Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 98-04-07

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 7 Απριλίου 1998


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

  • [02] ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  • [03] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

  • [04] "ΠΑΡΩΝ" ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

  • [05] ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Α.

  • [06] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Χ. ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ

  • [07] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.

  • [08] ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ-ΣΕΓΚΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [09] ΡΕΠΠΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΠΕΡΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

  • [10] ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  • [11] Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ Ν.ΜΠΕΡΝΣ

  • [12] ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [13] Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

  • [14] "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ" ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

  • [15] ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

  • [16] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΙΠΑΧΙΟΓΛΟΥ

  • [17] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΩΣΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

  • [18] Μ.ΓΙΛΜΑΖ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

  • [19] ΟΠΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΛΕ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Στο νοσοκομείο "Υγεία" διεκομίσθη ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά από δυνατό πόνο που αισθάνθηκε στο στήθος.

    Οι συνεργάτες του, έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί ο 91χρονος πρώην Πρόεδρος, στο νοσοκομείο, όπου είναι πιθανόν να παραμείνει cia τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα, επειδή εκτός του σημερινού πόνου που αισθάνθηκε, πριν από μερικές ημέρες είχε μια μικρή αδιαθεσία. Ε.Σ.

    [02] ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    Κρίσιμες ώρες περνά ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έχει πέσει σε βυθιότητα και η λειτουργία των ζωτικών του οργάνων παρουσιάζει μεταπτώσεις.

    Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της υγείας του προκαθήμενου της Εκκλησίας.

    [03] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

    Μεγάλη επιτυχία, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τη συμφωνία για τον κανονισμό λειτουργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα αναδειχθούν σημεία για συμφωνία.

    "Ο στόχος της κυβέρνησης", υπογράμμισε ο κ. Ρέππας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, "παραμένει αδιαπραγμάτευτος και αμετακίνητος - όσον αφορά στην εξοικονόμηση των 50 δισ. δραχμών - και μόνο οριακές διορθώσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν στο νομοσχέδιο".

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο και για την υπευθυνότητα που δείχνουν οι εργαζόμενοι και εξέφρασε την ελπίδα οι θέσεις της κυβέρνησης να γίνουν πιο κατανοητές, έτσι ώστε σύντομα να προχωρήσει η εξυγίανση της Ο.Α. και μάλιστα να γίνει μια ανταγωνιστική εταιρία.

    Τέλος, ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Ρέππας παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του, καθώς και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

    [04] "ΠΑΡΩΝ" ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

    Την πρόθεσή του να δηλώσει "παρών" κατά την ψηφοφορία, στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την εξυγίανση της Ολυμπιακής, γνωστοποίησε ο Γιώργος Σουφλιάς.

    "Η Ολυμπιακή αποτελεί οδηγό, όχι για την κυβέρνηση αλλά για την ελληνική οικονομία πλέον", είπε ο κ. Σουφλιάς και πρόσθεσε: "Οι διεθνείς χρηματαγορές και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η παγκόσμια αγορά παρακολουθούν τις πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης σήμερα, με οδηγό την Ολυμπιακή. Αν δουν ότι δεν οδηγείται η κυβέρνηση σε διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία μας τότε θα τιναχθεί ολόκληρη η οικονομία στον αέρα και πρώτο από όλα το νόμισμά μας". Ο κ. Σουφλιάς προέβλεψε επίσης αλυσιδωτές upotil^seir της δραχμής και αποχώρηση κεφαλαίων. Π.Γ.

    [05] ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Α.

    Συζητείται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας στην Ολυμπιακή. Για το λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί μόνο ένα δρομολόγιο για κάθε προορισμό.

    Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Ρέππα, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι η παραβίαση της κομματικής πειθαρχίας επισείει ποινές.

    Στο μεταξύ, το πρακτικό συμφωνίας με τη διοίκηση της Ολυμπιακής αναμένεται να υπογράψει η Ενωση Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών κατά τη νέα συνάντηση των δύο πλευρών σήμερα. Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις.

    Αντίθετα, το έκτακτο συνέδριο της ΟΣΠΑ απέρριψε κατά πλειοψηφία μετά τα μεσάνυχτα τις προτάσεις της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [06] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Χ. ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ

    Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Αθανάσιο Τζογάνη, δήλωσε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ισμαήλ Χακί Καρανταγί.

    Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι όλα τα ελληνοτουρκικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διαλόγου, αρκεί να υπάρχει καλεί πίστη και από τις δύο πλευρές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση ο ίδιος και ο κ. Τζογάνης συμφώνησαν να εκμεταλλευτούν παρόμοιες ευκαιρίες και στο μέλλον. Π.Γ.

    [07] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.

    Για δεύτερη ημέρα σήμερα, πραγματοποιείται στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, η Σύνοδος των 18 αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Δ.Ε.Ε, με θέμα την αναβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου της Ενωσης.

    Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του σχεδιασμού της ΔΕΕ, η συμμετοχή των συνδεδεμένων μελών στην ομάδα στρατιωτικών αντιπροσωπειών, που ασχολείται με την πολιτική των ασκήσεων και η πρόταση για την παράταση ή μη της παραμονής της 20μελούς ομάδας της ΔΕΕ στην Αλβανία, που ασχολείται με την εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων και η θητεία της λήγει τον Απρίλιο.

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕ, Χοσέ Κουτιλέϊρο, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην άσκηση της Ενωσης "Crisex '98", που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο και πρόκειται για άσκηση σε επίπεδο επιτελών, ασχολείται με τη διαχείριση κρίσεων και μελετάται να διεξαχθεί το 2000 μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της DEE, ενώ σήμερα γίνεται σε επίπεδο ΔΕΕ και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Β.Κ.-Ε.Σ.

    [08] ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ-ΣΕΓΚΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ

    "Φρένο" στη δραματική μείωση του αριθμού των Ανατολικοευρωπαίων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, αναμένεται να βάλει η εφαρμογή του άρθρου 5 της συνθήκης Σέγκεν, που προτείνουν οι τουριστικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Η χρήση του συγκεκριμένου άρθρου αναμένεται να λύσει άμεσα το πρόβλημα της βίζας-Σέγκεν, που, από τη στιγμή της πρώτης εφαρμογής της, τον Δεκέμβριο του 1997, έχει αποθαρρύνει πολλούς Ανατολικοευρωπαίους τουρίστες, λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων στη χορήγησή της.

    Συγκεκριμένα, το άρθρο επιτρέπει την παρέκκλιση από τις αρχές της συνθήκης Σέγκεν, αν συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος και τέτοιος μπορεί να θεωρηθεί και ο τουρισμός. Η ελληνική ηγεσία -με παρότρυνση των τουριστικών φορέων- μελετά πλέον σοβαρά το επιτυχημένο παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας, η οποία κατάφερε να υπερπηδήσει τα προβλήματα που συνεπάγεται η βίζα-Σένγκεν, αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

    Οι επιπτώσεις της βίζας-Σέγκεν αποτυπώνονται εύγλωττα στα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης: Το πρώτο τρίμηνο του 1998, οι αφίξεις Ανατολικοευρωπαίων τουριστών μειώθηκαν κατά 31%, παρά το γεγονός ότι το 1997 εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 17% συγκριτικά με το 1996. Αντίθετα, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας στο πλαίσιο της Σέγκεν, κερδίζουν διαρκώς έδαφος, λόγω της έγκαιρης προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα.

    Αυτά τονίστηκαν στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα της χθεσινής ημερίδας για την εφαρμογή της συνθήκης Σέγκεν. Τη διοργανώτρια Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσώπησαν -στη συνέντευξη- ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Μπαμίδης και το μέλος της διοίκησης, Ερωφίλη Παντελίδου. Αναφερόμενη, εξάλλου, στην εθνική βίζα των 90 ημερών που προτείνει το Υπουργείο Εξωτερικών, η κ.Παντελίδου εξέφρασε το φόβο ότι αυτή μπορεί να δημιουργήσει "λαθροεργάτες" αντί των λαθρομεταναστών. Δράση αναλαμβάνει ο ΕΟΤ

    Στην προσπάθειά του για βελτίωση της κατάστασης, ο ΕΟΤ αποφάσισε να αναλάβει αποφασιστικά δράση, χρηματοδοτώντας την πρόσληψη 12 ατόμων στο προξενείο της Μόσχας, τα οποία θα δουλεύουν διπλή βάρδια. Παράλληλα, θα αγοραστούν τρία τερματικά, ώστε να μην υπάρχουν πλέον ουρές και να εκδίδονται κανονικά οι βίζες.

