Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-02-06

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 184690925

Έκδοση 1

brf0602

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλή σας ημέρα.

Η Διυπουργική Επιτροπή για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με Πρόεδρο τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων σε όλη τη χώρα. Στη συνάντηση αυτή, παρουσιάστηκε η πρόοδος της υλοποίησης των 13 Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων. Είναι γνωστό σε όλους ότι στις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, του 2008, έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας για το κλείσιμο αυτών των χώρων, που είναι γνωστοί ως «χωματερές». Σήμερα, μπορούμε να πούμε με ικανοποίηση ότι από τους 1.102 τέτοιους χώρους -χωματερές- για τη λειτουργία των οποίων η χώρα - -σας υπενθυμίζω- - είχε καταδικαστεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παραμένουν ενεργοί μόνον 7. Γι` αυτούς, κατατέθηκε χρονοδιάγραμμα παύσης της λειτουργίας τους μέσα στο 2009. Σας υπενθυμίζω ότι η χώρα μας επαπειλείτο με πολύ υψηλά πρόστιμα.

Επίσης, η Διυπουργική κατέθεσε χρονοδιάγραμμα για τον τρόπο και το χρόνο υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης που αφορά στην κατασκευή τεσσάρων μονάδων σύγχρονης επεξεργασίας αποβλήτων στην Αττική, δύο στην περιοχή της Φυλής και από μία στο Γραμματικό και την Κερατέα. Τα εργοστάσια αυτά θα προστεθούν στα τρία εργοστάσια σύγχρονης τεχνολογίας, των οποίων η μελέτη ήδη εκπονείται και σύντομα θα δημοσιευθεί διακήρυξη και πρόσκληση ενδιαφέροντος, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή τους. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετείχαν σε αυτές τις συνεννοήσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη πρόοδο που υπήρξε, αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι η χρονική αφετηρία ήταν εξαιρετικά σύντομη, καθώς από τους 1.102 παράνομους χώρους, όπως σας είπα, για τους οποίους η Ελλάδα είχε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - -επαναλαμβάνω- - παραμένουν σε λειτουργία μόνον 7.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ακούσαμε χθες τον Πρωθυπουργό να κάνει διάγγελμα και ήθελα να ρωτήσω: Το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές θα εξαρτηθεί από την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και από τις μελλοντικές απαιτήσεις των συνδικάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε χθες πολιτικά, με τρόπο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία, για τα θέματα της οικονομίας και τη διεθνή οικονομική κρίση. Ήταν ξεκάθαρη αυτή η τοποθέτηση. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς προσπαθείτε να συνδέσετε τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός με τα θέματα που αναφέρατε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, τι στόχο είχε η εμφάνιση του Πρωθυπουργού; Δεν τα κατανοήσαμε καλά τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών ή ήθελε, εν πάση περιπτώσει, να απαντήσει στον κ. Παπανδρέου, κηρύσσοντας άτυπα μια προεκλογική περίοδο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στον κ. Παπανδρέου απάντησε, χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, αλλά στο τέλος του μηνύματός του και ο Πρωθυπουργός, με έμμεσο τρόπο, απήντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση ή γενικότερα στην αντιπολίτευση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα: Στα όσα είπε, χθες, και στην άκρατη εκλογολογία του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια σε βάθος πολιτική τοποθέτηση για τα θέματα της οικονομίας. Ανέλυσε τι σημαίνουν τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες τις οποίες ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας. Και αναφέρθηκε - -όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν και είμαι βέβαιος, όταν χρειαστεί και όσες φορές χρειαστεί θα το κάνει και στο μέλλον- - στη διεθνή οικονομική κρίση.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι εφαρμόζει η κυβέρνηση νέα οικονομική πολιτική χωρίς παλινωδίες. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κατάργηση της κατάργησης του αφορολόγητου, της επαναφοράς του αφορολόγητου που είχε εξαγγείλει ο κ. Αλογοσκούφης, αν το πάγωμα των τεκμηρίων που επίσης είχε εξαγγείλει ο κ. Αλογοσκούφης, όλα αυτά εάν δεν συνιστούν παλινωδίες, τότε τι είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα πω, για μια ακόμη φορά κάτι που έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτό το χώρο, αλλά κρίνω απαραίτητο να το επαναλάβω: Έχουμε μια διεθνή οικονομική κρίση, η οποία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, προς κατευθύνσεις οι οποίες ήταν άγνωστες μέχρι τώρα. Και μια από τις απαιτήσεις που έχουν οι πολίτες όλων των χωρών, όλου του κόσμου και φυσικά της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας προς τις κυβερνήσεις τους, είναι να προσαρμόζονται σε αυτές τις εξελίξεις. Αυτό και κάνουμε. Στα ειδικά θέματα για τα οποία με ρωτήσατε, αναφέρθηκε χθες πολύ λεπτομερειακά, στην εκτενή συνέντευξη την οποία παρεχώρησε ο κ. Παπαθανασίου.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ας αφήσουμε το θέμα των εκλογών και πάμε στην άλλη πρόταση που έκανε ο κ. Παπανδρέου. Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ. Παπούλια η κυβέρνησή σας συμφωνεί, συναινεί στο πρόσωπο του κ. Παπούλια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνησή μας, αντίθετα με ό,τι κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - -λέγοντας μια το ένα και μια το άλλο και μάλιστα στην ίδια συνέντευξη πολλές φορές- - δεν παίζει με τους θεσμούς. Έχουμε τοποθετηθεί. Έχω τοποθετηθεί σε αυτή την αίθουσα και όσα έχουμε πει είναι ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε, σε καμία περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια που κάνει να εμπλέξει τη χώρα σε μια άκρατη εκλογολογία, είτε με τη μια, είτε με την άλλη μορφή.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ωστόσο, κύριε Εκπρόσωπε, χθες, εσείς απαντήσατε στον κ. Παπανδρέου, απ` όσο θυμάμαι, σχετικά με την εκλογολογία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές. Εκλογολογία είναι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου σας είπε κάτι. Κάντε εκλογές το αργότερο ως τις ευρωεκλογές. Δεν του είπατε ένα όχι. Η κυβέρνηση δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας; Μπορείτε να το πείτε αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση ουσιαστικών και αποτελεσματικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης και κυρίως εκείνοι οι πολίτες που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό κάνει η κυβέρνηση. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με κοινωνική ευαισθησία και κυρίως με αίσθημα ευθύνης προς τη χώρα και τους πολίτες της. Αυτό είναι το μέλημά μας και όχι οι προσπάθειες που καταβάλει το ΠΑΣΟΚ με μια στρατηγική μικροκομματικής σκοπιμότητας να εμπλέξει τους πάντες σε συζήτηση για εκλογές. Αυτή είναι η εκλογολογία.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα προκαλέσει εκλογές την άνοιξη του 2010 με ευκαιρία την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι καλό να περιμένει η ελληνική κοινωνία από μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση, όταν αυτή η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς είναι υπό προθεσμία, αφού το 2010 μπορεί να προκληθούν εκλογές; Γιατί να μην τελειώσει η εκλογική εκκρεμότητα μαζί με τις ευρωεκλογές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακόμη και σε αυτή την προσπάθεια την οποία κάνετε εσείς, δεν πρόκειται να παρασυρθώ και να κάνω συζήτηση για εκλογές.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Ο κ. Καραμανλής, για να επιστρέψω και πάλι στο διάγγελμα που έδωσε χθες, ζήτησε συναίνεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης, γιατί αυτό είπε είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση. Αν αυτή η συναίνεση δεν δοθεί και κυρίως δεν δοθεί από το ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε να μη δίνεται μέχρι στιγμής, ποια θα είναι η διέξοδος; Θα είναι διέξοδος οι εκλογές αν δεν δοθεί αυτή η συναίνεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επανέρχεστε στο ίδιο και το ίδιο θέμα, στο οποίο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σας ακολουθήσω. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί και έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συμπαγή πλειοψηφία, προκειμένου να κυβερνήσει τη χώρα. Αυτό και κάνουμε. Με σχέδιο, με αποτελεσματικότητα, προς όφελος της χώρας και των πολιτών της.