Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-11-10

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 234423937

Έκδοση 1

brf1011

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΒΑΛΑΒΑΝΟΣ: Σας διαβάζω: «Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας της, η οποία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την υπογραφή χωρών που δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα μείωσης ελλειμμάτων». Αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Τρισέ, χθες στον ΑΝΤ-1. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πραγματικά είναι διαπίστωσή μας ότι υπάρχει ένα φοβερό έλλειμμα αξιοπιστίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε την αλήθεια. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς καταγραφής των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας. Από εκεί και πέρα, στόχος της κυβέρνησης είναι να επέλθει η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα και στοχεύσεις. Μέλημά μας είναι αυτόν τον τιτάνιο αγώνα για την ανάταξη του ελλείμματος της αξιοπιστίας να τον φέρουμε σε πέρας, με απώτερο σκοπό την εγγύηση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, τα μέτρα που λαμβάνουμε και τα οποία θα λάβουμε, νομίζω ότι θα είναι σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε, σε λίγο χρονικό διάστημα, να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές με τους εταίρους μας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επ` αυτού κ. Εκπρόσωπε: Επειδή αυτές οι προτροπές και αυτές οι δηλώσεις από στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, δεν αφορούν και τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης κ. Εκπρόσωπε; Και αυτές οι πρώτες ενέργειες φαίνεται ότι δεν πείθουν. Δεν έχετε και εσείς αυτή την εντύπωση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να ανατρέψουμε μια άσχημη και πολύ αρνητική εικόνα που έχει η χώρα μας στο εξωτερικό. Καταγράφουμε και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και λύσεις και μέσα από το σχέδιο του Προϋπολογισμού, έτσι όπως παρουσιάστηκε προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάζεται, χθες και σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι δημιουργούνται εκείνες οι στοχεύσεις και οι προσανατολισμοί που πραγματικά δείχνουν την κατεύθυνση της κυβέρνησης και με ποια πολιτική θα πορευθεί. Από εκεί και πέρα, όμως, μένει πολύς χρόνος και πολλές άλλες ενέργειες που θα πείσουν και τους εταίρους μας ότι έχουν να κάνουν, πλέον, με μια αξιόπιστη κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει ο Προϋπολογισμός, έτσι όπως θα κατατεθεί επισήμως. Θα ακολουθήσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα βάλει τις βάσεις για μια δημοσιονομική φορολογική και οικονομική σταθερότητα. Και μέσα από αυτές τις πράξεις μας, πιστεύουμε ότι θα πείσουμε και τους εταίρους.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Διευκρινιστικά κ. Εκπρόσωπε: Εγώ τουλάχιστον μπορεί να έχω σημειώσει λάθος, η πρώτη σας φράση μιλά για αναξιοπιστία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν το κατάλαβα. Γι` αυτό σας ρωτάω. Ίσως έχω σημειώσει λάθος.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Η δικαστική απόφαση για τα λιμάνια δημιουργεί άλλα δεδομένα στην κυβερνητική στόχευση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η δικαστική απόφαση είναι ένα δεδομένο. Παρακολουθούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τις σεβόμαστε. Σκοπός μας είναι να προχωρήσει ο διάλογος με τους εργαζόμενους και μάλιστα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον κ. Ανωμερίτη.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Νιώθετε να σας λύνει τα χέρια για μια ενδεχόμενη επίταξη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχουμε δηλώσει ρητά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιστράτευση των εργαζομένων. Αλλά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, σαφώς και τα συνυπολογίζουμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εις το διηνεκές θα είναι αυτός ο διάλογος;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι, ο διάλογος θα έχει συγκεκριμένη στόχευση. Σήμερα, υπάρχει νέος διευθύνοντας σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, ο οποίος ξεκινά και αυτός διάλογο.