Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-10-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 231806522

Έκδοση 1

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ (261009)

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2009

Σας στέλνουμε απομαγνητοφωνημένο κείμενο σημερινής συζήτησης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, με τους πολιτικούς συντάκτες, το οποίο σε ορισμένα σημεία δεν είναι ολοκληρωμένο λόγω τεχνικού προβλήματος.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είναι ευχαριστημένη η κυβέρνηση από την επιλογή του κ. Δημήτραινα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γιατί να είναι δυσαρεστημένη η κυβέρνηση;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Γιατί έχουν βγει διάφορα. Ότι ήταν συνεργάτης της γυναίκας Υπουργού και...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι ο κ. Καστανίδης απάντησε. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τη σύζυγο του Υπουργού και ότι ένα βιβλίο το οποίο υποτίθεται ότι εξέδωσαν μαζί, είναι πρακτικά, έκδοση πρακτικών ενός συνηθισμένου επιστημονικού συνεδρίου. Και οι δύο είναι ποινικολόγοι. Αυτό.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είναι αλήθεια κύριε Εκπρόσωπε ότι ο κ. Δημήτραινας έχει κάνει το διδακτορικό του στη σύζυγο του κ. Καστανίδη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το διδακτορικό του το έχει κάνει στο πανεπιστήμιο. Τώρα...

ΑΝΤΥΠΑΣ: (Δεν ακούγεται)... δουλεύουν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω αν ήταν επιβλέπουσα του διδακτορικού. Είναι όμως στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, το βιογραφικό του αυτό λέει και η κ. Καστανίδου είναι διακεκριμένη καθηγήτρια στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ο κ. Δημήτραινας έχει μια καριέρα ακαδημαϊκή στη Νομική Σχολή της Θράκης.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Υπάρχει μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Εθνικού Συμβουλίου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό είναι θέμα που αφορά το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, και εγώ δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Αυτό είναι σαφές. Αλλά, σε κάθε εκλογική διαδικασία υπάρχουν οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θεωρείτε λήξαν το θέμα με τα stage για την κυβέρνηση ή μελετάει ακόμη κάτι απ` αυτή την υπόθεση; Παραδείγματος χάρη για μοριοδότηση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Την Παρασκευή η Διϋπουργική Επιτροπή που συνεδρίασε εξέδωσε την ανακοίνωση την οποία έχετε υπόψη σας, και με αυτή την ενέργεια έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα ως προς τα stage.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Για τις συμβάσεις έργου όμως, νομίζω ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Δηλαδή, εγώ κατάλαβα, από την ανακοίνωση ότι θα μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, η ανακοίνωση όμως...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπου είναι απαραίτητες, έτσι;

ΠΕΤΟΥΡΗ: Όπου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Με τις συμβάσεις έργου, σαφώς είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα, γιατί εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο το ξέρουμε και είναι συγκεκριμένο, παρόλο που ακόμη ψάχνουμε να κάνουμε καταγραφή πόσοι είναι οι συμβασιούχοι stage. Συμβάσεις έργου, όμως, είναι ένας άλλος τρόπος να παρέχεται πιο μόνιμη και εξαρτημένη εργασία, με έναν άλλο τρόπο εργασίας που να εμφανίζεται ως σύμβαση έργου. Συνεπώς και εκεί θα γίνει καταγραφή. Οι συμβάσεις έργου είναι αναμφισβήτητο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, υποκρύπτουν άλλου είδους εργασία. Οι συμβάσεις έργου δικαιολογούνται όταν μια συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται μια ειδική σχέση παροχής υπηρεσιών, ως έργο δηλαδή, και με συγκεκριμένο στόχο και δεν μπορεί, πίσω από μια σύμβαση έργου, να υποκρύπτεται άλλη σχέση εργασίας. Εκεί θα γίνει καταγραφή και όσες είναι απαραίτητες θα παραμείνουν  κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν και στο μέλλον- αλλά όσες δεν είναι απαραίτητες και γίνονταν με άλλους σκοπούς, σίγουρα δεν θα υπάρχουν.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Θα παραμείνουν ως συμβάσεις έργου ή θα μετατραπούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Γι` αυτό λέω ότι θα πρέπει να διερευνηθεί τι ακριβώς γίνεται. Εάν φανεί ότι πίσω από μια σύμβαση έργου υποκρύπτεται μια εξαρτημένη σχέση εργασίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Θα μετατραπεί αμέσως; Πώς θα γίνει;

