Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 97-01-22

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 1997


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ Χ.ΖΑΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ Ι.ΤΟΣΕΦΣΚΙ

  • [02] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

  • [03] ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ- ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

  • [04] ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΓΣΕΕ

  • [05] ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ.ΑΡΣΕΝΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

  • [06] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

  • [07] ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΕΥ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ"

  • [08] ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ

  • [09] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ ΑΓΝΗ ΜΠΑΛΤΣΑ


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [10] ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

  • [11] Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

  • [12] Ν.ΜΠΕΡΝΣ: ΤΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [13] ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Π.ΣΤΟΓΙΑΝΩΦ

  • [14] ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 1997 ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

  • [15] Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

  • [16] Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΜΟ- ΙΛΙΝΤΕΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

  • [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ-ΜΠΟΥΛΑΤΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ Χ.ΖΑΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ Ι.ΤΟΣΕΦΣΚΙ

    Επαναλήφθηκαν χθες το πρωί υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ Σάυρους Βάνς στη Νέα Υόρκη, οι sumolik_er για το ελληνοσκοπιανό μεταξύ των πρέσβεων Χρήστου Ζαχαράκι και Ιβάν Τοσέφσκι.

    Ο κ.Βάνς σε δηλώσεις του τόνισε ότι "συναντηθήκαμε το πρωί, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αργότερα το απόγευμα και θα ξανασυναντηθούμε και πάλι κατά το τέλος Φεβρουαρίου", ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου "αν υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες" απάντησε"ας το αφήσουμε αυτό".

    Ο κ.Βανς ερωτηθείς "αν έπειτα από ενός έτους συζητήσεις υπάρχει ελπίδα", είπε ότι "συζητήσαμε αρκετά κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού και πολλά συνέβησαν".

    [02] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ

    Τις θετικές επιπτώσεις που δημιούργησε η παρέμβαση της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Σοσιαλιστική Διεθνή που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    "Στην ολομέλεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη είχε παρθεί μια απόφαση όπου δινόταν ιδιαίτερη σημασία στο Κυπριακό θέμα και τονιζόταν η ανάγκη της επίλυσής του και της εφαρμογής των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Υπενθυμίσαμε αυτή την εξέλιξη και την ανάγκη να υπάρξουν δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ταχύτερη λύση του θέματος" είπε ο κ. Σημίτης.

    Υπογράμμισε δε την ένταση που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και την επιθετικότητα της Τουρκίας και το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει τις διεθνείς συνθήκες και δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια της Τουρκίας να αναθεωρηθεί το υπάρχον στάτους κβο στο Αιγαίο και υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει μια προσέγγιση βήμα προς βήμα η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας.

    "Ο κ. Μπαϊκάλ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας πήρε θέση σε αυτά ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και λόγω αυτής της επιθετικότητας, λόγω της μακράς ομιλίας του και λόγω του ότι δεν έλαβε υπόψη του την ευαισθησία που έχουν τα μέλη του συμβουλίου για θέματα ειρήνης και εφαρμογής του διεθνούς δικαίου έδωσε μια καλή εικόνα των τουρκικών επιδιώξεων η οποία ήταν και ιδιαίτερα κατατοπιστική για τους παρόντες" κατέληξε ο πρωθυπουργος.

    [03] ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ- ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτικών που λήγει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    Ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε από τους ναυτεργάτες να επιτρέψουν τη δρομολόγηση ενός πλοίου στην άγονη γραμμή για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων στα νησιά. "Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκουν και δε θέλουν τη σύγκρουση των κοινωνικών ομάδων", τόνισε ο j.Πρωτόπαπας.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί άδεια σε πλοία με ευρωπαική σημαία για να μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα από τα ελληνικά λιμάνια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των απεργών.

    Η απεργία της ΠΝΟ προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Δημόπουλος ζήτησε να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται έκτροπα στα λιμάνια.

    Συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, ναυτεργατών και εφοπλιστών ώστε η ελληνική ναυτιλία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις διεθνείς προκλήσεις, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    Οι ναυτεργάτες πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

    Πολλοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων νησιωτικών περιοχών διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκαλεί η απεργία των ναυτεργατών. Μόνο στην Ιεράπετρα η ζημιά των παραγωγών από τις κινητοποιήσεις ανέρχεται στα 10 δισεκατομμύρια δραχμές, δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου της πόλης Μανώλης Κουρματζής.

    [04] ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΓΣΕΕ

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσει αύριο η ΓΣΕΕ η οποία εκφράζει την αντίθεσή της στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.

    Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα απεργήσουν όλο το εικοσιτετράωρο.

    [05] ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Γ.ΑΡΣΕΝΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

    Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η απεργία διαρκείας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης που ζητούν μισθολογικές αυξήσεις.

    Το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη. Ο κ.Αρσένης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει η πάγια εγκύκλιος του υπουργείου που προβλέπει τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

    [06] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

    Σύγχυση επικράτησε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις διαδικασίες χορήγησης άδειας του καζίνο στο Φλοίσβο, σχετικά με το αν η Υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου κατονόμασε ή όχι δύο βουλευτές της ΝΔ ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

    Συγκεκριμένα, στη χθεσινή της κατάθεση η Υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών της M]ar Δημοκρατίας δήλωσε διατεθειμένη να ανοίξει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, προκαλώντας όμως ταυτόχρονα να δεχθούν το ίδιο και κάποιοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο θόρυβος που επικράτησε εκείνη την ώρα στην αίθουσα συνεδρίασης, δεν επέτρεψε να ακουστεί εάν η κ.Παπανδρέου είχε κατονομάσει κάποιους βουλευτές. Στη σημερινή συνεδρίαση αποκαλύφθηκε ότι είχαν περιληφθεί στα πρακτικά τα ονόματα των βουλευτών της Ν.Δ, Τριαντάφυλλου Μπέλλου και Θεόδωρου Κασσίμη, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ακρόαση της κασσέτας στην οποία είχε ηχογραφηθεί η κατάθεση της κ.Παπανδρέου.

    Οι δύο βουλευτές αντέδρασαν έντονα και ύστερα από τρίωρη συζήτηση αποφασίστηκε το θέμα να απασχολήσει εκ νέου την Επιτροπή, την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε θα αποφασιστεί αν θα κληθεί και πάλι η κ.Παπανδρέου, ώστε να δώσει επαρκείς διευκρινήσεις για το τι εννοούσε, όπως ζητούν οι δύο βουλευτές, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση απειλούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την κατάθεση της Υπουργού Ανάπτυξης παρέπεμψε στην ίδια, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά "Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος".

    Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσαν ο εκδότης της "Αυριανής", Γιώργος Κουρής και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας, ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας "Το Βήμα", Σταύρος Ψυχάρης.

    Πάντως η Υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει : "όπως προκύπτει από την κατάθεση μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η υπόθεση "Φλοίσβος" αγγίζει μεγάλα συμφέροντα και βρίθει σκοπιμοτήτων.

    Επομένως, όταν βουλευτές-μέλη της Επιτροπής- δημιουργούν με τη στάση τους, τόσο σε μέλη της Επιτροπής, όσο και σε μένα, ερωτηματικά για πιθανή εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, πρέπει να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν και την ευθύνη της απάλειψης οποιασδήποτε τέτοιας σκιάς.

    Αυτό επιβάλλει η ανάγκη υπεράσπισης της τιμής του πολιτικού κόσμου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται την οποιαδήποτε κατηγορία ή μομφή από μέρους μου, όπως άλλωστε ανέφερα και στην κατάθεσή μου".

