Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-05-30

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007

Αριθμός Δελτίου: 76092088

Έκδοση 1

brf3005

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Εισαγωγικά, να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

" Αύριο, στις 12:30, θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Γιάνες Μποτότσνικ. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Γιάννης Τσουκαλάς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Δημήτρης Νανόπουλος.

Στις 20:00, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εαρινή συνάντηση των μελών του International Institute of Finance στο Ζάππειο Μέγαρο.

" Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγη ώρα, συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις εκπροσώπους των συνεργαζομένων, συνταξιοδοτικών οργανώσεων, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ. Έχουν προβεί σε δηλώσεις οι συνταξιούχοι. Θα ήθελα από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνω μια αναφορά στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συνταξιούχων στα χρόνια που η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση. Ξεκινώ από τη φορολογία, τονίζοντας ότι σημαντικός αριθμός συνταξιούχων δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση, δεν υπόκειται δηλαδή σε φορολογία, μετά την αύξηση του αφορολογήτου ορίου από τα 10.000 ευρώ το 2005, σε 11.000 ευρώ το 2006 και 12.000 ευρώ το 2007.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους ασφαλιστικών φορέων, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.τ.λ., θυμίζω ότι η κυβέρνηση επέστρεψε τα ποσά που παρακρατήθηκαν για το ΛΑΦΚΑ ύψους 655.000.000 ευρώ και μάλιστα η επιστροφή έγινε αφορολόγητη. Αύξηση του πρώτου κλιμακίου του ΕΚΑΣ κατά 35 ευρώ το 2007, οπότε από 160,15 που ήταν το 2006 ανήλθε σε 195,15 ευρώ. Το 2008 θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 34,85 ευρώ και θα διαμορφωθεί στο ποσό των 230 ευρώ που αποτελεί δέσμευση του κυβερνώντος κόμματος από την περίοδο που η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση.

Επαναχορηγήθηκε σύνταξη από το ΙΚΑ σε χήρες που είναι κάτω των 40 ετών, εφόσον δεν εργάζονται και δε λαμβάνουν άλλη σύνταξη από ασφαλιστικό οργανισμό.

Δόθηκε δυνατότητα σε εργαζομένους που τους έλειπαν μέχρι 150 ημέρες ασφάλισης να τις εξαγοράσουν για να πάρουν σύνταξη μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους για τους άνδρες και του 60ου έτους για τις γυναίκες.

Γενικά, κατά την τριετία οι ποσοστιαίες αυξήσεις που δόθηκαν στις συντάξεις ήταν μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες αυξήσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για αύξηση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ σε 330 ευρώ μηνιαίως. Ήδη, από 1/1/2007 η σύνταξη αυξήθηκε κατά 50 ευρώ και από 1/1/2008 έχει νομοθετηθεί η περαιτέρω αύξηση κατά άλλα 52 ευρώ. Με το μέτρο αυτό ωφελούνται πάνω από 850.000 συνταξιούχοι αγρότες.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενσωματώνονται σταδιακά από 1/7/2007 μέχρι 1/7/2010 στο συντάξιμο μισθό των πολιτικών υπαλλήλων ποσό 140,8 ευρώ. Η ρύθμιση ωφελεί άμεσα 200.000 συνταξιούχους υπαλλήλους και σταδιακά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εξέρχονται από την υπηρεσία από 1/7/2007 και εφεξής.

Θυμίζω ότι οι συνταξιούχοι είχαν κατοχυρώσει στο παρελθόν το δικαίωμα ενσωμάτωσης 176 ευρώ στο συντάξιμο μισθό τους. Κατεβλήθη, όμως, για ένα έτος τότε το 1/5 του ποσού αυτού και στη συνέχεια καταργήθηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία θεραπεύει την αδικία και με νόμο ενσωματώνει στο συντάξιμο μισθό και το υπόλοιπο ποσό των 140,8 ευρώ σταδιακά από 1/7/2007, κάτι το οποίο άλλωστε αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι συνταξιούχοι.

