Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-05-29

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Αριθμός Δελτίου: 204677845

Έκδοση 1

brf2905

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 29 Μαΐου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλημέρα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σουφλιά, θα επισκεφθεί αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου, σημεία της Εγνατίας Οδού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής της.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 09.00 από τη Θεσσαλονίκη, θα λάβει μέρος στην τελετή για την ολοκλήρωση της Εγνατίας στη Γέφυρα του Βενέτικου. Κατόπιν, θα επισκεφθεί τη Γέφυρα του Μετσόβου και τέλος, θα επισκεφθεί τη σήραγγα Δρίσκου. Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα φθάσει στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του λιμανιού της πόλης, καθώς και το Δημαρχείο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Πώς κρίνει η κυβέρνηση το χθεσινό debate;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα κάνω γενικά σχόλια. Θα μιλήσω εκ μέρους του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, στις ερωτήσεις των συναδέλφων σας, είχε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει το έργο της κυβέρνησης. Τους στόχους που έχουμε θέσει. Πού ακριβώς θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα στο μέλλον. Ποια οφέλη θα προκύψουν για τους πολίτες και ποιο είναι το όραμά μας για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Τη στιγμή που η χώρα μας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ειδικά αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε η επόμενη ημέρα που θα έρθει, όταν τελειώσει η κρίση, να μας βρει πανέτοιμους και τη χώρα μας σε μια καλή κατάσταση. Σε ένα σημείο εκκίνησης από όπου θα μπορέσουμε να αποκομίσουμε όλα εκείνα τα ωφελήματα που μπορούν να προκύψουν για τη χώρα μας.

ΚΑΤΣΑΒΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε ήταν χθες κοινή διαπίστωση, μετά το debate, κυρίως από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν, ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει σαν συμπέρασμα κάτι το ουσιώδες διότι πρόκειται για παράλληλους μονόλογους. Είστε διατεθειμένος από την πλευρά σας να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες να αλλάξει αυτή η διαδικασία; Είμαστε βέβαια λίγες ώρες μετά το debate αλλά περνάει γρήγορα ο καιρός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έτσι είναι. Σημαντικό βεβαίως είναι να πούμε ότι αυτή η διαδικασία ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Εφαρμόστηκε για ακόμη μια φορά χθες με σύμφωνη γνώμη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και είμαι βέβαιος ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα, φυσικά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν σκέψεις σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η μορφή που θα έχουν οι τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στο μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχαμε με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, προκειμένου να συμφωνήσουμε τις λεπτομέρειες της χθεσινής τηλεοπτικής συζήτησης, έκανα μια άτυπη πρόταση ότι καλό θα ήταν - - και από την πλευρά μας βεβαίως είμαστε έτοιμοι - - σε κάποιο χρονικό σημείο, μετά από μερικές εβδομάδες, να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κομμάτων ώστε να βρούμε μια καλύτερη, μια πιο αποδοτική μορφή τηλεοπτικής συζήτησης.

Γνωρίζετε βεβαίως ότι αυτή η συζήτηση, έτσι όπως γίνεται εδώ στη χώρα μας, δεν γίνεται σε άλλες χώρες. Και είμαι βέβαιος ότι επεξεργαζόμενοι διάφορα μοντέλα και διάφορες ιδέες, ασφαλώς θα πάμε κάποια στιγμή στο επόμενο στάδιο.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γιατί οι πολίτες να επιλέξουν το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, όπως είπε χθες ο Πρωθυπουργός κλείνοντας το debate στο δίλεπτό του, που προτείνει ο ίδιος και να μην επιλέξουν την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεσμεύθηκε με το νέο ΠΑΣΟΚ, όπως είπε χαρακτηριστικά, να κάνει αλλαγές και στην οικονομία της χώρας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Δύο φορές οι Έλληνες πολίτες μας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να εφαρμόσουμε, να ξεδιπλώσουμε, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Και αυτό κάνουμε.

Από την αρχή, έχουμε πει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Και χάρη σε αυτές τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, όλα αυτά τα σημαντικά βήματα τα οποία έγιναν, τις τομές που έγιναν πράξη, βρίσκεται η χώρα στο σημείο που είμαστε τώρα.

Τι θέλω να πω με αυτό: Η διεθνής οικονομική κρίση πλήττει όλη την Ευρώπη. Πάρα πολλές χώρες, μεγαλύτερες από εμάς, με ισχυρότερες οικονομίες, αντιμετωπίζουν δυστυχώς με πολύ χειρότερα αποτελέσματα την κρίση.

Σας υπενθυμίζω ότι η Ισπανία έχει ανεργία κοντά στο 18%. Η Μεγάλη Βρετανία πολλαπλάσια ελλείμματα των δικών μας. Η Γερμανία μεγάλη πτώση της βιομηχανικής της παραγωγής. Άλλες χώρες που εθεωρούντο μέχρι τώρα χώρες θαύματα, βρίσκονται σε βαθιά, βαθύτατη ύφεση. Το ότι εμείς δεν αντιμετωπίζουμε σε τέτοια ένταση αυτά τα προβλήματα, παρά τις δομικές και διαρθρωτικές δυσκολίες που έχει η οικονομία μας, δυσκολίες που κληρονομήσαμε, οφείλεται ακριβώς στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που με σύνεση εφαρμόσαμε.

Και πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή - - καθώς μέσα στην κρίση γίνονται ακόμη πιο έντονα ορατές αυτές οι δυσκολίες, οι ατέλειες αν θέλετε του οικονομικού συστήματος, της δομής της οικονομίας μας, της δομής του κράτους- - είναι η ώρα να γίνουν και άλλες αλλαγές. Γιατί η κρίση έδειξε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται αυτό το μήνυμα των καιρών και ασφαλώς θα στηρίξουν, για μια ακόμη φορά με την ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και έμμεσα, βεβαίως πλην σαφώς, την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 29 May 2009 - 16:35:16 UTC