Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Municipal Elections News in Greek, 98-10-11

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Τελευταία Ενημέρωση: 23:25 Ώρα Ελλάδος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • [01] ΜΠΕΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
  • [02] ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
  • [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
  • [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΣΑΧΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ ΨΗΦΙΖΩ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
  • [06] ΒΟΥΓΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
  • [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [09] ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
  • [10] ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ 100% ΤΩΝ EXIT POLL

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    [01] ΜΠΕΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

    Καταχωρήθηκε: 22:59 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 11/10/1998 (MΠΕ) Ως ιστορικό λάθος, χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Δημήτρης Μπέης, την επιλογή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να στηρίξει ως υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Δαμανάκη.

    Ο κ.Μπέης, όσον αφορά τις νομαρχιακές εκλογές, δήλωσε ότι ο ίδιος ως ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τον Ευάγγελο Κουλουμπή. Πρόσθεσε όμως ότι δεν μπορεί να δώσει εντολή στους ψηφοφόρους του γιατί είναι πολυσυλλεκτικοί.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι από τα σημερινά αποτελέσματα βγήκαν πολιτικά μηνύματα, τα οποία πρέπει να πάρει η κυβέρνηση γιατί διαφορετικά θα χάσει τις επόμενες εκλογές.

    Όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε ο ίδιος στις σημερινές δημοτικές εκλογές, τόνισε πως αυτοί που τον διέγραψαν πήραν ένα μάθημα.

    [02] ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

    Καταχωρήθηκε: 22:58 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 11/10/1998 (MΠΕ) "Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών για την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, επιβεβαιώνουν και καταδεικνύουν ότι ο πολίτης γνωρίζει να εκτιμά την προσπάθεια, αλλά και το έργο, όσο και τη συνέπεια των ανθρώπων που τον εκπροσωπούν και τον υπηρετούν", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    "Για αυτό απευθυνόμενος απόψε σε όλους και όλες που με τιμήσατε με την ψήφο εμπιστοσύνη σας, σε όλους όσους ανήκουν στην ευρεία παράταξη των πολιτών που πολλές φορές ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας διαβεβαιώσω ότι απόψε αισθάνομαι την ίδια αγωνία με τότε, αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες για το κοινό μας μέλλον, από εκείνες που ένιωθα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πάλι με είχατε περιβάλλει με την εμπιστοσύνη σας", υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ευχαρίστησε τους υπόλοιπους υποψηφίους για την "συμβολή τους στην πολιτισμένη ατμόσφαιρα που τελικά κυριάρχησε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, με άξονά της σύγχρονα πολιτικά ήθη που προτείναμε και τους καλώ να συνεργαστούμε αύριο στενά και εγκάρδια, μέσα από τον Δήμο της Αθήνας".

    "Αυτήν την συνεργασία - όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος - μας την ζητούν οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι, την απαιτεί η πόλη μας και την επιβάλλουν οι κοινές μας ανάγκες και τα κοινά μας προβλήματα. Από αύριο γυρίζουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο που ανοίξαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο προεκλογικός αγώνας, ένας αγώνας που από πλευράς μας δόθηκε με το ύφος και το ήθος που ο πολιτισμός και οι καιροί επιτάσσουν και ο κόσμος απαιτεί τελείωσε και μαζί του ξεχνάμε τα όσα μικρά σημειώθηκαν".

    "Η σημερινή Ελλάδα με τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει, αλλά και η Αθήνα μπροστά στην ευθύνη - πρόκληση του 2004 δεν έχει την πολυτέλεια των άσκοπων και ανούσιων συγκρούσεων που υπαγορεύονται από σκέψεις και νοοτροπίες περί πολιτικής που ανήκουν στο χθες", επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας: "Και η μεγάλη κοινωνία των πολιτών με τα μάτια στο σήμερα και το αύριο απαιτεί από εκείνους που περιμένει να ανοίξουν νέους δρόμους και τους οποίους τιμά με την εμπιστοσύνη της και στους οποίους εναποθέτει ελπίδες και προσδοκίες να συνεργάζονται. Με πρώτους την κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση και από όποιο μετερίζι βρίσκεται ο καθένας για το καλό αυτού του τόπου από το τελευταίο χωριό της Ελλάδας μας μέχρι την πρωτεύουσά της την Αθήνα μας".

    Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του και αυτός θα συνεχίσουν πιο έμπειροι το έργο και την προσπάθεια που τους εμπιστεύθηκε ο λαός της Αθήνας και κάλεσε τον λαό με ενότητα, αλληλεγγύη και κοινή προσπάθεια "να δώσουμε τα χέρια για μια Αθήνα, με κύρος, σύγχρονη, μια Αθήνα με υπερήφανους πολίτες, για μια Αθήνα με περισσότερο φως σε μια Ελλάδα με περισσότερο φως".

    [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    Καταχωρήθηκε: 22:54 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) Με τους επικεφαλής των συνδυασμών που δεν θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα ζητήσει να συναντηθεί αύριο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των exit polls, που τον φέρνουν πρώτο, δήλωσε:

    "Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πήραν την απόφαση ενωμένοι να προχωρήσουν μπροστά για την αναγέννηση της πόλης μας για την αναγέννηση της Θεσσαλονίκης. Με την ψήφο τους σήμερα οι Θεσσαλονικείς, όχι μόνο αποδοκίμασαν μια συγκεκριμένη πολιτική αλλά και ταυτόχρονα έστειλαν και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου, ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας"

    Ο κ Παπαγεωργόπουλος λέγοντας ότι την επόμενη Κυριακή θα ξεκινήσουν όλοι μαζί ενωμένοι την μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της πόλης. "Με την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη μας χρειάζεται όλους θα ζητήσω αύριο να συναντηθώ με τους επικεφαλής των συνδυασμών που δεν συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο. Την επόμενη Κυριακή η Θεσσαλονίκη κάνει το πρώτο βήμα προς τον επόμενο αιώνα με το δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση σε αποφασιστικό ρόλο. Προχωράμε μαζί για τη Θεσσαλονίκη και το μέλλον της. Ενωμένοι κοιτάζουμε μπροστά." κατέληξε ο κ Παπαγεωργόπουλος

    [04] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΣΑΧΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Καταχωρήθηκε: 22:35 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) Αισιόδοξος ότι μπορεί να αλλάξουν τα αποτελέσματα των exit poll εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αγάπιος Σαχίνης.

    «Θα πέσουν έξω όσοι παρουσιάζονται ειδικοί επί των δημοσκοπήσεων και επί των αναλύσεων των «μεγάλων αθηναϊκών καναλιών». Θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι» τόνισε.

    Ο κ.Σαχίνης υπογράμμισε πως στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός του «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση τώρα» θα είναι ένας συνδυασμός που θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, την ίδια επιμονή και την ίδια υπομονή. «Θα είμαστε ο συνδυασμός των αγώνων, ο συνδυασμός του πολιτισμού, ο συνδυασμός των ανθρώπων που θα υπερασπιστούν τον πραγματικό αθλητισμό που έρχεται από μακριά και θα πάει πάρα πολύ μακριά» κατέληξε.

    [05] ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ ΨΗΦΙΖΩ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

    Καταχωρήθηκε: 22:35 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) Ποσοστό περίπου 5% συγκεντρώνει ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης (ΔΗΚΚΙ) στο Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις μετρήσεις των exit poll και αποκλείεται από το δεύτερο γύρο των εκλογών.

    Ο κ. Κωνσταντινίδης ερωτηθείς ποιον θα στηρίξουν οι ψηφοφόροι του στο δεύτερο γύρο των εκλογών χαρακτήρισε την ερώτηση "προσβλητική" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι ψηφοφόροι του δεν είναι αιγοπρόβατα που χρειάζονται καθοδήγηση".

    Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ότι το ΠΑΣΟΚ τον έχει πικράνει και ότι και ο ίδιος έχει πικράνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι παρόλα αυτά στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

    "Εγώ προσωπικά θα ψηφίσω τον Θρασύβουλο Λαζαρίδη", είπε.

    [06] ΒΟΥΓΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ

    Καταχωρήθηκε: 22:31 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) "Στις εκλογές αυτές απελευθερώθηκαν σημαντικές δυνάμεις από χρόνιες κομματικές εξαρτήσεις", επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας (ΣΥΝ-Οικολόγοι), ο οποίος δεν κατάφερε να εισέλθει στον δεύτερο γύρο.

    "Από την πρώτη στιγμή το κλειδί αυτής της ιδιαίτερης σχέσης που μας έδωσε αυτό το υψηλότατο ποσοστό, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι ανάμεσα στους πολίτες και σε μένα προσωπικά και στον συνδυασμό μας, αλλά και γενικότερα ανάμεσα στους πολίτες και στην πολιτική. Ανθρωποι άξιοι από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους ασχολήθηκαν πάλι με τα κοινά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη αυτή στο πρόσωπό μου και τον συνδυασμό μας και υπόσχομαι πως δεν πρόκειται να την εκμεταλλευθούμε, να την χειραγωγήσουμε και να την εκποιήσουμε προς κάποια κατεύθυνση", υπογράμμισε ο κ. Βούγιας.

    "Πρόκειται - συνέχισε ο κ. Βούγιας - για ένα θέμα ηθικό και όχι μόνο πολιτικό. Από την πλευρά μου η απάντηση για την συνέχεια είναι αυτονόητη. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και για τον δεύτερο γύρο. Οι πολίτες θα επιλέξουν και πάλι ελεύθερα και ώριμα βασισμένοι στην κρίση και στη συνείδησή τους. Από το όποιο αποτέλεσμα προκύψει το βέβαιο για εμάς είναι ότι η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο με πολύ μεγαλύτερη δύναμη, προτείνοντας, ελέγχοντας και παρεμβαίνοντας δημιουργικά στη λήψη των αποφάσεων, με γνώμονα πάντοτε το λαμπρό μέλλον της πόλης".

    Καταλήγοντας επεσήμανε: "Η προσπάθεια αυτή, είμαι βέβαιος, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή, για μια πόλη ευρωπαϊκή, σύγχρονη και ανθρώπινη όπως την ονειρευόμαστε όλοι".

    [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

    Καταχωρήθηκε: 22:35 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) Απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των exit poll εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κωνσταντινίδης. «Τα περιμέναμε καλύτερα, ευελπιστούμε ότι μπορεί να γίνουν λίγο καλύτερα», τόνισε ο κ.Κωνσταντινίδης.

    Ο κ.Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στη σημερινή μέρα επισήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη θύμιζε μια βομβαρδισμένη πόλη, ρυπαρή, και όμως ο κόσμος, οι πολίτες εγκλωβισμένοι έχουν μαγευτεί από τη ρυπαρότητα και το σκουπιδαριό, από τη διασπάθιση και την κατασπατάληση χρήματος».

    Ο υποψήφιος δήμαρχος κατέληξε τονίζοντας πως «η μέθοδος και ο τρόπος του προεκλογικού αγώνα που επιλέξαμε εμείς θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα, θα έρθει μετά από 20 - 30 χρόνια».

    [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Καταχωρήθηκε: 22:06 Ώρα Ελλάδος
    Θεσσαλονίκη, 11/10/1998 (MΠΕ) "Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας να ακούσετε τις απόψεις μου σε σχέση με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνεται από τις μετρήσεις της μορφής των exit poll".

    Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θρασύβουλος Λαζαρίδης, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "πριν από τέσσερα χρόνια η πλειοψηφία της παρούσας διοίκησης, με έναν άλλο δήμαρχο, τον κ. Κοσμόπουλο συγκέντρωσε από την πρώτη Κυριακή, ένα ποσοστό της τάξης του 52, 5% περίπου".