ΠΕΤΟΥΡΗ: Αυτό. Δηλαδή, στην ανακοίνωση...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αμέσως.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Στην ανακοίνωση μιλάτε για ΑΣΕΠ. Τη διαδικασία του ΑΣΕΠ έως τώρα την έχουμε συνηθίσει ως χρονοβόρα, να παίρνει δύο και τρία χρόνια. Αυτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, γι` αυτές που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, είπαμε ότι θα ενισχύσουμε το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε το ΑΣΕΠ πραγματικά να επιτελεί το ρόλο που πρέπει να επιτελεί, να είναι μέσα σε προθεσμίες οι οποίες θα είναι συμβατές με τη λειτουργία του Δημοσίου. Άρα τρόπος υπάρχει. Εγώ μένω και το λέω έτσι σαφέστατα ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι, γίνεται. Και οι χρονοβόρες διαδικασίες μπορούν να συντομευτούν και να έχουμε και νομιμότητα επιτέλους.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Να το εξειδικεύσω; Στην ΕΡΤ υπάρχουν πάρα πολλές συμβάσεις έργου. Η μισή ΕΡΤ λειτουργεί με συμβάσεις έργου. Είναι δύο τα είδη των συμβάσεων δηλαδή: Οι μόνιμοι πλέον, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι συμβάσεις έργου. Στην ΕΡΤ, κατ` αρχάς, επειδή μιλάμε για δημοσιογράφους -στην πλειονότητά τους είναι αυτοί που έχουν συμβάσεις έργου- μιλάμε και για ΑΣΕΠ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπου υπάρχει ανάγκη να μπει το ΑΣΕΠ, θα μπει το ΑΣΕΠ. Και το λέω αυτό όχι για να σας αποφύγω, αλλά θα εξειδικευθεί κάθε σύμβαση έργου. Αυτό είναι το νόημα και αυτή είναι η απόφαση. Κάθε σύμβαση έργου θα εξειδικευθεί κατά περίπτωση και θα αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο. Θα αξιολογηθεί, αν πραγματικά είναι σύμβαση έργου ή όχι. Θα αξιολογηθεί αν θα πρέπει να μετατραπεί σε σύμβαση ορισμένου χρόνου, εάν είναι αναγκαία δηλαδή η παρουσία του συγκεκριμένου συμβεβλημένου. Άρα θα γίνει εξειδίκευση και κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

ΜΙΧΑΗΛ: Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεξάρτητα της ρύθμισης αυτής προκαλούνται αντιδράσεις και θα βρεθείτε απέναντι σε ένα κλίμα διαμαρτυρίας από τους θιγόμενους; Δηλαδή, διαμορφώνεται ένα κοινωνικό μέτωπο, μικρό ή μεγάλο, θα το δούμε στην πορεία. Σας προβληματίζει αυτό; Δηλαδή, ελήφθη υπόψη ότι μπορεί να έχουμε μια σύγκρουση με μια κοινωνική ομάδα, αφού πήρατε την απόφαση αυτή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σίγουρα, λαμβάνεται υπόψη κάθε παράμετρος σε σχέση με το θέμα αυτό, γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αφορά μια μεγάλη μερίδα, κυρίως νέων πολιτών αυτής της χώρας. Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την παράμετρο προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Γιατί, όπως επανειλημμένως έχω πει θα πρέπει επιτέλους να διορθώσουμε τις παρανομίες οι οποίες υπάρχουν. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας και η χρόνια παθογένεια του να βαφτίζονται συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας με διαφορετικό τρόπο. Και να προσπαθούμε να κλείσουμε τις τρύπες στις ανάγκες του Δημοσίου, δημιουργώντας μια πελατειακή σχέση με συγκεκριμένους ανθρώπους.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Και οι τρύπες που θα δημιουργηθούν τώρα, πώς θα κλείσουν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Συγνώμη, να ολοκληρώσω: Όπως και λαμβάνουμε υπόψη, βέβαια, ότι έχουμε πάρει και μια εντολή, ισχυρή εντολή μάλιστα, να επαναφέρουμε τη νομιμότητα σε αυτού του είδους τις καταστάσεις. Ήμασταν απόλυτα δεσμευμένοι προεκλογικά, παρόλο που θα μπορούσαμε να μετρήσουμε τα προεκλογικά οφέλη και τα εκλογικά οφέλη πατώντας σε δύο βάρκες, εμείς όμως από την αρχή είπαμε «τέρμα οι συμβάσεις stage» και με αυτή την αρχή πορευόμαστε.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ: Πάλι κάποιοι θα κινδυνεύσουν να μείνουν άνεργοι, όμως.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Μα, οι άνθρωποι αυτοί είναι ούτως ή άλλως, άνεργοι. Απλώς υπήρχε ένας τρόπος να καλύπτεται η ανεργία και ήταν μια ξεκάθαρη μεθόδευση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γνωστό και το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως ότι οι υποτιθέμενοι μαθητευόμενοι δεν παρουσιάζονταν ως άνεργοι. Είναι πολύ πιο λογικό και έντιμο να καταγράφεται η πραγματική κατάσταση του χώρου της εργασίας σήμερα στην Ελλάδα, προκειμένου να δούμε και ποια είναι η κατάσταση και τι μέτρα πρέπει να πάρουμε και να τους αντιμετωπίσουμε ως πραγματικά άνεργους.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε ότι η τελευταία γενιά των stage ήταν παράνομη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η τελευταία γενιά...