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Επιτρέψτε μου μόνο να πω και πάλι, ότι αυτή η συναίνεση την οποία ζήτησε ο κ. Καραμανλής, ο Πρωθυπουργός, ήταν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Τι γίνεται στην περίπτωση που τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και δη το ΠΑΣΟΚ, αρνηθούν αυτή τη συναίνεση για τα βασικά ζητήματα στα οποία αναφερθήκατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Φέρουν ακέραια την ευθύνη της άρνησής τους να συμμετάσχουν ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην κοινή προσπάθεια. Οφείλω να σας πω ότι αυτό δεν με εκπλήττει πλέον. Διότι το ΠΑΣΟΚ και τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν μάθει και έχουν συνηθίσει τον ελληνικό λαό να λένε όλο όχι.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Σε τι συνεπάγεται, αν μου επιτρέπετε, αυτή η ευθύνη των κομμάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ότι δεν θα υπάρξει αυτή η συναίνεση. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή βλέπω, κύριε Εκπρόσωπε, ότι καταβάλετε μια προσπάθεια να χρεώσετε την εκλογολογία στο ΠΑΣΟΚ, θα υπενθυμίσω μόνο την πρόταση που έκανε η κ. Μπακογιάννη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος για το θέμα του εκλογικού νόμου και συγκεκριμένα ζητώντας την επίσπευση της εφαρμογής του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου. Εγώ θα ρωτήσω: Η κυβέρνηση συμμερίζεται τις απόψεις αυτές; Επιμένει στην ανάγκη επίσπευσης του εκλογικού νόμου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως τις προηγούμενες ημέρες σε αυτό το θέμα. Το ποιος χρεώνεται την εκλογολογία, αυτό το γνωρίζουν καλά οι Έλληνες πολίτες. Είναι το ΠΑΣΟΚ και κανένας άλλος. Δεύτερον: Αυτό το νόμο τον θεωρούμε ούτως ή άλλως τον καταλληλότερο και γι` αυτό τον ψηφίσαμε. Είναι σαφές αυτό που σας λέω. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο να ισχύσει στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ φέρει την ευθύνη του να λέει πάλι όχι. Δεν θέλει σταθερές κυβερνήσεις.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Θα επανέλθω λιγάκι να σας ρωτήσω: Σε περίπτωση που αυτή η συναίνεση δεν δοθεί από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτό το οποίο θα χρεωθεί ενδεχόμενη εκλογική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν αντιληφθήκατε τι σας είπα.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Αντιλήφθηκα πολύ καλά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο σας είπα είναι ότι η κυβέρνηση έχει συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να ασκήσει αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Με δεδομένο ότι τα περί συναίνεσης στα θέματα της οικονομίας, δηλαδή αυτό το θέμα το έθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και είδαμε χθες τον Πρωθυπουργό ουσιαστικά ή να υιοθετεί ή να κινείται στην ίδια γραμμή. Όσα στελέχη του κόμματος σας επικρίνουν τον κ. Αβραμόπουλο για τις δηλώσεις που έχουν κάνει, είναι εκτός γραμμής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η έννοια της συναίνεσης είναι μια έννοια η οποία διατρέχει ολόκληρη την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κάνει κακό του κεφαλιού του.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Είπατε πριν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει σταθερές κυβερνήσεις. Άρα, μπορεί κανείς να βγάλει εύλογα το συμπέρασμα, κύριε Εκπρόσωπε, ότι σε μια ενδεχόμενη περίοδο ακυβερνησίας μεσούσης της οικονομικής κρίσης θα είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που θα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν ψήφισε...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να πω για το θέμα, το είπα.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Ο κ. Καρατζαφέρης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει πολλές και πυκνές επαφές με πάρα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτές δυσαρεστημένους και πρόσφατα με τον κ. Καραχάλιο, όπως ακούσαμε και μάθαμε και όπως δήλωσε και ο ίδιος. Τι σχόλιο έχετε να κάνετε επ΄ αυτού και αν ενδεχόμενη μη αυτοδυναμία θα σας οδηγούσε σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Καρατζαφέρη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν και εξακολουθεί να ισχύει η τοποθέτησή μας.

