Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-06-04

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 206005714

Έκδοση 1

brf040609

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Όπως με πληροφόρησε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Απρίλιο και δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η χώρα μας σε ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει τη διευκόλυνση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κρίσης.

Γνωρίζετε ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν τέτοιες επιχειρήσεις σε αυξανόμενο αριθμό, οι οποίες, ανάλογα με τα προγράμματα που εκπονούνται και τις δυνατότητες που έχει κάθε χώρα, ενισχύονται ώστε και την παραγωγή τους να μπορούν να συνεχίσουν και κυρίως να εξασφαλίζουν τις θέσεις των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.

Το πρόγραμμα αυτό έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο σκέλος, αφορά την παροχή εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια που συνάπτουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, διευκολύνεται η δανειοδότηση των επιχειρήσεων. Το συνολικό ποσό του δανείου για κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το ετήσιο μικτό μισθολογικό κόστος της, ενώ το ύψος της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου μπορεί να φθάσει έως 90% του παρεχομένου δανείου.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά την επιδότηση του επιτοκίου, ώστε να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και να βελτιωθεί, βεβαίως, η ανταγωνιστικότητά τους.

Το συνολικό ποσό για τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου και τις επιδοτήσεις επιτοκίου, μέσα στα πλαίσια που σας περιέγραψα, ανέρχεται στα 2 δις ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος φθάνει μέχρι το τέλος του έτους 2010. Ο χρονικός ορίζοντας παροχής της εγγύησης του Δημοσίου σε αυτή την κατηγορία των δανείων, ορίζεται στα τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη χρόνο, ενώ ο χρονικός ορίζοντας της επιδότησης του επιτοκίου ορίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή για τρεισήμισι χρόνια ακόμη.

Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση είναι οι εξής:

Πρώτον, να μην είναι προβληματική μέχρι την 1/7/2008 και δεύτερον - -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- - να μην προβεί μέχρι τις 31/12/2010 σε μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας που έχει.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος, η Ευρώπη και φυσικά και η χώρα μας, η επιβίωση και η συνέχιση της λειτουργίας πολλών, χιλιάδων επιχειρήσεων και κατ` επέκταση η απασχόληση και το εισόδημα πολλαπλασίου αριθμού εργαζομένων.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχετε σήμερα να μας προαναγγείλετε, ποιους θα προφυλακίσει το βράδυ ο ανακριτής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, πέφτετε και εσείς θύμα μιας λέξης την οποία χρησιμοποίησα και μπορεί να μην ήταν απολύτως ακριβής, αλλά δεν αλλάζει το περιεχόμενο αυτού του οποίου είπα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, αναφέρεστε προφανώς σε μια λαθεμένη λέξη την οποία χρησιμοποίησα. Εν πάση περιπτώσει, το άτομο στο οποίο αναφερόμουν, ήταν όντως κρατούμενος με απόφαση των διωκτικών Αρχών και η ουσία του θέματος είναι άλλη. Αναφέρθηκα στα άτομα τα οποία είναι γνωστά από εκείνη την περίοδο για το ρόλο που έπαιξαν σε συγκεκριμένες θέσεις που βρίσκονταν. Αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Και επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, για να γίνει απολύτως αντιληπτό και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία: Η υπόθεση Siemens είναι σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ. Αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Τότε ελήφθησαν όλες οι επιλήψιμες, αμφισβητήσιμες αποφάσεις για προγραμματικές συμφωνίες, για αναθέσεις διαφόρων άλλων έργων κ.τ.λ. Αυτά είναι γνωστά πράγματα. Και αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που αναφέρονται συχνά-πυκνά σε αυτό το θέμα, θα διαπιστώσει ότι οι ανακριτικές Αρχές, ακριβώς αυτή την περίοδο διερευνούν. Την περίοδο της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι πεντακάθαρα πράγματα.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο ίδιο θέμα, όμως με αυτή τη βιασύνη, δεν ξέρω πώς μπορεί να το πει κανείς, η αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία να σας κατηγορήσει ότι καθοδηγείτε τη Δικαιοσύνη. Εκεί είναι ίσως το ζήτημα και εκεί πρέπει να δώσετε μια απάντηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ερώτησή σας, ποια είναι;

