Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 98-12-25

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 23:25 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Γ] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
  • [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • [02] Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΚΛΗΡΙΔΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [04] ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ
  • [05] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ
  • [06] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [Γ] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

  • [07] ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
  • [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

  • [08] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] Ο Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    Καταχωρήθηκε: 14:45 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 25/12/1998 (MΠΕ) Τους στραστευμένους ασθνείς στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας επισκέφτηκε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο υπουργός μοίρασε δώρα και αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και ότι το 1999 θα είναι πιο προοδευτικό για όλους.

    [02] Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Καταχωρήθηκε: 14:45 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 25/12/1998 (MΠΕ) Το ίδρυμα Πρόνοιας Παίδων "Αγιος Ανδρέας" στο Καλαμάκι της Αθήνας επισκέφτηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

    Ο πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Πρόνοιας, Θεόδωρο Κοτσώνη, άκουσε από τα παιδιά τα κάλαντα, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και τόνισε το ενδιαφέρον της πολιτείας για την αναβάθμιση των ιδρυμάτων που προσφέρουν στέγη σε ορφανά παιδιά.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΚΛΗΡΙΔΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Καταχωρήθηκε: 13:35 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 25/12/1998 (MΠΕ) Στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος την επομένη θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, προκειμένου να συζητήσουν για τους ρωσικούς πυραύλους S-300.

    Αμέσως μετά θα μεταβεί στη Μεγαλόνησο όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για να πάρει οριστικές αποφάσεις για τη τύχη των S- 300.

    Ο κ.Κληρίδης αρνήθηκε σήμερα να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τους ρωσικούς πυραύλους πριν συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

    [Β] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [04] ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ

    Καταχωρήθηκε: 13:35 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 25/12/1998 (MΠΕ) Παρά τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η τροχαία σε όλους τους εθνικούς δρόμους για τη διευκόλυνση των εκδρομέων λόγω των χριστουγεννιάτικων εορτών, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν σε 66 τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν από χθες μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

    [05] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

    Καταχωρήθηκε: 13:35 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 25/12/1998 (MΠΕ) Χιόνια, αποκλεισμένα χωριά, τσουχτερό κρύο προβλήματα στις συγκοινωνίες και θυελλώδεις ανέμους είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο στη χώρα μας. Εβδομήντα τρία χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

    Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Το κρύο είναι τσουχτερό και σε πολλές πόλεις της χώρας η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν.

    Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη Θεσσαλία, όπου οι συγκοινωνίες γίνονται πολύ δύσκολα και μόνο με αλυσίδες.

    [06] ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 13:25 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 25/12/1998 (MΠΕ) Ποικίλα είναι τα θέματα που προβάλουν πρωτοσέλιδα οι σημερινές Χριστουγεννιάτικες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά θέματα, κυρίως στην εκπληκτική πορεία του χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και στα προβλήματα που προέκυψαν στο χώρο της Παιδείας με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Αναλυτικά οι εφημερίδες έχουν τους ακόλουθους τίτλους:

    Εφημερίδες της Θεσσαλονίκης

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μετοχές στα ύψη. Εορταστικός μποναμάς. Πάνω από 200 δις δρχ π χτεσινός τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ανοδος πάνω από 6% μέσα σ΄αυτήν την εβδομάδα. - Κύπρος: πίσω μπρος με τους πυραύλους.

    ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ: Πρωτότυπα κάλαντα. Μαθητές έψαλαν στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. -Χριστόδουλος: Αντισταθείτε στη θύελλα των παθών και στη φθορά της φύσης μας. - Στην Κρήτη οι S-300; Την Τρίτη συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη.

    ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ: Παραπαίει ο Αρσένης. Πανικός στην κυβέρνηση.- Γράμματα στον ΄Αϊ Βασίλη: Ο άγιος θα ζει πάντα στη φαντασία των παιδιών. - Στον πυρετό του τζόγου, η Ελλάδα ποντάρει για να ρεφάρει τα χαμένα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεταρρύθμιση πρώτα στο υπουργείο Παιδείας. - Ανοικτά μέτωπα: Οι ψευδαισθήσεις των Σκοπιανών. - Υπόγειες διαπλοκές και στη Βουλγαρία. - Ζητείται μέση λύση για την ΗΕLEXPO. -Ληστής σήκωσε 32 εκατ. Από χρηματαποστολή στην Τσιμισκή!