ΣΙΔΕΡΗΣ: Προεκλογικά.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Προεκλογικά. Μάλιστα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για να υλοποιηθεί, όμως, κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν, έβαλαν την υπογραφή τους γι` αυτό. Θα τους παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, ούτως ώστε να λειτουργήσει παραδειγματικά και οι δημόσιοι υπάλληλοι να μη γίνονται στο μέλλον υποχείρια των πολιτικών προϊσταμένων τους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω ότι δεν είναι θέμα υπηρεσιακών παραγόντων, έτσι όπως το βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή. Είναι θέμα μιας πολιτικής βούλησης, μιας πολιτικής ηγεσίας, που έκανε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και κάποιοι υπάλληλοι έγιναν επίορκοι.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν προκύπτουν ευθύνες σε κάποιους υπαλλήλους, σαφώς και θα ελεγχθούν.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Τα κενά που θα δημιουργηθούν τώρα; Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που λειτουργούν αποκλειστικά με stage. Πώς θα καλυφθούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αποκλειστικά, δεν νομίζω ότι υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν, αλλά έχω υπόψη μου ότι σε πολλές υπηρεσίες το 1/3 της δύναμης των υπηρετούντων είναι μέσα από προγράμματα stage. Εκεί θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες και θα πρέπει να δρομολογηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, έτσι ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά με τους νόμιμους τρόπους.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Πότε προσδιορίζετε χρονικά την προκήρυξη για την κάλυψη αυτών των θέσεων;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τώρα είναι άκαιρο. Εγώ δεν μπορώ να σας πω κάτι τέτοιο. Θα πρέπει, πρώτα απ` όλα, να σταματήσουν οι συμβάσεις stage και να καταγραφούν τα κενά.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Εσείς λέτε ότι ήταν παράνομες οι προσλήψεις. Αυτό το ήξερε και ο κ. Λοβέρδος. Γιατί ζήτησε την κάλυψη την ευρύτερη της κυβέρνησης και ο ίδιος δεν είπε «διαλύω αυτό το Σώμα των παράνομων (δεν ακούγεται)»;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι ζήτησε την κάλυψη της κυβέρνησης. Αλλά, όπως γνωρίζετε, το θέμα των stage είναι ένα θέμα που αφορά περισσότερα από ένα Υπουργεία. Ο κ. Λοβέρδος είναι Υπουργός Εργασίας. Τα stage υπάρχουν στο Δημόσιο, συνεπώς υπάρχει συναρμοδιότητα και του Υπουργείου Εσωτερικών. Εν πάση περιπτώσει είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν τόσο απλωμένα τα stage, ώστε δεν υπήρχε Υπουργείο που να μην απασχολεί stage. Άρα, έπρεπε να παρθεί μια πολιτική απόφαση σε συλλογικό επίπεδο και ακριβώς αυτό έγινε. Και μάλιστα, και με την ανακοίνωση της Παρασκευής και με τη σύνθεση Διϋπουργικής Επιτροπής, αυτό φάνηκε.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Άρα, καλώς το ζήτησε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει να δρομολογηθεί με αυτό τον τρόπο. Και το έκανε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Μια διευκρίνιση σε ερώτηση της κ. Πετούρη. Σας ρώτησε για την ΕΡΤ συγκεκριμένα και αφήσατε ανοιχτό τον εάν θα μπει στο ΑΣΕΠ ή όχι. Αν θυμάμαι καλά, είναι κεντρική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, όλες οι θέσεις αορίστου χρόνου, χωρίς καμία εξαίρεση, να περνούν από το ΑΣΕΠ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Νομίζω για σύμβαση ορισμένου χρόνου. Είναι ορισμένου χρόνου. Εγώ είπα ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Το έχω σημειώσει: Αλλού ΑΣΕΠ, αλλού όχι .

