Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Special Report (N.D. Conference) [2], 97-03-21

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (2ο)

Θεσσαλονίκη 21 Μαρτίου 1997


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η Ν.Δ.
  • [02] ΑΡΧΙΣΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η Ν.Δ.

    Νικητής στο συνέδριο θα είναι η Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο Γιώργος Σουφλιάς και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα κερδίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

    "Είμαι υπερήφανος που έφτασα ως εδώ να διεκδικών την ηγεσία αυτής της μεγάλης παράταξης δουλεύοντας μόνος μου, αισθάνομαι ότι είμαι ένας από σας", είπε ο κ. Σουφλιάς και αναφέρθηκε στις ιδεολογικές και ηθικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας.

    "Αηδίασαν οι Ελληνες από την Ελλάδα της μαγκιάς, από την Ελλάδα του Πάγκαλου, από την Ελλάδα της αρπαχτής και ζητούν ρήξη με το κατεστημένο", τόνισε και επισήμανε στο ρόλο που καλείται να παίξει η Νέα Δημοκρατία.

    Για να έχει μέλλον η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να απαντήσει σε 4 βασικές προκλήσεις, σημείωσε, οι οποίες είναι:Η ουσιαστική ενότητα, η αξιοκρατία, η νίκη στις εκλογές και ο σχηματισμός αποτελεσματικής κυβέρνησης.

    Κάλεσε τους συνέδρους να ψηφίσουν για πρόεδρο κοιτάζοντας την επομένη ημέρα του συνεδρίου και με το χέρι στην καρδιά ποιος από τους υποψηφίους μπορεί να εξασφαλίσει τις παραπάνω προυποθέσεις.

    Επέμεινε στην πρόταση του σχετικά με τη θητεία του προέδρου του κόμματος, λέγοντας ότι είναι "δυναμίτης" για το κόμμα να αλλάζει ο αρχηγός μόνο ύστερα από αμφισβήτηση ή "πριόνισμα" της ηγεσίας και δήλωσε πως ο ίδιος ζητάει να εκλεγεί πρόεδρος για τέσσερα χρόνια.

    Στις επόμενες εκλογές θα κριθεί αν μπορεί να επιβιώσει η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα εξουσίας και πρέπει να τις κερδίσει, είπε ο κ. Σουφλιάς και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει, οπως είπε, μόνο εκλογικό μηχανισμό, να κερδίζει τη Ν.Δ.

    Στην πορεία μέχρι τις εκλογές, τόνισε, ότι η Ν.Δ πρέπει να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και πειστική ότι θα είναι αποτελεσματική όταν κυβερνήσει και πρόσθεσε:"Επενδύοντας στη σοβαρότητα και την υπεθυνότητα, έτσι θα γίνουμε κυβέρνηση".

    Ο αρχηγός που θα ψηφίσουμε θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και ποιος έχει τη γνώση και την εμπειρία να κυβερνήσει την Ελλάδα αναρωτήθηκε. Δεν είναι ώρα για μαγικές συνταγές, είναι ώρα για δουλειά και για τους πολιτικούς που το παρελθόν τους θα εγγυάται το μέλλον. Από αύριο η Ν.Δ θα συγκρουστεί με συμφέροντα και sumtewm_er, θα σηκώσει τη σημαία της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, τη σημαία μιας νέας εθνικής εξόρμησης.

    [02] ΑΡΧΙΣΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις 24 κάλπες που έχουν στηθεί στο χώρο διεξαγωγής του 4ου συνεδρίου του κόμματος.

    Η διαδικασία της ψηφοφορίας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στις 5.30' το απόγευμα και σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος θα ακολουθήσει επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων στις 8 το βράδυ.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Friday, 21 March 1997 - 08:08:14