Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-10-29

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007

Αριθμός Δελτίου: 103230199

Έκδοση 1

brf2910

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλή εβδομάδα.

" Αύριο στις 11.00, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

" Ο Πρωθυπουργός απέστειλε προς τον επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 κ. Κούβελο, συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των αγώνων. Ταυτοχρόνως, με την επιστολή συγχαίρει και όλα τα μέλη της Επιτροπής. Όπως σας είναι γνωστό, στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη της διοργανώτριας πόλης, η κοινή υποψηφιότητα Λάρισας και Βόλου, κέρδισε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων της μεσογειακής αθλητικής οικογένειας. Η επιτυχία οφείλεται στην πληρότητα του φακέλου που παρουσίασαν οι δύο πόλεις, στην τεχνογνωσία που έχει η χώρα μας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων, στο Ολυμπιακό κεκτημένο. Οφείλεται, βεβαίως, και στην πολύ καλή δουλειά, τη συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια όλων των μελών της Επιτροπής Διεκδίκησης. Για τη Λάρισα και το Βόλο, για ολόκληρη τη Θεσσαλία, η διοργάνωση και η διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η ανταπόκρισή τους, για την οποία είμαστε βέβαιοι, θα σημάνει μια νέα, καλύτερη προοπτική για την ευρύτερη περιοχή, για την ελληνική περιφέρεια.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή που θα συζητηθούν τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, θα συζητηθεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ήθελα να ρωτήσω, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αγορά ενός νέου VIP αεροσκάφους.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει σύντομα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με τα δύο προηγούμενα αεροσκάφη και νομίζω ότι έχει αρχίσει μια συζήτηση εδώ και πολύ καιρό για την κατάστασή τους.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, την Πέμπτη ξεκινάει ένας νέος κύκλος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, όταν μόλις σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων βγαίνει και ουσιαστικά μας απειλεί ή λέει ότι εν πάση περιπτώσει, δεν έγινε και τίποτα αν η Ελλάδα βάλει βέτο, γιατί έτσι και αλλιώς αυτοί θα πάνε στον ΟΗΕ και θα ζητήσουν την αναγνώριση του κράτους τους, με την ονομασία «Μακεδονία»;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με άλλα λόγια, έγινε περίπου η ίδια ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών σήμερα, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου. Έχει απαντήσει η κ. Μπακογιάννη και σε άλλες ερωτήσεις που της έγιναν για το ίδιο θέμα. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Αύριο, μας είπατε, θα συζητηθούν θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών στην Κυβερνητική Επιτροπή. Θα συζητηθεί και το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο πλήττει τη χώρα μας; Είμαστε μάρτυρες ενός μεγάλου κύματος λαθρομετανάστευσης, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι όντως ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί τη χώρα μας και απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχω κάνει αναφορές και εγώ σε αυτή την αίθουσα προ ολίγων ημερών και ο Υπουργός Εσωτερικών. Θεωρώ πολύ πιθανό να μας δώσει ορισμένα καινούργια στοιχεία. Η λαθρομετανάστευση συνεχίζει σε μεγάλο αριθμό. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές και ευελπιστούμε στην καλύτερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία της ακτοφυλακής, την οποία έχει προτείνει, όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός εδώ και λίγα χρόνια.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θέλω να ρωτήσω εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σγαρδέλης θα αναλάβει χρέη συμβούλου του Πρωθυπουργού.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. Ο κ. Σγαρδέλης έχει ήδη αναλάβει χρέη συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα προγράμματος.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: «Προγράμματος», τι εννοείτε ακριβώς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κυβερνητικού προγράμματος.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, δηλαδή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, μεταξύ άλλων και αυτό.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα σε μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου ότι σπεύδεται προς ψήφιση στη Βουλή η διαδικασία κατάθεσης του νέου εκλογικού.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν επισπεύδεται. Όπως θυμάστε, είχα πει από καιρού τώρα, όταν ρωτήθηκα, ότι θα γίνει στην πρώτη Σύνοδο της Βουλής. Όταν ρωτήθηκα λεπτομερέστερα αν θα γίνει σε μια εβδομάδα ή σε δύο, είχα πει ότι δεν θα γίνει τους πρώτους ένα-δύο μήνες. Πιστεύω ότι θα γίνει σε κάποιες εβδομάδες ή σε μήνες, το αργότερο, πάντως στην πρώτη Σύνοδο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Εντός του έτους;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στην πρώτη Σύνοδο. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω μιλήσει συγκεκριμένα επ` αυτού και με τον κ. Παυλόπουλο. Θα μιλήσω αύριο και εάν έχω κάτι περισσότερο, θα σας πω.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Τατούλης επανήλθε με νέες καταγγελίες. Σας απασχολεί το γεγονός ότι κάθε εβδομάδα ένας πρώην υπουργός ή ένας βουλευτής, εν πάση περιπτώσει, κάνει κάποιες καταγγελίες και δημιουργεί ένα πολύ άσχημο κλίμα για την κυβέρνηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι θα πρέπει να καλυφθείτε από την απάντηση που έδωσα για το συγκεκριμένο θέμα και την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Για τον κ. Τατούλη η ερώτηση. Είπατε ότι δεν θα κάνετε κανένα σχόλιο ή μάλλον το υπαινιχθήκατε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπω ότι και χωρίς να μιλάμε, καταλαβαίνετε πια.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ο κ. Τατούλης, όμως, προχώρησε σε καταγγελίες. Δεν ήταν διαφωνίες αυτές που εξέφρασε σήμερα, αλλά έκανε κάποιες καταγγελίες για αδιαφάνεια στη διαχείριση δημόσιου χρήματος σε σχέση με την πολιτιστική πρωτεύουσα, με τη Θεσσαλονίκη, μου φαίνεται κάτι τέτοιο. Δηλαδή, για το στέγαστρο της Σαντορίνης, για τη Θεσσαλονίκη, για κάποιο έτος πολιτιστικό, καταγγελίες περί αδιαφάνειας, όμως...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η Θεσσαλονίκη ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα το 1997.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι, ήταν και η Πάτρα, αν θυμάμαι καλά, το 2004  2005.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρυσι. Όχι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Φαντάζομαι εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ο κ. Τατούλης θα το πει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το (δεν ακούγεται)... ήδη το είπε. Λέω εάν θα ασχοληθεί περαιτέρω η κυβέρνηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εννοείται ότι όταν υπάρξει συγκεκριμένη καταγγελία...

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αν μου επιτρέπετε κατήγγειλε ότι έγινε κουκούλωμα στις δύο υποθέσεις ο κ. Τατούλης. Δεν θα πρέπει κάποιος να απαντήσει αρμοδίως, αν όχι εσείς ο τότε Υπουργός Πολιτισμού. Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να μείνει έτσι.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι αν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία, εννοείται ότι θα υπάρξει και απάντηση.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Που αποδίδετε τις προσωπικές, έμμεσες αλλά φωτογραφικές επιθέσεις που δέχεστε από κάθε συνέντευξη του κ. Πολύδωρα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σας έχω πει ότι ο κάθε βουλευτής έχει την ελευθερία του λόγου. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Σύνταγμα, το λέει ο Κανονισμός της Βουλής. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο περαιτέρω.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Επειδή απευθύνεται σε εσάς και το καταλαβαίνετε φαντάζομαι τις περισσότερες φορές.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας κάλυψε προφανώς η απάντησή μου;

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Δεν με κάλυψε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Να την επαναλάβω.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 29 October 2007 - 14:09:33 UTC