Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-03-11

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 125621692

Έκδοση 1

brf1103

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλή Σαρακοστή.

" Αύριο στις 10.00, θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με θέματα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 11.00, συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

" Μια αναφορά σε εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών για ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενόψει των προβλημάτων τα οποία δημιουργούνται από τη συνεχιζόμενη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των σοβαρών επιπτώσεων που έχουν στο κοινωνικό σύνολο. Καλούνται οι υπάλληλοι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, να μειώσουν την κατανάλωση της ενέργειας στο χρονικό αυτό διάστημα των απεργιών, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Κλείνοντας την εισαγωγή μου, θα ήθελα να συγχαρώ, εκ μέρους της κυβέρνησης, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τους οδηγούς, οι οποίοι στη διάρκεια της τριήμερης εξόδου, με πνεύμα συνεργασίας, βοήθησαν έτσι ώστε να μην έχουμε αυτή τη φορά, θανατηφόρα δυστυχήματα. Γνωρίζετε ότι η χώρα μας, δυστυχώς, έχει μια κακή πρωτιά. Το ευχάριστο είναι ότι, συνολικότερα, τα ατυχήματα έχουν μειωθεί σε αρκετά υψηλό ποσοστό, σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 25% είναι στα θανατηφόρα, 18% στα βαριά, 8,9% στα ελαφριά, παρότι η κίνηση των τροχοφόρων, αυτό το τριήμερο, ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Συγχαρητήρια στην Αστυνομία και στους άνδρες της Τροχαίας για τις τρίωρες καθυστερήσεις στο πέταλο του Μαλιακού δώσατε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι βέβαιο ότι θα είχατε αντιρρήσεις, δεν με εκπλήσσει. Εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι το φονικό πέταλο του Μαλιακού, όπως όλοι το θυμόμαστε, επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν έχει αλλάξει μορφή. Έχει αλλάξει μορφή στο μεγαλύτερο μέρος του. Γνωρίζετε ότι είναι ένα έργο το οποίο ξεκίνησε, έγινε ο διαγωνισμός, δημοπρατήθηκε, ολοκληρώθηκε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του, τα τελευταία χρόνια. Είναι βέβαιο ότι υπήρξε μια ταλαιπωρία των οδηγών, από το γεγονός ότι οι τρεις λωρίδες για περίπου 17 χιλιόμετρα έγιναν μία. Στην επιστροφή υπήρξε προσπάθεια των ανδρών και των γυναικών της Τροχαίας να διατεθούν και οι δύο λωρίδες και των δύο κατευθύνσεων, από τις οποίες γίνεται η κυκλοφορία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου η ταλαιπωρία να είναι μικρότερη. Και αυτό έγινε. Σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένα παλαιό σλόγκαν, «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, το έργο θα είναι μόνιμο».

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, τον διακόπτη ποιοι των κατεβάζουν τελικά; Η κυβέρνηση ή οι εργαζόμενοι που απεργούν;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτό και απορώ πραγματικά για το ερώτημά σας. Πέραν του ότι έχει απαντηθεί πολλές φορές αυτό το ερώτημα σε αυτή την αίθουσα, είναι μια προσπάθεια, που νομίζω ότι θα πέσει στο κενό. Διότι οι ελλείψεις ρεύματος άρχισαν να υπάρχουν από την ημέρα που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άρχισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Είπαμε και πάλι ότι ναι μεν όλοι έχουν δικαίωμα στην απεργία, όπως έχουν δικαίωμα στην εργασία, αλλά έχουν και υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Με αφορμή αυτή την τελευταία σας δήλωση, εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά των απεργών, προκειμένου να περιοριστούν οι διακοπές ρεύματος και να μην πληγεί άλλο το κοινωνικό σύνολο, όπως λέτε εσείς; Και μιλάω για επιστράτευση, αν εξετάζεται αυτή τη στιγμή το μέτρο αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έγινε αντίστοιχη ερώτηση την Παρασκευή. Ισχύει η ίδια απάντηση. Δεν έχω κάτι καινούργιο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δεν έχει αλλάξει κάτι δηλαδή.

