Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-03-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 126168116

Έκδοση 1

brf1403

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Να ξεκινήσουμε από τις υπαίθριες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί. Διάφοροι δήμαρχοι πληρώνουν ιδιώτες και εναποθέτουν τα σκουπίδια σε παράνομες χωματερές. Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει αυτή την πρακτική;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό είναι ένα ειδικό θέμα, για το οποίο δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Όπως γνωρίζετε, στο θέμα της αποκομιδής και της απόθεσης των απορριμμάτων, υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, οι οποίες και πρέπει να γίνονται σεβαστές.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κάτι άλλο: Ακούγεται ότι υπάρχουν πιέσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να βελτιωθεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ισχύει αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τοποθετήθηκα σε αυτό το θέμα, ήδη, από χθες. Έχω πει ότι τόσο στην αρμόδια Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η συζήτηση χθες το βράδυ, όσο και στην Ολομέλεια, όπου αρχίζει η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση, βεβαίως, εάν υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο κενό, ότι έχει διαλάθει κάποιο θέμα της προσοχής των συντακτών του νομοσχεδίου, ασφαλώς, θα τα λάβει υπόψη. Θα ήθελα να υπενθυμίσω, όμως, για μια ακόμη φορά, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο είναι ένα εκτενές, λεπτομερειακό, διεξοδικό νομοσχέδιο, είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συζήτησης, δημόσιας συζήτησης που κράτησε για πολλούς μήνες. Και στη συζήτηση αυτή όλοι είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Το ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, έτσι όπως ζυμώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανησυχεί την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, έχει πολύ πρόσφατη, νωπή, τη λαϊκή εντολή. Μόλις πριν από έξι μήνες οι Έλληνες πολίτες, με πλειοψηφία, την εξουσιοδότησαν να κυβερνήσει τη χώρα για άλλα τέσσερα χρόνια και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται και το οποίο ήδη παράγει συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με το ζήτημα των Σκοπίων, τι γίνεται από εδώ και πέρα; Έχουν αποχωρήσει, δεν υπάρχει πια αυτοδυναμία και θα πάει, απ` ό,τι φαίνεται, η γειτονική χώρα σε εκλογές. Θα συνεχιστεί αυτό το διάστημα η διαπραγμάτευση μαζί τους; Θα «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τοποθετούμαι για την ελληνική πλευρά. Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να σχολιάσω την εσωτερική κατάσταση, τις εσωτερικές εξελίξεις σε μια γειτονική χώρα, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, έχει προσέλθει με θετική προσέγγιση, με γνήσιο ενδιαφέρον ώστε να εξευρεθεί, σε αυτό το χρονικό σημείο, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο της εντολής που έχει ο Διαπραγματευτής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα θα μετάσχει σε όποιες από τις πρωτοβουλίες αναλάβει ο διαπραγματευτής, μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Έστω και αν είναι με υπηρεσιακή κυβέρνηση από την άλλη πλευρά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η άλλη πλευρά έχει το δικαίωμα να ορίζει εκείνη, ποιος την εκπροσωπεί.

Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ενστερνίζεται η κυβέρνηση την άποψη του κ. Εβερτ ότι οι απεργίες είναι υποκινούμενες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζω τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Σας έκανα χθες μια μακρά ανάλυση, μια εκτενή τοποθέτηση για τις απεργίες, η οποία εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο Ασφαλιστικό και πάλι. Ανησυχεί η κυβέρνηση για την κοινωνική συνοχή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση είναι εκείνη που κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε να εξασφαλιστεί ακριβώς η κοινωνική συνοχή και αυτό, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, είναι ένας από τους βασικούς, αν όχι ο βασικός στόχος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία προωθείται, η οποία έχει φθάσει στο τελικό στάδιο της έγκρισης από τη Βουλή των Ελλήνων. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε, ώστε όλοι οι Έλληνες σε βάθος χρόνου να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και εκείνα τα μέσα διαβίωσης που θα εξασφαλίσουν σε εκείνους, τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους, ένα καλό τρόπο να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλεγε χθες on camera σε συνδικαλιστές ότι προσβλέπει στην επίλυση των προβλημάτων, δεν νομίζετε ότι έδειχνε το δρόμο του διαλόγου και στις δύο πλευρές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παγίως δεν σχολιάζω τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά, ασφαλώς γνωρίζετε και εσείς, όπως είπα μόλις προ ολίγου, ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία από την αρχή αποζήτησε το διάλογο, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, φυσικά και τα πολιτικά κόμματα, να μετάσχουν στο διάλογο. Άκουσε τις απόψεις και κατέληξε σε αυτό το σχέδιο νόμου, το οποίο τώρα συζητείται σε τελικό στάδιο στη Βουλή των Ελλήνων.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή ακριβώς υπάρχει μια κοινωνική αναστάτωση γύρω από το θέμα του Ασφαλιστικού, κάποιοι υποστηρίζουν ότι κακώς έφερε η κυβέρνηση το Ασφαλιστικό τη συγκεκριμένη αυτή τη στιγμή, μια στιγμή δηλαδή που απαιτείται συνοχή λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας μην εμπλέκουμε το ένα θέμα με το άλλο. Όπως γνωρίζετε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αποτέλεσμα ακριβώς μιας μεγάλης διεργασίας και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί. Έχουμε εξηγήσει τους λόγους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν καμία απώλεια χρόνου και σε αυτή την αίθουσα, αλλά όπως γνωρίζετε αναφέρθηκε διεξοδικά σε αυτούς, πολύ πρόσφατα, στη Βουλή και ο Πρωθυπουργός.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 17 March 2008 - 8:26:20 UTC