Αυξήθηκε το κατώτατο όριο των πολεμικών συντάξεων από 370 ευρώ σε 423 ευρώ, ποσοστό αύξησης 14,3%. Το 50% της αύξησης καταβάλλεται από 1/1/2007 και το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί από 1/1/2008. Η αύξηση χορηγείται πέρα από τη Γενική Εισοδηματική πολιτική και περιλαμβάνει τους ανάπηρους Εθνικής Αντίστασης, τους ανάπηρους εμφυλίου πολέμου, τους ανάπηρους πολίτες άμαχου πληθυσμού και των γεγονότων του εμφυλίου, τους στρατιώτες οι οποίοι κατέστησαν ανάπηροι σε ειρηνική περίοδο από τραύμα ή νόσημα οφειλόμενο στην υπηρεσία τους, τις οικογένειες όσων από τους προαναφερθέντες έχουν φονευθεί από πολεμικά ή άλλα γεγονότα και περιστάσεις.

Ενισχύθηκαν συνταξιοδοτικά ορισμένες ευπαθείς κατηγορίες υπαλλήλων και στρατιωτικών που αποκτούν πλήρη σύνταξη με 15ετή υπηρεσία ή οικογένειες με τρία παιδιά που μπορούν να λαμβάνουν μέχρι δύο συντάξεις από το Δημόσιο και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας με προβλήματα υγείας.

Ενισχύθηκαν σημαντικά οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, περίπου 90.000 ευρώ τον αριθμό, με την επέκταση των μισθολογικών προαγωγών των εν ενεργεία στρατιωτικών και σε εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το παρελθόν. Ενσωματώθηκε στο συντάξιμο μισθό των στρατιωτικών και το επίδομα υψηλής ευθύνης για τους στρατιωτικούς που φέρουν βαθμό ταξιάρχου και άνω, ενώ για όσους φέρουν βαθμό μέχρι του συνταγματάρχη, ενσωματώθηκε ποσό 176 ευρώ.

Αναπροσαρμόστηκε το μέρισμα 172.000 συνταξιούχων από το Μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων, με μέση αύξηση 13,5% για τα έτη 2005 και 2006.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους συνταξιούχους που διήρκησε μία ώρα, έγινε ήδη μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών της ποιότητας ζωής των συνταξιούχων, δοθέντων των προβλημάτων που κληρονόμησε αυτή η κυβέρνηση με το τεράστιο έλλειμμα, στο πλαίσιο του «νοικοκυρέματος» στο οποίο γνωρίζεται πολύ καλά ότι αποδύθηκε η κυβερνητική πολιτική αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια. Και τώρα έχουμε μπει σε ένα δρόμο «νοικοκυρέματος», που δείχνει ότι γίνονται ακόμα καλύτερες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνταξιούχων, όπως ήδη σας ανέφερα με τα στοιχεία που ανέγνωσα προηγουμένως.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όλα αυτά που αναφέρατε αφορούν σε μέτρα και πολιτικές που έχουν γίνει στη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας. Δεν υπόσχεστε τίποτα σαν κυβέρνηση για τη συνέχεια, τίποτα συγκεκριμένο τουλάχιστον, αλλά όλα αυτά δεν αλλάζουν την κατάσταση των συνταξιούχων, οι οποίοι με τις συντάξεις πείνας που παίρνουν, παραμένουν στην πλειοψηφία τους κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει αποδεκτά βασικά αιτήματα των συνταξιούχων, όπως σύνταξη στα 1.050 ευρώ ή κατάργηση του Φ.Π.Α. σε είδη λαϊκής ανάγκης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ήρθα εδώ για να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Έχετε μπερδέψει, ίσως, την αίθουσα. ΄Ηρθα εδώ για να σας πω, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση, αυτά τα οποία δεσμεύθηκε και έκανε ήδη πράξη η κυβέρνηση ή κάνει πράξη με νομοθετήματα που δε δέχονται κανενός είδους αμφισβήτηση, εδώ και τρία-τριάμιση χρόνια.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αυτά δεν αλλάζουν, όμως, την κατάσταση των συνταξιούχων, γι` αυτό επανέρχονται. Γι` αυτό η κυβέρνηση έχει να πει κάτι περισσότερο;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει στο ερώτημά σας ότι η κυβέρνηση σε αυτά τα οποία δεσμεύθηκε να κάνει, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, παρά το τεράστιο έλλειμμα, έχει ήδη προχωρήσει σε πράξη.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Μιας που αναφέρατε τον κ. Νανόπουλο, ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο ρόλος του ως Πρόεδρος Οργανισμού που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι κατά τη γνώμη σας συμβατός με τη συμμετοχή του σε διαφήμιση μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ τουλάχιστον δε βλέπω να υπάρχει κάτι το ασύμβατο. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει αυτό που με ρωτάτε. Δεν είμαι πρόχειρος να σας απαντήσω. Η απάντησή μου είναι αυτή που σας είπα.