    Eκτός αυτού, θα τοποθετηθούν άτυποι τουριστικοί σύμβουλοι στα ελληνικά προξενεία και τις πρεσβείες όπου δεν υπάρχει διεύθυνση ΕΟΤ. Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα γνωρίζει άριστα τη γλώσσα, αλλα και την αγορά της κάθε χώρας και θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τουριστικούς πράκτορες. Ηδη, έχει ξεκινήσει η επιλογή ανθρώπων για την Αγία Πετρούπολη, το Νοβοροσίσκ, το Κίεβο και τη Μαριούπολη, ενώ σχεδιάζονται άλλες δύο τοποθετήσεις, στη Βουδαπέστη και τη Βαρσοβία.

    [09] ΡΕΠΠΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΠΕΡΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

    Απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή, μεταξύ του προέδρου του Κοινοβουλίου, Απόστολου Κακλαμάνη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο αφορούσε στη συμπεριφορά του Αμερικανού πρέσβη, Νίκολας Μπερνς.

    Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις πολιτειακών παραγόντων, όπως του προέδρου της Βουλής και διέψευσε ότι υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, από το Λονδίνο για τη λήξη του επεισοδίου.

    Πρόσθεσε δε, ότι οι διπλωμάτες και ο κ. Μπερνς ασκούν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, το Υπουργείο Εξωτερικών χειρίζεται υπεύθυνα τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, καθώς και ότι ο κ. Παπανδρέου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και ασκεί με πλήρη επιτυχία τα καθήκοντά του.

    Οσον αφορά στον πρόεδρο της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο κ. Κακλαμάνης ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση.

    Σε ερώτηση αν υπήρξε διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι ουδέποτε υπήρξε διαφωνία και πρόσθεσε ότι ο κ. Κακλαμάνης σε συνεδριάσεις των οργάνων είχε εκφράσει τις απόψεις του για τον κ. Μπερνς.

    Πάντως, ερωτηθείς αν η χθεσινή ενέργεια του κ. Κακλαμάνη προβλέπεται στον κανονισμό της Βουλής, διευκρίνισε ότι δεν είναι απολύτως συμβατή με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας του κοινοβουλίου και πρόσθεσε πως όταν απαντά ο αρμόδιος υπουργός δεν προβλέπεται από τον κανονισμό παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

    Επίσης, ο κ. Ρέππας δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει θέμα Μπερνς για την κυβέρνηση". Β.Κ.-Ε.Σ.

    [10] ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, παρείχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Κακλαμάνη, για τις δραστηριότητες που επιχειρεί ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς.

    Παρά την προκατάληψη που υπάρχει για τον εκάστοτε αμερικανό πρεσβευτή, τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι ΗΠΑ είναι μια σύμμαχος χώρα που δεν επιχειρεί πια να μας επιβάλλει την πολιτική της, είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του κ. Μπερνς δεν έρχεται σε αντίθεση με την τακτική που εφαρμόζουμε και οι ίδιοι. "Πάντα μέχρι τώρα ο Πρόεδρος της Βουλής παρασυρόταν και παρενέβαινε στη συζήτηση υπέρ της κυβέρνησης", είπε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: "είναι το πρώτο φαινόμενο όπου ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνει σε βάρος της κυβέρνησης και υπέρ επερωτώντος βουλευτού, παραβιάζοντας τον κανονισμό. Αυτό είναι πολύ δημοκρατικό, δείχνει την αντικειμενικότητα του Προέδρου της Βουλής και σας καλώ να το εκτιμήσετε". Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε ο κ. Jajkal\mgr να τοποθετηθεί με τη βουλευτική του ιδιότητα.

    Ερωτηθείς για το θέμα ο Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε: "Το πώς θεωρεί το Στέιτ Ντηπάρτμεντ τον πρεσβευτή του και αν είναι άριστος υπηρέτης των συμφερόντων του νομίζω αυτό δεν χρειάζεται δικό μου σχόλιο".

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε το πρωί ότι το θέμα με τον κ. Κακλαμάνη έχει λήξει και χαρακτήρισε πολιτικό σφάλμα τη σύγκρουση με τον αμερικανό πρεσβευτή. Αναγνώρισε πάντως ότι κάποιες απόψεις του κ. Μπερνς ενοχλούν. Π.Γ.

    [11] Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ Ν.ΜΠΕΡΝΣ

    Ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον και της υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

    Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζιμ Φόλεϊ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να "συμμορφώσει" τον κ. Μπερνς.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτό που πιθανώς προκάλεσε τις αντιδράσεις ήταν η ομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία εξήρε τη στενή και προοδεύουσα σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενώ επισήμανε παράλληλα, τον αυξανόμενο σημαντικό διπλωματικό και οικονομικό σταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή. Στην ομιλία αυτή, όπως ανέφερε ο Τζιμ Φόλεϊ, ο Νίκολας Μπέρνς επισήμανε ορισμένα θέματα, όπως η τρομοκρατία, το εμπόριο και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, στα οποία αν υπήρχε βελτίωση, η σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα προόδευε περισσότερο.