    "Ουδέποτε συνέδεσα την δική μου υποψηφιότητα με καμιά κομματική ή διακομματική διαδικασία και κινήθηκα πάντα σε αυστηρά αυτοδιοικητικά πλαίσια. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον συνδυασμό που βγήκε πρώτος φαίνεται ότι έπεσε στο κενό. Το ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει το ποσοστό των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, αυτό σημαίνει μια σαφή καταδίκη της δημοτικής παρουσίας της παρούσας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, που αποτελεί και τον κορμό του ψηφοδελτίου του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

    "Το 60% περίπου του λαού της Θεσσαλονίκης, αποδοκίμασε την συγκεκριμένη αυτοδιοικητική πρακτική και ταυτόχρονα επιδοκίμασε όλες τις απόψεις που μιλούσαν για αλλαγή στη διοίκηση του δήμου. Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τα υψηλά ποσοστά που έλαβαν οι συνδυασμοί που εκ των πραγμάτων θα μείνουν έξω από τον δεύτερο γύρο. Ο κ. Βούγιας, ο κ. Σαχίνης και ο κ. Κωνσταντινίδης. Και οι τρεις συνδυασμοί άσκησαν αυστηρότατη κριτική στην παρούσα πλειοψηφία. Εξέφρασαν λοιπόν το ίδιο αίτημα για αλλαγή στο δήμο. Εμείς ο μεγαλύτερος συνδυασμός που επαγγέλεται την αλλαγή στη διοίκηση του δήμου έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να συνθέσουμε και να το πράξουμε, όλες τις τάσεις και τις απόψεις που ζητούν αλλαγή εδώ και τώρα, αλλαγή σελίδας εδώ και τώρα", κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

    [09] ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ

    Καταχωρήθηκε: 21:47 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 11/10/1998 (MΠΕ) "Το συμπέρασμα από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, είναι μια βαριά ήττα προσωπικά του κ. Σημίτη. Διότι προσωπική επιλογή του κ. Σημίτη ήταν η κ. Δαμανάκη, ο κ. Φωτίου, ο κ. Λαζαρίδης και ο κ. Κουλουμπής. Πέραν αυτά θα ήθελα να σημειώσω τη βαριά ήττα που υπέστη ο κ. Σημίτης στην ίδια του την εκλογική περιφέρεια. Αυτό είναι το πρώτο πολιτικό συμπέρασμα", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

    Το δεύτερο πολιτικό συμπέρασμα, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι ότι "οι επιλογές της ΝΔ όσον αφορά τα πρόσωπα ήταν σωστές και το τρίτο πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι βγαίνει κερδισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    Στην ερώτηση για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι θα είναι σκληρός, "αλλά η διαφορά των ποσοστών είναι τέτοια που προδικάζει το αποτέλεσμα".

    [10] ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ 100% ΤΩΝ EXIT POLL

    Καταχωρήθηκε: 21:13 Ώρα Ελλάδος
    Αθήνα, 11/10/1998 (MΠΕ) Με ποσοστό 55,3% πρώτος εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, στο 100% των exit poll. Ακολουθούν η Μαρία Δαμανάκη με ποσοστό 18,1%, ο Δημήτρης Μπέης με ποσοστό 12,1% και ο Λέων Αυδής με ποσοστό 10,3%.

    Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, πρώτος εμφανίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζεται από τη ΝΔ, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με ποσοστό 41%, δεύτερος ακολουθεί ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 31,2%, τρίτος ο Σπύρος Βούγιας (ΣΥΝ) με ποσοστό 16,1%, τέταρτος ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης (ΔΗΚΚΙ) με ποσοστό 4,9%, πέμπτος ο Αγάπιος Σαχίνης με ποσοστό 4,5% και 2,3% άλλοι.


    Τα πλήρη αρχεία των ειδήσεων του Μακεδονικού Πρακτορείου είναι διαθέσιμα στην σελίδα του ΜΠΕ στην διεύθυνση http://www.mpa.gr/ και στον κατοπτρισμό της στις ΗΠΑ στην διεύθυνση http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Sunday, 11 October 1998 - 20:28:22 UTC