ΦΑΝΙΔΗΣ: Η ερώτηση είναι: Για ποιο λόγο ουσιαστικά βιαστήκατε να το κάνετε αυτό; Κύριε Εκπρόσωπε, δεν ήταν προφυλακισμένος, όταν το είπατε αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ήταν κρατούμενος.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Ήταν κρατούμενος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζω πολύ καλά, τι είπα. Και σας είπα ότι ήταν κρατούμενος και πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί ήταν κρατούμενος. Λοιπόν, οι προφάσεις της αντιπολίτευσης που προσπαθεί, όπως είπα και προχθές, να «ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα», δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είπα - -το επαναλαμβάνω για να το καταλάβει και η αντιπολίτευση- - ότι η υπόθεση Siemens είναι ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό δεν απαντά το ΠΑΣΟΚ. Δεν απαντά για τα συγκεκριμένα άτομα. Τελεία και παύλα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι΄αυτό το θέμα.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον ΑΝΤΕΝΝΑ, μεταξύ άλλων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή, όπως είπε, αν στριμώξουν τα πράγματα και αν η κατάσταση γίνει πιο δύσκολη ακόμα και να καταργήσει το άσυλο. Όντως η κυβέρνηση εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω στην πλήρη δήλωση με τον τρόπο που την έκανε ο Πρωθυπουργός. Είναι σαφές αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός: Είμαστε εμείς, η σημερινή κυβέρνηση, εκείνη η οποία άλλαξε, αν θέλετε προς ένα πιο πρακτικό τρόπο, προς ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο, τη νομοθεσία περί ασύλου. Και είπε ο Πρωθυπουργός ότι αν χρειαστεί και αποδειχθεί ότι αυτή η αλλαγή είναι αναποτελεσματική, θα ληφθούν και άλλες αποφάσεις. Αυτά, λοιπόν, ισχύουν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι προέχει να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα της μεγάλης, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, επειδή κάποιοι λίγοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν κακή χρήση κάποιων δήθεν δικαιωμάτων τους.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Αν μου επιτρέπετε, δεν είπε μόνο ότι θα ληφθούν ακόμα πιο αυστηρές αποφάσεις. Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να τους καταργήσει, είπε «θα το σκεφτώ».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Αν χρειαστεί», αυτό είπε ο Πρωθυπουργός και αυτό ισχύει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή η προεκλογική αντιπαράθεση βρίσκεται στη δίνη ενός πολιτικο-δικαστικού σκανδάλου - - και αναφέρομαι στην υπόθεση της Siemens αλλά και της διαφυγής δύο βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση αυτή - - θα σταθώ σε αυτή την ιστορία. Επιτρέψτε μου. Με αφορμή λοιπόν την ιστορία του σήματος ο κ. Δένδιας σε γραπτή του ανακοίνωση διευκρίνισε προχθές ότι έλαβε γνώση του σήματος για τις κινήσεις του Καραβέλα στην Ουρουγουάη την Τετάρτη το μεσημέρι. Σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του κ. Καραβέλα η ίδια είπε ότι την Πέμπτη 28 Μαϊου, ήταν η τελευταία φορά που είδε το σύζυγό της και ότι ο ίδιος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της, την κατάθεση της ίδιας, έφυγε προφανώς στο εξωτερικό την Παρασκευή. Από την Τετάρτη το μεσημέρι μέχρι έστω και την Παρασκευή, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και εντεύθεν μεσολαβεί ένα κρίσιμο διάστημα παραπάνω από 24 ώρες. Γι΄αυτό το κρίσιμο διάστημα που φαίνεται να ολιγώρησε τόσο ο κ. Δένδιας όσο και η Δικαιοσύνη, επιτρέψτε μου, το λέω με την έννοια ενδεχομένως, κάνω μια υπόθεση εργασίας να ολιγώρησε, δεν υπάρχουν ευθύνες γι΄αυτή την έλλειψη - - θα λέγαμε - - κινήσεων εκ μέρους τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και της Δικαιοσύνης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί με πλήρη επάρκεια. