Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-05-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 12 Μαΐου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Τι απαντάτε τώρα, μετά τη δίωξη που άσκησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στα όσα έλεγε ο κ. Βουλγαράκης ότι όταν τελειώσει αυτή η υπόθεση των Πακιστανών, θα πέσει πολύ γέλιο; Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ήθελα, πρώτον να διευκρινίσω ότι εξ όσων γνωρίζω η δίωξη ασκήθηκε κατ` αγνώστων. Δεύτερον, η κυβέρνηση θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία -όπως γνωρίζετε- βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Δεν μου απαντήσατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το γέλιο μετά θα πέσει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση εμμένει σε όσα έχει πει. Σας είπα ότι αναμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

ΒΛΑΧΟΣ: Σε τι εμμένει η κυβέρνηση; Σε αυτά που έχει πει ο κ. Βουλγαράκης ή σε αυτά που έχει πει ο κ. Καραμανλής; Γιατί ο κ. Καραμανλής έχει διαφοροποιηθεί από τις δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη. Δηλαδή, ο κ. Καραμανλής έχει πει ότι ελληνικές υπηρεσίες δεν έχουν κάνει τις συλλήψεις Πακιστανών, ενώ ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι δεν έχει γίνει στην Ελλάδα τέτοια σύλληψη. Είναι δυο διαφορετικές δηλώσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία, δια του Υπουργού Δικαιοσύνης, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας αυτής κατ` απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην απομείνει καμιά σκιά και καμιά αμφιβολία για την υπόθεση αυτή.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για όλα αυτά. Εδώ υπάρχουν δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη που έχει πει on camera ότι δεν έχει γίνει τέτοιο πράγμα επί ελληνικού εδάφους. Υπάρχει θέμα Βουλγαράκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω: Παρακαλώ να περιμένετε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

ΒΛΑΧΟΣ: Υπάρχει θέμα Βουλγαράκη για την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Προς το παρόν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να πω, το είπα. Δεν θα βάζετε λόγια στο στόμα μου.

ΒΛΑΧΟΣ: Όχι, λέω, προς το παρόν δεν τίθεται θέμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι είχα να πω, το είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ερώτηση κάνω κύριε Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απάντησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει αίσθηση ότι παραπλανήθηκε από αρμόδιους παράγοντες και απάντησε, όπως απάντησε, στον κ. Αλαβάνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σχόλιο κάνετε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ερώτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιέχει πολλά σχολιαστικά στοιχεία η ερώτηση που κάνετε. Σας απάντησα ότι εμείς ως κυβέρνηση περιμένουμε την έκβαση της δικαστικής έρευνας. Αναφέρεστε σε εικασίες, ο έλεγχος της βασιμότητας των οποίων είναι ακριβώς αντικείμενο της δικαστικής έρευνας.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αυτοκαταργείται το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρετε σήμερα σε μερίδα του Τύπου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη λειτουργία μιας ανεξάρτητης αρχής. Δεν το έχει κάνει ποτέ η κυβέρνηση και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε σε αυτή την περίπτωση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είχαμε στη Βιέννη τη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον κ. Ερντογάν. Διερωτώμαι, τι βγαίνει από αυτή τη συνάντηση, εάν έχετε κάτι νεότερο να μας πείτε, εάν συζητήθηκε το Κυπριακό και οι υποχρεώσεις της Τουρκίας, πηγαίνοντας προς τον Οκτώβριο που θα τεθεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν έχει γίνει ενημέρωση στη Βιέννη. Θα ήθελα να σας παραπέμψω στους συναδέλφους σας που βρίσκονται εκεί. Οι υποχρεώσεις της Τουρκίας είναι δεδομένες. Η Τουρκία έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της. Και οι 25 χώρες, κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες, όπως γνωρίζετε, συμπεριλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, αναμένουν την τήρηση αυτών των υποχρεώσεων.

