Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Municipal Elections News in Greek, 98-10-18

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 23:28 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ
  • [02] ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ
  • [03] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ"

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] ΣΗΜΙΤΗΣ: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ

    Καταχωρήθηκε: 23:28 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18/10/1998 (MΠΕ) "Στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ έδωσε με συνέπεια τη μάχη της μεταρρύθμισης και της αποκέντρωσης. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε να καταστήσει τις απόψεις του κυρίαρχες. Το δείχνει η καταγραφή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι παρόλα αυτά κατώτερο των προσδοκιών μας".

    Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός: "Η συσπείρωση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά τις αντιφατικές πολιτικές τους, λειτούργησε αρνητικά. Είναι φαινόμενο που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Το έχουμε ξαναζήσει και πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους πολίτες".

    "Τα αποτελέσματα", συνέχισε ο κ. Σημίτης, "περιέχουν πολλαπλά μηνύματα που αφορούν επιλογές προσώπων και πλευρές της πολιτικής μας. Δεν αγνοούμε ακόμη την αρνητική συνέπεια που είχαν στα αποτελέσματα κατά τόπους φαινόμενα έλλειψης, συνοχής και συσπείρωσης του χώρου μας".

    Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είπε, "ότι είναι δεδομένο ότι η πολιτική και το έργο μας θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας. Θα κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την κυρίαρχη πολιτική δύναμη, που επιμένει στην πολιτική και δεν καταφεύγει στην συναλλαγή".

    Καταλήγοντας συνεχάρη όλους όσους εκλέχθηκαν και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους, λέγοντας ότι θα έχουν την κυβέρνηση συμπαραστάση σε κάθε προσπάθεια αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

    [02] ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

    Καταχωρήθηκε: 23:08 Ώρα Ελλάδος
    Χανιά, 18/10/1998 (MΠΕ) "Χωρίς καμία αμφιβολία η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν το κυρίαρχο θέμα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο κόσμος ψήφισε με κριτήρια τοπικά και προσωπικά και τα κόμματα κρίθηκαν και από τις επιλογές προσώπων και τοπικών θεμάτων που έκαναν. Αλλά παράλληλα είναι βέβαιο ότι δόθηκε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα. Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αύριο δεν θα είναι όπως ήταν χθες. Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της παρούσης ώρας".

    Αυτό δήλωσε από τα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β' γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι από αύριο θα υπάρχει μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση, η οποία θα είναι όμηρος του σημερινού αποτελέσματος και δεν θα μπορεί να πάρει κάποια απόφαση, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: "Θα υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα είναι αποδυναμωμένη; Αυτό είναι βέβαιο. Το αν θα είναι όμηρος ή όχι ποίων αποτελεσμάτων, γιατί και τα μηνύματα που δόθηκαν ήταν αλληλοσυγκρουόμενα. Για παράδειγμα εγώ κάνω κριτική στην κυβέρνηση γιατί αυτά που λέει, δεν τα εφαρμόζει και ίσως δεν τα πιστεύει. Και δεν είναι επαρκής η προσπάθεια που κάνει για να μπούμε με βεβαιότητα στην ΟΝΕ".

    "Από την άλλη μεριά η Αριστερά της κάνει τελείως αντίθετη κριτική. Αρα υπάρχει πρόβλημα εκκαθαρίσεως του πολιτικού τοπίου και σε αυτό συντελεί πάρα πολύ ότι το κυβερνών κόμμα, η σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Σημίτης και δεν είναι δυστυχώς ο μόνος, αυτό συμβαίνει και με άλλα κόμματα, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αποκρύπτει την αλήθεια", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στην ερώτηση ποια είναι τα άλλα κόμματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: "Εγώ πιστεύω ότι γενικά τα κόμματα στην Ελλάδα σήμερα δεν λένε την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αλλα την λένε περισσότερο, άλλα λιγότερο αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι το κυβερνών κόμμα κατεξοχήν, γιατί για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι χρειάζεται μια μείζονα προσπάθεια δεν φτάνει το χαμόγελο του πάντοτε αισιόδοξου κ. Παπαντωνίου".

    [03] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ"

    Καταχωρήθηκε: 23:02 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18/10/1998 (MΠΕ) Τα κόμματα δεν είναι μηχανισμοί εξουσίας, αλλά είναι και θεσμοί της δημοκρατίας. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρχει αντικομματισμός. Υπάρχουν πρόσωπα που υπερβαίνουν τα κόμματα και είναι πολύ σημαντικό και δεν είναι μόνο ο κ. Αβραμόπουλος, είναι πολλοί άνθρωποι νέοι και αυτό είναι ευχάριστο και είναι και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι "υπάρχει μια απώλεια και μια υποχώρηση των δυνάμεών μας γιατί υπήρξαν ρυθμιστικές δυνάμεις που επέδρασαν καταλυτικά στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων του πρώτου γύρου".


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Sunday, 18 October 1998 - 20:51:16 UTC