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ είπα κάτι τέτοιο;

ΑΝΤΥΠΑΣ: Είπατε «όπου υπάρχει ανάγκη να μπει ΑΣΕΠ θα μπει».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό λέω. Ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. Εάν η νομιμότητα μιλάει για ΑΣΕΠ... Εγώ κράτησα μια επιφύλαξη επειδή είναι πολύ εξειδικευμένη περίπτωση.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα νόμο που μετέτρεψε τις συμβάσεις χωρίς ΑΣΕΠ, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Θα κάνετε και εσείς το ίδιο ή εσείς θα βάλετε ΑΣΕΠ σύμφωνα με την προεκλογική σας δέσμευση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατ` αρχάς δεν είπα το τι θα κάνουμε εμείς σε συγκεκριμένα ζητήματα. Είπα ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. Είναι μια σύνθετη διαδικασία...

ΑΝΤΥΠΑΣ: Και η διαδικασία του κ. Παυλόπουλου, νόμιμη ήταν.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Και είναι άλλο όταν χρησιμοποιείται μια νομιμοφανής διαδικασία για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και άλλο πράγμα είναι η νομιμότητα. Εμείς θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και η γενική μας αρχή είναι ΑΣΕΠ. Τώρα, εάν υπάρχει μια ιδιαίτερη περίπτωση και δεν απαιτείται ΑΣΕΠ, τότε θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δηλαδή, θα επανεξετάσετε τις συμβάσεις στην ΕΡΤ, που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου από το νόμο Παυλόπουλου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι πολύ εξειδικευμένο αυτό που με ρωτάτε. Εγώ σας απαντάω με τη γενικότερη αρχή μας, ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα. Και όπου χρειάζεται να επανεξεταστούν και δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις για τις οποίες μιλάτε, αλλά όπου χρειάζεται να επανεξεταστεί μια διαδικασία, σαφώς και θα γίνει.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Εγώ ρώτησα για τις συμβάσεις έργου που μετατρέπονται σε ορισμένου χρόνου. Και αυτό στο παρελθόν στην ΕΡΤ έχει γίνει δύο φορές, χωρίς να υπάρχει... Δεν έχει γίνει υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Έχουν προκηρυχθεί οργανικές θέσεις και μετατρέπονται οι συμβάσεις έργου σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς και ως αντιπολίτευση είχαμε κατακρίνει, πολλές φορές, το τι γίνεται στην ΕΡΤ. Και μάλιστα ζητήσαμε και τη σύγκληση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου καλέσαμε και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ για να εντοπίσουμε τα κακώς κείμενα.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Και επί ημερών του ΠΑΣΟΚ έγινε αυτή η διαδικασία, η πρώτη.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι. Τώρα μιλάμε για μια άλλη κυβέρνηση και όπου πραγματικά διαφωνήσαμε, όπου πραγματικά διαφωνούμε, θα εφαρμόσουμε πλέον άλλη τακτική. Είναι πολύ ειδικό αυτό που ρωτάτε.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Δεν είναι καθόλου ειδικό. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η κυβέρνηση δυσκολεύεται να πει ότι και στην ΕΡΤ, εάν πρόκειται να γίνει προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου, θα γίνει με ΑΣΕΠ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεστε, κύριε Εκπρόσωπε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν δυσκολεύομαι καθόλου. Εγώ σας λέω τη γενικότερη αρχή, ότι θα τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία. Εσείς θέλετε να σας πω τώρα ότι θα τηρηθεί αυτή η διαδικασία. Αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να μην είναι η νόμιμη και να μην είναι η δέουσα.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Ο κ. Παπανδρέου το έχει πει κύριε Πεταλωτή, δεν το είπε...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αν το είπε ο κ. Παπανδρέου, μείνετε στη δήλωση του κ. Παπανδρέου. Εγώ, απλώς σας απαντώ -επειδή δεν γίνεται να γνωρίζω όλες τις διαδικασίες και δεν πρέπει να τις γνωρίζουμε όλες τις διαδικασίες ή να κάνει κανείς ότι τις ξέρει όλες τις διαδικασίες- γενικώς ότι η νόμιμη διαδικασία θα τηρηθεί.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Να ρωτήσω κάτι άλλο για τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων. Δεν έχετε υπόψη σας μια υποβόσκουσα αντίδραση, ακόμη και από Υπουργούς  τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ- για την καθυστέρηση να στελεχωθούν κρίσιμοι τομείς, όπως είναι ο Γενικός ή ο Ειδικός Γραμματέας σε κάθε Υπουργείο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Να σας ενημερώσω τι γίνεται όσον αφορά τους Γενικούς Γραμματείς: Μέσα στο Σαββατοκύριακο όλοι οι Υπουργοί είχαν στα χέρια τους φακέλους, με τους προτεινόμενους Γενικούς Γραμματείς. Ήδη, μέχρι το μεσημέρι σήμερα, θα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός Γενικών Γραμματέων που θα είναι έτοιμοι. Η ανακοίνωση των Γενικών Γραμματέων, θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Προτεινόμενους από ποιους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Μέσα από τη διαδικασία επεξεργασίας των πολλών αιτήσεων και βιογραφικών, καταλήξαμε σε κάποιους μικρότερους αριθμούς ανά Υπουργείο και με βάση αυτές τις καταστάσεις θα υπάρξουν και...