ΒΛΑΧΟΣ: Με ποιο δικαίωμα ο κ. Ερντογάν έθεσε θέμα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για το μνημείο των Ποντίων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία, όπου η διατύπωση της έκφρασης είναι ελεύθερη. Η ιστορία έχει γραφεί και δεν ξαναγράφεται. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δίνει και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, για να οικοδομήσουμε οι δύο λαοί και οι δύο χώρες μαζί, από κοινού, το μέλλον προς όφελος των λαών μας και της περιοχής.

ΒΛΑΧΟΣ: Θα στηθούν και άλλα τέτοια μνημεία σε άλλα μέρη της Ελλάδας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Σας απάντησα ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, η ελευθερία της έκφρασης είναι δεδομένη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα επανέλθω στο θέμα του εισαγγελικού πορίσματος για την υπόθεση μαζικής απαγωγής Πακιστανών. Μας είπατε ότι η κυβέρνηση περιμένει τη Δικαιοσύνη. Ποια Δικαιοσύνη περιμένει η κυβέρνηση, αφού από την αρχή ο κ. Βουλγαράκης αποφάνθηκε ότι πρόκειται είτε για φάρσα είτε για προβοκάτσια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα ότι εγώ δεν πρόκειται να σχολιάσω@

ΚΑΚΑΛΗΣ: @Δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αφού έχετε ήδη προεξοφλήσει ότι ήταν φάρσα ή προβοκάτσια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Η κυβέρνηση ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας με απόλυτη προτεραιότητα. Γι` αυτό δεν χωρεί καμία αμφιβολία. Αυτή η ανακοίνωση έγινε στις 14 Δεκεμβρίου.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Και αφού τη συνόδευσε με τη δήλωση ότι πρόκειται για φάρσα ή προβοκάτσια. Αυτό μας λέτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας περιμένουμε όλοι, μεταξύ των οποίων και οι παρευρισκόμενοι εδώ δημοσιογράφοι, την έκβαση της δικαστικής έρευνας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ποια εμπιστοσύνη και ποια αξιοπιστία μπορεί να έχει η κυβέρνηση, όταν στην καλύτερη των περιπτώσεων, συγκαλύπτει μια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα, σας εξήγησα, ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που ζήτησε@

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τίθεται θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Αυτό λέω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν περιμένετε. Προτρέχετε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση έχει ήδη μιλήσει και η Δικαιοσύνη επίσης έχει μιλήσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αρχίζει μόλις η τακτική ανάκριση@

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αρχίζει (δεν ακούγεται)@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στοιχειώδεις νομικές γνώσεις, θα σας έλεγαν ότι μόλις αρχίζει η τακτική ανάκριση.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Εγώ να δεχτώ ότι πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη. Αλλά, επειδή η Δικαιοσύνη έχει πει κάποια πράγματα ήδη και αρχίζει η τακτική ανάκριση και επειδή στις αρχές του έτους ο Πρωθυπουργός, χωρίς να το θέλει ίσως, παραπληροφόρησε τον κ. Αλαβάνο για το θέμα αυτό- ο κ. Αλαβάνος είχε πάει να τον συναντήσει ακριβώς γι` αυτό το λόγο- αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να θέσει σε διαθεσιμότητα τους ανθρώπους που εμπλέκονται σ` αυτή την υπόθεση για να διευκολύνει την έρευνα. Διότι από τη μέχρι τώρα στάση τους βλέπουμε ότι δεν διευκολύνουν την έρευνα, ίσα - ίσα τη χλευάζουν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν παρακολουθείτε όσα έχω πει. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον αγνώστων. Συνεπώς, δεν είναι κανείς συγκεκριμένος άνθρωπος αυτή τη στιγμή κατηγορούμενος. Δεν ξέρω, αν καταλαβαίνετε από νομικά.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Λίγα πράγματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λοιπόν, δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία εναντίον ουδενός συγκεκριμένου προσώπου.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Συγγνώμη, όταν απαγγελθεί κατηγορία, δεν θα το συζητάγαμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας λέω ότι θα περιμένω την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας. Δεν μπορεί να ενοχοποιείται κανείς για τον οποίο δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία. Αυτό είναι βασική αρχή του δικαίου που ισχύει σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι πολιτικό το θέμα, διότι εδώ εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός να έχει κάνει μια δήλωση, βάσει μιας πληροφόρησης που έχει από έναν Υπουργό. Η δήλωση που έχει κάνει ο Πρωθυπουργός είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχει κάνει ο Υπουργός. Και βγαίνει τώρα ο Εισαγγελέας, ο οποίος ουσιαστικά λέει ότι ο κύριος Πρωθυπουργός παραπληροφορήθηκε και άρα, στη συνέχεια δεν είπε όλη την αλήθεια@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε ερμηνείες κατά το δοκούν@