    Εφημερίδες των Αθηνών

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Οι νέοι μισθοί. Τι θα πάρουν οι υπάλληλοι από 1η Γενάρη. Πετσάλνικος: Μην πυροβολείτε την Αστυνομία!. - Κατσαρός: ΄Εχουμε αρχηγό νίκης. - Καρακώστας: ΄Άλλο ήθος χρειάζεται η πολιτική.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Εν φάτνη παραλόγων... Καλά Χριστούγεννα με τα 2.000 σχολεία υπό κατάληψη. - Νομιμοποιούνται 35.000 αυθαίρετα. - Τα πάνω κάτω με το ασφαλιστικό. Συγχώνευση 246 Ταμείων σε 15.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ετσι θα σώσουν τα αυθαίρετα 170.000 ιδιοκτήτες. Τι προβλέπει προεδρικό Διάταγμα. - Σκόπιμα παιχνίδια από φατρίες του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Ανυποχώρητοι οι μαθητές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ : Ένα παγκόσμιο ρεπορτάζ για όσα έρχονται. Οι πρωτοπόροι του 21ου αιώνα. 100 πρόσωπα που θα κυριαρχήσουν μετά το 2000. - Ανατέλλει η εποχή του ευρώ. Καμία ανησυχία για τη δραχμή. - Πως φτάσαμε στη "λύση" για τους S- 300

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πολιτικό παιχνίδι με τον Αβραμόπουλο. Εκδότες και διαπλεκόμενα πιέζουν το Δήμαρχο Αθηναίων, που όμως δεν λέει το "Ναι" να κατέβει στις ευρωεκλογές.- Φάκελος Νίκολας Μπερνς: Ανθύπατος εν Αθήναις.

    ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Χρονιά των ρεκόρ για τη Σοφοκλέους. Διέρχεται χρυσή περίοδο το χρηματιστήριο. Λαμπρές οι προοπτικές. Με απόδοση 74,3% το 1998, έπιασε κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη.- Αλ. Παπαδόπουλος:Πως θα ελέγχονται τα οικονομικά των Δήμων.

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ευτυχές το 2001! Αστρονόμοι-ιστορικοί αμφισβητούν το ισχύον ημερολόγιο. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι χάσαμε 2 χρόνια στο μέτρημα.- Γερ. Αρσένης: "Κάτσε καλά καταληψία". - Στεφ. Μανίκας: "Διάλογος σε ανοιχτά σχολεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο πλούτος και η φτώχεια ορίζουν τα νέα σύνορα. Καταλύτης τα 1, 5 τρις δολάρια που κινούνται ελεύθερα κάθε μέρα στις αγορές.- Με το ευρώ διαβατήριο για την παγκόσμια οικονομία.- Το Λύκειο πάει φροντιστήριο. Η παραπαιδεία υποκαθιστά πλέον τα δημόσια σχολεία της χώρας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντεπίθεση παλλαϊκή, είναι η καλύτερη ευχή. Ανησυχία στη φιλειρηνική ανθρωπότητα από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ- Μαθητές: "Στο δρόμο θα μας βρείτε το ΄99".

    ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Συντάξεις. Τι αλλάζει μέχρι το 2.000. Δραματικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα για τους εργαζόμενους.- Το ευρώ στη ζωή μας. Τι σημαίνει για καταναλωτές και επιχειρήσεις η χρήση του νέου ισχυρού νομίσματος.

    [Γ] ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

    [07] ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Καταχωρήθηκε: 13:55 Ώρα Ελλάδος
    Πρίστινα, 25/12/1998 (MΠΕ) Εντείνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Χθες οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά των αλβανοφώνων αυτονομιστών και λίγο αργότερα οι αντάρτες του λεγόμενου απελευθερωτικού στρατού του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν ότι παύουν να τηρούν την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί πριν τρεις μήνες.

    Ο επικεφαλής της διεθνούς αποστολής παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο, Ουίλιαμ Ουόκερ, επέκρινε τους Σέρβους για την έκταση των επιχειρήσεων, επέρριψε όμως ευθύνες για την επιδείνωση της κατάστασης και στις δύο πλευρές.

    [Δ] ΚΟΣΜΟΣ

    [08] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

    Καταχωρήθηκε: 13:55 Ώρα Ελλάδος
    Βηθλεέμ, 25/12/1998 (MΠΕ) Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις ήταν ο Παλαιστίνιος, Γιασέρ Αραφάτ.

    Στη Ρώμη ο πάπας Ιωάννης Παύλος χοροστάτησε στη λειτουργία των Χριστουγέννων και είπε ότι προσβλέπει στο επόμενο έτος.

    Στην Κούβα τα Χριστούγεννα γιορτάζονται φέτος για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια μετά από άρση σχετικής κυβερνητικής απόφασης.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Friday, 25 December 1998 - 22:45:45 UTC