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πότε απαντήθηκαν με πλήρη επάρκεια κ. Εκπρόσωπε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ουσιαστικό θέμα είναι η διαλεύκανση της εμπλοκής συγκεκριμένων ανθρώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση,στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, αν θέλετε. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες οι οποίες θα διαλευκανθούν από την ΕΔΕ, η οποία γίνεται. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άκουσα και τον Πρωθυπουργό το πρωί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ναι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ:... Ο οποίος μίλησε για ενδεχόμενη ολιγωρία και ατέλειες της Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τι σας είπα εγώ μόλις τώρα;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι. Εγώ όμως είπα ότι δεν είναι επί σκοπώ. Εγώ αναρωτιέμαι όμως, έστω και αν δεν έγινε επί σκοπώ, παραδέχομαι δεν δέχομαι ως υπόθεση εργασίας αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός ... (δεν ακούγεται), ως κυβέρνηση. Δεν δέχεστε εσείς ότι υπήρχε καθυστέρηση και από την πλευρά τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Δικαιοσύνης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν υπάρχουν, θα σας το πω για άλλη μια φορά, εάν υπάρχουν αυτά όλα τα πράγματα θα διαπιστωθούν στο υπηρεσιακό επίπεδο που προφανώς έγιναν, αν έγιναν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μιας και είμαστε σ΄αυτό το θέμα, ήθελα να ρωτήσω: Ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει αρχικά ότι δεν είχε ενημερωθεί καν γι΄αυτή την ιστορία, δεν είχε καμία ενημέρωση για την τύχη αυτού του θέματος. Ωστόσο, βλέπουμε ότι είχε το τηλεγράφημα αποδέκτη το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ενημέρωση του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν σημαίνει και ενημέρωση ...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός ισχύουν στο ακέραιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά λέει ψέματα ο Πρωθυπουργός, ότι δεν είχε ενημέρωση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Νομίζω ότι και η οίηση ορισμένων ερωτήσεων έχει και τα όριά της.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν υπάρχει καμία οίηση, ίσα-ίσα που βλέπω ότι όλη την ώρα μας εμπαίζουν. Αυτό είναι το θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας άποψη. Δεν σας εμπαίζει κανείς. Εάν αισθάνεστε ότι είστε εμπαιζόμενος είναι δικαίωμά σας να το εκλαμβάνετε έτσι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ενημέρωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τι σημαίνει; Ότι ποιος έχει την ευθύνη; Το Γραφείο του Πρωθυπουργού ή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει ενδεχομένως κοινοποίηση εγγράφου, αν έχει γίνει αυτή η κοινοποίηση. Και πόσο χρόνο θέλει να φτάσει ένα έγγραφο στο γραφείο προς το οποίο κοινοποιείται.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πότε έφτασε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, ισχύει αυτό το οποίο είπε ο Πρωθυπουργός: Δεν υπάρχει καμία ανακολουθία.

ΖΟΡΜΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, αυτές τις μέρες κορυφώνονται μεταξύ άλλων και τα διαφημιστικά spot, η προεκλογική καμπάνια των κομμάτων. Θα ήθελα το σχόλιο της κυβέρνησης, πως υποδέχθηκε η κυβέρνηση τα χθεσινά σποτάκια του ΠΑΣΟΚ που βάλλουν στο (δεν ακούγεται) του Πρωθυπουργού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, από όσα είπε χθες ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Το ΠΑΣΟΚ είναι για μία ακόμη φορά το κόμμα που κάνει όχι απλώς γκρίζα, άλλα μαύρη διαφήμιση. Σας υπενθυμίζω: Ξεκίνησε βρίζοντας όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους συλλήβδην ως βαρβάρους. Στη συνέχεια, κινδυνολόγησε ότι βουλιάζουμε, προφανώς επειδή βουλιάζει το ίδιο μέσα στην ανυπαρξία του πολιτικού του λόγου, και τώρα συκοφαντεί και λασπολογεί. Ενδείξεις πανικού, αμηχανίας, έλλειψης ιδεών αυτών που δήθεν θέλουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της χώρας. Εμείς σε αυτό τον δρόμο δεν πρόκειται φυσικά να το ακολουθήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ μένει πάντα μόνο του. Έχει συνηθίσει άλλωστε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή είναι πολύ κοντά οι Ευρωεκλογές, τι θα θεωρούσε ως νίκη η κυβέρνηση; Ποιο αποτέλεσμα θα το θεωρούσε ως νίκη στις Ευρωεκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα αναμένετε το αποτέλεσμα των εκλογών. Εγώ δεν είμαι γραφείο προγνωστικών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ελπίδες υπάρχουν πάντως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός - - επειδή σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα όσα λέει ο Πρωθυπουργός - - σε όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις του. Έχετε, λοιπόν, το αυθεντικό απόσπασμα για τη θέση της κυβέρνησης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε προηγουμένως ότι το σκάνδαλο της SIEMENS είναι σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά εγώ ξέρω ότι στις καταθέσεις του ο κ. Σίκατσεκ και τα άλλα στελέχη της SIEMENS έχουν μιλήσει για ροή μαύρου χρήματος στα ταμεία και των δύο κομμάτων, 100 εκατομμύρια τουλάχιστον. Επίσης, ξέρω ότι πέντε χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταγγείλει και δεν έχει αποκαλύψει τίποτα από όλο αυτό το σκάνδαλο. Γιατί να μη χρεώσουμε σε εσάς συμψηφισμό και συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά πράγματα. Τα έκανε ο κ. Τσουκάτος μόνος του.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τα υπόλοιπα 99 εκατομμύρια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ένα πάντως είναι αποδεδειγμένο που πήγε και αυτό είναι εκείνο που μετράει. Γιατί τα άλλα είναι μόνο ισχυρισμοί. Και σας υπενθυμίζω, εφόσον θέλετε να το ξανακούσετε : Υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι ούτε ένα μάρκο, ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένω μία αντίστοιχη δήλωση από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν την έχω ακούσει ακόμα.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή ο Πρωθυπουργός επαναφέρει συνεχώς το θέμα της εθνικής συνεννόησης και της συναίνεσης στα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ από την έλλειψη ιδεών, όπως είπατε πριν από λίγο, θα περάσει στην αντίπερα όχθη και θα καταθέσει τέτοιες προτάσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τίποτε δεν με κάνει να το πιστεύω. Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη. Θα πρέπει να μεταλλαχθεί το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει ριζικά τη συμπεριφορά του, ώστε να προσφέρει προτάσεις. Και μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Γενικότητες και «όχι» σε όλες τις πρωτοβουλίες για συνεργασία, για συνεννόηση, για συναίνεση, όποια λέξη θέλετε, χρησιμοποιήστε. Η στάση του ήταν πάντα: Όχι. Μερικές φορές πήγαινε να πλησιάσει να πει ένα ναι - - σας υπενθυμίζω την συνταγματική μεταρρύθμιση - - το ξανασκέφτηκε όμως ο κ. Παπανδρέου, και αμέσως οπισθοχώρησε. Είτε μόνος του, είτε λαμβάνοντας υπόψη του κάποιες άλλες δυνάμεις μέσα στον πολιτικό σχηματισμό του οποίου ηγείται.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Χωρίς να θέλω να παίξω τον ρόλο του συνηγόρου του διαβόλου, δεν ενδιαφέρομαι καν για αυτό, με αφορμή την αντιπαράθεση που έγινε με τον κ. Παπακωνσταντίνου, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, ο ίδιος σας κατηγορεί ότι λασπολογείτε εις βάρος του. Από την άλλη διαπίστωσα σήμερα ότι μιλήσατε για επιλήψιμες αποφάσεις της περιόδου διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά το θέμα του ΟΤΕ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν μη τι άλλο αμφισβητήσιμες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αμφισβητήσιμες, ναι, επειδή είπατε και τον όρο επιλήψιμες. Επιμένετε στις καταγγελίες προσωπικά για τον ρόλο του κ. Παπακωνσταντίνου την περίοδο εκείνη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν ξέρω πως