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν είναι θέμα δικαστικό, είναι κατ` εξοχήν θέμα για την προστασία του Πρωθυπουργού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι πρωτίστως θέμα νομικό.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Τότε, πώς είναι δυνατόν ο κ. Βουλγαράκης να προεξόφλησε, πριν ξεκινήσει ακόμη η τακτική ανάκριση ότι είναι φάρσα ή προβοκάτσια; Από τη στιγμή που το προεξόφλησε και το είπε δημόσια, δεν είναι έκθετος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα περιμένω, όπως σας είπα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, την έκβαση της συγκεκριμένης έρευνας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, για να ασκηθεί ποινική δίωξη σημαίνει ότι θέμα υπάρχει, άσχετα με το πού θα καταλήξει. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ότι δεν υπάρχει θέμα απαγωγών των Πακιστανών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα περιμένω να ολοκληρωθεί η τακτική ανάκριση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Διακρίνετε διαφορά τόνου ανάμεσα στις τωρινές δικές σας δηλώσεις και σε εκείνες του κ. Βουλγαράκη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η μνήμη μου είναι αρκετά καλή, αλλά δεν πρόκειται να κάνω τέτοιες αναδρομές στο παρελθόν.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Να ρωτήσω κάτι, επειδή είναι σε εξέλιξη αυτή η δικαστική έρευνα, η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν ή να προκύψουν πολιτικές ευθύνες; Δηλαδή, αυτό το ενδεχόμενο το έχετε απορρίψει ή το συμπεριλαμβάνετε και θα ενεργήσετε αφού δείτε τι θα γίνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θέλω να κάνω ακόμη μια παρατήρηση: Τα δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ γι` αυτό το θέμα, μετατρέπουν σε τελικό πόρισμα διάφορες εκδοχές, τη βασιμότητα των οποίων ελέγχει η τακτική ανάκριση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Επειδή ζητάτε νομικές γνώσεις και εγώ είμαι νομικός, θέλω να σας πω ότι μήνυση κατ` αγνώστων σημαίνει ότι υπάρχει μια παραβατική λειτουργία, δεν έχουν εντοπιστεί όμως τα άτομα. Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε στον κ. Αλαβάνο ότι κατά την ενημέρωσή του δεν υπήρχε παραβατική λειτουργία, σημαίνει ότι η ενημέρωση που είχε ήταν εσφαλμένη. Σας ρωτούμε, λοιπόν, όλοι οι συνάδελφοι εάν για τον Πρωθυπουργό υπάρχει πολιτικό θέμα για την εσφαλμένη ενημέρωση που του είχε παρασχεθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απαντώ: Πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία, σαν και αυτή που ζούμε εμείς και τα αγαθά της οποίας εμείς απολαμβάνουμε σήμερα, πρέπει όλα να γίνονται στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, όμως, ότι θα υπάρξει κάποια παραβατική συμπεριφορά. Παρόλα ταύτα, τονίζω ότι η κυβέρνηση θα αναμείνει την έκβαση της δικαστικής έρευνας, όπου εξετάζονται διάφορες εικασίες, εκδοχές, υποθέσεις κ.τ.λ.

