Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-07-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 213077611

Έκδοση 1

brf1407

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο κ. Μπερλουσκόνι, αμέσως μετά τις συνομιλίες και τις δηλώσεις οι οποίες θα γίνουν, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Πρωθυπουργός. Κατόπιν, ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χαίρομαι που το διαπιστώνετε.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Βεβαίως, τα καλά τα λέμε, κύριε Εκπρόσωπε. Δεν λέμε μόνο τα κακά. Όμως, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα: Ξαφνικά αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς ότι μετά από τόσες επιτυχίες δεν έχει κάποια λογική εξήγηση η αντικατάστασή του, εκτός εάν όντως, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες, αντικαταστάθηκε λόγω της εμπλοκής των ονομάτων στελεχών της κυβέρνησης στις γνωστές υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, οι αναφορές στις εφημερίδες που επικαλείστε, είναι παντελώς ανακριβείς. Δεύτερον, σχετικά με τη λήξη της θητείας του μέχρι τώρα Διοικητή της ΕΥΠ και τον ορισμό του κ. Παπαγγελόπουλου ως νέο Διοικητή της ΕΥΠ, έχει κάνει λεπτομερείς δηλώσεις ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στις οποίες και σας παραπέμπω. Είναι απολύτως σαφείς και διαφωτιστικές. Δεν αφήνουν κανένα ερώτημα αναπάντητο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Προφανώς, σε εμάς αφήνουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα και ήθελα να θέσω ένα: Μπορείτε να μας πείτε με ποια κριτήρια επελέγη ο κ. Παπαγγελόπουλος; Μήπως ότι όλες οι μεγάλες υποθέσεις οι οποίες του είχαν ανατεθεί, μέχρι τώρα, έχουν «κουκουλωθεί» και δεν έχουν (δεν ακούγεται) καμία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, και στην προσωπικότητα και στις ικανότητες και στην προϋπηρεσία και στο αδιαμφισβήτητο κύρος το οποίο διαθέτει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πού αντλείται αυτό το κύρος, αν μου επιτρέπετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να ενημερωθείτε αρμοδίως. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχετε ούτε και εσείς, μετά από αυτό, καμία αμφιβολία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή εσείς έχετε πεισθεί και έχετε ενημερωθεί, μπορείτε να μας το πείτε και εμάς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω καμία άλλη αναφορά γι` αυτό το θέμα. Είναι ξεκάθαρα όσα είπα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ο κ. Κοραντής, όμως, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» χαρακτηρίζει δυσεξήγητη τη στάση και γενικότερα την απομάκρυνσή του και ο ίδιος δείχνει ότι δεν κατανοεί τους λόγους της απομάκρυνσής του, την οποία θεωρεί ξαφνική.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω για το θέμα αυτό, το είπα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αλλά, ο κ. Κοραντής επιμένει ότι η «κοπτοραπτική» έγινε από την ΕΛ.ΑΣ., των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Εσείς τι λέτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι σχετικές αναφορές, όπως σας είπα, είναι παντελώς ανακριβείς.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Τις τελευταίες ημέρες, στρατιωτικά τουρκικά αεροσκάφη κάνουν συνεχείς παραβιάσεις και μάλιστα χθες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αριθμό παραβιάσεων. Πέρα από ένα διάβημα της χώρας μας στην Άγκυρα, το οποίο προώθησε και η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τι άλλο σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - -και όπως είναι φυσικό άλλωστε- - αντιμετωπίζονται επιχειρησιακά. Και, όπως σωστά είπατε, έχουν γίνει ήδη από το Υπουργείο Εξωτερικών τα σχετικά διαβήματα.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να επανέλθω λίγο στο θέμα της αντικατάστασης του Διοικητή της ΕΥΠ. Δεν απαντήσατε στην ερώτηση του κ. Κακαλή, με ποια κριτήρια επελέγη ο κ. Παπαγγελόπουλος. Για το λόγο αυτό, θέλω να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση προβληματίζεται ή αναγνωρίζει ότι - -όταν τοποθετεί στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αναλάβει τις υποκλοπές, οι οποίες πήγαν στο αρχείο, έχει αναλάβει την υπόθεση της MAYO, η οποία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων, δεν έχουμε μάθει τίποτα για τις απαγωγές των Πακιστανών το 2006- - κάποιοι θα συνδέσουν την επιλογή του με το γεγονός ότι αυτές οι υποθέσεις πήγαν στο αρχείο, οι οποίες δεν ήταν ευχάριστες υποθέσεις για την κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, έχετε την τάση - -εσείς και κάποιοι άλλοι- - να αμφισβητείτε τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Εγώ δεν το κάνω ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνω, σε αυτή την περίπτωση. Προφανώς, όταν μια υπόθεση πηγαίνει στο αρχείο, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν περαιτέρω διερεύνησή της. Δηλαδή, είναι άνευ αντικειμένου η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Θα σας διαβάσω, λοιπόν, εφόσον προφανώς δεν γνωρίζετε την ανακοίνωση του κ. Παυλόπουλου, το δεύτερο κομμάτι, εδάφιο της ανακοίνωσης, που αναφέρεται στον κ. Παπαγγελόπουλο και λέει τα εξής: «Η επιλογή του τέως Αντιεισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλου, ως νέου Διοικητή της ΕΥΠ, εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής του γράμματος και του πνεύματος του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν. 3649/2008. Όπως προκύπτει από τις διατάξεις αυτές, μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο έχει ανατεθεί στην ΕΥΠ με δυνατότητα, μάλιστα, για πρώτη φορά - -και το υπογραμμίζω αυτό- - άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου επ` αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα, ιδίως από λειτουργούς οι οποίοι διαθέτουν εχέγγυα δικαστικής ανεξαρτησίας. Αυτό, άλλωστε, σηματοδοτεί, μεταξύ των άλλων, και η θεσμοθέτηση με το άρθρο 5 παρ. 3 του εν λόγω νόμου, της απόσπασης στην ΕΥΠ εισαγγελικού λειτουργού, προκειμένου να ελέγχει κυρίως τη νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών της δράσεων που αφορούν τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η προϋπηρεσία και το αδιαμφισβήτητο κύρος του κ. Παπαγγελόπουλου πληρούν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις ως άνω προϋποθέσεις».

