Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-04-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Απριλίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ολοκληρώνει την επίσημη επίσκεψή του στη Βουλγαρία και επιστρέφει, όπως άλλωστε σας είχαμε ανακοινώσει, στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κιλκίς. Επαναλαμβάνω το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Κιλκίς.

Σήμερα στις 18:30, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο του Κιλκίς, στις 19:00 θα επισκεφθεί τη Νομαρχία και θα έχει συνάντηση με τον Νομάρχη και στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Αύριο Σάββατο 15 Απριλίου και την Κυριακή 16 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Αύριο, στις 09:00, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Μακεδονίας
-Θράκης, όπου θα γίνει σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου. Στις 10:15, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το χώρο ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 16 Απριλίου, ο Πρωθυπουργός στις 09:30 θα έχει συνάντηση στο Κυβερνείο, με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη και στις 10:30 θα έχει τη συνάντηση που σας έχω αναφέρει ήδη, με τους Υπουργούς Πολιτισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επίσης στο Κυβερνείο.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Με τον κ. Παπαγεωργόπουλο δεν θα συναντηθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα επισκεφθούν μαζί το υπό ανέγερση δημαρχιακό κτίριο.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επειδή έχουν πει απολυμένοι από τη Νάουσα και διάφοροι εργαζόμενοι, τέλος πάντων, που αντιδρούν στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού ότι θέλουν να τον συναντήσουν, σε περίπτωση που επιχειρήσουν να τον συναντήσουν, θα τους δεχθεί ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένο, προβλέπει συγκεκριμένες συναντήσεις. Όπως γνωρίζετε, οι συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό ορίζονται εκ των προτέρων.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να σας ρωτήσω, εάν θα απευθύνετε συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Πρόντι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα γίνει ό,τι ακολουθείται στη διεθνή πρακτική, όπως σας έχω πει.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Έχουν βγει τα επίσημα αποτελέσματα, γι` αυτό σας λέω, και οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη απευθύνει τα συγχαρητήριά τους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σε λίγη ώρα στην Ελλάδα και θα κάνει ό,τι επιβάλλει η διεθνής διπλωματική πρακτική.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Έχω δύο ερωτήσεις. Στο προηγούμενο θέμα που ρώτησε ο συνάδελφος κ. Παπαδημητρίου, για τις συναντήσεις και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, έχουμε συγκεκριμένες δηλώσεις εργαζομένων στα Φωσφορικά Λιπάσματα, οι οποίοι ουσιαστικά προειδοποιούν ότι θα αποκλείσουν όλα τα σημεία τα οποία θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να μπορέσουν να τον συναντήσουν. Επειδή το ξέρετε εκ προοιμίου και το έχετε ακούσει προφανώς και εσείς, το έχετε συμπεριλάβει στην ατζέντα του Πρωθυπουργού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να έχουμε συμπεριλάβει τι;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Το αν, τελικά, θα δεχθεί να τους δει. Διότι το αίτημά τους το έχουν εδώ και πολλές ημέρες δηλώσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι συγκεκριμένο.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Και αν τον αποκλείσουν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους δεν μπορεί να την διακόπτουν μικρές ομάδες. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τους δημόσιους δρόμους ελεύθερα για τις μετακινήσεις τους.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα, ο κ. Παλαιοκρασσάς με το υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα πριν από λίγες ημέρες, κάνει λόγο για διαπλοκή στο Υπουργείο Ανάπτυξης και για σχέσεις επιχειρηματιών με στελέχη του Υπουργείου. Θα θέλαμε μια συγκεκριμένη απάντηση. Ξέρουμε ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη, αλλά μια πολιτική απάντηση για τις καταγγελίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως είπατε κι εσείς, για μια υπόθεση που είναι στη Δικαιοσύνη, εγώ δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα και είμαι βέβαιος ότι για οποιοδήποτε άλλο θέμα που είναι συναφές, θα σας δώσει, εάν επικοινωνήσετε μαζί του, οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Η κυβέρνηση επικροτεί την κίνηση του κ. Παλαιοκρασσά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Ο κάθε πολίτης συμπεριφέρεται, όπως εκείνος κρίνει ότι πρέπει να συμπεριφερθεί. Δεν είναι θέμα να επικροτεί ή να μην επικροτεί η ελληνική κυβέρνηση.