    Αργά το απόγευμα σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε η κ.Παπανδρέου, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Κασσίμης δήλωσε:

    "Ο δημόσιος βίος χρειάζεται εντιμότητα, ήθος και διαφάνεια και με βάση αυτές τις αρχές λειτουργεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Αντίθετα τα μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούνται με μεθοδεύσεις, έπαρση και λασπολογία. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του".

    [07] ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΕΥ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ "ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ"

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, να αποδεχτεί τροποποιήσεις του m|lou "περί ευθύνης υπουργών" μετά από προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Κατά τη σημερινή συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε αποδεκτή πρόταση της αντιπολίτευσης να παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο και οι συμμετέχοντες μαζί με τους κατηγορουμένους υπουργούς.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλήν του ΔΗΚΚΙ - καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Οι βασικές διαφωνίες των βουλευτών των τριών υπόλοιπων κομμάτων δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού εστιάστηκαν στη διάταξη με την οποία προβλέπεται αυξημένη πλειοψηφία των βουλευτών για την παραπομπή υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο.

    [08] ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ

    Αρχισε σήμερα το μεσημέρι και θα συνεχιστεί αύριο στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του Ζήση Αραμπατζή, του οδηγού του τρακτέρ που είχε συγκρουστεί στις 24 Ιουλίου του 1995 με το αυτοκίνητο του μουσουλμάνου πρώην βουλευτή Σαδίκ Αχμέτ με αποτέλεσμα τον θάνατο του τελευταίου. Η κατηγορία που βαρύνει τον Ζήση Αραμπατζή είναι "ανθρωποκτονία εξ αμελείας" ς" . Η δίκη άρχισε, παρουσία εξαμελούς επιτροπής από την τουρκική Βουλή , με την εξέταση της μάρτυρος Ισίκ Αχμέτ, συζύγου του εκλιπόντος, η οποία κατέθετε μέχρι αργά το μεσημέρι για τις συνθήκες του τροχαίου, ενώ η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο με τις καταθέσεις των παιδιών του Σαδίκ.

    Ο επικεφαλής της τουρκικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντεμίρ Μπερμπέρογλου, βουλευτής του κόμματος Μητέρας Πατρίδας, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και ότι δεν είναι προκατειλημμένος για το αποτέλεσμα της δίκης. "Ηρθαμε εδώ ως παρατηρητές. Δεν είμαι προκατειλημμένος. Κανείς μας δεν είναι. Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια του Σαδίκ Αχμέτ. Η σύζυγος του Σαδίκ και οι δικηγόροι του προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι το τροχαίο έγινε σκόπιμα. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και της ΔΕΕ , δέχεται τους διεθνείς κανόνες δικαίου και πιστεύω ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα δώσει αφορμή για σχόλια. Πιστεύω ότι οι Ελληνες δικαστές θα αποδώσουν δικαιοσύνη" πρόσθεσε.

    [09] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ ΑΓΝΗ ΜΠΑΛΤΣΑ

    H διάσημη Ελληνίδα μεσόφωνος Αγνή Μπάλτσα θα τραγουδήσει στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου στην πόλη, υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

    Οι γνωστότερες άριες του Βέρντι, του Πουτσίνι, του Μπιζέ και του Ροσίνι θα ψυχαγωγήσουν το φιλόμουσο κοινό στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Bi]mmgr θα διευθύνει ο γνωστός μαέστρος Ντ.Ρ.Ντέιβις.


    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [10] ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    "Η τουρκική κυβέρνηση καλύπτει τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών, που διοχετεύουν ηρωίνη στη δυτική Ευρώπη". Αυτή η πρωτοφανής για μια χώρα δημόσια καταγγελία περιέχεται στο σκεπτικό απόφασης πολυμελούς πρωτοδικείου της Φραγκφούρτης, το οποίο καταδίκασε τρείς Τούρκους σε 5- 9 χρόνια φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών.