αντιλαμβάνεται ο καθένας την αντιπαράθεση μαζί μου. Αυτό είναι δικό του θέμα. Και δεν έκανα τίποτε άλλο από το να επιστήσω την προσοχή την δική σας, των δημοσιογράφων, σε ορισμένα πραγματικά περιστατικά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος αμφισβητεί πραγματικά περιστατικά. Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται πραγματικά περιστατικά. Γιατί κάποιος σβήνει από το βιογραφικό του, σε ορισμένους ιστοτόπους, πραγματικά περιστατικά. Αυτό πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος ο κύριος στον οποίο αναφερθήκατε. Δεν είναι δική μου αποστολή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επιπλέον χθες εσείς αναδείξατε τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τρεπεκλή και από τη μεριά του ο κ. Παπακωνσταντίνου έβγαλε σε πρώτο πλάνο με έμμεσο τρόπο τις φωτογραφίες του Πρωθυπουργού με τον Χριστοφοράκο και τον Εφραίμ. Γιατί τόσο πολύ «καίγεστε» για να αναδείξετε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και του λαού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, όχι μόνο τα αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα και τα ζητήματα του τόπου, αλλά δίνει και λύσεις. Εισαγωγικά σήμερα σας ανέφερα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες ελήφθησαν. Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες προκειμένου να εξασφαλισθούν θέσεις εργασίας, πολλές θέσεις εργασίας στον τόπο, ώστε να στηριχθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη. Να δοθεί εκείνη η λύση που χρειάζεται σε τομείς της οικονομίας μας, που απασχολούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οποίοι τομείς μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Αναφέρομαι στον τουρισμό. Αναφέρομαι στον κατασκευαστικό τομέα. Αναφέρομαι στον γεωργικό τομέα, όπου όπως γνωρίζετε, δόθηκε μία ειδική αποζημίωση για ζημιές της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά είναι συγκεκριμένες δράσεις. Αυτά είναι που μετράνε στον τόπο. Αυτά είναι που καταγράφουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτές είναι οι απαντήσεις στα πραγματικά ζητήματα του τόπου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν τα αναδείξατε αυτά όμως. Αναδείξατε άλλα πράγματα. Αυτό είναι το νόημα της ερώτησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε λάθος. Απλώς εκείνοι οι οποίοι συνεχώς λασπολογούν, εκείνοι οι οποίοι συνεχώς σκανδαλολογούν, εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν να προτείνουν τίποτε το θετικό και το ουσιαστικό δεν θα μένουν από εμάς αναπάντητοι επειδή έχουν επιλέξει αυτό τον κατηφορικό δρόμο. Θα βρίσκουν μερικά εμπόδια μπροστά τους: Τον λόγο μας. Τα επιχειρήματά μας. Τις θέσεις μας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λέτε ότι δεν παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Ωστόσο πως εξηγείτε ότι έχουν γίνει φέιγ βολάν και τα τηλεγραφήματα των διπλωματών από την Ουρουγουάη και υλικό της προανάκρισης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν αφορά εμάς. Αυτό, όπως γνωρίζετε, το θέμα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αφορά τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι έτσι όπως το λέτε. Εγώ γνωρίζω ότι οι δικαστικοί συντάκτες, οι συνάδελφοί σας, παραδοσιακά έχουν καλές πηγές και έχουν τα στοιχεία τα οποία χρειάζονται προκειμένου να θεμελιώσουν το ρεπορτάζ το οποίο κάνουν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Οι δικαστικοί συντάκτες, δηλαδή, τα κάναν φέιγ βολάν αυτά που έγιναν από το Μοντεβίδεο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς σας ενοχλεί να έχουν κάποιοι στοιχεία.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 5 June 2009 - 7:18:40 UTC