Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 26 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-04-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 1 Απριλίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 129386633

Έκδοση 1

brf0104

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 1η Απριλίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη έχει κάνει ήδη δηλώσεις, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός, αύριο, στις 15.20, αναχωρεί για το Βουκουρέστι, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

" Στις 17.00, τοπική ώρα, άφιξη στο Βουκουρέστι.

" Στις 18.30: Άφιξη του Πρωθυπουργού στο Κοτροτσένι Πάλλας, υποδοχή από τον Πρόεδρο Ρουμανίας και από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Σέφερ.

" Στις 19.00: Δείπνο εργασίας για τους αρχηγούς των χωρών και ταυτοχρόνως δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Αμύνης σε μέγαρο του Κοινοβουλίου.

" Την Πέμπτη, στις 08.30, προβλέπεται έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Στις 11.35-12.25: Ειδική συνάντηση του Βορειο-ατλαντικού Συμβουλίου με χώρες προς τις οποίες θα απευθυνθεί πρόσκληση. Έχουμε και ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ομιλία του Προέδρου Μπους και ομιλίες ηγετών των προσκληθησομένων χωρών.

Στις 12.30: Οικογενειακή φωτογραφία.

Στις 13.10-14.50: Γεύμα εργασίας του Συμβουλίου Ευρω-ατλαντικής Συνεργασίας. Ταυτοχρόνως, θα γίνονται γεύματα για τους υπολοίπους συμμετέχοντες.

Στις 15.15: Έναρξη Συνόδου για Αφγανιστάν, εισαγωγικές παρατηρήσεις Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Στις 15.30-17.50: Σύνοδος Εργασιών συνάντησης για Αφγανιστάν.

Στις 18.00: Οικογενειακή φωτογραφία.

Στις 19.00: Άφιξη των αρχηγών κρατών- κυβερνήσεων στο Ατενέουμ.

Στις 19.45: Πολιτιστική εκδήλωση.

Στις 21.00-22.30: Δείπνο για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και για τους υπουργούς.

Στις 22.15: Πολιτιστική εκδήλωση και δεξίωση για τους λοιπούς συμμετέχοντες.

" Την Παρασκευή, στις 08.50, προβλέπεται η έναρξη Συνόδου των Εργασιών της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας με θέμα «ΝΑΤΟ-Ουκρανία». Εισαγωγικές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ και εισαγωγικές παρατηρήσεις Προέδρου Ουκρανίας.

" Στις 09.00-10.20: Σύνοδος Εργασιών Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

" Στις 11.00: Έναρξη Συνόδου Εργασίας Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Εισαγωγικές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα ΝΑΤΟ.

" Στις 11.30-13.00: Σύνοδος Εργασιών Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

