Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 98-05-14

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 14 Mαϊου 1998

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Γ] ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο)

  • ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] "ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΤΕ ΣΙΛΓΚΙ
  • [02] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΜΙΡΕΛ
  • [03] ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [04] ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • [05] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [06] ΑΥΡΙΟ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
  • [07] ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ
  • [08] ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
  • [09] ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΜΠ. ΓΚΙΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
  • [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [11] ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [12] ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
  • [13] ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
  • [14] ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ο ΖΙΦΚΟΦ
  • [15] ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
  • [16] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ "ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ"
  • [17] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [Γ] ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο)

  • [18] ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ- ΡΟΥΓΚΟΒΑ
  • [19] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΓΚΟΒΑ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [20] ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΑΠ¨Ο ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [21] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΕΗΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Ο ΧΑΝΤΖΙΣΚΙ
  • [22] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ" ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [23] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΡΒΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] "ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕ" ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΝΤΕ ΣΙΛΓΚΙ

    Tις οικονομικές παραμέτρους που μπορούν να εξασφαλίσουν στην Ελλάδα τη νομισματική σταθερότητα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για ένταξη στην τρίτη φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, επισήμανε μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Ντε Σίλγκι, με αφορμή την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του κειμένου των "οικονομικών προσανατολισμών". Στο κείμενο περιέχονται οι κατευθυντήριες γραμμές, που πρέπει να ακολουθήσουν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την επιτυχημένη λειτουργία της νομισματικής και οικονομικής ένωσης.

    "Η δραστική μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, τα μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού, η μείωση του χρέους μακροπρόθεσμα και όχι μόνο για μια περίοδο, καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα ενός λαού και της κυβέρνησής του να προχωρήσει σταθερά σ'αυτό το δρόμο. Αυτά είναι τα σημαντικά μηνύματα στη χρηματογορά για τη νομισματική σταθερότητα", τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος.

    Το γεγονός, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα δείχνει ότι πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, υπογράμμισε ο κ.Ντε Σίλγκι, ενώ αναφερόμενος στο κείμενο των "οικονομικών προσανατολισμών", τόνισε ότι επισημαίνεται το γεγονός πως "η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο στη μείωση των δημοσιοοικονομικών ελλειμμάτων".

    Παρατηρώντας, ωστόσο, ότι το έλλειμμα παρέμεινε στο 4% του ΑΕΠ το 1997, ενώ το δημόσιο χρέος εμφανίζει μείωση μόνο τον τελευταίο χρόνο, συνέστησε η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξυγίανση του προϋπολογισμού της, κυρίως, όπως είπε, μέσα από την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε με την είσοδό της στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα, όπως η μείωση των δημοσίων δαπανών, η μεσοπρόθεσμη μεταρρύθμιση της κοινωνικής πρόνοιας και η αναδιάρθρωση των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Την εκτίμηση ότι η "Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση στην επιδίωξη των στόχων της", εξέφρασε εξάλλου μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ. Τόνισε, ότι η Κομισιόν ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε καταλήγοντας την πεποίθηση ότι "μέσα στο πλαίσιο της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και της μακροοικονομικής, που ακολουθεί η Ελλάδα, θα ενδυναμωθεί επίσης και η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων με άμεσο αποτέλεσμα και μάλιστα μεσοπρόθεσμα, να δημιουργηθούν σταθερές θέσεις εργασίας".

    [02] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΕΜΙΡΕΛ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, με τις οποίες απειλεί τη χώρα μας με πόλεμο για τις βραχονησίδες του Αιγαίου, έκανε λόγο για προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι προκλήσεις αποτελούν κανόνα sulpeqivoq\r για την Τουρκία και γίνεται διεθνώς παραδεκτό ότι η γειτονική χώρα είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή".

    Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της και είναι γνωστά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να αποπροσανατολίσει το λαό της.

    "Η Ελλάδα αποτελεί μόνιμο στόχο των επιθετικών επιδιώξεων της Τουρκίας αλλά ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Mε θετικές προσδοκίες, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις υποδέχονται οι φορείς της Θεσσαλονίκης τις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, για τις μετοχοποιήσεις και τις ενοποιήσεις των βορειοελλαδικών ΔΕΚΟ.

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική πολιτική θα επιταχύνει την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των ελληνικών επιδιώξεων στην Ευρώπη. Στον αντίποδα, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ξεπούλημα της Ελλάδας, υπονόμευση των εργαζομένων και ενθάρρυνση της ασυδοσίας ορισμένων ιδιωτών.

    Την εκτίμηση ότι η μετοχοποίηση ποσοστού 49% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), μέχρι τον Ιούνιο του 1999, θα έχει θετικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο και τους εργαζομένους, διατύπωσε -μιλώντας στο ΜΠΕ- ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Απόστολος Γενίτσαρης.

    "Η μετοχοποίηση θα αποβεί θετική για το ίδιο το λιμάνι, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και το εισόδημα των εργαζομένων. Δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την τελευταία τετραετία το προσωπικό του λιμανιού έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω κυρίως συνταξιοδοτήσεων, όχι απλά δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν νέες", υπογράμμισε ο κ.Γενίτσαρης.