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ: Όταν λέτε ότι συνυπολογίζετε τα νέα δεδομένα, δηλαδή εάν αποφασιστεί σήμερα συνέχιση της απεργίας θα δράσετε διαφορετικά από αυτό που λέτε ότι δεν έχετε πρόθεση επιστράτευσης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι. Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση επιστράτευσης δεν υπάρχει. Πιστεύουμε ότι με το διάλογο σύντομα θα έχουμε λύση.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Συγνώμη. Και αν οι εργαζόμενοι δεν κάνουν σεβαστή αυτή τη δικαστική απόφαση, τους καλείτε, τουλάχιστον εσείς ως κυβέρνηση, να τη σεβαστούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Και νομίζω ότι και οι εργαζόμενοι έχουν την υπευθυνότητα να σεβαστούν την απόφαση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Επιτρέπετε; Το κράτος δεν επιβάλει τη νομιμότητα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το κράτος έχει διάφορες εκφάνσεις. Μια λειτουργία είναι η δικαστική, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, μια διαφορετική λειτουργία είναι η νομοθετική και η εκτελεστική. Σαφώς, στα θέματα Δικαιοσύνης δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε. Αυτό που είναι να κάνουμε ως κράτος, εμείς το κάνουμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Με συγχωρείτε. Μονοπωλώ. Στην εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης είναι υπεύθυνο το κράτος. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει ένα δικονομικό σύστημα, το οποίο προσπαθεί και προβλέπει πώς υλοποιούνται και πώς εκτελούνται οι αποφάσεις. Υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο για την εκτέλεση των αποφάσεων.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες ανακοινώσατε, αν δεν κάνω λάθος, έξι καινούργιους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς. Δύο εξ αυτών είναι πρώην βουλευτές του κόμματός σας. Και σήμερα, υπάρχουν επικριτικά ή αιχμηρά σχόλια, να μην πω επικριτικά, ότι οι δύο συγκεκριμένοι δεν υπέβαλαν βιογραφικά. Επελέγησαν, διότι το ήθελαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Τι απαντάτε σε αυτά;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς ξεκινήσαμε μια καινοτόμο διαδικασία, την οποία παρακολουθεί ο ελληνικός λαός. Υπήρχε μια φοβερή αποδοχή αυτής της καινοτόμου διαδικασίας και μέσα από αυτή τη διαδικασία ορίσαμε και κάποια κριτήρια. Είπαμε ότι δεν μένουμε σε τυπικά κριτήρια, ότι υπάρχει ένα συνολικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προσμετρά, πέρα από κάποια τυπικά προσόντα, και την πολιτική εμπειρία και την κοινωνική προσφορά. Με βάση αυτά, ανακοινώνονται και οι Γενικοί Γραμματείς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Μπορείτε να μας πείτε, τι ζήτησε ο Κινέζος Πρέσβης από την ελληνική κυβέρνηση και αν υπάρχει αίτημα στο πρωθυπουργικό γραφείο για ραντεβού με τον Πρόεδρο της COSCO, ο οποίος μαθαίνουμε ότι ξανάρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αίτημα για ραντεβού δεν υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Χθες, έγινε μια συνάντηση του Κινέζου Πρέσβη με τον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο. Είχε προηγηθεί, προ ημερών, η ίδια συνάντηση με την κ. Κατσέλη, ως αρμόδια Υπουργό. Κάθε πλευρά εκθέτει τις απόψεις της. Η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Σεβόμαστε τη σύμβαση, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και εκφράσαμε -και πριν τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές- τις ενστάσεις μας. Από εκεί και πέρα, ορίσαμε και ποια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στη σύμβαση αυτή.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ και υπήρξαν και κάποια δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες ότι η COSCO τελικά δεν είναι το «αφεντικό» στην όλη αυτή ιστορία της σύμβασης. Υπάρχουν ισχυρά εφοπλιστικά συμφέροντα Ελλήνων εφοπλιστών. Εσείς, είστε διατεθειμένοι με αυτά τα συμφέροντα -γι` αυτό επέβαλαν και τη συγκεκριμένη σύμβαση στην οποία σε πολλά σημεία θέλετε να αλλάξει- να συγκρουστείτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς κληρονομήσαμε μια σύμβαση για την οποία είχαμε από την αρχή αντιρρήσεις, τις οποίες εκφράσαμε και στη Βουλή πριν από τις εκλογές και τις οποίες εκφράζουμε μέχρι και σήμερα. Είμαστε υποχρεωμένοι, ως μια κυβέρνηση που σέβεται τη συνέχεια του κράτους, να σεβαστούμε αυτή τη σύμβαση και να προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε σε εκείνα τα σημεία τα οποία μπορούν να βελτιωθούν. Τα μέρη, δε, της σύμβασης είναι τα γνωστά μέρη, έτσι όπως προβλέπονται και αναλύονται στη σύμβαση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήδη έχει 10, ο μήνας. Μήπως έχει καθυστερήσει η απάντηση του κ. Πρωθυπουργού στον κ. Ερντογάν, με την οποία ευελπιστούμε, δια της απαντήσεως, να μάθουμε και τι πρότεινε ο κ. Ερντογάν στον κ. Παπανδρέου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν κριθεί ότι θα πρέπει να υπάρχει απάντηση, θα υπάρξει απάντηση, η οποία θα ανακοινωθεί.