Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-05-09

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν κ. Σαχουάτ Αζίζ θα επισκεφθεί τη χώρα μας από τις 14 έως τις 17 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Στις συνομιλίες των δύο Πρωθυπουργών θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρύτερου περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σήμερα, στις 19.00, ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα. Στις 20.00, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και των 25 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αύριο, Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 9 το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Λιονέλ Ζοσπέν. Αμέσως μετά, στις 10.00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος έκανε σήμερα αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα της AGB, την οποία -σας υπενθυμίζω- είχε ζητήσει ο ίδιος στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζω, ακόμη, ότι ο Υπουργός είχε δηλώσει από την αρχή ότι θα ακολουθήσει και θα κάνει αποδεκτή τη σχετική γνωμοδότηση. Το κείμενο της γνωμοδότησης θα σας διανεμηθεί αμέσως μετά την ενημέρωση, όπως σας είχαμε πει. Ο κ. Ρουσόπουλος έδωσε, ήδη, εντολές προς την Υπηρεσία να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θέλω να ρωτήσω, πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τη συμμετοχή του βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Αχμέτ Ιλχάν στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής της Τουρκίας και τα όσα εμφανίζεται να είπε εκεί ενώπιον της κάμερας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εφόσον ο βουλευτής κ. Αχμέτ Ιλχάν, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, εκφράζει προσωπικές απόψεις, οι οποίες κινούνται στα πλαίσια του Συντάγματος, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Τον κ. Ιλχάν, ο κ. Καλαντζής θα τον καλέσει στην παρέλαση δίπλα του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι μονότονες πια αυτές οι ερωτήσεις. Όλοι οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου παρίστανται στις εθνικές επετείους και στις εκδηλώσεις που οργανώνονται με αυτή την αφορμή.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Το «ΕΘΝΟΣ» παρουσιάζει σήμερα στην πρώτη σελίδα διάφορες εισηγήσεις βουλευτών και μελών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος. Μεταξύ αυτών, σας αναφέρω χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος θέλει τη συνταγματική κατοχύρωση της αύξησης των αποδοχών των δικαστών της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι το πνεύμα και η όλη λογική με την οποία η κυβέρνηση προχωρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας έχω πει επανειλημμένως στις τελευταίες ημέρες, τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα τις παρουσιάσει συνολικά ο Πρωθυπουργός, μεθαύριο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω, διότι είναι μέλος της κυβέρνησης ο κ. Λαμπρόπουλος και γι` αυτό ζητώ το σχόλιό σας@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μεθαύριο συνολικά τις προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν πρόκειται να προκαταλάβω τι θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μήπως ξέρετε να μας ενημερώσετε για τον Ιρανό που συναντήθηκε με την κ. Μπακογιάννη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζω ότι η συνάντηση έχει ολοκληρωθεί. Η κ. Μπακογιάννη έχει προβεί, ήδη, σε σχετικές δηλώσεις στις οποίες και σας παραπέμπω.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να σας ρωτήσω, εάν για το σκεπτικό της κυβέρνησης, με βάση το οποίο αποδόθηκε το γήπεδο της άρσης βαρών στη Νίκαια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός και αν πρόκειται για μια συνολική κυβερνητική απόφαση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για ένα πολύ ειδικό θέμα. Σας παρακαλώ ή να περιμένετε να ενημερωθώ και να σας απαντήσω ή προτιμότερο είναι να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο που έχει και την πολιτική εποπτεία της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα».

