Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Municipal Elections News in Greek, 98-10-18

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 22:44 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
  • [02] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [03] ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ: "ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ"
  • [04] ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • [05] ΡΕΠΠΑΣ: Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ EINAI ΨΗΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [06] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 75% ΤΩΝ EXIT POLL

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

    Καταχωρήθηκε: 22:44 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) "Πρώτα να ευχαριστήσω όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την πρώτη Κυριακή, αλλά και την δεύτερη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνυποψηφίους μου στον συνδυασμό μας, τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τέλος όλους όσους πίστεψαν και το απέδειξαν με τον ειλικρινή και έντιμο αγώνα τους στην κοινή μας προσπάθεια για μια αδέσμευτη, αυτόνομη και ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    Με τα λόγια αυτά, ο "ηττημένος" υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θρασύβουλος Λαζαρίδης, άρχισε τις δηλώσεις του.

    Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι "ευχήθηκα ήδη στον κ. Παπαγεωργόπουλο συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο του. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, απαιτεί ενότητα και η πόλη μας χρειάζεται όλους. Εμείς, η παράταξή μας, που θα συνεχίσει τον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη μας, θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας με την δραστηριότητά μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο".

    Καταλήγοντας, ευχαρίστησε εκ μέρους του συνδυασμού του τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη δημοσιότητα που εξασφάλισαν στις θέσεις και τις απόψεις του συνδυασμού.

    [02] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Καταχωρήθηκε: 22:32 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) "Αγαπητοί Θεσσαλονικείς, φίλοι και φίλες. Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε και επέλεξε το νέο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που θα την οδηγήσει στον 21ο αιώνα. Αυτή η μεγάλη νίκη, είναι η νίκη όλων των Θεσσαλονικέων ανεξαρτήτως συνδυασμών, προσώπων και κομματικών προτιμήσεων".

    Αυτό επεσήμανε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου της Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες του και διαβεβαίωσε ότι "ως νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης χωρίς διακρίσεις, θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αναγέννηση της πόλης μας".

    "Θεωρώ αυτό το αποτέλεσμα ως υψίστη τιμή στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου, αλλά και ως υψίστη υποχρέωση και ευθύνη για την αποστολή που αναλαμβάνουμε από το νέο έτος. Δώσαμε έναν αγώνα ενωτικό και έτσι ενωμένοι θα συνεχίσουμε για το καλό της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς", υπογράμμισε ο νέος δήμαρχος.

    "Συγχρόνως", συνέχισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, "είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που οφείλει στην πόλη μας και αυτό θα το πετύχουμε εάν αγωνιστούμε όλοι μαζί για αυτόν τον σκοπό".

    "Ηρθε η ώρα της προετοιμασίας και της εργασίας. Για να κάνουμε πράξη το όνειρο, το όραμα όλων των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Για μια πόλη με προσωπικότητα, μια πόλη ζεστή, μια πόλη λειτουργική και αναπτυσσόμενη που να τρέφει συγχρόνως έναν απέραντο σεβασμό προς τη φύση. Πόλη της δουλειάς, της χαράς και της σύνεσης. Πόλη του πνεύματος και της τέχνης. Πόλη των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Πόλη του αθλητισμού, πόλη της νεολαίας, αλλά και της τρίτης ηλικίας. Πόλη αφιερωμένη στη μνήμη του Μ. Αλεξάνδρου. Πόλη του Κυρίλλου, του Μεθοδίου και του Αγίου Δημητρίου. Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, του ελληνικού βορρά, πόλη πρωταθλήτρια στη μάχη του ανθρώπου για καλύτερη ζωή" επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

    Οπως είπε, οι προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη είναι τεράστιες. "Αυτές τις προοπτικές θα τις αξιοποιήσουμε και η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει την πρόκληση του νέου αιώνα που ανατέλλει γιατί το αξίζει. Και εμείς με ενωμένο όλο τον λαό της πόλης μπορούμε και θα τα καταφέρουμε".

    Καταλήγοντας σημείωσε: "Αγαπητοί Θεσσαλονικείς. Με αισθήματα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας αναλαμβάνω ως δήμαρχος με τη δική σας εντολή να κρατήσω τη σημαία της Θεσσαλονίκης ψηλά".

    Ηρθε η ώρα της προετοιμασίας για να κάνουμε πράξη το όνειρο....