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Για αυτή Επιτροπή που τους αξιολογεί, αυτό ρωτάω.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτά τα είπαμε πολλές φορές. Σας έχω πει  καλά κάνετε και ρωτάτε, αυτή είναι η δουλειά σας- ότι αυτή είναι μια εσωτερική διαδικασία, η οποία φθάνει προς το τέλος. Και αυτή η διαδικασία θα βγάλει και τους Γενικούς Γραμματείς.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ποιοι την έχουν αναλάβει, δεν μπορείτε να μας πείτε; Στον Τύπο έχουν γραφεί ονόματα, όπως του κ. Παμπούκη, της κ. Μπάτζελη κλπ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έγινε μια συγκεκριμένη επεξεργασία, με βάση τα βιογραφικά, τα τυπικά προσόντα, την ηλικία, την ικανότητα που φαίνεται και από τα βιογραφικά, με βάση συνεντεύξεις οι οποίες είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, έτσι ώστε να έχουμε τους ικανότερους, τουλάχιστον κατά τεκμήριο, Γενικούς Γραμματείς.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Με όλη αυτή τη διαδικασία, με την καθυστέρηση που υπήρξε, ως κυβέρνηση έχετε μετανιώσει που επιλέξατε αυτό τον τρόπο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας μεταφέρω το κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε μετανιώσει, γιατί γνωρίζαμε ότι το να επιλέξουμε μια διαδικασία που θα αναφερόταν σε πάρα πολλούς συμπολίτες μας και θα άνοιγε το πεδίο, έτσι ώστε πολλοί να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους, θα ήταν σίγουρα πολύ πιο χρονοβόρα από μια διαδικασία όπου κάθε Υπουργός θα επέλεγε τον Γενικό του Γραμματέα. Ήταν όμως μια συγκεκριμένη επιλογή όπου και σημειολογικά, αλλά και ουσιαστικά φαίνεται το πνεύμα της νέας κυβέρνησης.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Τι νόημα έχει ένας άγνωστος να υποβάλει (δεν ακούγεται).

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είπα ποια διαδικασία υπάρχει, ποια διαδικασία ακολουθείται. Σας πληροφορώ, επειδή έχω δει αρκετά βιογραφικά, ότι και μέσα από τα βιογραφικά αγνώστων ανθρώπων υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν κάποτε γνωστοί, με την καλή έννοια, βέβαια, αυτοί οι άνθρωποι.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Θα υπάρχουν τέτοιες επιλογές;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πιστεύω ότι θα υπάρχουν.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: (Δεν ακούγεται).

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα φανεί από το αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα υπάρξουν ή αν θα πρέπει να υπάρξουν περιπτώσεις Γενικών Γραμματέων, με πολιτικά χαρακτηριστικά, με τους Υπουργούς στην κυβέρνηση...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εάν πρέπει ή εάν επιτρέπεται;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν θα δούμε περιπτώσεις που θα έχουν τελείως διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις, και αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον Γραμματέα του κόμματος είχε να κάνει ακριβώς με αυτή την αντίδραση. Υπήρχαν ιδιοτέλειες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ως προς το αποτέλεσμα, απάντησα προηγουμένως ότι ήταν μια κομματική διαδικασία και υπάρχουν πάντα συσχετισμοί σε κάθε ψηφοφορία και σε κάθε εκλογή. Από κει και πέρα, πιστεύουμε...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Δεν ακούγεται).