ΣΠΥΡΑΚΗ: Το κατανοώ και αν μου επιτρέπετε απλώς το θέτω, διότι έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα σε σχέση με την Ομοσπονδία της άρσης βαρών η οποία διεκδικούσε το ακίνητο και η οποία έχει φέρει στην Ελλάδα πολλά χρυσά μετάλλια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες ενός πολύ ειδικού θέματος. Πολλοί διεκδικούν στην Ελλάδα πολλά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ποια είναι τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει ότι το Ιράν συνιστά πυρηνική απειλή με βάση τα οποία στοιχεία έχει προφανώς συμπαραταχθεί στο ψήφισμα των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δεδομένο ότι ο διαπραγματευτής που συναντήθηκε με την κα Μπακογιάννη γνώριζε βεβαίως ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους τους να προχωρήσουν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα -το έχουμε πει επανειλημμένως- προσβλέπει και πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για μια διπλωματική, ειρηνική διευθέτηση του θέματος. Αυτό εξάλλου τόνισε και η κα Μπακογιάννη, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Ιρανό απεσταλμένο. Πιστεύουμε στη δύναμη της διπλωματίας, της μετριοπάθειας και της σωφροσύνης.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εάν βασικό κριτήριο της κυβέρνησης στην τοποθέτηση του θέματος του Ιράν είναι, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα, η κατασκευή και διάδοση των πυρηνικών όπλων, γιατί δεν έχει διαμαρτυρηθεί μέχρι τώρα η κυβέρνηση για το Ισραήλ, που δεν έχει υπογράψει μάλιστα και τη συνθήκη διάδοσης των πυρηνικών όπλων; Και μήπως πρόκειται να διαμαρτυρηθεί ο Πρωθυπουργός στον ομόλογό του, του Πακιστάν που θα έρθει τον επόμενο μήνα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι πάρα πολλά θέματα διεθνούς πολιτικής, τα οποία τα βάζετε μέσα σε ένα καλάθι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το ίδιο κριτήριο που βάζετε για το Ιράν, ισχύει και για τους άλλους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί η ειρήνη και η πολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία ανήκουμε. Η Ελλάδα μετέχει ενεργά στο διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι. Μην ξεχνάτε ότι η χώρα μας είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και λόγω αυτού του ρόλου της έχει αυξημένες ευθύνες στις οποίες και θα ανταποκριθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αλλά, πως επιδιώκει η κυβέρνηση την ειρήνη όταν συντάσσεται με το βαλκανικό ψήφισμα που ζητά την χρησιμοποίηση του άρθρου 7. Που σημαίνει, δηλαδή, ότι προσφεύγει στην στρατιωτική βία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα συμμερίζεται την ανησυχία που υπάρχει στη διεθνή κοινότητα για τις εξελίξεις τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή και κάνει -όπως σας είπα- ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε να προωθηθεί η εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο θέμα.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Σε ό,τι αφορά την ουσία της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου για το θέμα της AGB, ήθελα να ρωτήσω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας μοιραστεί με το τέλος της σημερινής ενημέρωσης. Επαναλαμβάνω ότι: Ο υπουργός κ. Ρουσόπουλος έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση και έδωσε βάσει αυτής τις απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου η Υπηρεσία να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους. Αυτό είναι σαφές.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα ήθελα την ουσία του πράγματος κυρίως για λόγους τηλεοπτικής οικονομίας. Υπάρχει θέμα παραβίασης της νομιμότητας από πλευράς AGB;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε τη γνωμοδότηση. Η γνωμοδότηση είναι νομικό κείμενο, της οποίας η ουσία δεν μπορεί να συμπυκνωθεί μέσα σε δύο φράσεις.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Θα συνεχίσει το κράτος, θα συνεχίσουν οι εταιρείες, που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο, θα συνεχίσει η ΕΡΤ να συνεργάζεται με την AGB;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί. Ισχύουν οι απαντήσεις που σας έχουμε δώσει από τις αρχές Απριλίου.

ΒΛΑΧΟΣ: Πριν τη γνωμοδότηση μας έχετε δώσει. Μιλάμε για τώρα που υπάρχει γνωμοδότηση@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα διαβάσετε τη γνωμοδότηση και θα διαπιστώσετε ότι η ελληνική Πολιτεία και ο κ. Ρουσόπουλος κάνουν αυτό που είχαν δεσμευθεί να κάνουν από την αρχή.

ΒΛΑΧΟΣ: Ούτε ευθύνες πολιτικές για προηγούμενους υπουργούς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει ό,τι σας έχω πει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Παρακαλώ να διαβάσετε τη γνωμοδότηση.