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Rolf Schwalbe, παρουσίασε στοιχεία, με τα οποία αποδεικνύεται "η ύπαρξη στενών σχέσεων μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και εμπόρων ηρωϊνης". Οπως είπε, το εμπόριο ηρωίνης από την Τουρκία προς τη Γερμανία και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης ελέγχεται από τις οικογένειες Chenoglu και Baybaschin, που διαμένουν στην Κωνσταντινούπολη. Το λαθρεμπόριο των οικογενειών αυτών "συγκαλύπτεται από την τουρκική κυβέρνηση", γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των διωκτικών αρχών.

    "Οι οικογένειες διαθέτουν άριστες διασυνδέσεις με την τουρκική κυβέρνηση" και "ιδιαίτερα στενές προσωπικές σχέσεις με γυναίκα υπουργό της σημερινής κυβέρνησης" αναφέρει χαρακτηριστικά το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης.

    Μέλη του δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκαν από τον ανταποκριτή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, επιβεβαίωσαν την υποψία ότι η αναφορά σε γυναίκα -υπουργό αφορά την πρώην Πρωθυπουργό, σημερινή αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλλέρ.

    Οπως έγινε γνωστό, η δίκη της Φραγφούρτης αφορούσε τη μεταφορά από την Κωνσταντινούπολη στη Φραγκφούρτη 8 κιλών ηρωίνης τον Οκτώβριο του 1995 και η σύλληψη των τριών καταδικασθέντων επιτεύχθη ύστερα από την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους. Ταυτόχρονα συνεχίζονται στο Βέλγιο οι έρευνες κατά της διεθνούς σπείρας εμπόρων τουρκικής ηρωίνης, στην οποία άνηκαν και οι συλληφθέντες στη Φραγκφούρτη τρείς Τούρκοι και η οποία σπείρα είχε εισαγάγει εκεί 100 κιλά ηρωίνης.

    [11] Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ

    Η Κύπρος θα τιμήσει τη συμφωνία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων, τόνισε σε συνέντευξη του στο ΒΒC, ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου Αλέκος Μιχαηλίδης.

    Ο κ.Μιχαηλίδης χαρακτήρισε εντελώς αβάσιμες τις δηλώσεις του διευθυντή του εργοστασίου παραγωγής των πυραύλων S-300, περί ματαίωσης της αγοράς, προσθέτοντας ότι το 16μηνο ζητήθηκε από τη ρωσική πλευρά, ώς απαραίτητος χρόνος για να κατασκευαστούν οι πύραυλοι.

    Σε συνέντευξη του στη ρωσική τηλεόραση, ο διευθυντής του εργοστασίου υποστήριξε ότι η παραγωγή των πυραύλων για την Κύπρο ματαιώθηκε, καθώς δεν έγινε η απαραίτητη pqopkgqyl^ από τη Λευκωσία..

    Κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα δηλώνουν ότι η πρώτη πληρωμή για την αγορά θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

    Στο μεταξύ, ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας Σεργκέι Ρούμποφ δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορηθεί τη ματαίωση της παραγγελίας των S-300. Λίγο αργότερα, ο Ρώσος πρεσβευτής Γκεόργκι Μουράτοφ, υποστήριξε ότι είναι ενήμερος των πληροφοριών για τη ματαίωση της αγοράς, αλλά τις διαψεύδει.

    Τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιοποιηθεί, ότι η προκαταβολή για την αγορά των πυραυλών, περίπου 22 εκατομμύρια κυπριακές λίρες θα κατατεθεί μόλις εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια η Βουλή.

    [12] Ν.ΜΠΕΡΝΣ: ΤΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Tη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για το μορατόριουμ των στρατιωτικών πτήσεων πάνω από την Κύπρο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νίκολας Μπερνς. Ο κ.Μπερνς επισήμανε ότι στις συναντήσεις που είχε προ ημερών ο κ.Κάβανο με εκπροσώπους των Κυπρίων, των Ελλήνων και των Τούρκων, έλαβε ενδείξεις ότι θα εργαστούν σκληρά πάνω στο θέμα του μορατόριουμ, αλλά προς το παρόν δεν σημειώθηκε πρόοδος.