    Πιο επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών υπαλλήλων του ΟΛΘ, Σωκράτης Κοντός. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει εισπρακτική πολιτική σε βάρος των δύο κερδοφόρων λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις κοινωνικές παραμέτρους. "Θα έπρεπε να παραμείνει ο ΟΛΘ πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Εξάλλου, με αυτή την ιδιότητα αναπτύχθηκε επιτυχώς τόσα χρόνια", τόνισε ο κ.Κοντός. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση πως δεν απειλούνται οι 800 θέσεις (420 μόνιμες) των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

    Ενθερμος υποστηρικτής της ενοποίησης των Οργανισμών Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΟΥΘ-ΟΑΘ), είναι ο γενικός διευθυντής του ΟΥΘ, Δήμος Παπαδημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη για την ενοποίηση των δύο οργανισμών, που ανατέθηκε στην εταιρία "Ευρωσύμβουλοι", έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμά της κοινοποιήθηκε στις διοικήσεις του ΟΥΘ και του ΟΑΘ και στην κυβέρνηση.

    "Τα οφέλη της ενοποίησης θα είναι πολλά για τη Θεσσαλονίκη: καλύτερος συντονισμός της δράσης και των έργων στους δύο οργανισμούς, λιγότερα λειτουργικά έξοδα, βελτιωμένες υπηρεσίες και καλύτερη εξυπηρέτηση. Στο κάτω-κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο οι οργανισμοί ύδρευσης και αποχέτευσης είναι συγχωνευμένοι σε έναν", dieujq_mise και πρόσθεσε ότι δεν θα χαθεί καμία από τις 120 θέσεις εργασίας του ΟΥΘ και τις 190 του ΟΑΘ.

    Προειδοποίηση ότι η μετοχοποίηση του 49% των δύο συγχωνευμένων οργανισμών θα αποβεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, απηύθυνε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΟΥΘ, Μανόλης Σουάνης: "Το νερό αποτελεί μονοπώλιο. Γι' αυτό δεν θα υφίσταται ανταγωνισμός. Ετσι, η εταιρία που θα αναλάβει τον ΟΥΘ θα μπορεί να πράξει ό, τι τη συμφέρει, με μοναδικό γνώμονα το κέρδος. Ετσι, λογικά, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα χειροτερεύσει και ο καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα για το νερό".

    Η αντι-πρόταση των εργαζομένων προβλέπει τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του ΟΥΘ και του ΟΑΘ. "Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες -εκτός της Αγγλίας- η ύδρευση και η αποχέτευση αποτελούν υπόθεση των τοπικών αρχών. Σε επίπεδο δήμου ή νομαρχίας θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε αυτή την τακτική, με πολύ θετικά αποτέλεσματα", υποστήριξε ο κ.Σουάνης. Πάντως, η πρόταση αυτή, δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά των αρμοδίων. "Κανείς δεν μας ρώτησε. Δεν ενημερωθήκαμε επισήμως για την ενοποίηση και τη μετοχοποίηση. Η κυβέρνηση αποφασίζει και εκτελεί", υπογράμμισε ο κ.Σουάνης.

    Στο μεταξύ, ασαφείς κρίνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης τις κυβερνητικές προθέσεις, όσον αφορά τη HELEXPO. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Παπαντωνίου εξήγγειλε χτες πως οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα παραμείνουν στην κυριότητα του κράτους, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο 1998 θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες το δικαίωμα διοργάνωσης εκθέσεων.

    Στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης όλων των ενδιαφερομένων, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αντώνης Κούρτης, κάλεσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης να ενισχύσουν τη βασική θέση της διοίκησης της HELEXPO, "χωρίς κραυγές, με σοβαρότητα και προπάντων με τεκμηριωμένες προτάσεις".

    Η πρόταση της ΔΕΘ, που απεστάλη ήδη στο αρμόδιο υπουργείο, προτείνει τη διατήρηση του φορέα ως έχει. Επιπλέον, ζητά τη διατήρηση του δικαιώματος διοργάνωσης της διεθνούς έκθεσης του Σεπτεμβρίου, όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας της.

    Σημειώνεται ότι, βάσει της πρότασης, η ΔΕΘ δημιουργεί με απόσπαση κλάδου μια καινούργια εταιρία υπηρεσιών, στην οποία θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών (51%). Το υπόλοιπο 49% θα παραχωρηθεί σε ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιώτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παράλληλα, διερευνάται η προοπτική ανάθεσης σε ιδιώτη και του μάνατζμεντ, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από στρατηγικό επενδυτή.

    Με τον τρόπο αυτό -τονίζεται στην πρόταση- εξασφαλίζεται η εισροή κεφαλαίων, υιοθετούνται σύγχρονοι μέθοδοι διοίκησης και δεν δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα σε ό, τι αφορά τις θέσεις εργασίας.

    [04] ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ και των σωματείων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ προκάλεσαν οι εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου περί μετοχοποίησης ή ιδιωτικοποίησης 12 jqatij~m επιχειρήσεων έως το τέλος του 1999.