    [12] ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

    Αποκλείει ο Κώστας Καραμανλής το ενδεχόμενο επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία των 6 διαγραμμένων βουλευτών και του Αντώνη Σαμαρά και σε ερώτηση για το άνοιγμα προς τα παραπάνω στελέχη που έκαναν ο Μιλτιάδης Εβερτ και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

    Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ο κ. Καραμανλής δηλώνει τη διαφωνία του με την πρόταση να ενταχθεί η "Χρυσή Αυγή" στη Ν.Δ., λέει ότι δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της παράταξης προς ακροδεξιά κατεύθυνση και σημειώνει ότι δεν βλέπει ορατό και επιθυμητό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. με στόχο να επιτευχθεί η σύγκλιση με τις οικονομίες των άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαικής Ενωσης.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ως εξής:"Εκλογές θα έρθουν, είτε στη λήξη της τετραετίας είτε ταχύτερα, γιατί θα νομίζει ο κ. Σημίτης ότι τον βολεύει, είτε διότι θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση".


    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [13] Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    Στο Κοσσυφοπέδιο μεταβαίνει σήμερα ο Σέρβος πρόεδρος, Μίλαν Μιλουτίνουβιτς, προκειμένου να πάρει μέρος σε συνομιλίες με τους ηγέτες των Αλβανών της περιοχής, σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Tanjug.

    Ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σέρβου προέδρου αποδίδει την απόφαση του κ.Μιλουτίνοβιτς να παρευρεθεί στη σημερινή συνάντηση στην Πρίστινα "στη μεγάλης σημασίας των συνομιλιών με τους αντιπροσώπους της Αλβανικής κοινότητας".

    Ωστόσο, Αλβανός αξιωματούχος υποστήριξε πως οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου δεν θα ανταποκριθούν, για ακόμη μία φορά, στην πρόσκληση των Σερβικών αρχών για συνομιλίες, παρά την παρουσία του κ. Μιλουτίνοβιτς.

    Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μιλουτίνοβιτς, μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο του Γιουγκοσλάβου προέδρου, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Βλάνταν Κούτλεσιτς, θα παραστεί για συνομιλίες στην Πρίστινα.

    Σημειώνεται πως οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν απορρίψει 9 φορές, από τις 12 Μαρτίου, προσκλήσεις για συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της Σερβικής κυβέρνησης, διότι απαιτούν ο διάλογος να πραγματοποιηθεί με αξιωματούχους της Γιουγκοσλαβίας κι όχι της Σερβίας και παρουσία διεθνούς μεσολαβητή, κάτι το οποίο αρνείται το Βελιγράδι με το επιχείρημα ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι ζήτημα εσωτερικό της Σερβίας. Π.Ν.

    [14] "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ" ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

    "Πρωτεύουσα του εγκλήματος" χαρακτηρίζει τα Τίρανα η εφημερίδα "Σέκουλι", καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης, η αλβανική πρωτεύουσα κατέχει την πρώτη θέση στην εγκληματικότητα, συγκριτικά με τις άλλες πόλεις της Αλβανίας

    Από το σύνολο των εγκληματικών πράξεων που καταγράφηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια, το 26% διαπράχθηκαν από κατοίκους τους Τιράνων. Τη δεύτερη θέση κατέχει το Δυρράχιο με ποσοστό 10% και ακολουθούν οι Αγιοι Σαράντα, το Πόγραδετς κ.α.

    Στα Τίρανα βρίσκεται επίσης και η πλειοψηφία όσων έχουν καταδικαστεί για αξιόποινες πράξεις, το 1997. Από το σύνολο των 748 ατόμων που καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης από τα δικαστήρια της χώρας, οι 218 είναι κάτοικοι της αλβανικής πρωτεύουσας.

    Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν μόνο το 23% από τους κατηγορούμενους για αξιόποινες πράξεις, ενώ οι υπόλοιποι φυγοδικούν.

    [15] ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    Ως το καλύτερο -μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας- χαρακτήρισε το σημερινό επίπεδο των ελληνο-αλβανικών σχέσεων, ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνος Πρεβεδουράκης, σε sum]mteun^ του στην εφημερίδα "Ρεπούμπλικα" των Τιράνων.