ΔΗΜΑΔΗΣ: Στο πρώτο θέμα σας ρωτάω πως σχολιάζετε όλη αυτή τη κινητικότητα των συναντήσεων του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη με δικά σας στελέχη, όπως ο κ. Καραχάλιος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συζητώ τις δραστηριότητες άλλων κομμάτων. Επειδή αναφερθήκατε σε κάποιο στέλεχος, σας λέω απλά: Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επειδή σας άκουσα να λέτε, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, ότι στην ουσία πρόκειται για την ανάγκη προσαρμογής στο αίτημα των καιρών, εγώ θα ρωτήσω ευθέως : Συνιστά πλήρη ανατροπή των όσων είχε εξαγγείλει προ πενταμήνου ο κ. Αλογοσκούφης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Συνιστά αυτό, το οποίο έχει πει επανειλημμένως ο κ. Παπαθανασίου, στον οποίο έχουν τεθεί - -κατ` επανάληψη- - οι ίδιες ερωτήσεις.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εδώ και πολύ καιρό μιλάει ο Πρωθυπουργός για τη κρίση. Ωστόσο χθες είπε μία φράση «η κρίση τώρα χτυπάει την πόρτα μας»...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τη φράση αυτή, με ίδιο ή παρεμφερή τρόπο, ο Πρωθυπουργός την έχει πει άλλες τρεις ή τέσσερις φορές.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Ωραία. Αυτό πώς να το αξιολογήσουμε; Δηλαδή για το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση τι περιμένει; Ποιες επιπτώσεις της κρίσης περιμένει στην ελληνική οικονομία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω πει και άλλες φορές ότι η κρίση αυτή έχει εξελιχθεί με γοργούς και απρόβλεπτους ρυθμούς. Συνεπώς, δεν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά τι θα συμβεί αύριο ή μεθαύριο. Εκείνο το οποίο έχει σημασία, είναι να λαμβάνει η χώρα μας όλα εκείνα τα μέτρα και να αναλαμβάνει εκείνες τις πρωτοβουλίες, που μπορεί μέσα στα μέτρα των δυνατοτήτων της, προκειμένου να μειώσει, να αμβλύνει τις ενδεχόμενες συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω: Με τίνος απόφαση κόπηκε χθες στον αέρα η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντήσει η ΕΡΤ επ΄ αυτού.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, επειδή μπλέκεστε όμως και εσείς, για αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει απαντήσει η ΕΡΤ.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τότε, αφού έχει απαντήσει η ΕΡΤ θα ήθελα την πολιτική τοποθέτησή σας. Θα ήθελα να ρωτήσω : Είθισται όταν μιλάει ένας πολιτικός αρχηγός κόμματος, να κόβεται χωρίς να έχει ειδοποιηθεί το κόμμα στο οποίο ανήκει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραπέμπω στην απάντηση της ΕΡΤ.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Θα ήθελα ένα σχόλιο για την άποψη που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης. Ουσιαστικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζω δηλώσεις του Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

ΓΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποιο σχόλιο για το πλοίο που δεσμεύτηκε στην Ελευσίνα, που προοριζόταν για το Ιράν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου το συγκεκριμένο συμβάν. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 6 February 2009 - 14:55:14 UTC