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θυσιάσει το όραμα της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης στις αντιδράσεις των εργαζομένων, δήλωσε ο κ.Παπαντωνίου.

    Στο μεταξύ, οι τραπεζοϋπάλληλοι οδηγούνται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση για την πώληση της Ιονικής, την οποία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας προσδιόρισε χρονικά στις αρχές Αυγούστου.

    Παράλληλα με την απεργία διαρκείας των εργαζομένων στην Ιονική, οι υπάλληλοι των υπολοίπων κρατικών τραπεζών αρχίζουν από αύριο κυλιόμενες 24ωρες απεργίες έως τις 6 Ιουνίου.

    Ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Ιονικής χαρακτήρισε λάθος την πώληση της τράπεζας τη στιγμή που η διεθνής τάση είναι οι συγχωνεύσεις και οι δημιουργίες ισχυρών ομίλων. Ο κ.Μαρκάκης επέρριψε ευθύνες στην Εμπορική Τράπεζα για την πτώση της μετοχής της Ιονικής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η αγορά και όχι οι εργαζόμενοι αποτιμούν την αξία μιας επιχείρησης υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των Χρηματιστών Παναγιώτης Κονταλέξης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Ιονικής.

    [05] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ.ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η συνεχιζόμενη κατάσταση στην Κύπρο αποτελεί έναν ολοφάνερο αναχρονισμό, ο οποίος πρέπει να εξαλειφθεί, δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης στη διάρκεια της 9ης ετήσιας συνόδου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα που συνέρχεται στην Ουάσιγκτον.

    Ο κ.Κρανιδιώτης αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται διεθνώς για την επίλυση του κυπριακού, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να έχουν ως στόχο την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979. Μια τέτοια λύση, είπε, πρέπει να περιλαμβάνει την εγκαθίδρυση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, με ενιαία κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα.

    Ανέπτυξε τα οφέλη από τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τονίζοντας ότι θα ενεργήσει ως καταλύτης στην επίλυση του πολιτικού προβλήματος, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην ανόρθωση του βιοτικού επιπέδου της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

    Η ρίζα της αδιάλλακτης στάσης του Ραούφ Ντενκτάς βρίσκεται στην Αγκυρα, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι εάν η διεθνής κοινότητα επιθυμεί πρόοδο στο κυπριακό θα πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία να λογικευτεί.

    Υποστήριξε ακόμη ότι οι ΗΠΑ και κάθε χώρα που διατηρεί στενούς δεσμούς με την Τουρκία θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Αγκυρα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν προσπάθειες της για την οριστική διχοτόμηση του νησιού.

    [06] ΑΥΡΙΟ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα ανακοινώσει επισήμως την απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής έχει πάρει ήδη την απόφαση του και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα ανακοινώσει την υποστήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα Παπαγεωργόπουλου μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Ο σημερινός δήμαρχος Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος δεν έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα ποια στάση θα κρατήσει ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του χτες το βράδυ από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της HELEXPO-ΔΕΘ.

    [07] ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ

    Με τις προσφωνήσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη, εκπροσώπου του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου αρχίζει σήμερα το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" η συνδιάσκεψη των νέων κοινοβουλευτικών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα αρχίσουν αύριο στις 10 το πρωί. Ο διάλογος για τη δημοκρατία, η ενδυνάμωση της οικονομικής, πολιτιστικής συνεργασίας, και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας θα εξεταστούν στην πρώτη ενότητα της συνδιάσκεψης. Το θέμα της δεύτερης ενότητας είναι η προώθηση της συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ η επόμενη ενότητα έχει θέμα "Η πολιτιστική συνεργασία: πρακτικό παράδειγμα διασυνοριακής συνεργασίας".

    Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με συζήτηση για το ρόλο των Κοινοβουλίων στη διαμόρφωση της δημοκρατίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και με την έκδοση των συμπερασμάτων.

    Στη συνδιάσκεψη μετέχουν εκπρόσωποι από τα εθνικά κοινοβούλια της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, της Κροατίας, , της Σλοβενίας, της Ρουμανίας , της Σερβίας και της Αλβανίας. Πρόκειται για την πρώτη συνδιάσκεψη νέων κοινοβουλευτικών που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ενώ φιλοδοξία του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία είναι η μονιμοποίηση της εκδήλωσης προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων πάνω σε τρέχοντα αλλά και πάγια προβλήματα της περιοχής. Η συνδιάσκεψη υποστηρίζεται από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, τη νομαρχία και το δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και από την Helexpo-ΔΕΘ.

    [08] ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

    Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει στον κόμβο του στο Internet (www.mpa.gr), ένα μεγάλο ηλεκτρονικό αφιέρωμα στην υπόθεση αυτή που είχε συνταράξει την Ελλάδα και είχε προκαλέσει την ανατροπή της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Η παροιμιώδης έκρηξη του Καραμανλή "ποίος κυβερνά αυτό τον τόπο" ακούγεται και σήμερα, ακόμη και μετά το θάνατο του, μαστιγώνοντας όσους ευθύνονται, που οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη παρέμειναν ατιμώρητοι στο σκοτάδι.