Πέραν αυτού, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, την έχω υπόψη μου την ανακοίνωση. Ωστόσο, δεν απαντά στην εξής ερώτηση: Είπατε πριν ότι όταν μια υπόθεση πηγαίνει στο αρχείο, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τη διερεύνησή της.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Δικαιοσύνη, η οποία τη διερευνά, κρίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ωραία. Οπότε, δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για το ποιος παρακολουθούσε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για το ποιοι είχαν μετατρέψει, είχαν φτιάξει μικρά γκουαντάναμο μέσα στην Ελλάδα και σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μια αποτυχία αυτού, που έχει αναλάβει τη διαδικασία το ότι δεν βρίσκει περαιτέρω στοιχεία; Του κ. Παπαγγελόπουλου, εν προκειμένω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, δεν θα υπεισέλθω, σε καμία περίπτωση, στην ανάλυση υποθέσεων που έχουν απασχολήσει, είτε εξακολουθούν να απασχολούν τη Δικαιοσύνη. Δεύτερον, δεν θα χρησιμοποιήσω κανέναν από τους όρους, τους οποίους εσείς, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, επιλέξατε να χρησιμοποιήσατε. Και τρίτον, δεν θα κάνω κρίσεις τόσο για την προϋπηρεσία και το ήθος, όσο και για την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική επάρκεια του νέου Διοικητού της ΕΥΠ.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο ίδιο θέμα: Ο κ. Παυλόπουλος, από ό,τι ακούσαμε στην ανακοίνωση, έκανε λόγο γιατί τοποθετήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος, όχι γιατί απομακρύνθηκε ο κ. Κοραντής. Εγώ, λοιπόν, θέλω να ρωτήσω, ήταν επιτυχημένη για την κυβέρνηση η θητεία του κ. Κοραντή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, δεν θυμάστε και το πρώτο εδάφιο της ανακοίνωσης, το οποίο αναφέρεται στον κ. Κοραντή και το οποίο, βεβαίως, ισχύει. Παρακαλώ, λοιπόν, να το διαβάσετε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με δεδομένο ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», υπαινίχθηκε σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία και προανήγγειλε παράλληλα, εμμέσως, συλλήψεις τρομοκρατών. Συνδέετε, λοιπόν, αυτό με την απομάκρυνση του κ. Κοραντή και την τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε συλλογιστικά άλματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν σχετίζεται, δηλαδή, η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου με τις ενδεχόμενες συλλήψεις τρομοκρατών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στην τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια η ανακοίνωση του κ. Παυλόπουλου. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς σχολιάζετε τις εικόνες ντροπής με την κατεδάφιση του καταυλισμού των Αφγανών προσφύγων στην Πάτρα; Η κυβέρνηση κάνει μεταναστευτική πολιτική με τις μπουλντόζες, τη φωτιά και τις επιχειρήσεις «σκούπα»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη, η οποία ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για τις χιλιάδες λαθραίων μεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα μας. Σας υπενθυμίζω ότι κάτι που δεν είχε γίνει επί προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή η κατασκευή κέντρων υποδοχής των μη νόμιμων μεταναστών, προχώρησε και εξακολουθεί να προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς. Σας υπενθυμίζω τη Σάμο και τον Κυπρίνο. Σας υπενθυμίζω, επίσης, τις εγκαταστάσεις κοντά στην Πάτρα, όπου θα εγκατασταθούν όσοι έχουν καταφύγει εκεί και βεβαίως δεν μπορούν παράνομα και ανεξέλεγκτα να ζουν σε περιοχές, οι οποίες δεν είναι δικές τους και να δημιουργούν ανησυχία, σύγχιση και αναστάτωση στον τοπικό πληθυσμό.