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όσον αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματός σας: Υπάρχει ισχυρή πεποίθηση στην κυβέρνηση ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η δέουσα και ότι και από την άλλη πλευρά εισπράττουμε και τη συναίνεση του κόσμου για το ότι εμείς ανοίγουμε το τοπίο, έτσι ώστε αυτό που ονομάζαμε  και το λέμε και κατά κόρον πλέον- ως δημόσια διαβούλευση, γίνεται πράξη και πολύ περισσότερο σε άλλους τομείς, από εδώ και πέρα, όπου πρέπει να γίνει. Όσον αφορά το δεύτερο: Αυτό θα φανεί όταν ανακοινωθούν τα ονόματα των Γενικών Γραμματέων. Πιστεύω ότι όλοι μας  και εσείς βέβαια- ο καθένας από την πλευρά του θα κάνει την επεξεργασία και θα φανούν τα χαρακτηριστικά αυτών των στελεχών της Διοίκησης που είναι Γενικοί Γραμματείς.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Ένα στέλεχος που από πολιτικής άποψης και τοποθέτησης είναι εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, να ζητάτε από αυτό να υλοποιήσει την πολιτική του Υπουργείου;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πιστεύω ότι θα υπάρχει εκείνη η μέριμνα, ώστε ο Γενικός Γραμματέας να είναι συμβατός με την πολιτική του Υπουργείου.

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Στις επόμενες θέσεις που θα προκηρυχθούν τι θα επαναλάβετε και τι όχι, αν υπήρξαν κάποια λάθη κατά τη διαδικασία;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα φανεί από το πώς θα κάνουμε αυτές τις προσκλήσεις για δήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες θέσεις, για τις οποίες πιστεύω ότι η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη  αν και θα είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός αιτήσεων- από την άποψη ότι πολλές από τις υπόλοιπες θέσεις θα είναι και πιο τεχνοκρατικές από τη θέση ενός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

ΣΩΚΟΣ: Για την COSCO θα ήθελα να ρωτήσω. Επειδή η ανακωχή των δύο εβδομάδων που έδωσε η Υπουργός, τελειώνει μεθαύριο. Αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, έχει προχωρήσει η επαναδιαπραγμάτευση με τους Κινέζους και ο διάλογος με τους εργαζόμενους; Πού βρίσκεται αυτό το θέμα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εξ όσων γνωρίζω, γίνονται συζητήσεις και το μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρξει οριστική λύση.