    Το ηλεκτρονικό αφιέρωμα του ΜΠΕ στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, περιλαμβάνει ένα μεγάλο χρονικό των cecom|tym, ένα κεφάλαιο για τους ηθικούς αυτουργούς και το ρόλο των αστυνομικών, οι οποίοι καθοδηγούσαν τους παρακρατικούς "αντιφρονούντες", μια αποκαλυπτική συνέντευξη του Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη, ενός από τους δύο καταδικασθέντες για την εκτέλεση του ειρηνιστή βουλευτή. Κι ακόμη, στοιχεία για την ανάμειξη των μυστικών υπηρεσιών στην οργάνωση του εγκλήματος, καθώς επίσης και οι δηλώσεις που είχαν κάνει εκείνη την εποχή για τη δολοφονία οι μεγάλοι μας ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Κώστας Βαρνέζης και Γιάννης Ρίτσος, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, η Τζένη Καρέζη, ο Μάνος Κατράκης, ο Ν.Λούρος, η Βάσω Κατράκη, η Ειρήνη Παπά, ο παιδαγωγός Ευάγγελος Παπανούτσος, η Διδώ Σωτηρίου, ο Μάριος Πλωρίτης, η Βέρα Ζαβιτσιάνου κ.α.

    Τέλος, υπάρχουν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Παύλου Πετρίδη για το πολιτικό σκηνικό της δολοφονίας Λαμπράκη, καθώς και μια περιγραφή του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για το πως έζησε στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ώρες της εκτέλεσης του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης. Το αφιέρωμα, πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και χαρακτηριστικά σκίτσα των διακεκριμένων γελοιογράφων μας Αρχέλαου και Κώστα Μητρόπουλου.

    [09] ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΜΠ. ΓΚΙΛΜΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

    Εντονη ανησυχία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον του οικουμενικού πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Βουλής Μπεν Γκίλμαν.

    "Δυστυχώς υπάρχει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία στην Τουρκία, από συγκεκριμένα πρόσωπα να επιτίθενται σε χώρους της ορθόδοξης εκκλησίας και η πιο πρόσφατη εκδήλωση αυτής της εκστρατείας είναι ο βανδαλισμός και η βεβήλωση του ορθόδοξου κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην Κωνσταντινούπολη", αναφέρει στην επιστολή ο κ. Γκίλμαν και προσθέτει:"Θα εκτιμούσα πάρα πολύ να μάθω για οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα τα οποία οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να λάβουν για να διασφαλίσουν ότι η περιουσία του οικουμενικού πατριαρχείου είναι ασφαλής και να φέρουν τους υπεύθυνους αυτών των ποταπών εγκλημάτων στη δικαιοσύνη".

    [10] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    "Βλέπω με λύπη μου να κατασκευάζεται και να συντηρείται ένας θόρυβος γύρω από τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αγκυρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα δοθεί συναυλία στις 19 Μαίου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε φυσικά μετέχει σε εορταστικό πρόγραμμα της τουρκικής νεολαίας που δήθεν διοργανώνεται στις 17, 18 και 19 Μαίου προς τιμή του Κεμάλ Ατατούρκ και της εξολόθρευσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας".

    Αυτό επανέλαβε για μια ακόμη φορά σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αγκυρα και τη διαμαρτυρία ποντιακών οργανώσεων.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετέχει sto 15ο Διεθνές Φεστιβάλ, οι οργανωτές του οποίου είχαν προγραμματίσει αρχικά να προσκαλέσουν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετά το Πάσχα, αλλά λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος, αποφάσισε να την καλέσει για να "κλείσει" το Φεστιβάλ στις 17 και 18 Μαίου.

    "Η μνήμη και η διαρκής καταγγελία της γενοκτονίας των Ποντίων αφορά όλους τους Ποντίους, όλο τον Ελληνισμό, όλη την πολιτισμένη διεθνή κοινή γνώμη και όχι λίγους που επιχειρούν πάντοτε να εμφανίζονται ως υπερευαίσθητοι θεματοφύλακες της εθνικής ευαισθησίας μη διστάζοντας να διαστρεβλώνουν και να παραποιούν τα πραγματικά δεδομένα", επεσήμανε ο υπουργός, εμφανιζόμενος κατηγορηματικός ως προς το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί.

    Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος υπστήριξε ότι "το μόνο που κατορθώνουν είναι να ευτελίζουν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, καθώς και να την επικαλύπτουν με μια κατασκευασμένη μικροπολιτική αντίδραση εσωτερικής κατανάλωσης, αντί να την ανυψώνουν σε διεθνές πολιτιστικό μήνυμα". Ε.Σ.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [11] ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας η περιοχή Δρόπολη, στο νομό Αργυροκάστρου ξανάζησε χθες βράδυ στιγμές της περασμένης άνοιξης. Αγνωστοι τοποθέτησαν δυναμίτιδα σε δυο γέφυρες επί της εθνικής οδού Κακαβιάς-Αργυροκάστρου και οι εκρήξεις που ακολούθησαν προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

    Σύμφωνα με τους κατοίκους των χωριών Δερβίτσανη και Γορέντζι, όπου πλειοψηφεί η ελληνική μειονότητα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2 τα ξημερώματα. Η πρώτη στη γέφυρα του χωριού Γορέντζι, ενώ μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε η έκρηξη στη Δερβίτσανη.