ΒΛΑΧΟΣ: Στα πλαίσια του Συντάγματος ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Βουλγαράκη να του πει «Γιώργο, μήπως δεν μου είπες όλη την αλήθεια τότε; Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μου έκρυψες ή δεν ήξερες»; Στα πλαίσια του Συντάγματος, το έκανε αυτό ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή προφανώς προσπαθείτε να διακωμωδήσετε ορισμένα από αυτά που είπα@

ΒΛΑΧΟΣ: Με συγχωρείτε. Εσείς δεν είπατε «στα πλαίσια του Συντάγματος οφείλει να λειτουργήσει ο Πρωθυπουργός»; Στα πλαίσια του Συντάγματος έλεγξε τον υπουργό του εάν του είπε την αλήθεια ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραφράζετε όσα είπα μόλις. Και προσθέτω: Πρώτον, όπως γνωρίζετε, δεν σας ανακοινώνουμε τις συνεχείς επαφές ή τα τηλεφωνήματα ή τις άλλες συνεργασίες τέτοιου είδους που έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς. Δεύτερον, όπως σας είπα, η κυβέρνηση θα περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας, η οποία βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο στάδιο. Περιμένετε, λοιπόν, και εσείς για να δείτε.

ΜΠΑΛΗΣ: Διάβασα τώρα στην «Καθημερινή» ότι το οικονομικό επιτελείο μελετά να βάλει την Ολυμπιακή στο άρθρο 44. Μπορείτε να μου πείτε εάν αυτό είναι δίκαιο και αν κατ` αρχήν ισχύει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει εντοπίσει και πολιτικές ευθύνες για το θέμα της Ολυμπιακής, για την κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η Ολυμπιακή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα της Ολυμπιακής. Αναφορές, όπως σας έχουμε πει και άλλες φορές σε αυτό το λεπτό στάδιο που βρίσκονται οι συνεννοήσεις που διεξάγονται, σε λεπτομέρειες που αφορούν την Ολυμπιακή, δεν κάνουν καλό στην υπόθεση.

ΜΠΑΛΗΣ: Απλώς ρωτώ, εάν η κυβέρνηση μελετά την υπαγωγή της Ολυμπιακής στο άρθρο 44.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο πάνω σε αυτό το θέμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επανέρχομαι στο θέμα των απαγωγών ή σε αυτό τουλάχιστον που αναμένεται να προκύψει από τη δικαστική έρευνα. Από τη στιγμή που όντας υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Βουλγαράκης προσπάθησε να πει δημόσια ότι είναι ή φάρσα ή προβοκάτσια, πριν ακόμη αποφανθεί η δικαστική έρευνα, με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσε να δείξει προς τα έξω ότι επιδιώκει να στρέψει τη δικαστική έρευνα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση; Στην ουσία -να το πω και εντός εισαγωγικών- να ποδηγετήσει πολιτικά τη δικαστική έρευνα από τη στιγμή που αποφαίνεται αυτός ως υπουργός ότι είναι φάρσα ή προβοκάτσια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αποδίδετε σε υπουργούς προθέσεις που δεν υπάρχουν. Σας λέω ότι η κυβέρνηση ζήτησε ακριβώς τη διενέργεια της έρευνας κατ` απόλυτη προτεραιότητα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Τότε, γιατί δεν μας είπε τότε ότι η κυβέρνηση «ας περιμένουμε τη δικαστική έρευνα», αλλά βιάστηκε να προεξοφλήσει ότι είναι φάρσα ή προβοκάτσια; Είναι ένα εύλογο ερώτημα στο οποίο δεν απαντάτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γίνομαι βαρετός ξέρετε, αλλά είναι η κυβέρνηση εκείνη που ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ` απόλυτη προτεραιότητα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα σας κάνω το κοπλιμέντο να σας πω ότι είναι νουνεχής η σημερινής σας στάση. Εδώ το θέμα τίθεται εάν ήταν νουνεχής η στάση του κ. Βουλγαράκη, αν συνάδει με τη δική σας σήμερα. Αυτό λέμε τόση ώρα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια που απευθύνετε προς το πρόσωπό μου.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για τον κ. Βουλγαράκη δεν μας είπατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω, το είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Μετά από διακοπή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για 24 ώρες, ήρθατε στο briefing και δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να κάνετε μια αυτονόητη δήλωση, διότι είναι και στην αρμοδιότητά σας. Αναφέρομαι στις καταγγελίες που δημοσίως εκτοξεύτηκαν για την ΕΡΤ, από ανεξάρτητους παραγωγούς, οι οποίοι επί τρεις ώρες, με τα πιο μελανά χρώματα, σκιαγραφούσαν αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ με τις παραγωγές, με τη διασπάθιση χρημάτων, με πολλά πράγματα. Εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ στοιχίζει ένα επεισόδιο; Θα απαντήσετε ως αρμόδιος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως. Σας παραπέμπω στη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ.