ΒΛΑΧΟΣ: Αυτό το καταλάβαμε. Εγώ ρωτώ πολιτικά το εξής: Για την κυβέρνηση σήμερα από αυτή τη γνωμοδότηση και από τον έλεγχο που έγινε, δημιουργούνται πολιτικές ή άλλες ευθύνες για προηγούμενο υπουργό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η γνωμοδότηση είναι νομικό κείμενο και δεν αποδίδει πολιτικές ευθύνες.

ΒΛΑΧΟΣ: Αφήνει ελλιπή έλεγχο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας έχω απαντήσει.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Θα συνεχίσει η AGB να μετρά την τηλεθέαση της ΕΡΤ ναι ή όχι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει ό,τι έχουμε πει.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος είχε πει ότι ανάλογα με το τι θα λέει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ή θα σταματήσει να μετρά την τηλεθέαση της ΕΡΤ ή δεν θα σταματήσει, αναλόγως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να διαβάσετε τη γνωμοδότηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα διαγραφεί η από τα μητρώα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι ο κ. Ρουσόπουλος έδωσε εντολή να διενεργηθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

ΒΛΑΧΟΣ: Έλεγχοι και ποινές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κύριε Βλάχο, είμαι πολύ ακριβής στις διατυπώσεις μου.

ΒΛΑΧΟΣ: Κατάλαβα ότι μιλάτε μόνο για έλεγχο, δεν μιλάτε για ποινές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει ό,τι ακριβώς είπα.

ΒΛΑΧΟΣ: Ναι, το «ποινές» υπάρχει μέσα στο λεξιλόγιό σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

ΒΛΑΧΟΣ: Είπατε ότι θα γίνει έλεγχος. Άρα, θα αποδοθούν και ευθύνες, άρα θα αποδοθούν και ποινές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα και επαναλαμβάνω ότι ο υπουργός κ. Ρουσόπουλος έδωσε εντολή να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Πέρυσι είχατε πει, ότι κάθε Απρίλιο θα δίνετε στην ΕΣΗΕΑ τον κατάλογο των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Προφανώς, δεν σας τον έχει ζητήσει η ΕΣΗΕΑ ακόμη. Ήθελα να ρωτήσω, εάν είστε έτοιμοι, εάν έχετε ολοκληρώσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Η Πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Άρα, τον κατάλογο, τον έχετε έτοιμο για να τον διαθέσετε όποτε σας τον ζητήσει η ΕΣΗΕΑ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν θυμάμαι καλά τη διατύπωση, η οποία περιέχεται στις σχετικές νομικές ρυθμίσεις (και επιτρέψτε μου να διατηρήσω μια επιφύλαξη) χρησιμοποιείται ο όρος ότι μπορεί να ζητήσει τον εν λόγω κατάλογο όποιος έχει έννομο συμφέρον.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή μιλάμε για κατάλογο, μήπως αυτός ο κατάλογος με τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών θα δοθεί στη δημοσιότητα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί η κ. Μπακογιάννη πριν από λίγες ημέρες και έχει δώσει σαφέστατη απάντηση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι καινούργιο υπάρχει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησε η Υπουργός Εξωτερικών.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν απάντησε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως, απάντησε, με απόλυτη σαφήνεια.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Είπατε προηγουμένως για ελέγχους που θα κάνει η υπηρεσία. Ήθελα να ρωτήσω, προς ποια κατεύθυνση θα είναι οι έλεγχοι; Τι θα ελέγξει ακριβώς η υπηρεσία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ό,τι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Δηλαδή; Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ, να ενημερωθείτε για την κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η κυβέρνηση είχε καλλιεργήσει προσδοκίες και ακόμη καλλιεργεί ότι στο τέλος του 2006, τελειώνουν οι δύσκολες εποχές και από το 2007 έρχονται καλύτερες ημέρες. Ωστόσο η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ο κ. Αλμούνια συγκεκριμένα, ζήτησε νέα μέτρα για να κρατηθεί το έλλειμμα του 2007 που το προβλέπει πάνω από το 3%, κάτω από το 3%. Δηλαδή, οι καλύτερες ημέρες ετεροχρονίζονται για πότε; Για το ποτέ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και όχι. Παραφράζετε τον κ. Αλμούνια.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ξέρω πολύ καλά τι είπε. Δεν παραφράζω κανέναν. Δεν έχω ανάγκη να τον παραφράσω. Ζήτησε μέτρα μόνιμου διαρθρωτικού χαρακτήρα για να πέσει το έλλειμμα κάτω από 3%.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας προτρέπω, επίσης, να διαβάσετε με προσοχή όσα είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης σε εκτενή συνέντευξη Τύπου. Θα σας διαβάσω ακριβώς τι είπε: «Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να μειωθεί το έλλειμμα εφέτος στο 2,6% του ΑΕΠ». Δηλαδή, χαμηλότερα από το ποσοστό που προβλέπει η Επιτροπή. Μην ξεχνάτε και επαναλαμβάνω@