Δεν μπορούν, λοιπόν, κάποιοι οι οποίοι φιλοξενούνται στη χώρα και έχουν εισέλθει στη χώρα μας με μη νόμιμο τρόπο, να επιχειρούν να επιβάλλουν, τους δικούς τους όρους διαβίωσης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς το έκαναν αυτό; Αυτοί κατατρεγμένοι είναι και προσπαθούσαν να φύγουν. Τους εμποδίσατε να περάσουν στην Ευρώπη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί η μετάβαση μη νόμιμων μεταναστών από τη μία χώρα της Ευρώπης στην άλλη. Η Ευρώπη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, μια επιπλέον ερώτηση. Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για επαναπροώθηση μη νόμιμων μεταναστών, όπως τους αποκαλείτε, στην Τουρκία μέσω Βουλγαρίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο σχέδιο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Χθες, από τη Μαδρίτη, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε και νέα οικονομικά μέτρα, λέγοντας ότι αν χρειαστεί να τα ξαναπάρει, δείχνοντας αδιαφορία για το πολιτικό κόστος. Να περιμένουμε αυτά τα νέα μέτρα περί τον Οκτώβριο, που είναι και μήνας για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας διαβάσω τι ακριβώς είπε ο Πρωθυπουργός. Σε σχετική ερώτηση, ο Πρωθυπουργός είπε: «Η Ελλάδα έχει βιώσει, μέχρι στιγμής, την οικονομική κρίση πολύ ηπιότερα από όλες σχεδόν τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποτυπώνεται στους δείκτες και της ανάπτυξης και της ανεργίας».

Και υπογραμμίζω εγώ, συμπληρωματικά, ότι αυτό ειπώθηκε σε μια χώρα, όπως την Ισπανία, όπου η ανεργία έχει φθάσει ήδη 18% με δυσμενέστερες δυστυχώς - -και το λέω, δυστυχώς, γιατί κανείς δεν χαίρεται να υπάρχει αύξηση της ανεργίας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα- - προοπτικές για τον επόμενο χρόνο.