Ν.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θα ήθελα να επαναδιατυπώσω ένα ερώτημα το οποίο είχα υποβάλει χθες, σχετικά με τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης και το γνωστό περιστατικό στην πλατεία Συντριβανίου. Όπως βλέπω στο briefing που είχε γίνει στις 8 Φεβρουαρίου του 2007 από τον κ. Αντώναρο, κατά λέξη έλεγε ότι σε συνέχεια των όσων είχαμε προαναγγείλλει τότε διεξήχθη ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε και υπεβλήθη στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στις 5 Φεβρουαρίου, πριν από τρεις ημέρες, προκειμένου οι προτεινόμενες ποινές να επικυρωθούν, να μετατραπούν ή να απορριφθούν. Το δικό μου ερώτημα είναι, τι έχει γίνει εντέλλει με τις ποινές αυτές, αφού ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, δηλαδή εάν απερρίφθησαν ή μετατράπηκαν ή επικυρώθηκαν. Και δεύτερον, πώς εξηγείτε ότι ο τότε διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλιστα είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα αργίας με απόλυση, είναι σήμερα αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, δηλαδή μάλλον αναβαθμίστηκε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματός σας -γιατί για το δεύτερο θα απευθυνθείτε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως- γνωρίζετε πολύ καλά ή εάν δεν το γνωρίζετε σας πληροφορώ εγώ ότι έχουν γίνει ανακοινώσεις και από τον αρμόδιο Υπουργό. Τελευταία φορά, μάλιστα, που αναφέρθηκε στο περιστατικό ήταν πριν από 20 ημέρες σε συζήτηση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επερώτησης που του είχε υποβληθεί. Οι ποινές, λοιπόν, έχουν επιβληθεί.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις, εάν μου επιτρέπετε. Η πρώτη αφορά σε σχόλια που διατυπώθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την καθυστέρηση της άσκησης ποινικών διώξεων για την υπόθεση των ομολόγων. Τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν και από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου, χθες, με δηλώσεις και από την πλευρά του κ. Καστανίδη με δηλώσεις του στο MEGA. Θα ήθελα να κάνετε ένα σχόλιο επ` αυτού.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να σεβαστεί τη διάκριση των εξουσιών. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί ανεξάρτητα. Φοβούμαι ότι πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολλές φορές και ο ίδιος ο Πρόεδρός του, ξεχνούν αυτή τη διάκριση. Επεμβαίνουν στο δημόσιο βίο με παρατηρήσεις, επισημάνσεις, κρίσεις, επικρίσεις κατά της Δικαιοσύνης ή στελεχών της. Εμείς θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε αυτή τη διάκριση των εξουσιών.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Και η δεύτερη ερώτηση που ήθελα να σας κάνω είναι, πώς απαντά η κυβέρνηση στην κριτική που γίνεται από μερίδα του Τύπου σε σχέση με τη χθεσινή κάλυψη που παρείχε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. Το λέω γιατί δίδεται η εικόνα, μέσω του Τύπου, ότι η κυβέρνηση έσπευσε να προειδοποιήσει κατά άλλους, να προκαταλάβει κατά άλλους, κινήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης και της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ζωή έχει απαντήσει σε αυτά. Δηλαδή, έχει απαντήσει κατά πόσο  και συνδέω έτσι και την πρώτη μου απάντηση- η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνόν κόμμα, η σημερινή κυβέρνηση δηλαδή, σέβεται τους θεσμούς και την ανεξαρτησία τους. Σε αυτά τα ερωτήματα έχει απαντήσει η ίδια η ζωή.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς έχει αντιδράσει η κυβέρνηση στην ενέργεια της CIA να αναγνωρίσει τις μειονότητες στον πληθυσμό της Ελλάδας. Στο site, δηλαδή, της υπηρεσίας αυτής υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η μόνη προσθήκη που έχω να κάνω σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Υπουργείο Εξωτερικών που καλύπτει το θέμα  η ανακοίνωση έχει ημερομηνία 27 Απριλίου 2007- είναι ότι στο τροποποιημένο κείμενο, το οποίο έχω διαβάσει, γίνεται σαφής αναφορά σε υπηκοότητα και όχι σε εθνική μειονότητα. Κατά τα λοιπά, ισχύει απολύτως η ανακοίνωση που έχει κάνει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω λίγο στην υπόθεση των ομολόγων, γιατί είναι και το βασικό θέμα στον ημερήσιο Τύπο σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν η κυβέρνηση, κατά την άποψή σας, θεωρεί ότι όπως η περίπτωση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη δραστηριότητά του συμπαρέσυρε σε παραίτηση τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη, εάν αυτό δημιουργεί ένα προηγούμενο σε σχέση με όλες τις επιλογές των υπουργών που γίνονται για τους Γενικούς Γραμματείς. Το λέω, γιατί συνδέεται ο κ. Κουρής με τον κ. Δούκα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι δημοσιογράφοι ελευθέρως γράφουν τα ρεπορτάζ τους, τις αναλύσεις τους, τα σχόλιά τους. Θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε σχόλιο των σχολίων.

