Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-11-23

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 107422718

Έκδοση 1

brf2311

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

" Κατατέθηκε, χθες στη Βουλή, το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση-Εφαρμογή του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία, την παιδική πορνογραφία και άλλες διατάξεις». Αφορμή για τη σύναψη του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου που γίνεται στα πλαίσια διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας, αποτέλεσε η ανάγκη επέκτασης των μέτρων που πρέπει να λαμβάνουν τα κράτη-μέλη, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία του παιδιού έναντι της εμπορίας παιδιών, της παιδικής πορνείας και της παιδικής πορνογραφίας και να υλοποιηθούν έτσι οι σκοποί της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στο νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διάφορες διατάξεις, οι οποίες θωρακίζουν την προστασία των παιδιών, των ανηλίκων, από όσους σκέφτονται να επιβουλευτούν την αθωότητά τους.

Επισημαίνω, επίσης, ότι αυστηροποιούνται διάφορες διατάξεις και επαπειλούνται για όσους παραβιάζουν αυτές τις διατάξεις, παραβιάζουν το σεβασμό που πρέπει να υπάρχει προς τα παιδιά, αυστηρότερες ποινές, ώστε η θωράκιση αυτή να είναι και πιο αποτελεσματική. Υπενθυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός, μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 14 του μηνός, είχε επικοινωνήσει, με αφορμή ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό που είχε γίνει εις βάρος ενός ανηλίκου, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και του είχε ζητήσει να εξετάσει την αυστηροποίηση του πλαισίου για ορισμένα αδικήματα που έχουν σχέση με την κακομεταχείριση των παιδιών.

" Θα ήθελα να επισημάνω τα όσα σημαντικά είπε χθες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την πολύ αισθητή βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, έτσι ώστε να γίνουν πιο ποιοτικά, πιο σύγχρονα και φυσικά, πιο φιλικά στο περιβάλλον. Όλα αυτά τα μέτρα, τα οποία είναι πολλά και δεν θέλω να σας τα απαριθμήσω αυτή τη στιγμή, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη συνεχή προσπάθεια την οποία καταβάλλουν η κυβέρνηση και τα μέλη της συνολικά, ώστε οι πολίτες οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν πολλές μετακινήσεις μέσα στις πόλεις, να ωφελούνται και από την τεχνολογική πρόοδο, η οποία υπάρχει. Σ` αυτό αναφέρονται, φερ` ειπείν --σας το λέω- - τα μέτρα τηλεματικής τα οποία εφαρμόζονται για τις αστικές συγκοινωνίες και της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εκδίδονται τα εισιτήρια, πιο απλά, πιο αποτελεσματικά, ώστε να μην τρέχει κανείς συνέχεια, εκεί όπου παλιά έπρεπε για να βγάλει εισιτήριο, όταν διαπίστωνε ότι δεν έχει εισιτήριο και δεν μπορούσε να μπει στο λεωφορείο. Για να αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα απλά και πρακτικά μέτρα. Παράλληλα, όμως, υπάρχει ένα σημαντικό σχέδιο επέκτασης των λεωφορειολωρίδων που αυξάνονται από 49 σε 55 χιλιόμετρα στις περιοχές: Καλλιθέα, Φάληρο, Περιστέρι, Χαλάνδρι και την οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας. Με άλλα λόγια, επεκτείνεται το μέτρο, αυτό που αποδείχτηκε πόσο χρήσιμο και πόσο ωφέλιμο είναι. Φεύγουμε από το κέντρο της Αθήνας, φεύγουμε από τις κεντρικές περιοχές και πάμε προς την περιφέρεια της πόλης, όπου και εκεί, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας η οποία υπάρχει και προκειμένου να διευκολύνονται όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν - -και είναι όλο και περισσότεροι- - τα Μέσα Μεταφοράς, δημιουργούνται οι λεωφορειόδρομοι. Υπάρχει, επίσης, σε εξέλιξη μια μεγάλη διαδικασία για την προμήθεια 520 νέων, όπως αποκαλούνται, «καθαρών» λεωφορείων, από τα οποία τα 200 θα είναι φυσικού αερίου και τα υπόλοιπα ντίζελ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αυτά τα νέα λεωφορεία υπολογίζεται ότι θα τεθούν σε κυκλοφορία περί το τέλος του επομένου έτους, του 2008. Επεκτείνεται, επίσης, το δίκτυο του ΗΣΑΠ ως τον Άγιο Στέφανο, ως την Εθνική Οδό δηλαδή και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2012. Για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά σας μίλησα πριν από λίγες ημέρες, από αυτή εδώ τη θέση. Επεκτείνεται, επίσης, πειραματικά στην αρχή, και το ωράριο του Ηλεκτρικού και του Μετρό, μέχρι τις 02.00, την Παρασκευή και το Σάββατο, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2008. Είναι μια πιλοτική εφαρμογή. Υπήρχε ένα αίτημα πολλών, οι οποίοι εκείνες τις συγκεκριμένες ημέρες ήθελαν να χρησιμοποιούν εκείνες τις ώρες το Μετρό, και γίνεται αυτή η δοκιμαστική εφαρμογή, προκειμένου οι Οργανισμοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι γι` αυτά τα δύο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να διαπιστώσουν, εάν και κατά πόσο πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή σε βάθος χρόνου, τι αλλαγές μπορούν να γίνουν, αν χρειάζονται περισσότερες ή λιγότερες ώρες.