«Κάνουμε, λοιπόν», είπε ο Πρωθυπουργός «ό,τι μπορούμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, αυτό να μην αλλάξει. Από την άλλη πλευρά, όμως, έχουμε πει από την πρώτη ώρα ότι εμείς έχουμε ένα ξεχωριστό πρόβλημα. Το πρόβλημα των δημοσιονομικών ανισορροπιών, οφειλόμενο κυρίως σε ένα πολύ μεγάλο, σε ένα υπέρογκο, χτισμένο επί δεκαετίες, δημόσιο χρέος. Αυτό, λοιπόν, το αντιμετωπίζουμε και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν διστάσαμε να λάβουμε μέτρα, όποτε χρειάστηκε. Εάν χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε. Αλλά, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο στόχος και η πραγματική πολιτική κατεύθυνση δεν είναι εισπρακτικά μέτρα. Είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Εκεί ρίχνουμε το βάρος και εκεί θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε το βάρος. Σε μια κατάσταση που εξελίσσεται δυναμικά», είπε ο Πρωθυπουργός «ο στόχος ποιος είναι; Να περάσουμε όσο ηπιότερα γίνεται τη σημερινή κρίση, να επωφεληθούμε από τη σταθεροποίηση που θα έρθει και να είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε την ώρα που θα αρχίσει πάλι η ανάκαμψη. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε».

Λοιπόν, ούτε προανήγγειλε, όπως βλέπετε, από το εδάφιο αυτό κάποια μέτρα ο Πρωθυπουργός, όπως έσπευσαν κάποιοι να ερμηνεύσουν, ούτε είπε ότι θα ληφθούν οικονομικά μέτρα. Ο Πρωθυπουργός, ασφαλώς, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες ήδη είναι καλά γνωστές.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο και συζήτησε, φερ` ειπείν, το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Έχουν συζητηθεί και έχει αναγγελθεί το άνοιγμα διαφόρων επαγγελμάτων. Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις, αυτά είναι διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία ούτε αιφνιδιάζουν κανέναν, ούτε έχουν στόχο να αιφνιδιάσουν κανέναν. Αντιθέτως, θα βοηθήσουν ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ακόμη πιο εύρωστη. Και προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινούνται όλες μας οι πρωτοβουλίες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αν μου επιτρέπετε, μια διευκρίνιση. Δηλαδή, εσείς μπορείτε να διαβεβαιώσετε κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολίτες, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν εισπρακτικά μέτρα, όπως αυτά που ελήφθησαν πριν από λίγο καιρό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ισχύουν στο ακέραιο όσα είπε ο Πρωθυπουργός, μόλις χθες.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μια ημέρα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου με άρθρο του στον «Κόσμο του Επενδυτή» προσδιόρισε τους άξονες για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Έχετε κάποιο σχόλιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν απαντώ στις γνωστές γενικότητες τις οποίες διατυπώνει, σχεδόν κάθε ημέρα - -το έκανε και σήμερα το πρωί, αν δεν κάνω λάθος- - ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχέδιο χρειάζεται, όχι ευχολόγια. Και αυτό, προφανώς, δεν το διαθέτει ο κ. Παπανδρέου. Διότι το μοναδικό σχέδιο το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει (και με τα προβλήματα που μόλις σας προανέφερα, τα κληρονομημένα, τα δημοσιονομικά, αλλά και τα επιπρόσθετα που είναι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης) είναι το σχέδιο που εφαρμόζει, αναπροσαρμόζει όποτε χρειάζεται, βελτιώνει όποτε χρειάζεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, συμφωνεί η κυβέρνηση με την εκτίμηση του πρώην Υπουργού κ. Μιχάλη Λιάπη ότι ο πολιτικός χρόνος είναι εναντίον της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε καιρό να έρθετε στο briefing. Προφανώς, δεν θυμάστε, γι` αυτό το λόγο ότι δεν σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών.

Σας ευχαριστώ.

" Η επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Ιουλίου.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 14 July 2009 - 21:25:59 UTC