ΒΛΑΧΟΣ: Μα, οι άνθρωποι της ΕΡΤ είναι δική σας επιλογή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι σαφής η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, η κυβέρνηση καλύπτει πλήρως τη διοίκηση της ΕΡΤ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι σαφής η απάντηση της ΕΡΤ.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Πρωθυπουργός έχει πει «σεμνά και ταπεινά». Το ξέρετε; Αυτό ισχύει και για τη διοίκηση της ΕΡΤ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Μήπως μπορείτε να μας πείτε πότε ακριβώς παρήγγειλε η κυβέρνηση τη διενέργεια της έρευνας. Γιατί ο κ. Βουλγαράκης έκανε τις δηλώσεις στις 15 Δεκεμβρίου και ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο στις 5 Ιανουαρίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ανατρέξτε λίγο στο αρχείο σας. Στις 14 Δεκεμβρίου 2005.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σε ένα συναφές θέμα με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, στην υπόθεση των υποκλοπών. Επιμένει η κυβέρνηση στην αρχική δήλωση του κ. Ρουσόπουλου ότι δεν υπάρχει ανάμιξη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στην υπόθεση αυτή μετά και τις καταθέσεις του νυν και του πρώην προέδρου της ΕΥΠ, στην επιτροπή της Βουλής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει η κυβέρνηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όλοι πλέον δείχνουν τους Αμερικάνους. Μόνο η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ότι δεν υπάρχει ανάμιξη των Αμερικανών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχει πει η κυβέρνηση. Συνεχίζεται η έρευνα.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η έρευνα για τους Πακιστανούς σε ένα σημείο προσέκρουσε στη διπλωματική ασυλία Βρετανού στελέχους των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα εκείνη την εποχή και κατηγορείτο ότι συμμετείχε στις απαγωγές και ανακρίσεις. Θέλω να ρωτήσω, εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται να ζητήσει δικαστική συνδρομή των βρετανικών αρχών για να κληθεί αυτός ο κύριος να καταθέσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχουν ορισμένες διεθνείς πρακτικές και συμβάσεις, οι οποίες εφαρμόζονται στη διπλωματία από όλες τις χώρες. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο.

ΒΛΑΧΟΣ: Δύο ερωτήσεις, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους. Προτού ο Πρωθυπουργός ενημερώσει και πει αυτά στον κ. Αλαβάνο, ενημερώθηκε για το θέμα αυτό απ` τον κ. Βουλγαράκη ή από άλλον υπουργό; Και δεύτερον, επαναλαμβάνετε ότι ισχύουν τα όσα έχει πει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ποιό;

ΒΛΑΧΟΣ: Στο θέμα των Πακιστανών. Άρα προφανώς ισχύει και αυτό που έχει πει και ο κ. Καραμανλής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

ΒΛΑΧΟΣ: Καμία σχέση δεν έχει αυτό. Ρωτώ, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα γεγονότα από τον κ. Βουλγαράκη; Αυτό θέλω να ξέρω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται από τους υπουργούς του.