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Στο σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, θα υπάρχει πρόβλεψη μοριοδότησης για τους απασχολούμενες με προγράμματα stage;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και όταν ανακοινωθεί, θα υπάρξουν όλες οι παρατηρήσεις και νομίζω ότι θα λυθεί και κάθε απορία, έτσι ώστε να μπορεί να απαντηθεί και αυτή η ερώτησή σας. Εγώ, σήμερα, δεν μπορώ να παρουσιάσω το σχέδιο νόμου, όπως αντιλαμβάνεστε.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τι περίπου ειπώθηκε, πέρα από τα όσα ανακοινώθηκαν; Αν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο και αν συζητήθηκε για κάποιο άμεσο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Παρασκήνιο δεν υπάρχει. Υπήρξε μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με την κ. Κλίντον. Τέθηκαν τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν τη χώρα μας. Εάν θα υπάρξει κάποιο ταξίδι, θα ανακοινωθεί. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι χρειάζεται μια προετοιμασία από όλες τις πλευρές.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Στις ανακοινώσεις που έχουμε στα χέρια μας, όταν ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην κόκκινη γραμμή για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η κ. Χίλαρι Κλίντον περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες. Η δική τους θέση πάνω σε αυτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι θέση δική τους. Έχει εκφραστεί ή θα εκφραστεί από αυτή τη χώρα. Η δική μας όμως αταλάντευτη θέση, είναι αυτή, η εθνική κόκκινη γραμμή, όπως έχει διατυπωθεί και διατυπώνεται κάθε ημέρα από την ελληνική κυβέρνηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Επανέρχομαι στο πρώτο θέμα που θίξαμε εδώ, τα όσα δηλώνουν οι κοινοτικοί παράγοντες για την ελληνική οικονομία. Ένα από τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει για την ανάταξη της αξιοπιστίας της χώρας, είναι η ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το είχε ανακοινώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Χθες όμως είδαμε ότι οι εργαζόμενοι διαφωνούν, δεν θέλουν αυτή την ανεξαρτητοποίηση. Και για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ δεν τη θέλουν, όχι γιατί δεν θα γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι, αλλά γιατί χάνουν επιδόματα. Είσαστε αποφασισμένοι, λοιπόν, αυτού του είδους τα επιδόματα να τα τελειώσετε και να προχωρήσετε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, παρά τις αντιστάσεις που έχετε μπροστά σας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει εκφρασμένη πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι η Στατιστική Υπηρεσία πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί, έτσι ώστε επιτέλους να έχουμε μια σαφή, πλήρη και αληθή καταγραφή των οικονομικών στοιχείων της χώρας μας. Πρώτα από όλα, για την ίδια τη χώρα μας και βεβαίως και για την αξιοπιστία της.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εγώ θα επιστρέψω στο θέμα του λιμανιού. Αν θυμάμαι καλά, την περασμένη φορά μας ανακοινώσατε τις αρμοδιότητες των Υπουργών σε αυτή τη συζήτηση και του κ. Ανωμερίτη, για το ποιον τομέα έχει ο καθένας. Ρωτάω να μάθω, την επόμενη φορά που ο Κινέζος Πρέσβης ή εκπρόσωπος της COSCO θα θελήσει να έχει συνάντηση με την κυβέρνηση, θα δει την κ. Κατσέλη ή τον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν κατάλαβα την ερώτησή σας.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Μας είχατε πει ότι η κ. Κατσέλη έχει τον τομέα της διαπραγμάτευσης με τους Κινέζους. Αυτό μας είχατε ανακοινώσει. Ρωτάω, λοιπόν...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ότι έχει τον τομέα...