ΣΩΚΟΣ: Δεν θα έχουμε απεργία δηλαδή στις 2 του μηνός;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ελπίζω πως όχι, αλλά αυτό είναι θέμα των λιμενεργατών. Η κυβέρνηση, πάντως, συζητά, επεξεργάζεται λύσεις, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση όλων.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Ακούγεται ότι υπάρχει διάθεση να επιβληθεί πλαφόν έως 12% στα επιτόκια των πιστωτικών καρτών. Υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης κάποια τέτοια πρόθεση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ένα ειδικό μέτρο. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή. Εκείνο όμως το οποίο μπορώ να πω, είναι ότι υπάρχει βούληση ώστε να μπει μια τάξη στο δανεισμό, στην τραπεζική αγορά και βέβαια και στα επιτόκια, όπου κρίνει η κυβέρνηση ότι δεν προστατεύεται ο καταναλωτής. Αυτό είναι ένα από τα βασικά ενδιαφέροντα της κυβέρνησης. Σε λίγο θα έρθουν και νόμοι που θα εξειδικεύουν αυτό το ενδιαφέρον και ίσως μέσα από αυτούς τους νόμους υπάρξει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ως προς αυτό.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Θα επανέλθω στο λιμάνι. Τι θεωρείτε ως λύση σχετικά με τη διαπραγμάτευση που γίνεται; Είπατε ότι θα προκύψει λύση. Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η λύση; Και ένα δεύτερο ερώτημα: Θεωρείτε ότι οι δηλώσεις και η στάση του κ. Πάγκαλου ευνοούν το διάλογο με την Αριστερά;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ως προς το λιμάνι: Είναι ένα θέμα που μας ταλάνισε, ειδικά όταν υπήρχε η απεργία. Ως γνωστόν η απεργία ξεκίνησε πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Η λύση θα προκύψει μέσα από διαπραγματεύσεις και μέσα από μια μεγάλη διαδικασία, γιατί και οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι πολλοί. Αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω, είναι ότι εμάς μας ενδιαφέρουν τα εργασιακά δικαιώματα το τονίζω, τα εργασιακά δικαιώματα. Και βέβαια, μας ενδιαφέρει και η ανάπτυξη της χώρας που έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Αυτά είναι τα κριτήρια. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας: Σας είπα και την Παρασκευή στην ενημέρωση που έκανα, ότι οι απόψεις της Αριστεράς μας ενδιαφέρουν. Από κει και πέρα όμως, εμείς λάβαμε την εντολή να κυβερνήσουμε και εφαρμόζουμε τη δική μας πολιτική, επιδιώκοντας, βέβαια, και ευρείες συνεργασίες και σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Από κει και πέρα, είναι θέμα των υπόλοιπων κομμάτων να προσδιορίζουν τη στάση τους απέναντι στις πολιτικές μας και βέβαια κάθε φορά θα εξειδικεύουμε και εμείς τη στάση μας απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση, ειδικά από τα κόμματα της Αριστεράς. Για να απαντήσω και πιο ολοκληρωμένα: Εκείνο το οποίο, όμως, μας ξενίζει  ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση- που δεν θα έπρεπε να περιμένουμε μάλλον, είναι να υπάρχει ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο από τα κόμματα της Αριστεράς, προτού ακόμη προλάβουν να δουν ποιες εξειδικευμένες πολιτικές θα ακολουθήσουμε σε συγκεκριμένους τομείς, για τους οποίους ενδιαφέρεται και η Αριστερά.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Αυτό το λέτε για το ΚΚΕ ή και για τον ΣΥΡΙΖΑ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για το ΚΚΕ κυρίως που έχει ένα απεργιακό μέτωπο, το οποίο είναι πολύ ευρύτερο ίσως από αυτό που θα δικαιολογούνταν, αλλά και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αντιπολιτεύεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Το ΚΚΕ βλέπετε ότι ασκεί πιο σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ απ` ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς βλέπαμε, όντας αντιπολίτευση ακόμη, ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΚΚΕ ξεκινούσε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και πήγαινε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα επιλογής του κάθε κόμματος να ασκεί τη δική του πολιτική και κρίνεται εν τέλει από τον ελληνικό λαό.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε προχθές ότι εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική, σε σχέση με την οικονομία (δεν ακούγεται) παρά τις όποιες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν συμβάλλει (δεν ακούγεται) με δεδομένο ότι πάμε για να ζητήσουμε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς πάμε για να ζητήσουμε και γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πεδίο διαπραγματεύσεων. Αυτό το κατανοούμε. Από κει και πέρα όμως, δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε σε αυτό το επίπεδο ό,τι δεσμευθήκαμε πριν από τις εκλογές και μάλιστα όταν γνωρίζουμε και δηλώνουμε ότι έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες. Και μια από τις άμεσες προτεραιότητες, αν όχι η πρώτη, είναι η ανακούφιση του απλού Έλληνα πολίτη, ο οποίος πραγματικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία υποφέρει. Αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με πολιτική επιλογή, έχει να κάνει και με τις αρχές μας και με την ιδεολογία μας. Και πιστεύουμε ότι στο μέτρο του δυνατού και του προσιτού δεν υπάρχει ασυμβατότητα ανάμεσα στις δύο επιλογές. Διαπραγματευόμαστε με την Ε.Ε., τονίζουμε την αξιοπιστία μας, γιατί πιστεύουμε ότι εκεί ήταν το μεγάλο μειονέκτημα της Ελλάδας: Το έλλειμμα αξιοπιστίας. Από κει και πέρα όμως, δείχνουμε και το κοινωνικό μας πρόσωπο γιατί σε αυτό πιστεύουμε.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ναι, αλλά η υποβάθμιση...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Μέσα από την εξειδίκευση των μέτρων που θα ακολουθήσει, έτσι;

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, όπως λένε οι έγκυροι αναλυτές, θα την ακολουθήσουν και άλλες. Με όλα αυτά τα δημοσιονομικά δεδομένα που έχουμε και με αυτές τις εξελίξεις, πιστεύετε ότι θα έχετε περιθώριο; Και πώς; Από πού; (Δεν ακούγεται).