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Αν συμφωνεί@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτα. Το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δύο ερωτήσεις. Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κιλκίς, ο Πρωθυπουργός έχει να πει κάτι στους 120.000 ανέργους της Κεντρικής Μακεδονίας ή στους αγρότες που πουλούν τα μηχανήματά τους για να επιβιώσουν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε να δείτε τι θα πει ο Πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται εγώ να προκαταλάβω όσα θα πει ο Πρωθυπουργός, σήμερα το βράδυ, στο Κιλκίς.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η δεύτερη ερώτηση σε ό,τι αφορά το υπόμνημα του κ. Παλαιοκρασσά. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι το σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας συνιστά απιστία κατά της ΔΕΗ, αφού καλείται η ΔΕΗ να επιδοτήσει τους ιδιώτες ανταγωνιστές της. Η κυβέρνηση συνυπολογίζει, αναλογίζεται μάλλον το ενδεχόμενο να βρεθεί κατηγορούμενη για απιστία σε βάρος της ΔΕΗ; Δηλαδή, για ένα έγκλημα, για ένα σκάνδαλο στην πραγματικότητα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Τίποτε άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Υπάρχει ένα δημοσίευμα σήμερα σε εφημερίδα, το οποίο αναφέρεται στην αγορά ενός μηχανήματος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα, όπως λέει, να τοποθετεί τα μικροτσίπς στα νέα διαβατήρια. Και αναφέρεται σε κάποια ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί αυτό το μηχάνημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει περιπέσει σε αχρηστία και η υλοποίηση της σύμβασης έχει εμπόδια. Εμφανίζεται ιδιώτης ο οποίος φέρεται, εκτός των άλλων ότι έχει σχέση και με οικονομικό παράγοντα, φίλα προσκείμενο με στελέχη της κυβέρνησης. Τι έχετε να πείτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλες οι πράξεις οι οποίες έχουν σχέση με την έκδοση διαβατηρίων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και με στόχο βεβαίως την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας κατά την έκδοση των διαβατηρίων. Αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αδιάβλητο των διαβατηρίων. Επ` αυτού θα εκδώσει ανακοίνωση άλλωστε εντός της ημέρας, ενδεχομένως με περισσότερες λεπτομέρειες, και το αρμόδιο Υπουργείο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γίνατε σοφότερος χθες από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την οικονομία; Μάθατε τις προοπτικές της, τις δυνατότητές της, τις αδυναμίες της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οφείλω να ομολογήσω ότι ενώ παρακολουθούσα με μεγάλο ενδιαφέρον και περίμενα να δω τι θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι θέλει να πει, απογοητεύτηκα. Για 35 λεπτά δεν είπε τίποτα για το πρόγραμμα του κόμματός του.. Και για τα υπόλοιπα 2@-3@ που αναφέρθηκε στο δήθεν πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, για μια ακόμη φορά, με απόλυτη σαφήνεια, παρουσίασε το πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης που -όπως γνωρίζετε και οι αριθμοί είναι σαφείς, οι δείκτες τα λένε όλα- παρουσιάζει ήδη απτά αποτελέσματα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μπορούσατε να είστε πιο αναλυτικός, γιατί δεν βοηθά η κρίση μας να εντοπίσουμε πού ήταν σαφής ο Πρωθυπουργός και πού μας έκανε σοφότερους για την οικονομία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως. Μετά το πέρας της σημερινής ενημέρωσης, θα έχω τη χαρά να σας δώσω το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Πρωθυπουργού, οπότε το Σαββατοκύριακο να μπορέσετε να το μελετήσετε σε βάθος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σημασία έχει να μας το εκλαϊκεύσετε και να το συγκεκριμενοποιήσετε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Αυτό είναι δική σας δουλειά.