    Οι εκρήξεις δημιούργησαν κρατήρες στο έδαφος, βάθους μισού μέτρου, ενώ στα δυο χωριά σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

    Προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι βγήκαν από τα σπίτια τους και για αρκετή ώρα πυροβολούσαν στον αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κατάσταση πανικού.

    Είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται δυναμίτιδα σε γέφυρες της εθνικής οδού Κακαβιάς -Αργυροκάστρου.

    Για τις εκρήξεις, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση απο τις τοπικές αρχές.

    [12] ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

    Tους Νεοναζί κατηγορεί η εβραϊκή κοινότητα της Μόσχας για την έκρηξη βόμβας που πραγματοποιήθηκε στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, στη συναγωγή τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα και να καταστραφεί ο τοίχος του κτιρίου καθώς και αρκετά αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή.

    Κανένας από τους τραυματίες δεν ανήκει στους Εβραίους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί χθες στη συναγωγή για να γιορτάσουν τη θρησκευτική γιορτή του"Lag ba omer", όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν.

    Παράλληλα, ο ραβίνος Μπαρούκ Γκορίν κατέστησε σαφές ότι "ο εβραϊκός πληθυσμός της Μόσχας δε σκοπεύει να τρομοκρατηθεί από αυτές τις ενέργειες, ούτε βέβαια να εγκαταλείψει τη Ρωσία", ενώ η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με ανακοίνωση της καταδίκασε αυτές τις ενέργειες τις οποίες μάλιστα τις χαρακτήρισε βάρβαρες.

    Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Μόσχας, Βλαντιμίρ Ρέσιν δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί για την επιδιόρθωση του κτιρίου όπου έγινε η έκρηξη της βόμβας. Λ.Μ

    [13] ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

    Στην Τουρκία επιρρίπτει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ευθύνη για το ναυάγιο της προσπάθειας του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για επανέναρξη του απευθείας διαλόγου στην Κύπρο. Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν αναφέρει: "Οπως είπε ο πρέσβης Χόλμπρουκ, η τουρκική πλευρά φέρει την κύρια ευθύνη cia την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες".

    Επίσης ο κ. Ρούμπιν εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για το γεγονός ότι ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση, στις συναντήσεις που είχε με αμερικανούς αξιωματούχους.

    [14] ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ο ΖΙΦΚΟΦ

    Στη μονάδα εντατικής θεραπείας βρίσκεται ο κομμουνιστής ηγέτης της Βουλγαρίας, Τοντόρ Ζίφκοφ, ο οποίος εισήχθη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο λόγω καρδιακών προβλημάτων και επιπλοκών στην κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τrud".

    O 86χρονος πολιτικός,ο οποίος διοικούσε τη Βουλγαρία για 35 χρόνια, πάσχει από έναν επικίνδυνο συνδυασμό υπεργλυκαιμίας και ακανόνιστων καρδιακών χτύπων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ζίφκοφ είναι διαβητικός.

    Η οικογένεια του πρώην προέδρου της Βουλγαρίας δήλωσε χθες ότι ο πρόεδρος Ζίφκοφ προσεβλήθη από γρίπη και παραμένει στην οικία του ενώ η εφημερίδα Τrud αποκάλυψε ότι μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα.

    Σημειώνεται ότι το 1992 καταδικάσθηκε σε επταετή φυλάκιση με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος για το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, ενώ το 1996 το ανώτατο δικαστήριο της χώρας τον αθώωσε το 1996.

    Από το 1990 ήταν σε κατ'οίκον περιορισμό στο εξοχικό σπίτι της εγγονής του Ευγενίας μέχρι το Σεπτέμβριο του 1997 οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

    Η εφημερίδα Τrud αναφέρει ότι του αρνήθηκε η άδεια εισόδου σε δύο νοσοκομεία ενώ είναι υποχρεωμένος να πληρώσει από μόνος του τα έξοδα νοσηλείας στο κρατικό νοσοκομείο που βρίσκεται τώρα. Λ.Μ

    [15] ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

    Ψήφισμα για τις ευρωμεσογειακές συμφωνίες ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - με συντριπτική πλειοψηφία. Στο ψήφισμα εκφράζεται μεταξύ άλλων, η ανησυχία του Ευρωκοινοβουλίου για τους αργούς ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης, θεωρώντας παράλληλα ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της συνεργασίας στη λεκάνη της Μεσογείου.

    Στο ψήφισμα ζητείται η επικύρωση από όλα τα κράτη - μέλη των συναφθεισών ευρωμεσογειακών συμφωνιών συνεργασίας, καθώς και η ώθηση της νέας συνεργασίας μέσω των προγραμμάτων MED, σημειώνοντας τη νέα ώθηση που έδωσε η επιτροπή μέσω των πόρων του MEDA, στα προγράμματα Med-urbs, med -Media και Media-campus.