    Ο κ.Πρεβεδουράκης ανέπτυξε και επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε γενικότερα και ειδικότερα θέματα των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι "οι παράγοντες που πολλές φορές σκληραίνουν το κλίμα των διμερών σχέσεων, είναι η έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης, κοντόφθαλμα συμφέροντα, νοοτροπία του παρελθόντος κ.α.".

    Χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το θόρυβο που προκάλεσαν στην Αλβανία οι πρόσφατες επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών και επισήμανε τα σοβαρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης περί νομιμοποίησής τους, υπογραμμίζοντας ότι "η διαδικασία νομιμοποίησης αποτελεί μονόδρομο και είναι ανεπίστρεπτη". Αναφέροντας ότι ο αριθμός των μεταναστών ισοδυναμεί με το 5% του ελληνικού πληθυσμού έθεσε το ερώτημα εάν θα μπορούσε να φανταστεί ανάλογους αριθμούς όπως π.χ. τη νομιμοποίηση 1,5 εκατομμυρίου ξένων στην Ιταλία, 4 εκατομμυρίων στη Γερμανία κλπ.

    Ο κ.Πρεβεδουράκης αναφέρθηκε επίσης στην ελληνική αρωγή για την ανασυγκρότηση της Αλβανίας, καθώς και στη συνδρομή της ελληνικής δύναμης ΕΛΔΑΛ-2, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις για την παρουσία της στη χώρα, πολιτικών παραγόντων και μερίδας του αλβανικού τύπου. Εκτίμησε θετικότατα το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Αλβανία, θεώρησε ευτύχημα τη διαβαλκανική συνάντηση της Κρήτης και εξέφρασε, καταλήγοντας, την ελπίδα, ότι οι αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου και ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα καθήσουν στο τραπέζι των συνομιλιών και θα βρουν μια κοινή βάση διαλόγου μέσα στις προβλεπόμενες από τη διεθνή κοινότητα προθεσμίες, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσει η διεθνής κοινότητα σε επιπλέον, όπως είπε, κυρώσεις εναντίον του Βελιγραδίου.

    [16] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ. ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΙΠΑΧΙΟΓΛΟΥ

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατέβαλε αποζημίωση στην οικογένεια του διπλωμάτη Χαλούκ Σιπαχίογλου, που δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη" στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 1994.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Turkish Daily News", δικαστήριο της Άγκυρας επιδίκασε στην οικογένεια του δολοφονηθέντα διπλωμάτη το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών, που τελικά, μάζί με τους τόκους ανήλθε στα 6,5 δισεκατομμύρια λίρες. Όπως γράφει η εφημερίδα, το ποσό καταβλήθηκε στην οικογένεια του θύματος από το υπουργείο Εξωτερικών, που για πρώτη φορά δέχθηκε να κάνει τέτοια ενέργεια.

    Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: "Αν και η Αθήνα είναι πόλη, όπου Έλληνες και Τούρκοι τρομοκράτες αναπτύσσουν δραστηριότητες εναντίον της χώρας μας, η έλλειψη θωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού ασφάλειας, εκ μέρους της πρεσβείας μας στην Αθήνα, είχαν επισημανθεί ως στόχοι στον ελληνικό τύπο και όμως η διεύθυνση διοίκησης της πρεσβείας δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα."

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι πηγή του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών δήλωσε πως η καταβολή αποζημίωσης "δεν έχει προηγούμενο stgm ιστορία του". Η απόφαση , είπε, να καταβληθεί η αποζημίωση εγκρίθηκε από το υπουργείο, επειδή η περίπτωση Σιπαχίογλου κατέδειξε ορισμένες αδυναμίες".

    [17] ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΩΣΙΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

    Την επόμενη εβδομάδα, στη Μόσχα, θα συνεχιστούν οι βουλγαρορωσικές διαβουλεύσεις για την προετοιμασία των μακροπρόθεσμων διμερών συμφωνιών για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και για την τράνζιτ μεταφορά του για τρίτες χώρες, μέσω της βουλγαρικής επικράτειας.

    Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλγαρίας, Ιβάν Σιλιάσκι, σημειώνοντας ότι η σύνθεση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας θα καθοριστεί εντός της εβδομάδας.

    Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Ευγκένι Μπακαρτζίεφ και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας "Γκάζπρομ" υπέγραψαν πρωτόκολλο για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, με το οποίο καταργήθηκαν όλες οι προϋπάρχουσες σχετικές διμερείς συμφωνίες. K.K.