    "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι γιατί δεν κατέστη δυνατόν τα μέρη να φέρουν σε πέρας αυτό το μέτρο, το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι υπό διαφορετικές μορφές από τον Ιούλιο του 1996. Είχαμε ενθαρρυνθεί από μερικές θετικές δηλώσεις που ακούσαμε στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα την περασμένη βδομάδα, αλλά δυστυχώς όταν η κυπριακή και η ελληνική ηγεσία συναντήθηκαν στην Αθήνα την Κυριακή δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τελική συμφωνία για αυτη τη διευθέτηση", τόνισε ο κ.Μπερνς και πρόσθεσε ότι η συμφωνία για μορατόριουμ προσφέρει πιθανή εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση πυραύλων στη Μεγαλόνησο.

    Ο κ.Μπερνς, σχολιάζοντας την κοινή διακήρυξη Ντεμιρέλ-Ντενκτάς, κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις δραματικές δηλώσεις και τις απειλές: "Η διαβεβαίωση του προέδρου Κληρίδη ότι δεν θα εγκατασταθεί το σύστημα τους επόμενους δεκαέξι μήνες είναι πολύ σημαντική και γι'αυτό θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα μέρη να επεξεργαστούν τις διαφορές τους χωρίς δραματικές δηλώσεις και απειλές", τόνισε ο αμερικανός επίσημος και επανέλαβε τη θέση της χώρας του ότι το μορατόριουμ είναι ο καλύτερος δρόμος για την πρόοδο στο κυπριακό ζήτημα.

    [13] ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Π.ΣΤΟΓΙΑΝΩΦ

    Αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντα του ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Πέτερ Στογιάνωφ, έχοντας ώς πρώτη αποστολή να άρει το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η διαφωνία του jubeqm~mtor σοσιαλιστικού κόμματος με την αντιπολίτευση για την ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

    Ο κ.Στογιάνωφ καλείται να αποφασίσει εάν θα δοθεί εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στους σοσιαλιστές. Χθες πραγματοποιήθηκαν νέες διαδηλώσεις στη Σόφια με αίτημα την άμεση προκήρυξη εκλογών.

    Ο νέος πρόεδρος έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης διεξαγωγής εκλογών για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης.

    Ο Ζέλιου Ζέλεφ, δηλωμένος αντίπαλος της πολιτικής των σοσιαλιστών, αρνήθηκε στο τέλος της θητείας του να τους δώσει την εντολή και η αντιπολίτευση ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το Μάρτιο.

    Σύμφωνα με το ΒΒC, το εθνικό νόμισμα της Βουλγαρίας το λέβ κατρακυλά ανεξέλεγκτα και είναι προφανής η ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης στη χώρα.

    [14] ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 1997 ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκεόργκι Παρβάνωφ δήλωσε χθες ότι μπορούν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 13 Οκτωβρίου ή στις 18 Δεκεμβρίου.

    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Τρούντ" τόνισε ότι ο μοναδικός τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι η διεξαγωγή εκλογών μετά από 9 μήνες. Μέχρι τότε οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης των θεσμών, ελέγχου της κρίσης στην οικονομία και δημιουργία των καλύτερων προυποθέσεων για την ομαλή διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

    Σύμφωνα με τον κ.Παρβάνωφ η παραίτηση του ΒΣΚ από τη διακυβέρνηση της χώρας τώρα, θα είναι μια κίνηση ευνοική για το Κόμμα, όχι όμως και για την Βουλγαρία, αφού αυτό θα αναβάλλει για μετά τον Ιούνιο τη ψήφιση νόμων και τη λήψη μέτρων που δεν επιδέχονται αναβολή, με αποτέλεσμα να οξυνθεί ακόμη περισσότερο η ένταση και η κρίση.