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σας έχω πει πολλές φορές ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων που θέτει η κάθε κυβέρνηση. Από τη στιγμή που προτεραιότητά μας είναι αυτή που ανέφερα προηγουμένως, υπάρχει τρόπος στο μέτρο του δυνατού να είμαστε σύμφωνοι και με τις δύο επιλογές μας: Και τη διαπραγμάτευση, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Έχουν οριστεί κάποιες επαφές του Πρωθυπουργού μεθαύριο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αλλάξει το κλίμα και να γίνουν καλύτεροι οι όροι διαπραγμάτευσης για την Αθήνα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, ειδικά από τον Πρωθυπουργό, αλλά και από όλη την κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας. Μια θέση που έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό επίπεδο, αλλά και με το επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, γιατί πιστεύουμε ότι όλα είναι αλληλένδετα. Και όταν ισχυροποιείται η θέση της χώρας μας, τότε μπορούμε και να διαπραγματευόμαστε καλύτερα με την Ε.Ε., αλλά γενικώς μπορούμε να διαπραγματευόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Άρα, στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει επαφές γι` αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι μέσα στα ενδιαφέροντα που θα δείξει ο Πρωθυπουργός.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής συγκεκριμένα golden boys, ανθρώπους που παίρνουν πάρα πολύ υψηλές αμοιβές, όπως ο Πρόεδρος της ΕΡΤ. Ακούω ότι ο κ. Παναγόπουλος ανανέωσε συμβόλαιο και μάλιστα με αποζημίωση 500.000 ευρώ. Θα δώσετε τέτοια αποζημίωση; Τι θα κάνετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα είναι μια κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η οποία θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί. Από κει και πέρα όμως, να σας πω και κάτι άλλο: Δεν μένουμε μόνο στο πρόσωπο του κ. Παναγόπουλου. Μένουμε στο σκανδαλώδες ότι κάποιος πρόεδρος ενός οργανισμού  ας μου επιτραπεί η έκφραση, δεν μιλώ για τη νομική προσωπικότητα- του ευρύτερου δημοσίου τομέα πληρώνεται από το κράτος, έχει τόσο σκανδαλωδώς υπερβολικές αμοιβές. Εμείς αυτό το πράγμα θα το καταργήσουμε, εννοείται.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Αυτοί οι πρόεδροι όμως, έχουν συμβόλαια με νομικές ρήτρες και ορισμένοι εξ αυτών, ισχυρίζονται ότι είναι πολύ ισχυρές αυτές οι ρήτρες. Για το υπόλοιπο, λοιπόν, της θητείας τους, αν δεν έχετε σκοπό να τους τα πληρώσετε, θα προσφύγετε στα δικαστήρια;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είναι μια τακτική η οποία θα φανεί.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Θα δώσετε και την κατεύθυνση στην ΕΡΤ, ώστε υπερβολικά κόστη για παραγωγές εκπομπών θα είναι στο μέλλον πιο μετρημένα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς είχαμε, και συμμετείχα σε αυτή την επιτροπή, καλέσει  όπως είπα προηγουμένως- τον Πρόεδρο της ΕΡΤ για να θέσουμε συγκεκριμένο ζήτημα ΕΡΤ. Όχι μόνο ως προς το πρόσωπό του, αλλά τι γίνεται με την ΕΡΤ. Το κάναμε προεκλογικά, το κάναμε ως αντιπολίτευση λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Και επειδή ακριβώς καταγγείλαμε, μέσα από συγκεκριμένες καταστάσεις που εκθέσαμε, ότι υπάρχει μια τεράστια σπατάλη δημοσίων πόρων μέσα από την ΕΡΤ, βούληση γενικώς της κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική στην ΕΡΤ. Από κει και πέρα, οι εξειδικεύσεις θα φαίνονται όταν αποφασίζονται και ανακοινώνονται.

ΜΙΧΑΗΛ: Οι αρμοδιότητες των Υπουργών, πότε θα ανακοινωθούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τα Προεδρικά Διατάγματα θα είναι έτοιμα σε λίγο, ώστε να δημοσιευθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Ανεξαρτήτως από τον Ξυνίδη, πιστεύετε ότι υπάρχει «βαθύ» ΠΑΣΟΚ που μπορεί να (δεν ακούγεται).

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτά, για το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, τα διαβάζω στις εφημερίδες.

ΠΕΤΟΥΡΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω για τις σημερινές δηλώσεις του Γκρούεφσκι.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Το θέμα θα απαντηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 26 October 2009 - 22:40:57 UTC