Υπάρχει, επίσης, η απόφαση να τοποθετηθούν κλιματιστικά στους νέου τύπου 14 συρμούς του Μετρό. Γνωρίζετε ότι το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν και στην Αθήνα. Έτσι έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των κλιματιστικών το καλοκαίρι του 2008 και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Προβλέπεται, επίσης, επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο στο Ξυλόκαστρο. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2010. Προβλέπεται, επίσης, επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λαύριο: Έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη χάραξης. Ανατίθεται μέσα στο 2008 η μελέτη του έργου και δημοπρατείται εντός του 2009. Παραδίδεται στο σύνολο το έργο μέχρι το 2013.

" Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο πλαίσιο των στόχων σύγκλισης και περιφερειακής ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης στις Περιφέρειες της Ελλάδας, η κοινοτική ενίσχυση για το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα προέλθει από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Πρόκειται για συνολική δαπάνη, δημόσια δαπάνη, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος που ανέρχεται στο ποσό των 2.215.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων, βεβαίως, και των κοινοτικών και των εθνικών πόρων. Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να έχετε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ, έχει γίνει φανερό ότι το έλλειμμα συγκεκριμένων προτάσεων γύρω από την επίλυση του Ασφαλιστικού έχει οδηγήσει σε ναυάγιο τον κοινωνικό όσο και τον κοινοβουλευτικό διάλογο, έχει δημιουργήσει συγχύσεις και κάποια αναταραχή. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να ξέρουμε πάντως πού βαδίζουν τα πράγματα και να κανονίσουν (δεν ακούγεται) και τις αντιδράσεις τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω. Η κυβέρνηση καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, ο διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη και όσοι θέλουν να μετάσχουν στο διάλογο --και είναι πάντα καλοδεχούμενοι να μετάσχουν στο διάλογο-- θα τις βρουν τις προτάσεις και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές τις προτάσεις. Άλλωστε, θα ήθελα να σας πω ότι μόλις χθες ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μαγγίνας κάλεσε με επιστολή του προς τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους όσους θέλουν να μετάσχουν στον τρίτο κύκλο του διαλόγου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο όλοι θέλουμε να είναι βιώσιμο και δίκαιο και σε βάθος χρόνου. Ο τρίτος αυτός κύκλος, με κοινή συμφωνία, αναφέρεται στα θέματα του εκσυγχρονισμού του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στην προαιρετική παραμονή --το επισημαίνω αυτό το πράγμα-- στην εργασία, στη θωράκιση του συστήματος των αναπηρικών συντάξεων και στην ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων, καθώς και στη μητρότητα. Στους δύο κύκλους, λοιπόν, που μέχρι τώρα συζητήθηκαν, οι θέσεις της κυβέρνησης έχουν γίνει καλά γνωστές.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τελικά την αυθεντική ερμηνεία για τα τρία προεκλογικά «δεν» του Πρωθυπουργού ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, την έδωσε χθες ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αυτά τα τρία «δεν» αφορούσαν τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα; Αυτή είναι η ερμηνεία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός, ισχύουν στο ακέραιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, δεν μπορείτε να διευκρινίσετε εάν αυτό αφορούσε τελικά τα τρία «δεν», τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι έχουμε τοποθετηθεί και σε αυτά τα θέματα, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, και ο κ. Ρουσόπουλος και εγώ, επανειλημμένως. Δεν έχω να προσθέσω για το θέμα του Ασφαλιστικού τίποτα καινούργιο μέχρι την έναρξη της συζήτησης για τον τρίτο κύκλο που