    Ο ηγέτης των σοσιαλιστών πιστεύει ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό, να τεθεί σε εφαρμογή η βουλγαρική εκδοχή της επιχείρησης "καθαρά χέρια" μέσα στις γραμμές του Κόμματος και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Εξέφρασε δε φόβους ότι η αντιπολίτευση στο όνομα της πάλης κατά της διαφθοράς, θα καταφύγει σε μεθόδους πολιτικής καταστολής.

    Τέλος ο κ.Παρβάνωφ ανέφερε ότι "ζητώ συγγνώμη από όλους τους βούλγαρους πολίτες, των οποίων οι προσδοκίες διαψεύστηκαν από τη Δημοκρατική Αριστερά. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο δεν μπορεί να απορριφθεί στο σύνολο του, διότι κάποια μέτρα ελήφθησαν. Βέβαια είναι αλήθεια, ότι η εκτίμηση για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά δεν μπορεί να είναι θετική".

    [15] Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ- ΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ

    Τη θέση των Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του σχηματισμού νέας κυβέρνησης της Δημοκρατικής Αριστεράς, pq|jeitai να παρουσιάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την αυριανή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον νέο Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ.

    Αυτό ανακοίνωσε ο ηγέτης της "Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων, Ιβάν Κόστοφ, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου των "Ενωμένων Δημοκρατικών Δυνάμεων", στη Σόφια.

    Στο μεταξύ, ο Τύπος της Σόφιας κάνει λόγο για νέα υποτίμηση του βουλγαρικού νομίσματος λεβ με αποτέλεσμα η ισοτιμία του με το δολάριο να έχει φτάσει τα 800 λέβα προς ένα δολάριο Αμερικής.

    Ετσι ο κατώτατος εργατικός μισθός στη χώρα που είναι περίπου 5500 λέβα μεταφράζεται σε 7 δολάρια και σε λιγότερα από τρία κιλά κασέρι.

    "Δεν μπορούμε να φανταστούμε τα ύψη που θα φτάσει το δολάριο Αμερικής εάν συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος στη χώρα: Διαμαρτυρίες- τελεσίγραφα- άρνηση διαπραγματεύσεων", σχολιάζει η εφημερίδα "Τρουντ" της Σόφιας.

    Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας, Στογιάν Αλεξάντροφ, ο οποίος προβλέπει υπερπληθωρισμό στη Βουλγαρία έως το τέλος του Ιανουαρίου.

    [16] Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΜΟ- ΙΛΙΝΤΕΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή της φιλοσκοπιανής οργάνωσης ΟΜΟ- Ιλιντεν που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, με αφορμή την άρνηση των βουλγαρικών αρχών να τη νομιμοποιήσει.

    Οπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης Μπλαγκόεβγκραντ της Νότιας Βουλγαρίας, Σλάβτσο Τσόνεφ, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελήφθη την 21 Οκτωβρίου του 1996, αλλά δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η άρνηση της Βουλγαρίας να νομιμοποιήσει την ΟΜΟ- Ιλιντεν είναι νόμιμη, ενώ όσων αφορά στην κατηγορία ότι η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη και τα δικαιώματα της "μακεδονικής μειονότητας" στην επικράτειά της, η απάντηση είναι πως η Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν εγγυάται τέτοια δικαιώματα.

    [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ-ΜΠΟΥΛΑΤΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μόμιρ Μπουλάτοβιτς, συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι ο Σέρβος Πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτιμήθηκε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας εντυπώσεων για διαφορές μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου έχουν στόχο την αποδυνάμωση των θέσεων των δύο δημοκρατιών και της Γιουγκοσλαβίας γενικότερα.

    Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο δημοκρατιών είναι η καλύτερη δυνατή και έχει ως σκοπό tgm ισχυροποίηση της χώρας και την επίτευξη της αρμονικής συνύπαρξης των δύο εταίρων στην Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Wednesday, 22 January 1997 - 14:33:18