, καθώς και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην περιοχή. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν την ελεύθερη συμμετοχή στις εκλογές του Απριλίου (στην Touqj_a) όλων των υπαρχόντων δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του HADEP και τον τερματισμό των παρενοχλήσεων και της φυλάκισης των ηγετών και των ενεργών μελών τους.

    Καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας να λάβουν θέση επί του Κουρδικού ζητήματος ενόψει των εκλογών του Απριλίου, θέση η οποία να προωθεί τον τερματισμό της βίαιης σύγκρουσης και την πολιτική διευθέτηση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτήν.

    Τέλος, αναθέτει στον πρόεδρό του να διαβιβάσει το ψήφισμα στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή, στην τουρκική κυβέρνηση, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

    [15] ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΟΛΑΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

    Tην ανάγκη ενίσχυσης μέσω του διαλόγου της κοινής εμπιστοσύνης και της ασφάλειας μεταξύ του ΝΑΤΟ και των χωρών της Μεσογείου εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα.

    Κατά τη διάρκεια συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια με τίτλο «Ο Διάλογος της Μεσογείου και το νέο ΝΑΤΟ» ο κ. Σολάνα υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα συμβάλουν στη δημιουργία μίας νέας Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Η παρούσα κατάσταση θα ανοίξει νέες προοπτικές για συνεργασία με την περιοχή της Μεσογείου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολάνα προσθέτοντας ότι το συνέδριο αυτό βοηθά στην ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής. Λ.Μ.


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Thursday, 25 February 1999 - 21:55:08 UTC