σας είπα ότι είναι την επόμενη εβδομάδα, την επόμενη Τετάρτη. Όσα αφορούν στους δύο πρώτους κύκλους, έχουν εξαντληθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Χθες, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν θίγονται τα κατώτατα όρια ηλικίας. Μόνο αυτά δεν θα θιχτούν από τις αλλαγές που θα γίνουν τώρα; Όλα τα υπόλοιπα είναι υπό διαπραγμάτευση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε μια τάση --να μου επιτραπεί η έκφραση-- να κάνετε ένα «ξεκοκκάλισμα» των τοποθετήσεων. Ο κ. Ρουσόπουλος, τις προηγούμενες ημέρες, από αυτήν εδώ τη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα έχει κάνει συνολικές τοποθετήσεις, έχει πει ακριβώς τα ίδια πράγματα που σας είπα και εγώ, μόλις προ ολίγου. Και οι θέσεις τις οποίες έχει καταθέσει η κυβέρνηση στους δύο θεματικούς κύκλους, οι οποίοι έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα, επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που σας λέω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή προχωρά ο διάλογος, χρειάζονται μερικές διευκρινίσεις. Και ρωτώ: Τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μπορείτε να μας πείτε πώς τα προσδιορίζετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα κάνω εγώ, σε αυτή την αίθουσα, ανάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σαφέστατα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το τι είναι ώριμο ασφαλιστικό δικαίωμα είναι περισσότερο από σαφές. Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με τα ασφαλιστικά θέματα, το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Και σας είπα ότι δεν πρόκειται να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για το Ασφαλιστικό.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Δύο ερωτήσεις. Μάλλον μία ερώτηση και ένα σχόλιο θα ήθελα. Ο επικοινωνιολόγος κ. Γιάννης Λούλης εξακολουθεί να είναι συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου; Αυτή είναι η ερώτηση. Και το σχόλιό σας σε αυτά τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο του, υπάρχουν αποσπάσματα σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» που κάνουν λόγο για αμετροεπείς και αλαζόνες υπουργούς που παραπέμπουν σε απωθητικές αντιλήψεις και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ραγισμένο γυαλί». Μάλιστα, εμφανίζεται να μην είναι καθόλου σίγουρος για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζουμε, γνωρίζετε, παγίως το περιεχόμενο βιβλίων που κυκλοφορούν στην αγορά.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Επ` αυτού, επειδή το βιβλίο είναι συνεργάτη του Πρωθυπουργού (δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σεβαστή είναι η άποψη κάθε πολιτικού επιστήμονα και βεβαίως και του κ. Λούλη.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σε αυτά τα μέτρα που θα πάρουν για τα παιδιά, θα απαγορευτεί να δίνονται άδειες σε παιδεραστές καταδικασμένους; Θα περιλαμβάνεται και αυτό το μέτρο μέσα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως ξέρετε, ο κ. Χατζηγάκης, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρωθυπουργό, έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις έτσι ώστε άτομα τα οποία είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία, όπως αντιλαμβάνονται όλοι μας, είναι πιο ευάλωτα από τους ενήλικους ανθρώπους, να μην μπορούν να κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων που δίνει στους κρατουμένους ο νόμος.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, γνωρίζετε πότε θα είναι έτοιμη η μελέτη-πρόταση της κυβέρνησης για τις ενοποιήσεις των Ταμείων των βουλευτών και των δικαστικών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, όταν έρθει η ώρα τους, καταθέτει τις απόψεις της. Και ο διάλογος για το Ασφαλιστικό είναι ένας διάλογος ο οποίος εμείς πιστεύουμε ότι γίνεται με γόνιμο, εποικοδομητικό τρόπο. Όσο πιο πολλοί μετέχουν, όσοι πιο πολλοί εκφέρουν τις απόψεις τους, όσοι πιο πολλοί τοποθετούνται, τόσο πιο αποδοτικός είναι ο διάλογος.