ΒΛΑΧΟΣ: Από τον κ. Βουλγαράκη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται από τους υπουργούς του.

ΒΛΑΧΟΣ: Ισχύουν όσα είπε ο κ. Καραμανλής τότε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω τοποθετηθεί.

ΒΛΑΧΟΣ: Δεν επαναλαμβάνετε εάν ισχύουν αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός τότε; Είναι πολύ σημαντικό να μας πείτε εάν ισχύουν αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός τότε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε δικά σας σχόλια που δεν έχουν θέση σε αυτή την αίθουσα. Μπορείτε να τα κάνετε στο σταθμό που εργάζεστε.

ΒΛΑΧΟΣ: Ερώτηση σας κάνω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Να μας επαναλάβετε εάν ισχύουν αυτά τα οποία είπε ο κ. Καραμανλής στον κ. Αλαβάνο. Αυτό θέλουμε να ξέρουμε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αφού η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια, γιατί έχετε τέτοιο πρόβλημα να μας πείτε εάν ενημέρωσε ή όχι ο αρμόδιος υπουργός τον κ. Καραμανλή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δημιουργείτε μια εντύπωση, ότι κάποια πράγματα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας προσωπική εντύπωση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο Μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιλχάν, επισκέφθηκε την Άγκυρα και μίλησε σε επιτροπή για τα ζητήματα της μειονότητας. Τώρα αποκαλύπτεται από την εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ που θα κυκλοφορήσει αύριο, ότι είχε υπογράψει σχετική ανακοίνωση την οποία έχει στείλει και προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας μαζί με άλλα 605 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, σύμφωνα με την οποίαν, αποκαλεί τουρκική τη μειονότητα εκεί που μένει στη Θράκη και ότι υφίσταται διωγμούς. Ποιό είναι το σχόλιό σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρεστε σε δημοσίευμα κάποιας εφημερίδας, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αυτό, επειδή υπάρχει ενημέρωση. Επειδή μας παραπέμψατε με δηλώσεις σας@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω κάνει συγκεκριμένη δήλωση για τον κ. Ιλχάν.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ακριβώς. Και εγώ αναρωτιέμαι και λέω ότι η νέα αποκάλυψη για τις δραστηριότητες του κ. Ιλχάν, ο οποίος μιλάει για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και μάλιστα αναφέρεται επίσημα προς το Υπουργείο Παιδείας, δεν είναι γνωστό; Δεν σας έχει ενημερώσει η κ. Μαριέττα Γιαννάκου γι` αυτό ή κάποιος άλλος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αναφέρεστε σε κάτι το οποίο δεν έχω δει. Ισχύει η δήλωση που έκανα για τον κ. Ιλχάν, ακριβώς όπως την έκανα και όχι παραφρασμένη. Παρακαλώ να τη διαβάσετε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το γεγονός ότι ο κ. Ιλχάν, ενημέρωσε πρόσφατα τον αρμόδιο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που το θέμα θεωρήθηκε λήξαν έστω προσωρινώς έχει ενημερώσει για σχετικές δραστηριότητές του, ο κ. Ιλχάν τον κ. Σταύρου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι θέμα Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Εάν σήμερα ο Πρωθυπουργός έβλεπε τον κ. Αλαβάνο θα του έλεγε ακριβώς τα ίδια που του είχε πει και προ τριμήνου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είχε οριστεί ραντεβού για σήμερα;

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Αυτή είναι η απάντησή σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση αναμένει την έκβαση της δικαστικής έρευνας. Σας λέω ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική Πολιτεία όπου λειτουργούν οι θεσμοί και όλα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Εδώ προκύπτει έκνομη δραστηριότητα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει ραντεβού κάθε ημέρα με τον ελληνικό λαό και δεν χρειάζεται να πάρει ραντεβού με τον κ. Αλαβάνο, προκειμένου να ενημερώσει για κάτι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από ό,τι αντιλαμβάνομαι εκφωνείτε πάλι κάποιο λογύδριο.

