Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-01-21

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 181783304

Έκδοση 1

brf2101

O ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Καλησπέρα.

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με κύριο θέμα, βεβαίως, την ενημέρωση, την οποία έκανε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες τις δύο τελευταίες ημέρες, μέχρι χθες το βράδυ, και τις συνεδριάσεις των οργάνων στα οποία μετείχε. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Αναφέρθηκε καθόλου ο Πρωθυπουργός, σήμερα, μέσα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για το θέμα των αγροτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έγινε συζήτηση και γι` αυτό το θέμα. Όπως γνωρίζετε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη σημαντικές πρωτοβουλίες. Έχει ανακοινώσει μέτρα προς στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Αναφέρθηκα και εγώ, τις τελευταίες ημέρες, σε αυτά τα μέτρα. Τα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί, μελετώνται. Τα μέτρα που είναι δυνατόν, είναι εφικτό να ληφθούν, συζητούνται, θα συζητηθούν, θα μορφοποιηθούν και, μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής κατάστασης και των συνεπειών που αυτή έχει για τη χώρα μας, θα ανακοινωθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι αύριο θα συνεδριάσουν ο κ. Παπαθανασίου με τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σουφλιά για να αποφασίσουν ποια μέτρα μπορεί να ληφθούν σε αυτή την κατεύθυνση για τη στήριξη των αγροτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το αγροτικό θέμα ισχύει αυτό που σας είπα. Έρχομαι από την Κυβερνητική Επιτροπή, δεν πληροφορήθηκα ότι υπάρχει για αύριο κάποια τέτοια σύσκεψη, κάποια τέτοια συνάντηση. Σας λέω, όμως, ότι οι συναρμόδιοι Υπουργοί επικοινωνούν τακτικά, αυτές τις ημέρες, μεταξύ τους, όπως κάνουν άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου από κοινού να συζητήσουν αυτά που σας είπα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μήπως η κυβέρνηση δεν εκτίμησε και πάλι σωστά το θέμα των αγροτών; Γιατί εσείς, μόλις την Παρασκευή εμφανιστήκατε εδώ και μας είπατε τα όσα καλά έχετε κάνει για τους αγρότες και σήμερα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έγινε για την οικονομία, αναφέρθηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο θέμα των αγροτών. Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει να δείτε να εξετάσετε τα προβλήματά τους και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στη σύσκεψη δεν ειπώθηκε κάτι από αυτά που αναφέρετε. Και επειδή ήμουν παρών στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, δεν ειπώθηκε τίποτε σε περιεχόμενο, πέρα από αυτό που σας είπα.

ΒΑΓΙΑΝΟΣ: Ο Πρωθυπουργός έθεσε κάποιο χρονικό περιθώριο να εξεταστούν και να ανακοινωθούν αυτά τα μέτρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα σας είπα. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι, όπως σας είπα, να επιλυθούν αιτήματα τα οποία έχει υποβάλει ο αγροτικός κόσμος, οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου από όλες τις πλευρές. Να επιλυθούν, λοιπόν, αιτήματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν στο μέτρο του εφικτού.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Να ρωτήσω κάτι πιο πρακτικό. Αφού έχει υποβληθεί μια δέσμη αιτημάτων από τον αγροτικό κόσμο, τα οποία μελετώνται όπως εσείς είπατε, γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να κοπεί η χώρα στα δύο για να αρχίσουν να μελετώνται αιτήματα, ή αν έχουν μελετηθεί νωρίτερα, τι έφταιξε και οι αγρότες κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είπα ότι άρχισαν. Αυτές είναι δικές σας εκφράσεις.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι δικές μου, δεν το υιοθετώ. Ρωτάω, όμως, αν έγινε το ένα ή το άλλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω περιγράψει τις τελευταίες ημέρες, κατ` επανάληψη, τη διεθνή οικονομική κατάσταση, μια κατάσταση η οποία πλήττει όλες τις χώρες της Ευρώπης - -και μάλιστα σημαντικές χώρες, μεγαλύτερες χώρες από τη δική μας, χώρες με ισχυρότερες οικονομίες- - πολύ πιο σκληρά, θα έλεγα, απ` ό,τι πλήττει αυτή η κατάσταση τη δική μας χώρα. Μέσα στα πλαίσια, λοιπόν, των συνεπειών που προκαλεί σε κάθε χώρα και φυσικά και στην Ελλάδα, η διεθνής οικονομική κατάσταση, που αλλάζει συνεχώς με γοργούς ρυθμούς, είναι φυσικό να μελετώνται συνεχώς μέτρα, τα οποία όπως είπα και προηγουμένως, είναι εφικτά. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι μια διαδικασία που άρχισε χθες ή προχθές. Ας περιμένουμε να δούμε πέρα απ` αυτά που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση και τα οποία σας είναι γνωστά - -εγώ τα επανέλαβα, αν θέλετε, ως εκ περισσού τις τελευταίες ημέρες- - τι άλλο θα μπορέσει να γίνει εφικτό στο επόμενο διάστημα.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Στην απογευματινή συνάντηση, ο κ. Χατζηγάκης θα πάει με αυτό το πλαίσιο που μας περιγράφετε ή θα πάει με κάτι ποιο συγκεκριμένο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο γι` αυτό το θέμα.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, για τη σημερινή επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και επίσης για όσα ακούστηκαν ότι βρέθηκε και κάποιος αστυνομικός σε κατάσταση μέθης, έχετε κάτι να πείτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός, ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Δίνουν απάντηση σε αυτό το θέμα, το οποίο προφανώς έθιξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το γνωστό λαϊκίστικο τρόπο, για να προκαλέσει εντυπώσεις. Απαντούν, λοιπόν, οι δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη με ξεκάθαρο τρόπο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Συγγνώμη κ. Εκπρόσωπε, δεν καταλαβαίνω το εξής: Ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε δύο αστυνομικά τμήματα. Διαπίστωσε ότι εν πάση περιπτώσει κάτι δεν λειτουργούσε καλά και το έκανε γνωστό. Απαντάει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος με δηλώσεις του και λέει ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διασύρει τη χώρα. Μπορείτε να μου πείτε τι ενδιαφέρει τη κυβέρνηση; Την ενδιαφέρει η ουσία, λειτουργούν ή δεν λειτουργούν τα αστυνομικά τμήματα; Ή το θεαθήναι, αν δηλαδή με τη δημοσιοποίηση του θέματος, αυτό γίνεται γνωστό στο εξωτερικό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο που εννοούσε, προφανώς, ο κ. Παυλόπουλος, είναι ότι με τη διατύπωση ισχυρισμών του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προφανώς, διασύρεται η χώρα. Είναι σαφές αυτό που είπε ο Υπουργός Εσωτερικών.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά συνεχώς εκλογές, εδώ και τώρα. Το ζήτησε και πριν από λίγο ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή. Μάλιστα είπε ότι θα αναγκαστεί ο Κώστας Καραμανλής, ο Πρωθυπουργός, να πάει σε εκλογές. Έχετε κάποιο σχόλιο για αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ένα σχόλιο έχω να κάνω, και το έχω πει και άλλες φορές, τις τελευταίες μέρες, από αυτή εδώ τη θέση. Ένα πράγμα μας ενδιαφέρει: Η αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε, σε καμία περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ στην άκρατη εκλογολογία του και την ανεύθυνη κινδυνολογία του. Εμάς μας ενδιαφέρει να ανταποκριθούμε με ευελιξία, με υπευθυνότητα και με κοινωνική ευαισθησία στα αιτήματα αυτών των καιρών.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 21 January 2009 - 16:59:55 UTC