ΚΟΡΑΗ: Θα επανέλθω στον διακόπτη. Μου είπατε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο. Ναι σωστό, από μια άποψη. Δέχεται όμως και μια...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τόσο εύκολα σας έπεισα;

ΚΟΡΑΗ: Όχι και θα ακούσετε και τη συνέχεια. Δέχεται, λοιπόν, μια κριτική ότι μπορεί να το κάνει ή να βοηθάει, εν πάση περιπτώσει, και να εκμεταλλεύεται κάποιες καταστάσεις; Διότι, οι διακοπές του ρεύματος κάνουν μια μεγάλη μερίδα των πολιτών να δυσανασχετούν και αυτοί που δέχονται σε αυτή την περίπτωση τα πυρά, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι οι απεργοί. Τι απαντάτε σε αυτή την κριτική που δέχεστε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, δεν απεργεί η κυβέρνηση. Απεργούν οι εργαζόμενοι ή κάποιοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Η απεργία και οι καταλήψεις ορισμένων εργοστασίων, οδήγησαν στο να έχουμε μειωμένη παραγωγή ενέργειας. Η μειωμένη παραγωγή ενέργειας οδηγεί συνεπαγωγικά στο να μην έχουμε ρεύμα σε όλες τις περιοχές ή όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η κατάσταση όμως, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Είπατε ότι δεν υφίσταται θέμα πολιτικής επιστράτευσης. Μέτρα, όμως, δεν πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση για να γίνει κάτι τέλος πάντων, γιατί ο κόσμος είναι αυτός που πλήττεται, το κοινωνικό σύνολο, όπως είπαν οι συνάδελφοι.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζετε, η Διοίκηση της ΔΕΗ είναι σε διαρκείς επαφές με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με τους απεργούς της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται για τη ΔΕΗ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είναι γνωστή σε όλους. Όποιος έχει εντρυφήσει λίγο περισσότερο στα θέματα, διαπιστώνει ότι τα πράγματα που θα αλλάξουν δεν θα είναι για το κακό των εργαζομένων ή των ασφαλισμένων ή των συνταξιούχων. Το αντίθετο, μάλιστα. Θα σας έλεγα ότι αν κάνει κάποιος μια σύγκριση, θα διαπιστώσει ότι: Για το 2007 για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δόθηκαν περίπου 900 ευρώ ανά ασφαλισμένο ως επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (1.800.000.000 ευρώ για 2.000.000 ασφαλισμένους), όταν στην ΟΑΠ-ΔΕΗ δόθηκαν 11.765 ευρώ ανά ασφαλισμένο (310.000.000 ευρώ για 26.350 ασφαλισμένους). Για το 2008 η πρόβλεψη είναι: Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 1.225 ευρώ ανά ασφαλισμένο (2.450.000.000 ευρώ για 2.000.000 ασφαλισμένους), ενώ για την ΟΑΠ-ΔΕΗ φθάνει τα 18.027 ευρώ ανά ασφαλισμένο (475.000.000 ευρώ για 26.350 ασφαλισμένους). Δηλαδή, η κρατική επιχορήγηση, ο Προϋπολογισμός επιχορηγεί τον κάθε ασφαλισμένο της ΔΕΗ πολλαπλάσια απ` ότι επιχορηγεί τον ασφαλισμένο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο, λοιπόν, γιατί ο κλάδος των εργαζομένων της ΔΕΗ, όσοι εν πάση περιπτώσει απεργούν, απεργούν και μάλιστα χρησιμοποιούν το αγαθό αυτό που είναι για όλους, προκειμένου να επιτύχουν στενής έννοιας συντεχνιακές επιδιώξεις.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω ή να επανεξετάσει η κυβέρνηση κομμάτια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ή είναι αυτό στην τελική του μορφή; Θα ψηφιστεί και θα τελειώσει η ιστορία εδώ, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτήθηκα την περασμένη εβδομάδα και έχω απαντήσει. Για να μην σας κουράσω, αναζητώντας το θα το βρείτε στο Internet. Είπα ότι, όπως και σε κάθε νομοσχέδιο, ακούμε τις απόψεις και μέσα στη Βουλή. Αν υπάρχουν κάποιες εποικοδομητικές απόψεις που τυχόν διέλαθαν της προσοχής της κυβέρνησης, τις συζητούμε με πολύ ενδιαφέρον.