    Με το ψήφισμα αυτό, το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και για την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους του Ισραήλ, γεγονός που δυσκολεύει την απεμπλοκή της ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Επίσης προσθέτει τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κοινωνία των πολιτών στις εταιρικές χώρες και ιδιαίτερα στην Αλγερία, καθώς και στις ομόλογες κοινωνίες στο πλαίσιο της Ε.Ε.

    Εξάλλου, με τροποποιήσεις που τελικά συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν ζητείται να υπάρξει ειδική συνεργασία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, της τρομοκρατίας και του "ξεπλύματος χρημάτων".

    Ακόμα, το ψήφισμα καλεί την Επιτροπή να προτείνει ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος, ιδίως σε σχέση με μέτρα υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο, ζητώντας εκτός των άλλων και την ενσωμάτωση στις ευρωμεσογειακές εταιρικές σχέσεις της πολιτικής για τους μετανάστες και τις κοινωνικές υποθέσεις. Ε.Σ.

    [16] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ "ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ"

    O ηγέτης του ισλαμικού κόμματος της Αρετής, Ισμαήλ Αλπτεκίν, παραιτήθηκε σήμερα από την προεδρία του κόμματος, για να παραχωρήσει τη θέση του στο στενό του συνεργάτη, Ρετσάι Κουτάν, με τον οποίο όπως δήλωσε σκοπεύει να εργαστεί σκληρά προκειμένου να φέρει την παράταξή του στην κορυφή της εξουσίας της Τουρκίας.

    Ο Αλπτεκίν ίδρυσε το κόμμα της Αρετής ενόψει της απόφασης του συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας που απαγόρευσε τη λειτουργία του κόμματος της Ευημερίας του Νετσμετίν Ερμπακάν, με το αιτιολογικό ότι υπονόμευε τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.

    Ο διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος, Ρετσάι Κουτάν, πρώην υπουργός Ενέργειας, είναι επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αρετής, η οποία αποτελείται από 143 βουλευτές από τους 158 που είχ εεκλέξει το κόμμα της Ευημερίας το 1995.

    Ο νέος πρόεδρος του ισλαμικού κόμματος, που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο της τουρκικής βουλής που έχει 550 έδρες, έχει συνεργαστεί στενά τα τελευταία 30 χρόνια με τον Νετσμετίν Ερμπακάν, ο οποίος όμως, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή για τα επόμενα 5 χρόνια.

    Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν, ωστόσο, ότι ο Ερμπακάν θα συνεχίσει να ρυθμίζει τη λειτουργία του κόμματος της Αρετής, στο παρασκήνιο, καθώς θεωρείται πως ο ίδιος αποφάσισε την αντικατάσταση του Αλπτεκίν με τον Κουτάν, γιατί δεν είναι μέλος της Βουλής.

    [17] ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Tροποποίηση του ισχύοντος νόμου για την εκλογή των βουλευτών που συμμετέχουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αποφάσισε να προτείνει στη Βουλή του Μαυροβουνίου, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής της χθες το βράδυ.

    Σκοπός της πρότασης είναι η αλλαγή της σύστασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Μαυροβουνίου, που συμμετέχει στην ομοσπονδιακή Βουλή, έτσι ώστε να καταστεί αδύνατη η πρόταση μομφής, κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της O.Δ.Γιουγκοσλαβίας Ράντογιε Κόντιτς.

    Η πρόταση μομφής κατατέθηκε χθες στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και θα συζητηθεί τη Δευτέρα 18 Μαίου. Υποκινητής ήταν το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα του πρώην Προέδρου του Μαυροβουνίου, Μόμιρ Μπουλάτοβιτς.

    Την πρόταση μομφής υποστήριξαν μέχρι τώρα το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του εθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι, η Γιουγκοσλαβική Αριστερά της Μίρα Μάρκοβιτς και το Σερβικό Λαϊκό Κόμμα του Μπόζιταρ Μπόγιοβιτς από το Μαυροβούνιο.

    Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών στο Μαυροβούνιο, του Προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς, τάχθηκε κατά της αντικατάστασης της κυβέρνησης Κόντιτς, πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Μαυροβουνίο, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 31 Μαίου.

    Για να υιοθετηθεί η πρόταση μομφής πρέπει, υπέρ αυτής να ψηφίσουν το ήμισυ των βουλευτών στα δύο σώματα της ομοσπονδιακής Βουλής: Το Συμβούλιο Πολιτών (Κάτω Βουλή) αριθμεί 138 βουλευτές, εκ των οποίων οι 108 εκλέγονται στη Σερβία και οι 30 στο Μαυροβούνιο, ενώ το Συμβούλιο Δημοκρατιών (Ανω Βουλή) αριθμεί 40 βουλευτές, 20 από κάθε Δημοκρατία της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας.