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ακριβώς, την εταιρεία.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κ. Κατσέλη είναι υπεύθυνη για τη ναυτιλιακή πολιτική.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ωραία, ρωτάω, λοιπόν, αν την επόμενη φορά που ο Κινέζος Πρέσβης ή κάποιος εκπρόσωπος της κινέζικης εταιρείας ζητήσει συνάντηση, αν θα δει την κ. Κατσέλη που είναι υπεύθυνη ή τον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο, όπως έγινε χθες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση έχει μια ενιαία θέση, ως προς το θέμα του λιμανιού. Και όπως είπα προηγουμένως, ο Κινέζος Πρέσβης είχε ήδη κάνει μια συνάντηση με την κ. Κατσέλη, προ ημερών, και χθες έγινε η συνάντηση με τον κ. Παμπούκη και τον κ. Πάγκαλο. Δεν υποκρύπτεται τίποτε πίσω από αυτές τις συναντήσεις.

ΣΕΓΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το 2002 ο κ. Ανωμερίτης, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, είχε δώσει την εντολή για να χτυπηθούν οι ναυτεργάτες. Η τοποθέτησή του στον ΟΛΠ, σηματοδοτεί κάτι αντίστοιχο; Να υποθέσουμε δηλαδή ότι θα αξιοποιηθεί και για τους λιμενεργάτες η εμπειρία του;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η εμπειρία του κ. Ανωμερίτη θα αξιοποιηθεί για να υπάρξει διέξοδος με τους εργαζόμενους, για να ξεκινήσει και να συνεχιστεί ο διάλογος και μόνο.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Ο κ. Τρισέ στις δηλώσεις του φάνηκε να δίνει μια ελάχιστη παράταση 10 ημερών στην κυβέρνηση για να κατατεθεί και επίσημα ο Προϋπολογισμός. Αναμένεται να αλλάξει κάτι, δεδομένης της δυσπιστίας και αμφισβήτησης που έχουν εκφραστεί ως τώρα για το προσχέδιο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση μένει σταθερή στην πολιτική της. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο του Προϋπολογισμού είναι ένα σχέδιο, το οποίο πραγματικά δίνει αξιόπιστα στοιχεία, περιγράφει και καταγράφει τις στοχεύσεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του κ. Παπανδρέου με την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ικανοποίησης ή μη. Έγινε μια συνάντηση, εκφράστηκαν οι απόψεις μας και αυτό ήταν όλο.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ζητήσατε στήριξη σε θέματα, όπως με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ή με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτά τα ζητήματα έχουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, το οποίο δεν αλλάζει η ελληνική κυβέρνηση.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Να ρωτήσω κάτι για την οικονομία, με δεδομένο το κλίμα δυσπιστίας που περιγράψαμε και νωρίτερα. Η κυβέρνηση για να στείλει ένα μήνυμα αξιοπιστίας θα διευρύνει τη φορολογική βάση και πόσο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως είπα και προηγουμένως και έχω δηλώσει πολλές φορές, θα υπάρξει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα εξειδικεύεται η πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα φορολογίας.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 10 November 2009 - 17:57:48 UTC