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Εξετάζετε το ενδεχόμενο να συγκληθεί από το Διαχειριστή του Συστήματος Ενέργειας, όπως λέγεται η αρχή αυτή, να μειώσει κατά 50% το ρεύμα στη βαριά βιομηχανία, προκειμένου να περιοριστούν οι εκτεταμένες διακοπές στους απλούς καταναλωτές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι χθες υπήρξε κάποια δήλωση συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Εκείνο το οποίο θέλω να σημειώσω είναι ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ρεύμα, για να έχουν ρεύμα μέρα-νύχτα. Το ποσοστό το οποίο αναλογεί στους 25 πελάτες της ΔΕΗ υψηλής τάσης, είναι το 10% της ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος. Άρα, λοιπόν, είναι ένα παρελκυστικό επιχείρημα, το οποίο δεν έχει λογική βάση. Σε κάθε περίπτωση, το λογικό είναι, όταν κάποιος διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, να μην το στρέφει εναντίον της κοινωνίας. Διότι έχουμε φθάσει, ένα κοινωνικό αγαθό να στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Κάθε Έλληνας πολίτης είτε είναι πρωτοεργαζόμενος, είτε είναι εργαζόμενος μετά από 20-30 χρόνια της ζωής του, είτε είναι συνταξιούχος, είτε είναι οικογενειάρχης, είτε μένει μόνος του, είτε όχι, πληρώνει τη ΔΕΗ. Όταν λοιπόν πληρώνει μια επιχείρηση, έχει την απαίτηση να έχει ρεύμα. Υπάρχουν τρόποι να διαφωνήσει κάποιος. Έγινε πολύ μακρά συζήτηση για το θέμα του Ασφαλιστικού στην οποία μετείχε και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Δεν νομίζω ότι ο τρόπος τον οποίο μεταχειρίζονται οι απεργοί της ΔΕΗ είναι ο δόκιμος για αντίστοιχα θέματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εκτιμάτε ότι με αυτή την επίδειξη αδιαλλαξίας και πυγμής απέναντι στους απεργούς με την απειλή επιστράτευσης, που αφήνετε να αιωρείται με τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη σανίδα της Δικαιοσύνης, θα κάμψετε το αγωνιστικό φρόνημα συνολικά των εργαζομένων και τις αντιδράσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε θέσει τρία-τέσσερα ερωτήματα, στα οποία έχω απαντήσει ξεχωριστά.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Δεν ξέρω εάν έχει γίνει ερώτηση, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ο ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στην καθαριότητα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι όλοι πληρώνουν ρεύμα για να έχουν ρεύμα. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι πληρώνουν το ρεύμα πιο ακριβά από άλλους. Και μάλιστα, οι βαριές βιομηχανίες το πληρώνουν πολύ πιο φθηνά από ό,τι ο μέσος καταναλωτής και σε βάρος της ΔΕΗ. Αυτό, φαίνεται, δεν ενοχλεί την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν, επίσης, ότι υπάρχει επάρκεια ρεύματος και από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο, στην κατεύθυνση αυτή το πρωί έκαναν και μια χειρονομία καλής θέλησης και έδωσαν παραπάνω κάποιες μονάδες επιπλέον στο σύστημα. Μήπως τελικά είναι η κυβέρνηση αυτή που χρησιμοποιεί το κοινωνικό αγαθό σε βάρος των απεργών;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως η ερώτησή σας έχει μια παραδοχή με την οποία, νομίζω, δεν συμφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών. Τι εννοείτε «χειρονομία καλής θέλησης»; Δηλαδή, κάποιος κάνει χάρη στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το ρεύμα ανελλιπώς; Γιατί, άμα δεν πληρώσεις το ρεύμα, στο κόβει η ΔΕΗ. Τους κάνει χάρη, λοιπόν, το συνδικαλιστικό κομμάτι της ΔΕΗ και τους λέει, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, σας δίνουμε ρεύμα σήμερα μισή ώρα παραπάνω ή μία ώρα παραπάνω; Διαφωνώ τελείως με αυτή την προσέγγιση και φαντάζομαι κάθε Έλληνας πολίτης, ο οποίος μας ακούει ή θα μας ακούσει, θα διαφωνεί με αυτή τη λογική.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι. Η απεργία πώς φαντάζεστε ότι θα γίνει; Δεν θα έχει καμία επίπτωση;