    [18] Μ.ΓΙΛΜΑΖ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

    Ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση για την επιδείνωση των σχέσεων γερμανοτουρκικών σχέσεων αποδίδει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ενώ παράλληλα δηλώνει ότι η χώρα του παγώνει προς το παρόν τις σχέσεις της με την ΕΕ χωρίς όμως να αποκλείει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, έστω και αν αυτό γίνει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

    "Αυτός που διέπραξε το λάθος, αυτός πρέπει και να επανορθώσει. Δηλαδή η γερμανική κυβέρνηση έκανε το παν για να καταστρέψει το καλό κλίμα μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας" απαντά ο κ Γιλμάζ σε ερώτηση για το ποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για μία προσέγγιση. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αποκλείει μία χειρονομία συμφιλίωσης εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, τονίζοντας, ότι η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία και επομένως δεν αναμένεται αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. "Ίσως όμως αλλάξει κάτι στη μεθεπόμενη σύνοδο κορυφής στα τέλη του έτους στη Βιέννη. Μέχρι τότε θα παγώσουμε τις σχέσεις μας με την ΕΕ" προσθέτει ο κ Γιλμάζ.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει πως δεν περιμένει από τη νέα γερμανική κυβέρνηση να προωθήσει τα τουρκικά συμφέροντα αλλά αναμένει ότι θα τα αντιλαμβάνεται καλύτερα. "Η Τουρκία", λέει, "θα κατέχει μελλοντικά ένα ρόλο-κλειδί στον κόσμο από οικονομική άποψη. Τα 2/3 των αποθεμάτων σε αέριο και πετρέλαιο βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία. Η Τουρκία κατέχει ένα σπουδαίο ρόλο από στρατηγική άποψη τον οποίο υποτιμά η Γερμανία. Θεωρώ δεδομένο ότι μία μελλοντική γερμανική κυβέρνηση, είτε υπό τον Kohl είτε υπό τον Schroder, δεν θα επαναλάβει αυτό το ιστορικό k\hor να μας κλείσει κατάμουτρα την πόρτα της ένταξης στην ΕΕ. Θέλουμε να γίνουμε πλήρες μέλος της ΕΕ ακόμη και αν αυτό αργήσει πολύ" . Ο κ Γιλμάζ υποστηρίζει ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις της και όχι από τις πρoκαταλήψεις του κ Kohl.

    Ο κ Γιλμάζ επισημαίνει ακόμη ότι μία στενότερη σύνδεση της Τουρκίας με την ΕΕ θα αποτελούσε φραγμό για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. "Αν η Ευρώπη απωθήσει την Τουρκία , θα αυξηθεί ο κίνδυνος ενός ισλαμικού φονταμενταλισμού. Το ερώτημα που πρέπει να συζητήσουν τώρα οι Ευρωπαίοι είναι: θα είναι η ΕΕ μία λέσχη χριστιανών ή όχι; Αν ο ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν εδράζεται σε ένα μόνο θρήσκευμα, τότε η Τουρκία πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ" καταλήγει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Α.Φ.

    [19] ΟΠΛΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΛΕ

    Δέκα αυτόματα όπλα και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών ανακάλυψαν το Σάββατο στο εργοστάσιο "Famos", στο Πάλε, οι άντρες της Δύναμης Σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ στη Βοσνία (SFOR), σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΕΤΑ.

    Όπως ανακοίνωσε χθες στο Σεράγεβο ο εκπρόσωπος τύπου της SFOR, Λούι Γκάρνο, τα όπλα βρέθηκαν στον χώρο του εργοστασίου, όπου ο πρώην πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράντοβαν Κάρατζιτς διατηρούσε δικά του γραφεία.

    Ο κ.Γκάρνο απέφυγε να επιβεβαιώσει στους δημοσιογράφους τις πληροφορίες ότι ο Κάρατζιτς βρίσκεται στη βίλα του στο Πάλε, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το εργοστάσιο "Famos".

    Αναφερόμενος στην επιχείρηση εγκατάστασης στρατιωτών και τεθωρακισμένων της SFOR στο Πάλε, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, ο κ.Γκάρνο τόνισε ότι πρόκειται για τυπική επιθεώρηση ειδικών κτιριακών μονάδων στην πόλη και όχι για επιχείρηση σύλληψης του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Ε.Π.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Tuesday, 7 April 1998 - 13:33:45