ΒΛΑΧΟΣ: Παρατήρηση, λόγω της πείρας μου εδώ στο press room. Τέτοια απάντηση δεν έχει δοθεί από κανέναν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, το ραντεβού, όπως είπατε, κάθε κόμματος που αναδεικνύεται στην εξουσία, κάθε Πρωθυπουργού που έχει εκλεγεί σε αυτή τη θέση και κυρίως του Πρωθυπουργού@

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι με το λαό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: @είναι κάθε μέρα με εκείνους που του έδωσαν την πλειοψηφία για να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια και όχι με όσους προσπαθούν να κάνουν την τρίχα τριχιά ή να μετατρέψουν ορισμένες εικασίες σε τελικό πόρισμα μιας δικαστικής έρευνας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Έχετε κάτι υπόψη σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ήμουν σαφής σε ό,τι είπα.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Επειδή έρχεται εδώ ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, θα ήθελα να μας πείτε προχείρως την ατζέντα και αν θα συζητηθεί το θέμα αυτό στις συνομιλίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή τι στιγμή, δεν έχω να σας πω τίποτε. Να ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα κρούσματα «χουλιγκανισμού» τα οποία διογκώνονται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση έχει επιδείξει από την αρχή, όπως γνωρίζετε, μεγάλη ευαισθησία για την αποκατάσταση, για τη διατήρηση της τάξεως στους αθλητικούς χώρους. Εκείνοι οι λίγοι, γιατί όπως αποδεικνύεται ευτυχώς λίγοι είναι εκείνοι, οι οποίοι παρεκτρέπονται, θα πρέπει να απομονωθούν από τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων οι οποίοι ασφαλώς θέλουν ήρεμα να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν μια αθλητική διοργάνωση.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Αυτό είναι ευχολόγιο, δεν είναι πολιτική στάση απέναντι σε ένα κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών και τα οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσεων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτήσατε προφανώς για τα αθλητικά.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Ναι ακριβώς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απάντησα. Όπου υπάρχουν, άλλωστε, υπεύθυνοι και όπου αυτοί οι υπεύθυνοι συλλαμβάνονται, και όπως είδατε συνελλήφθησαν ορισμένοι, πρέπει να υφίστανται και τις συνέπειες του νόμου.

ΒΛΑΧΟΣ: Δηλαδή τέσσερα άτομα έσπασαν ολόκληρο το καράβι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Δεν κάνω αστυνομική διερεύνηση του θέματος. Δεν είναι δική μου δουλειά. Συγχέετε συχνά την κυβέρνηση με τη λειτουργία των διωκτικών αρχών και της δικαστικής εξουσίας.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο δρόμο για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η Τουρκία αρνείται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ζητάει αναβολή να μην το εφαρμόσει τουλάχιστον το 2006. Η κυβέρνηση συμφωνεί με αυτό το αίτημα της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Από πού προκύπτει αυτό;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Λέω ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες. Εκτός και αν τέθηκε τέτοιο θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι` αυτά τα θέματα ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί σας που βρίσκονται στη Βιέννη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν απαντήσατε στο εάν συμφωνεί η Ελλάδα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα αναμένει, όπως και οι άλλες 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Τουρκία, να τιμήσει τα συμπεφωνημένα και να εφαρμόσει όλες τις ειλημμένες υποχρεώσεις της.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άρα, και εντός του 2006 να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης. Αυτό λέτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι σαφές αυτό που σας λέω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Να το κάνουμε λοιπόν καθαρό@