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, την ημέρα που παρουσιαζόταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σας είχα ρωτήσει εδώ αν θα υπάρχει ρύθμιση για τους βουλευτές. Μου είχατε πει ότι βεβαίως και θα υπάρχει και μάλιστα αυτό που κατάλαβα εγώ από την απάντησή σας ήταν ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα είναι και πολύ πιο προωθημένες σε σχέση με άλλα κοινοβούλια. Και μάλιστα, μας παραπέμψατε και σε ανακοινώσεις της κ. Πετραλιά. Η κ. Πετραλιά, όμως, τη μόνη ανακοίνωση που έκανε ήταν ότι θα ακολουθήσουν αυτές οι ρυθμίσεις για τους βουλευτές. Θέλω να μου πείτε, αν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, πότε θα γίνουν αυτές οι ρυθμίσεις και γιατί δεν έγιναν τώρα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έδωσα ήδη μια απάντηση, όπως είπατε. Σήμερα το μεσημέρι, αρχίζει στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Περιμένετε, λοιπόν, στην Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια στην Ολομέλεια, για να δείτε.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θέλω να σας ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο, μετά τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να περιορίσει την παροχή του ρεύματος της υψηλής ισχύος που, από ό,τι λένε από τη ΔΕΗ, αφορά 25 πελάτες στη χώρα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτήθηκα νωρίτερα και είπα ότι αποτελεί το 10% της ενέργειας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, έχει υπόψη της η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κληθούν στις 17 του μηνός εκ νέου οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και των Σκοπίων από τον Μάθιου Νίμιτς και αν το έχει, σε ποιο επίπεδο θα γίνει ο νέος γύρος;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, αλλά θα ενημερωθώ από το υπουργείο Εξωτερικών και θα σας απαντήσω αύριο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εκτιμά η κυβέρνηση ότι ακολουθώντας αυτή τη συνταγή προπαγάνδας του Γκέμπελς, «πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει» ότι στο τέλος θα έχει αποτελέσματα; Δηλαδή, όσες φορές και αν πείτε ότι ισχύουν τα τρία προεκλογικά «δεν» του Πρωθυπουργού στο τέλος θα πείσετε τον ελληνικό λαό ότι ισχύουν;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Περιμένετε απάντηση;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι. Εξακολουθείτε εσείς να πιστεύετε ότι ισχύουν τα τρία προεκλογικά «δεν»; Εξακολουθείτε να το λέτε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Γι αυτό κρίνεστε βέβαια.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχουν κάποιες επιμέρους διατάξεις, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που πολλοί θεωρούν ότι ίσως να είναι και το κλειδί στην υπόθεση. Φερ` ειπείν εκείνοι επικαλούνται ότι το Ταμείο τους τεμαχίζεται σε τέσσερα διαφορετικά Ταμεία. Σκέφτεται η κυβέρνηση να ξανακοιτάξει κάποιες από τις διατάξεις που αφορούν ειδικά τη ΔΕΗ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω να υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με αυτό το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σε κυριακάτικο σχόλιό σας, αναρωτιόσαστε ποιος θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στο κομματικό σύστημα. Μήπως θα είναι η Νέα Δημοκρατία μετά την πρόταση για το Ασφαλιστικό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ αρχάς δεν απαντώ για θέματα τα οποία αφορούν τη δική μου προσωπική άποψη. Όμως, σήμερα, θα κάνω μια εξαίρεση ειδικά για σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Γιατί προσωπική; Σαν Υπουργός.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Καθένας έχει μια άποψη. Το ερώτημα που ετέθη στον ομιλούντα και υπογράφοντα το άρθρο ήταν για το δικομματισμό. Ο δικομματισμός έχει δύο πόλους. Τον έναν τον γνωρίζουμε. Είναι η Νέα Δημοκρατία. Στη δεύτερη θέση, στον δικομματισμό, δεν ξέρω ποιο θα είναι.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 11 March 2008 - 23:51:11 UTC