    Η τροποποίηση του νομοσχεδίου για την εκλογή των βουλευτών από το Μαυροβούνιο στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

    Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών έχει την πλειοψηφία στη Βουλή η οποία αριθμεί 85 βουλευτές. Κατά πάσα πιθανότητα η τροποποίηση του νομοσχεδίου θα ψηφιστεί, οπότε θεωρείται πολύ δύσκολο να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός βουλευτών στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής Βουλής τη Δευτέρα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Κόντιτς.

    [Γ] ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο)

    [18] ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ- ΡΟΥΓΚΟΒΑ

    Στην αυριανή, πρώτη συνάντηση στο Βελιγράδι, του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με τον ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας, καθώς ευελπιστεί, ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ανοίγει ο δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

    Τη συμφωνία χαιρέτησαν η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, καθώς και η Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση της κατάστασης. Παρά τις δυσκολίες, που και ο ίδιος ο Χόλμπρουκ παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν, η διεθνής κοινότητα αισιοδοξεί ότι τελικά θα υπάρξει συναίνεση και θα αποφευχθεί η επέκταση των συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή.

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, είχε εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία και είχε υπογραμμίσει, ότι η συνάντηση της Παρασκευής δεν είναι παρά το πρώτο βήμα. "Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συναντηθούν και μάλιστα χωρίς όρους, αποτελεί ένα καλό βήμα. Αλλά o}te η μία πλευρά, ούτε η άλλη, έχουν αλλάξει ουσιαστικά τη στάση τους", τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

    Τη συμφωνία χαιρέτησε και το ΝΑΤΟ, το οποίο όμως συνεχίζει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στη σερβική αυτή επαρχία. Σύμφωνα με BBC, το επιτελείο στρατηγικού σχεδιασμού της Συμμαχίας έλαβε εντολή να εξετάσει μια σειρά μέτρων που θα προστατεύουν τις γειτονικές με το Κοσσυφοπέδιο χώρες, δηλαδή την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Η συμμαχία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από το Κοσσυφοπέδιο ή να στείλει δυνάμεις της εκεί για περιπολούν στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο BBC, σημειώνοντας ότι "συζητούνται πολλές λύσεις".

    Ωστόσο, στην Πρίστινα δεν λείπουν οι αντιδράσεις για τη συμφωνία Μιλόσεβιτς-Ρουγκόβα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, που υποστηρίζουν, ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για παρουσία στις συνομιλίες εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας. Αίτημα που έχει απορρίψει ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αλλά και ο σερβικός λαός στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

    Ο Αντεμ Ντεμάτσι, πρόεδρος του Κοινοβουλευτικού κόμματος του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι ο Ρουγκόβα δεν θα έπρεπε να συμφωνήσει, εάν προηγουμένως δεν εξασφάλιζε κάποιες παραχωρήσεις από τη σερβική πλευρά.

    Την άποψη του Ντεμάτσι φαίνεται ότι συμμερίζεται και μεγάλος αριθμός των αλβανόφωνων, ενώ άγνωστες παραμένουν ακόμη, οι αντιδράσεις που ενδέχεται να εκδηλωθούν από τον "Απελευθερωτικό Στρατό Κοσσυφοπεδίου", τα μέλη του οποίου εντείνουν τον τελευταίο καιρό τις επιθέσεις εναντίον σερβικών στόχων με απώτερο στόχο, όπως επανειλημμένα έχουν διακηρύξει, "την απελευθέρωση των υπό σερβική κατοχή περιοχών".

    [19] ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ:ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΓΚΟΒΑ-ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα δύο σύμβουλοι του Ιμπραήμ Ρουγκόβα, οι Χινταγιέτ Χισένι και Μπουγιάρ Ντουγκόλι διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του ηγέτη των αλβανόφωνων του Κόσοβο να αρχίσει το διάλογο με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς χωρίς την παρουσία διεθνούς διαμεσολαβητή.

    Η απόφαση αυτή του Αλβανού ηγέτη έχει διχάσει την κοινή γνώμη των αλβανόφωνων, με αποτέλεσμα να έχει δεχθεί πυρά από πολλές πλευρές για την υποχώρηση του από μία εκ των βασικών προϋποθέσεων που είχε θέσει η αλβανική πλευρά για την έναρξη των συνομιλιών με το Βελιγράδι.

    Με αφορμή την αυριανή συνάντηση Μιλόσεβιτς-Ρουγκόβα ο επικεφαλής της εξόριστης κυβέρνησης των Αλβανών του Κόσοβο που βρίσκεται στην Ελβετία, Μπουγιάρ Μπουκόσι, δήλωσε πως οι αυριανές συνομιλίες πρέπει να θεωρηθούν ως "το πρώτο βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων για την πολιτική επίλυση του ζητήματος".

    Ο κ. Μπουκόσι επέμεινε πως δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς την παρουσία διαμεσολαβητή, προϋπόθεση που χαρακτήρισε ως απαραίτητο και αμετακίνητο αίτημα της αλβανικής πλευράς.

    Η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου προειδοποίησε εμμέσως τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα, να λαμβάνει μόνο καλά μελετημένες αποφάσεις σε συμφωνία με ολόκληρη την ηγεσία των Αλβανών, καθώς, όπως επισήμανε, το Βελιγράδι "συχνά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο".

