Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

O SHMITHS O NEOS PROTHYPOYRGOS (IN GREEK) (18/01/1996) 2o EKTAKTO

From: Macedonian Press Agency <mpa@uranus.ee.auth.gr>

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

2ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 18 Ιανουαρίου 1996


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με ψήφους 86 υπέρ έναντι 75 οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του κ.Τσοχατζοπουλου, ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ.Κώστας Σημίτης εξέλεγη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην θέση του πρωθυπουργού της χώρας. Έξι βουλευτές προτίμησαν να ρίξουν λευκή ψήφο.

Η νίκη μου δεν είναι προσωπική αλλά νίκη της ενότητας και της προοπτικής της κεντροαριστεράς είπε σήμερα ο κ.Κώστας Σημίτης απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος αμέσως μετά από την εκλογή του.

Ο κ.Σημίτης είπε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα πάει ο ίδιος στον Ανδρέα Παπανδρεου, με τον οποίο είπε ότι η σχέση είναι βαθιά πολιτική για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα που επιτάσσει η εποχή.

Ενότητα - ανανέωση νίκη θα είναι το τρίπτυχο της δουλείας για την ανανέωση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ κατέληξε ο κ.Κώστας Σημίτης.

Από την πλευρά του ο κ.Ακης Τσοχατζοπουλος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ανέβηκε στο βήμα χαρακτήρισε την στιγμή σημαντική για την πολιτική ιστορία του τόπου και άψογα δημοκρατικό τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η κοινοβουλευτική ομάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την επιλογή και να εκφράσω την βεβαιότητα ότι ανεξάρτητα αποτελέσματος το κόμμα θα μείνει ενωμένο, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Είναι βέβαιο ότι θα έχουμε δυσκολίες, είπε ο κ.Τσοχατζοπουλος για να προσθέσει τοι αυτά δεν πρέπει να ανησυχούνε το ΠΑΣΟΚ γιατί απέδειξε ότι έχει τη δύναμη.

Η πολιτική δεν είναι ρουλέτα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει δημοκρατικά είπε ο κ.Γεράσιμος Αρσενης ο οποίος προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο και πιο δυνατό και ότι όλο το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση για να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές..

"Αγαπητέ Κώστα συγχαρητήρια και ξέρω ότι όλα θα πανέ καλά κατέληξε ο κ.Αρσενης.

Ο κ.Γιάννης Χαραλαμποπουλος που πήρε τελευταίος τον λόγο είπε ότι η σημερινή ημέρα ανοίγει μια νέα σελίδα για την πολιτική ζωή της χώρας και υποστήριξε ότι από αυτήν την διαδικασία όλοι βγήκαν νικητές γιατί τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ.Χαραλαμποπουλος προεξόφλησε ότι από αύριο θα αναστραφεί το κλίμα του τελευταίου καιρού και θα επανέλθει η αυτοπεποίθηση στο λαό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι διπλά του για να ολοκληρώσει το έργο που με την ψήφο του της ανέθεσε.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
mpa2html v3.02 run on Thursday, 18 January 1996 - 12:53:37