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για εφέτος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αφήστε με να τελειώσω. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα ότι δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει συνήθως πιο συντηρητικές προβλέψεις. Αποδεικνύεται ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η σημερινή ελληνική κυβέρνηση τα δημόσια οικονομικά είναι και ορθός και αποτελεσματικός.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης δίνει τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση για να κατεβάσει το έλλειμμα του χρόνου, το 2007, όπου υπάρχει διαφωνία με την ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή η παραφιλολογία -και δεν αναφέρομαι σε εσάς- δεν έχει όρια. Συζητούσαμε για μέτρα το 2006, πριν καλά-καλά ψηφιστεί ο τελευταίος προϋπολογισμός. Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Πέρασαν αρκετοί μήνες. Συνεχίζεται να γίνεται κουβέντα για πολλούς μήνες πάλι παραφιλολογικά για καινούργια μέτρα, τα οποία δεν ήρθαν. Πριν καλά-καλά τελειώσει ο χρόνος και δούμε πώς εφαρμόζεται, πόσο αποτελεσματικά και με πόσο μεγάλη αξιοπιστία εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός, αρχίζει να γίνεται και πάλι συζήτηση, για το τι θα συμβεί δήθεν το 2007. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι για όσους χρησιμοποιούν αυτά τα επιχειρήματα -και δεν επιθυμώ να σας κατατάξω εκεί- δεν είναι και μεγάλη ένδειξη σοβαρότητας.

ΒΛΑΧΟΣ: Εάν δεν κάνω λάθος, ο κ. Ρουσόπουλος σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το χώρο που θα γίνει ο διαγωνισμός της Eurovision και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων και την ολοκλήρωσή τους. Είστε ικανοποιημένοι, είναι όλα έτοιμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΜΑΝΗ: Για την τροπολογία που καταθέτουν το απόγευμα στη Βουλή οι Υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης για την πρόωρη συνταξιοδότηση των ανέργων. Έχετε κάποια ενημέρωση για το περιεχόμενό της, γιατί πληροφορίες λένε ότι δεν θα προβλέπει τελικά επέκταση και σε άλλους ανέργους. Απλώς μια επιδότηση άπαξ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχει τοποθετηθεί επ` αυτού, ο καθ` ύλην αρμόδιος Υπουργός κ. Τσιτουρίδης, θέτοντας με επανειλημμένες δηλώσεις του το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται αυτή η ρύθμιση. Έχω πει επανειλημμένως και σ` αυτή την αίθουσα την περασμένη εβδομάδα, ότι η ρύθμιση αυτή θα εφαρμοστεί και πρέπει να εφαρμοστεί με φειδώ. Δεν μπορεί να είναι ο κανόνας. Επισημαίνω, επίσης, ότι τα ίδια ακριβώς πράγματα, είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Αλογοσκούφης. Συνεπώς, υπάρχει μια σαφής τοποθέτηση όλων των κυβερνητικών παραγόντων, εάν θέλετε, οι οποίοι εμπλέκονται στο συγκεκριμένο θέμα για το τι πρέπει να γίνει. Είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης και το επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν μπορεί να είναι ο κανόνας. Η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι ένα έσχατο μέτρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν δεν υπάρχουν άλλα μέτρα κοινωνικής πολιτικής σε νομούς και περιφέρειες της χώρας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, κυρίως στον τομέα της απασχόλησης. Τονίζω και εγώ ότι αυτό το μέτρο είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που επιδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 9 May 2006 - 15:05:09 UTC