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επειδή το 99% των Ελλήνων παίρνει μια σύνταξη από ένα Ταμείο και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκεί αυτή η σύνταξη για να ικανοποιήσει τις ανάγκες διαβίωσης. Οι βουλευτές που παίρνουν δύο συντάξεις θα ληφθεί μέριμνα ώστε να παίρνουν μόνο μία είτε τη βουλευτική, είτε την επαγγελματική; Γνωρίζω, για παράδειγμα, βουλευτές σήμερα που έχουν πάρει ήδη σύνταξη από το Ταμείο Νομικών και μόλις τελειώσουν και τη βουλευτική τους καριέρα, θα πάρουν σύνταξη και από το Κοινοβούλιο. Θα έχουν δύο συντάξεις δηλαδή και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, η συζήτηση για ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν, την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή ο Γενικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων σύμφωνα με τα οποία η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στα 70 δις ευρώ κάθε χρόνο. Αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν μια πανηγυρική επιβεβαίωση αποτυχίας της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή; Έχει κάνει τόσες καμπάνιες. Τόσους νόμους, τόσες εκστρατείες, αλλά τα αποτελέσματα όχι μόνο, δεν είναι στην κατεύθυνση της μείωσης αλλά το φαινόμενο αυξάνεται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συντάσσομαι με την άποψή σας καθόλου. Θα σας παραπέμψω σε μια διευκρινιστική τοποθέτηση, την οποία έκανε προ ολίγου ο Eιδικός Γραμματέας κ. Κλαδάς: Πόσο ακριβώς είναι η έκταση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής δεν μπορεί να ξέρει κανείς με απόλυτη ασφάλεια. Είναι σε όλους, πάντως, καλά γνωστό, ότι η σημερινή κυβέρνηση καταβάλλει τα τελευταία χρόνια συντονισμένες προσπάθειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που λειτουργεί σε βάρος και της εθνικής οικονομίας και όλων μας. Αυτό γίνεται με τις εντατικοποιήσεις των ελέγχων, για να αναφέρω έναν τρόπο, αλλά και με τη βελτίωση της μηχανογράφησης του συστήματος - -και αυτό είναι επίσης πολύ ουσιαστικό-- αλλά και με συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Σας αναφέρω ενδεικτικά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε εκπλήρωση μάλιστα σχετικής συγκεκριμένης δέσμευσης που έχει αναλάβει η κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα όλων αυτών των προσπαθειών είναι απτά και αντανακλώνται όπως διαπιστώνει σε σημερινή συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, «στην αύξηση τα τελευταία χρόνια των εσόδων από το Φ.Π.Α με ρυθμό πολύ υψηλότερο από την αύξηση του ΑΕΠ». Και συμπληρωματικά λέγω ότι αυτό δείχνει ότι εκεί που παλιά υπήρχε διαφυγή φόρων, διότι ορισμένοι δεν απέδιδαν, δεν κατέβαλαν το Φ.Π.Α, αυτό πια δεν γίνεται στο βαθμό που γινόταν στο παρελθόν. Συνεπώς οι προσπάθειες αποδίδουν μεν σημαντικούς καρπούς αλλά υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για περαιτέρω απόδοση της πολιτικής μας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αμφισβητείτε τα στοιχεία το ότι είναι 70 δις ευρώ η φοροδιαφυγή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να διαβάσετε την τοποθέτηση του κ. Κλαδά.

ΚΑΛΑΡΡΙΤΗΣ: Το ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, τα χρωστούμενα στα Ταμεία θα τα καταβάλει το κράτος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί επ' αυτού επανειλημμένα. Παραπέμπω στις δηλώσεις που έχουμε κάνει.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα ο κ. Πάγκαλος μιλώντας σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό κατηγόρησε συγκεκριμένη εφημερίδα ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και ότι εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να απουσιάζει από το πολιτικό γίγνεσθαι συστηματικά και μεθοδευμένα. Η επίθεση αυτή αντέχει ενός σχολιασμού δικού σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κατ αρχήν δεν ξέρω τη συγκεκριμένη δήλωση. Αλλά και αν την ήξερα δεν θα τη σχολίαζα.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 23 November 2007 - 13:25:57 UTC