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ: Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για άτολμες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης. Μήπως θα έπρεπε ένα τέτοιο μέτρο φιλολαϊκό να υπάρχει και στις προτάσεις της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβερνητική πλειοψηφία, χθες, δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή έκανε συγκεκριμένες προτάσεις. Αναφερόμενος διεξοδικά στα άρθρα τα οποία είναι προς αναθεώρηση ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε την κοινωνική ευαισθησία την οποία έχει η κυβέρνηση και υπογράμμισε κυρίως την έγνοια την οποία πρέπει να έχει η Πολιτεία για την εξασφάλιση κοινωνικής συνοχής. Αυτό είναι εκείνο το οποίο έχει σημασία και αυτό είναι που προτείνει η κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή πάει πολύ μακρύτερα από μια πολύ αποσπασματική πρόταση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Ο Πρωθυπουργός χθες αναφέρθηκε μόνο σε μια από τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου, την πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έκανε κάποια αναφορά στις υπόλοιπες προτάσεις. Μήπως θέλετε να μας πείτε κάτι παραπάνω; Στις υπόλοιπες συμφωνεί, επί παραδείγματι στο θρησκευτικό όρκο κλπ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός σε όλα τα θέματα ήταν πάρα πολύ σαφής και αναλυτικός.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Σε αυτά που δεν ανέφερε λέω, όχι σε αυτά που ανέφερε. Από τις δέκα, απάντησε στη μια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης. Σε άλλα θέματα, δεν έκρινε σκόπιμο καν να αναφερθεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Αληθεύει όπως αποκαλύπτεται σήμερα από συγκεκριμένη εφημερίδα, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ότι οι αυξήσεις που δοθήκαν σε υπαλλήλους του ΟΣΕ για την προσεχή διετία είναι κατά πολύ παραπάνω από αυτές που τουλάχιστον έλεγε ο κ. Αλογοσκούφης πριν την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων; Δηλαδή, φτάνουν γύρω στο 11%;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δέκα τοις εκατό είδα εγώ σε άλλες εφημερίδες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: (Δεν ακούγεται).

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: @Εν πάση περιπτώσει δεν αληθεύει αυτή η πληροφορία με τον τρόπο που την παρουσιάζετε. Το σύνολο της μισθολογικής δαπάνης, όπως είχε υπολογιστεί, ήταν 5% για την πρώτη χρονιά και 6% για τη δεύτερη. Συνολικά 11%. Επ` αυτού θα κάνει άλλωστε ανακοινώσεις ο κ. Αλογοσκούφης εξ όσων γνωρίζω. Σημασία όμως έχει ότι υπάρχουν συμφωνίες. Συμφωνούν, δηλαδή, οι διοικήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η αναφορά μου και η επισήμανση είναι πολιτική γιατί μέχρι τώρα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: @Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο κ. Αλογοσκούφης και γενικά το οικονομικό επιτελείο απαγόρευαν@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μα έχει τεθεί συγκεκριμένο πλαίσιο. Μόλις σας το ανέλυσα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μας παραπέμπετε δηλαδή στον κ. Αλογοσκούφη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι το σύνολο των συνολικών μισθολογικών αναπροσαρμογών είναι 5% για το 2006 και 6% για το 2007. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι κάτω από αυτό το σύνολο.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Από τη μια πλευρά η Τουρκία κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο ζητώντας ή εκβιάζοντας εν πάση περιπτώσει την αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση διχοτομώντας το Αιγαίο. Από την άλλη τα ελληνικά πλοία δεν είναι σε θέση να συνδέσουν τον Πειραιά με τα νησιά. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα πάνω σ` αυτά τα πράγματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, κανένα. Διότι κανένας από τους δύο ισχυρισμούς σας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Αφού δεν πάει καράβι στην Κύθνο, 20 χιλιόμετρα σε ευθεία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λυπάμαι. Ξέρετε έχω φίλους στην Κύθνο όπου πάω τακτικά.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 12 May 2006 - 14:05:14 UTC