    Σ.Α.

    [20] ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΑΠ¨Ο ΤΟΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Τη θέση των αλβανόφωνων, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 1991, υπέρ δηλαδή της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και ουδέτερου Κοσσυφοπεδίου, θα επαναλάβει στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ρουγκόβα ενόψει της αυριανής, πρώτης συνάντησής του στο Βελιγράδι με τον Μιλόσεβιτς.

    Η ανακοίνωση, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές στην Πρίστινα, εξεδόθη προκειμένου να προλάβει ο Ρουγκόβα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται, για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σχετικά με την έναρξη των συνομιλιών χωρίς όρους με το Βελιγράδι και η οποία δεν προβλέπει την παρουσία στη συνάντηση εκπροσώπου της διεθνούς κοινότητας, αίτημα στο οποίο εμμένει η αλβανική πλευρά.

    Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε στους αλβανικούς κύκλους το γεγονός ότι η 15μελής συμβουλευτική ομάδα, που συστάθηκε για την περίπτωση έναρξης συνομιλιών με τη σερβική πλευρά δεν ήταν ενημερωμένη για τη συνάντηση Ρουγκόβα-Μιλόσεβιτς. Μέλη της 15μελούς ομάδας κατήγγειλαν ότι για τη συνάντηση ενημερώθηκαν από το κρατικό ραδιόφωνο του Βελιγραδίου.

    Ερωτηματικά προκάλεσε επίσης και η αναβολή της προγραμματισμένης για χθες συνάντησης της 15μελούς ομάδας με τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ενώ ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ούτε στο γραφείο του.

    [21] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΕΗΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Ο ΧΑΝΤΖΙΣΚΙ

    Συμφωνία ανάλογη της συμφωνίας του Ντέητον, πρότεινε για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Μπλάγκοϊ Χαντζίσκι, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό "Focus" των Σκοπίων.

    Ο Σκοπιανός υπουργός επισήμανε πως η σύνταξη μίας συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος των αλβανοφώνων στο Κοσσυφοπέδιο είναι απαραίτητη, πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, ενώ υπογράμμισε επίσης, ότι η λύση η ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις ξένου παράγοντα.

    "Τα σημερινά σύνορα της Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας δεν αποτελούν θέμα προς συζήτηση", είπε ο κ.Χαντζίσκι υπογραμμίζοντας ότι η επίλυση του στάτους του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας.

    Στη συνέντευξή του ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα του, η οποία, όπως επισήμανε, συνέβαλε αποφασιστικά στην σταθεροποίηση των συνόρων του κράτους με την Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία.

    Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσο είναι επιθυμητή η γερμανική παρουσία στην ειρηνευτική δύναμη στα Σκόπια, ο κ.Χαντζίσκι είπε ότι η χώρα του δεν έχει τίποτα εναντίον μίας τέτοιας συμμετοχής. Τόνισε, ωστόσο, ότι η γερμανική συμμετοχή θα άνοιγε την πόρτα και σε άλλα κράτη, "η παρουσία των οποίων δεν είναι αποδεκτή για διάφορους λόγους". Ε.Π.

    [22] ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ" ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να μην επιτρέψει τη δημιουργία Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τίτο Πετκοφσκί, στην ομιλία του στο ινστιτούτο Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον.

    Ο κ.Πετκόφσκι επισήμανε, πως τα σχέδια των αλβανοφώνων για τη δημιουργία Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου συμπεριλαμβάνουν και τμήματα της δυτικής ΠΓΔΜ, τα οποία κατοικούνται ως επί το πλείστον από Αλβανούς. " Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση της χώρας μας και σε νέες εκτεταμένες συγκρούσεις με δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή" υπογράμμισε ο κ.Πετκόφσκι.

    Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στη χώρα του οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, ο πρόεδρος του σκοπιανού κοινοβουλίου επεσήμανε, πως η σκοπιανή ηγεσία προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός, ότι "ορισμένοι ηγέτες των αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου φαίνεται να συντονίζουν τις ενέργειές τους με τους ηγέτες κάποιων πολιτικών κομμάτων της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια".

    Τέλος, ο κ.Πετκόφσκι υποστήριξε, πως το πρόβλημα των αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς διάλογο και χωρίς την μεσολάβηση της διεθνούς κοινότητας. Ε.Π.

    [23] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΡΒΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι Σέρβοι φοιτητές του πολυτεχνείου της Πρίστινα, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας της Σερβίας να ακυρώσει την απόφαση για παραχώρηση των κτιρίων του πολυτεχνείου στους αλβανόφωνους φοιτητές του Κοσσυφοπεδίου.

    Όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΕΤΑ, χιλιάδες φοιτητές και γονείς διαδήλωσαν υπέρ της αναστολής της εφαρμογής της συμφωνίας για την εκπαίδευση των αλβανοφώνων, έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου. Ε.Π.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.00a run on Thursday, 14 May 1998 - 19:15:58 UTC