Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-05-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Αριθμός Δελτίου: 73890813

Έκδοση 1

brf1805

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 18 Μαΐου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Θα μας πείτε, κύριε Εκπρόσωπε, τελικά ποια είναι η θέση της κυβέρνησης: Έχασαν τα Ταμεία λεφτά από τα δομημένα ομόλογα ή δεν έχασαν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έδωσα, χθες, σε αυτήν εδώ την αίθουσα μια συνολική απάντηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε κάποια διαδρομή πληρώθηκαν --αυτό άλλωστε είναι και αντικείμενο έρευνας-- προμήθειες οι οποίες κρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως υπερβολικές. Ξαναλέω: Αυτό είναι αντικείμενο έρευνας. Από την άλλη μεριά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις όπου τράπεζες έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις σε Ταμεία να επαναγοράσουν τα ομόλογα. Και σε μια περίπτωση μάλιστα, προς το Ταμείο των δημοσιογράφων, με τιμή η οποία είναι ευνοϊκή. Είναι πάνω από την τιμή που πλήρωσαν οι δημοσιογράφοι για το συγκεκριμένο ομόλογο. Αυτό είναι σαφές. Όλα τα άλλα είναι αντικείμενο του ελέγχου ο οποίος γίνεται και δεν έχει ολοκληρωθεί. Όσα είπα, λοιπόν, χθες ισχύουν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς και η κυβέρνηση υπέκυψε στη λογική της παροχολογίας που μέχρι πρότινος την αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας; Μπορείτε να μας πείτε, πού διαφέρει το πακέτο Καραμανλή από το πακέτο Σημίτη...;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν βλέπω πουθενά ούτε παροχές ούτε καμία τέτοια τάση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αυτά που είπε ο κ. Αλογοσκούφης χθες, τι ήταν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσα είπε ο κ. Αλογοσκούφης δεν είναι σε καμία περίπτωση προεκλογικές παροχές. Πρόκειται για υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Αν διαβάσετε όσα είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης και όσα έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες και από τον Πρωθυπουργό και από τον κ. Αλογοσκούφη, θα δείτε ότι είναι αντικείμενο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι συνεπής. Σε βάθος τετραετίας, όπως έχουμε πει, κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο. Όσα είπε ο κ. Αλογοσκούφης έχουν ήδη προαναγγελθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας διευκρινίσετε την άλλη εξαγγελία του κ. Αλογοσκούφη ότι έχουμε δύο εκατομμύρια φτωχούς, δίνουμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο της φτώχειας, άρα 1000 ευρώ στον κάθε φτωχό. Τι «μπακαλίστικη» λογική είναι αυτή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Άλλωστε μόνος σας αποκαλέσατε την ανάλυσή σας «μπακαλίστικη»...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όχι δική μου. Διαψεύστε το, πέστε μου πως ακριβώς έχει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παραπέμπω σε όσα είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης, που είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση πεντακάθαρα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, είναι ένα από τα μέτρα της φτώχειας το οποίο θα πάρει 2 δις. για τα επόμενα 5 χρόνια αν είναι έτσι τα πράγματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλα αυτά τα θέματα θα εξειδικευθούν στην ώρα τους. Πρόκειται για συγκεκριμένη δέσμευση της κυβέρνησης. Λεπτομέρειες θα πληροφορηθείτε καθώς θα υλοποιούνται.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μα δεν είναι συγκεκριμένα, αυτό ακριβώς είπατε προηγουμένως. Είναι γενικόλογα (δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι καθόλου γενικόλογα. Είναι γενικόλογα για όποιον θέλει να τα δει γενικόλογα.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Ο κ. Γιακουμάτος αποκάλυψε σήμερα ότι ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης, είχε ανακαινίσει το γραφείο του και μάλιστα τα έξοδα της ανακαίνισης πληρώθηκαν από την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ανακαινίστηκε το γραφείο του κ. Παπαδόπουλου εφόσον το υπουργείο μετακομίζει. Το δεύτερο είναι γιατί ο λογαριασμός πήγε στην Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε και το τρίτο είναι γιατί ο δεύτερος όροφος του Υπουργείου Απασχόλησης ακόμη και μέχρι σήμερα παραμένει άβατο για τους δημοσιογράφους και μάλιστα φρουρείται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Είμαι βέβαιος ότι αν απευθυνθείτε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Μαγγίνα θα έχετε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επειδή ακούμε σε απανωτές ερωτήσεις που δέχονται Υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και απαντούν «στην ώρα τους». Πότε είναι η ώρα των εκλογών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους. Είναι σαφές το τι έχουμε πει. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως αλλαγή. Η κυβέρνηση λειτουργεί όπως είπαν και χθες πολλοί Υπουργοί με βάθος και προοπτική τετραετίας. Έτσι εφαρμόζουμε και το πρόγραμμά μας.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Είναι πρόωρες τον Οκτώβρη ή τέλη Σεπτέμβρη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα μπω σε τέτοια συζήτηση. Σας είπα ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι τον Σεπτέμβριο είναι η ώρα τους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτήσατε και σας απάντησα. Η απάντηση που έχω δώσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό δεν έχει αλλάξει, εξακολουθεί να ισχύει. Η συνεχής αναφορά στο θέμα των εκλογών δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ: Όταν ο κ. Αλογοσκούφης λέει ότι υπάρχει μια κρίση την οποία αντιμετωπίζει κάποιος υπουργός, κάποιοι άλλοι υπουργοί δεν βοηθούν αλλά υπονομεύουν, τι ακριβώς εννοεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πιθανόν να είναι μια προσωπική παρατήρηση που έχει κάνει ο κ. Αλογοσκούφης.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δηλαδή υπάρχουν υπουργοί που υπονομεύουν τον κ. Αλογοσκούφη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι ο κ. Αλογοσκούφης εννοούσε κάτι τέτοιο.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 18 May 2007 - 14:08:50 UTC