" Στις 14.00, περίπου, αναχώρηση από το Βουκουρέστι.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κατ` αρχήν, αν έχετε να μας αποδώσετε επισήμως ένα κλίμα σε σχέση με τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο ίδιο πλαίσιο θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή υπάρχει η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προσφέρθηκε να επισκεφθεί τα Σκόπια και το πρότεινε αυτό στον Πρωθυπουργό, για ποιο λόγο η επίσκεψη αυτή δεν κρίθηκε σκόπιμη.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ` αρχάς, θέλω να πω ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ό,τι αφορά το ταξίδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της φωνής της Ελλάδος είναι ευπρόσδεκτη. Οι κινήσεις στο πολιτικό πεδίο και στο διεθνές πεδίο, όπως γνωρίζετε, πρέπει να γίνονται στον κατάλληλο χρόνο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Συμμερίζεται η κυβέρνηση την εκτίμηση του κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα αδικείται και ασκούνται πιέσεις και από Συμμάχους;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η χώρα μας έχει κάνει γνωστές τις θέσεις της. Έχει απαντηθεί το ερώτημα περί πιέσεων, πολλές φορές από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στο press-room είχα την ευκαιρία να επαναλάβω και εγώ τις δηλώσεις του. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με αφορμή το ότι η Κυβερνητική Επιτροπή, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, έλαβε τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει η χώρα μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και με δεδομένο δεύτερο το ότι η κ. Μπακογιάννη, χθες, αποκάλυψε δημόσια ότι δέχθηκε πιέσεις από την ομόλογό της κ. Κοντολίζα Ράις, προκειμένου η Ελλάδα να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το προσωρινό όνομα FYROM, θέλω να πω η «κόκκινη γραμμή» εξακολουθεί να παραμένει για την Ελλάδα το ότι θα πρέπει να λυθεί το θέμα του ονόματος οριστικά; Μιλώ πάντα για το Βουκουρέστι.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τα όσα έχει πει η υπουργός Εξωτερικών και τα όσα είπα και εγώ, χθες το μεσημέρι, στο press-room.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Χθες, μας παραπέμψατε στις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου για το θέμα της αφίσας στα Σκόπια. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε ότι παρά τις δηλώσεις Μιλοσόσκι, που εκφράζει τη λύπη του, οι αφίσες παραμένουν αναρτημένες. Σκοπεύει να γίνει κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση, κάποια ενέργεια γι` αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Νομίζω ότι είναι ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη κριθεί στη συνείδηση κάθε πολίτη που παρακολούθησε την υπόθεση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τόσο ο Πρόεδρος Μπους εξέφρασε την εκτίμηση ότι οπωσδήποτε θα διευθετηθεί το θέμα της ονομασίας στη Σύνοδο, όσο και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι δεν θα καθυστερήσουν οι αποφάσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ, λόγω της διαφοράς του ονόματος. Αυτές τις δηλώσεις, η κυβέρνηση πώς τις αντιμετωπίζει;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Έχουμε αναφέρει με αναλυτικό τρόπο τις απόψεις μας δημοσίως και βεβαίως σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα, είτε με ξένους ηγέτες, είτε με υπουργούς Εξωτερικών.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω, εάν υπάρχει κάποιο επίσημο κυβερνητικό σχόλιο σε σχέση με την εικόνα που εμφανίστηκε σε περιοδικό που εκδίδεται στα Σκόπια και που παρουσιάζει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ντυμένο με στολή Ες-Ες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάσσεται σε μια λογική, όπως αυτή της σημαίας. Θεωρώ ότι η δήλωση που έχει γίνει από το υπουργείο Εξωτερικών, μας καλύπτει και ως προς αυτό το θέμα. Δεν νομίζω ότι βοηθάει, σε καμία περίπτωση, την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν, με το σύγχρονο τρόπο που πρέπει να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ των κρατών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σήμερα, η κ. Μπακογιάννη σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην International Herald Tribune κάνει μια αναφορά σε ένα ιστορικό προηγούμενο διαφοράς πάλι για το θέμα της ονομασίας και αναφέρεται στο παράδειγμα του Νέου Μεξικού και του Μεξικού, προκειμένου να διαχωρίσει το θέμα, δηλαδή το πώς ένα όνομα διεκδικείται από ένα κράτος, ας το πούμε καινούριο, νεοσύστατο ή υπό σύσταση. Αυτό το ιστορικό παράδειγμα, αυτό το ιστορικό προηγούμενο είναι βάση και για τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας; Δηλαδή, θα μπορούσε κάλλιστα να δεχθεί το «Νέα Μακεδονία», σε σχέση με την ελληνική Μακεδονία, η Ελλάδα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα μπω περισσότερο στην ουσία της συζήτησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι η ελληνική διπλωματία αξιοποιεί όλα εκείνα τα επιχειρήματα τα οποία μπορούν να αντληθούν τόσο από την Ιστορία μας, όσο από τη γεωγραφία, αλλά και από το διεθνές περιβάλλον -γιατί αντίστοιχα παραδείγματα έχουν υπάρξει στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών- έτσι ώστε να πείσει τους Συμμάχους, να πείσει τους φίλους, τους εταίρους, για την υπόθεση αυτή.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θέλω να ρωτήσω, εάν υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες ανακοινώσιμες, από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς τους ομολόγους του του ΝΑΤΟ, ενόψει της Συνόδου, με βάση το γεγονός ότι η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο και με ένα ανοικτό ζήτημα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός όντως έχει επικοινωνήσει με πολλούς ηγέτες και συνεχίζει να επικοινωνεί αυτές τις ημέρες με πολλούς ηγέτες από χώρες-μέλη της Συμμαχίας, προκειμένου να επαναλάβει τα ελληνικά επιχειρήματα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δεν έχετε κάτι πιο...