    [03] ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ: "ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ"

    Καταχωρήθηκε: 22:11 Ώρα Ελλάδος
    Πειραιάς, 18/10/1998 (MΠΕ) "Σήμερα οι Πειραιώτισες και οι Πειραιώτες ψήφισαν για να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, ψήφισαν τη συμφιλίωση και απέρριψαν το διχασμό. Η εμπιστοσύνη που δείξατε στους συνεργάτες μου και σε εμένα αυξάνει τις ευθύνες μας για να κάνουμε την πόλη μας φιλική και ανθρώπινη", δήλωσε ο Χρήστος Αγραπίδης, νέος δήμαρχος του Πειραιά, μετά την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής που τον έφερε πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι του Χρήστου Φωτίου.

    "Από αύριο", συνέχισε ο κ. Αγραπίδης, "πιάνουμε όλοι δουλειά για να είμαστε έτοιμοι τον καινούργιο χρόνο να δώσουμε λύση στα προβλήματα της πόλης μας Τους καλούμε όλους κοντά μας για να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια που ξεκινάμε".

    "Ολοι μαζί πάνω από κομματικές διαφορές και προτιμήσεις, για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που μας αξίζει, η πόλη που ονειρευόμαστε. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Σήμερα είμαστε όλοι νικητές. Σήμερα νίκησε ο Πειραιάς", κατέληξε ο κ. Αγραπίδης.

    [04] ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Καταχωρήθηκε: 21:43 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) "Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που επιβεβαίωσαν την πολιτική μας και μας έδωσαν την εντολή να είμαστε η νομαρχιακή αρχή για την επόμενη τετραετία. Αυτή η νίκη είναι μια νίκη της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης", δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα που τον φέρουν να προηγείται έναντι του κ. Κοσκινά.

    Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί και αυτός και οι συνεργάτες του για να καταστήσουν το νομό Θεσσαλονίκης, ισχυρό νομό, ενώ ευχαρίστησε όλα τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους απλούς πολίτες που όπως είπε, "αυτόν τον καιρό συμπαρατάχθηκαν μαζί μας".

    [05] ΡΕΠΠΑΣ: Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ EINAI ΨΗΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Καταχωρήθηκε: 21:19 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 18/10/1998 (MΠΕ) "Δεν νομίζω ότι η ψήφος που δόθηκε στις εκλογές αυτές είναι μια ψήφος ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Το λέω αυτό γιατί βρίσκονται να ψηφίζουν εναντίον των υποψηφίων που στηρίζει η κυβέρνηση, ψηφοφόροι που δέχονται την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ (ανήκουν στη ΝΔ) και ψηφοφόροι που εναντιώνονται".

    Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του β' γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, απαντώντας στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα πρέπει να τροποποιήσει την πολιτική της σε ορισμένους τομείς.

    Οπως είπε ο κ. Ρέππας " το μεγάλο εθνικό στοίχημα που δεν είναι άλλο από την ένταξη στην ΟΝΕ το έχει θέσει η κυβέρνηση, πλησιάζουμε τον στόχο είμαστε μέσα στους προγραμματισμούς και νομίζω ότι η κυβέρνηση αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει τώρα και θα επιδώξει να κάνει αύριο και πάντοτε είναι να επιδείξει μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες".

    [06] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 75% ΤΩΝ EXIT POLL

    Καταχωρήθηκε: 20:14 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 18/10/1998 (MΠΕ) Με ποσοστό 54,4% στο 75% των exit poll, προηγείται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (ΝΔ) στον δήμο Θεσσαλονίκης, έναντι του 45,6% που συγκέντρωσε ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης.

    Συγκεκριμένα, τα ποσοστά για τους δύο υποψηφίους κυμαίνονται: Για τον κ. Παπαγεωργόπουλο από 52,2 - 56,6% και για τον κ. Λαζαρίδη από 43,4 - 47, 8%.

    Οσον αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, το 13,4% του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, από τη ΝΔ το 95,4 όπου παρουσιάζεται μια ισχυρή συσπείρωση, και ένα ποσοστό 3,1 λευκό/άκυρο.

    Για τον κ. Λαζαρίδη, ένα ποσοστό 33.1% του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε σε αυτόν, ένα μικρό ποσοστό 3,3% της ΝΔ και 1.3 λευκό/άκυρο.

    Από τους ψηφοφόρους του κ. Βούγια, ένα ποσοστό 35.6% πήγε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, 43.4 στον κ. Λαζαρίδη, ενώ από τους κ.κ. Σαχίνη και Κωνσταντινίδη, τα ποσοστά έχουν ως εξής: Από τον κ. Σαχίνη, 13,3% στον κ. Παπαγεωργόπουλο και 46,3 στον κ. Λαζαρίδη και από τον κ. Κωνσταντινίδη, στον κ. Παπαγεωργόπουλο 23,3 και 61,9 στον κ. Λαζαρίδη.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Sunday, 18 October 1998 - 19:38:55 UTC