ΣΠΥΡΑΚΗ : Δεν θεωρείτε δηλαδή ότι η συγκεκριμένη ενέργεια που έγινε από τον Πρωθυπουργό αποτελεί αυτό που λέμε ένα πολιτικό προηγούμενο.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά σας να με κάνετε να σχολιάσω σχόλια, απόψεις δηλαδή δημοσιογράφων. Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στην προηγούμενη απάντηση μου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχετε κάποιο σχόλιο για την εικόνα που βγαίνει μέσα από τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών; Δηλαδή, παρουσιάζεται μια Βουλή των εύπορων, των πλουσίων, των εχόντων και κατεχόντων με μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία. Πώς μπορούν να αφουγκραστούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που ζει με μισθούς των 700 και των 1000 ευρώ;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε ό,τι αφορά τα «πόθεν έσχες», η διαδικασία είναι γνωστή. Ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι δημόσια και διαφανής η διαδικασία αυτή, τη γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κατά τα λοιπά, η ευαισθησία, θα μου επιτρέψετε να πω, των πολιτικών δεν κρίνεται με όρους όπως αυτοί που αναφέρατε εσείς στην ερώτησή σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Επειδή σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης δίνει μια συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο και με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνει κάποιο σχόλιο σε σχέση με το ότι είναι μάλλον εμφανές ότι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και νυν ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος φαίνεται ότι είναι ο υποψήφιος του κ. Καρατζαφέρη με τον ΛΑΟΣ στον Πειραιά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Υπουργέ, επειδή είπατε νωρίτερα για τις δηλώσεις του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου ότι εσείς, η Νέα Δημοκρατία δηλαδή, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών να επαναφέρω και να ξαναζητήσω ένα σχόλιο για το προχθεσινό κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου; Εκείνος σέβεται τη διάκριση των εξουσιών;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτον, απάντησα ήδη στο θέμα αυτό που με ρωτάτε. Δεύτερον, δεν απάντησα σε ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Απάντησα γενικότερα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν κάνει δηλώσεις, όπως αυτές που ανέφερα. Δεν ανοίγω διάλογο με ένα συγκεκριμένο στέλεχος. Αναφέρομαι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει επαναλάβει αυτού του είδους τις κατηγορίες κατά της Δικαιοσύνης.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 30 May 2007 - 14:40:31 UTC