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν θα ήθελα να ανακοινώσω συγκεκριμένα ονόματα.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητά κατά τη διάρκεια της Συνόδου μια χρονική παράταση, σε ό,τι αφορά την πρόσκληση που θα απευθυνθεί προς τα Σκόπια προκειμένου να βρεθεί στο μεταξύ λύση. Δηλαδή, να πάμε με μια πρόταση ότι αφήστε το για αργότερα, μια παράταση για μερικές ημέρες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, εφόσον δεν βρεθεί λύση, ούτως ή άλλως, θα μείνει το θέμα θα μείνει για αργότερα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αν και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα με την ονομασία της ΠΓΔΜ οφείλονται εν πολλοίς στη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν έχει ακουστεί από κυβερνητικά χείλη κάποια κριτική ή διαμαρτυρία για αυτή τη στάση. Γιατί πιστεύετε ότι μπορούν να σας πάρουν στα σοβαρά οι Αμερικάνοι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ερώτησή σας, παρά τα διάφορα απαξιωτικά σχόλια που έχει για την ελληνική κυβέρνηση, επί της ουσίας μπορεί να απαντηθεί με πολύ απλό τρόπο. Έχει γίνει μια σειρά από επαφές και με τις Ηνωμένες Πολιτείες  και τις γνωρίζετε αυτές τις επαφές, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και χρόνια- προκειμένου να ενημερωθούν ακόμη καλύτερα για το επίμαχο θέμα. Εμείς επιμένουμε στην άποψή μας. Θεωρούμε ότι είναι μια θέση πολύ καθαρή. Έχουμε κάνει τις κινήσεις εκείνες τις οποίες μπορούσαμε να κάνουμε. Έχουμε φθάσει στο σημείο εκείνο που μπήκαν οι κόκκινες γραμμές, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο μιας συμμαχίας, στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων, η κάθε χώρα δεν χάνει την ελευθερία του να αποφασίζει. Το ίδιο ελεύθερες είναι να αποφασίζουν και οι άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως και εμείς.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε πριν, ότι κάθε πρωτοβουλία πρέπει να εκδηλώνεται στο σωστό χρόνο, σε σχέση με το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στα Σκόπια. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι τέτοιο πριν;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν είχε αιχμή αυτό και καλά κάνετε και ρωτάτε. Δεν έχει καμία αιχμή σε ό,τι αφορά το παρελθόν. Ίσα, ίσα που θεωρώ -όπως είπα και προηγουμένως- ότι κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της φωνής της Ελλάδας, είναι ευπρόσδεκτη. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, μια ημέρα πριν να πάμε όλοι στο Βουκουρέστι, είναι ο χρόνος στον οποίο αναφέρθηκα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με δεδομένο πάλι ότι ελήφθησαν σήμερα τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό, για τη θέση που θα κρατήσει η Ελλάδα, εξετάστηκαν καθόλου ή αναλύθηκαν ενδεχόμενες επιπτώσεις από το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ασκήσει βέτο; Επιπτώσεις εννοώ και διπλωματικές και πολιτικές και γεωστρατηγικές ενδεχομένως.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω τι εννοείτε. Αν θέλετε να κάνετε πιο σαφή την ερώτησή σας, για να σας απαντήσω. Εμείς εξετάσαμε τα θέματα όπως τα γνωρίζουμε όλοι μας. Έχουμε καθορίσει τη στρατηγική μας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εξετάστηκαν και οι κινήσεις, οι τακτικές οι οποίες πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης στη Νατοϊκή Συμμαχία.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Για να γίνω και εγώ πιο συγκεκριμένος, έχετε δίκιο σε αυτό, εννοούσα τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα για ενδεχόμενες πιέσεις που θα δεχθεί μετά το Βουκουρέστι, μετά από ένα βέτο της Ελλάδας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει, όπως είπα, μια σειρά συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και πολλών άλλων πλευρών για το θέμα αυτό. Καθένας προσπαθεί να πείσει για τα επιχειρήματά του.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με βάση τις επαφές που είχε μέχρι τώρα ο Πρωθυπουργός με τους ομολόγους του, του ΝΑΤΟ και Υπουργούς Εξωτερικών, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια χώρα, αν μπορείτε να το πείτε, να προσυπογράψει, να στηρίξει δημόσια τη θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να αναφέρω, σε καμία περίπτωση, λεπτομέρειες από τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ του Πρωθυπουργού και των υπολοίπων ηγετών.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Σε άλλο θέμα. Έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές, αναφορές σας, για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Και κανείς δεν τα αμφισβητεί, αν θέλετε. Αυτή η αύξηση, όμως, των διοδίων κατά 55% σε τι συνίσταται κύριε Εκπρόσωπε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ανακοινώθηκε, χθες, από τις κοινοπραξίες των εταιρειών που έχουν αναλάβει την κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση των οδικών αξόνων, θα ισχύσουν από αύριο νέες τιμές διοδίων σε τρεις οδικούς άξονες. Αυτά είναι σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογραφεί και που έχουν επικυρωθεί σε σχετική διαδικασία στη Βουλή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επ` αυτού, αν μου επιτρέπετε κάτι. Οι αυξήσεις που θα δοθούν εφέτος στους μισθούς, φθάνουν για να πληρωθούν αυτές οι αυξήσεις στα διόδια ή θα χρειαστεί να πάρουν και δάνεια από τις τράπεζες οι καταναλωτές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη ερώτηση υπάρχει;

ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Θέλω να σας ρωτήσω, σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σχετικά με τον κ. Παραρά, ο οποίος φέρεται να ψήφισε υπέρ της Ένωσης Τούρκων Δυτικής Θράκης. Εξακολουθεί ο κ. Παραράς να είναι συνεργάτης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, μετά από αυτό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Διάβασα ότι είναι συνεργάτης του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, αλλά είναι μια πληροφορία την οποία αγνοούσα και δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παραράς, όπως γνωρίζετε, είναι πρόεδρος της ΚΕΝΕ, δηλαδή της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής. Είναι διακριτοί οι ρόλοι. Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, έχει γίνει μια σειρά από αναφορές. Γνωρίζω ότι η υπόθεση του δικαστηρίου βασίστηκε σε μια αντίστοιχη υπόθεση του 1997. Στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, αυτή είναι και η απόφαση του 1997 που αναφέρεται, προκειμένου να καταλήξει εκεί που κατέληξε το δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, μια χώρα σύγχρονη, μια χώρα η οποία έχει δώσει στους πολίτες της, όλα τα δικαιώματα τα οποία απορρέουν από τη συνταγματική αλλά και τις διεθνείς συνθήκες και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εκτός από τη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης για το Σκοπιανό, υπάρχει στο κοινωνικό επίπεδο η μάχη για το Ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας συνεχίζουν για 30ή ημέρα την απεργία τους. Ήδη παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην αγορά. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε;

ΡΑΒΑΝΟΣ: Αν σας προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Γιατί επί ένα μήνα υπάρχει πρόβλημα. Κάνουν απεργία οι υπάλληλοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην αγορά δεν υπάρχει ρευστότητα, υπάρχει έλλειψη χρήματος. Προφανώς, τη γνωρίζετε την κατάσταση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως, τη γνωρίζω, όπως την γνωρίζουν και όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες πως σε μια μεταρρύθμιση, η οποία έχει να κάνει με το Ασφαλιστικό, δεν μπορεί κάποιος, προνομιακά να μείνει απ` έξω, διότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 1 April 2008 - 12:48:37 UTC