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Έχετε κανένα νεότερο για το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αγνοείται από το πρωί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ενημερώθηκα από το αρμόδιο Υπουργείο λίγα λεπτά πριν έρθω στην αίθουσα: Οι έρευνες συνεχίζονται. Όπως γνωρίζετε, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μεϊμαράκης από σήμερα το πρωί μετείχε στην άσκηση «Καταιγίδα», επιβαίνοντας της φρεγάτας «Ύδρα». Μόλις ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του για το συμβάν, επέσπευσε την επιστροφή του στην Αθήνα, διέκοψε τη συμμετοχή του στην άσκηση και επέστρεψε ήδη στο Υπουργείο. Όπως, επίσης, με ενημέρωσαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι έρευνες συνεχίζονται με όλα τα μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Οι προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους δυσχεραίνονται από την πολύ πυκνή και πολύ χαμηλή νέφωση στην περιοχή όπου εικάζεται ότι συνέβη το συμβάν.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα του κ. Παλαιοκρασσά. Πολιτικά, δεν θίγεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση; Δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την πολιτική της στο συγκεκριμένο τομέα της ανάπτυξης με κάποιο πολιτικό σχόλιο; Αυτό είναι που μας κάνει εντύπωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για την αναφορά ενός ιδιώτη πλέον προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα για μια υπόθεση που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Η πολιτική της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις, είναι διάφανη, είναι αποτελεσματική.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς, ένα στέλεχος που μόλις πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΗ, επιμένει σε καταγγελίες, είτε γραπτώς, είτε προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη; Νομίζω ότι είναι στέλεχος της ευρύτερης κυβερνητικής παράταξης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποια είναι η ερώτησή σας;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Λέω, δεν σας κάνει εντύπωση ότι επιμένει ο κ. Παλαιοκρασσάς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Γιατί αυτή η επιμονή του; Από πού απορρέει; Δηλαδή, η δική σας η απορία ως κυβέρνηση ποια είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω εγώ καμία απορία. Εσείς έχετε την απορία.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι. Δεν υπάρχει ένας προβληματισμός ευρύτερος; Γιατί ο κ. Παλαιοκρασσάς επαναφέρει κάθε τρεις και λίγο τις καταγγελίες του στη δημοσιότητα και προβαίνει σε διάφορες ενέργειες. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Και δεν βλέπω εσείς να αντιδράτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας είναι ξεκάθαρη, διάφανη και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Όποιος θέλει να πάει στον εισαγγελέα, δεν εμποδίζεται να πάει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Έχει ίδιους λόγους ο κ. Παλαιοκρασσάς να επιμένει σε αυτή την ιστορία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορώ να υπεισέλθω στα κίνητρα για τα οποία κάνουν διάφορες κινήσεις, διάφοροι Έλληνες πολίτες.

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Σε κάποια δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης, αναφέρονται πληροφορίες από τα όσα έχει πει ο κ. Παλαιοκρασσάς στον εισαγγελέα και μέσα εκεί αναφέρονται και ονόματα συναδέλφων μας δημοσιογράφων. Λέει λοιπόν κάποιο δημοσίευμα ότι ο κ. Παλαιοκρασσάς ζήτησε από την εισαγγελία να ζητήσει από τη Γραμματεία Τύπου, ονόματα δημοσιογράφων οι οποίοι αμείβονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και από τη ΔΕΗ, ως συμμετέχοντες σε κάποιου είδους «κύκλωμα» όσον αφορά προμήθειες της ΔΕΗ. Σας έχει ζητηθεί από κάπου κάτι τέτοιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξ όσων γνωρίζω, όχι. Σπεύδω δε να σας διευκρινίσω ότι δεν είμαι πολιτικός προϊστάμενος των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Παρόλα ταύτα θα ήθελα να σας πω για μια ακόμη φορά: Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να απευθυνθείτε στον αρμόδιο υπουργό κ. Σιούφα, ο οποίος είναι πρόθυμος να τις δώσει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είπατε ότι είναι αποτελεσματική η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας. Στα καλά και θετικά αποτελέσματα συμπεριλαμβάνεται και το ότι ο όμιλος Μυτιληναίου συγκεντρώνει το 63% των προμηθειών της ΔΕΗ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μια ενεργειακή πολιτική κρίνεται από πάρα πολλά στοιχεία. Κρίνεται μεταξύ των άλλων από τις διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες κάνει μια χώρα για τη μεταφορά φυσικού αερίου, για την εξασφάλιση άλλων πηγών ενέργειας, για τη διασφάλιση σε βάθος χρόνου αποτελεσματικών πηγών ενέργειας για τη χώρα και τους πολίτες της. Εσείς επικεντρώνεστε σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά μια συγκεκριμένη επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για την οποία παρακαλώ να απευθυνθείτε, όπως σας είπα προηγουμένως -και δεν το λέω για να αποσείσω από πάνω μου την ευθύνη, αλλά γιατί έτσι πρέπει να γίνει- στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα παρεμφερές ζήτημα. Πώς σχολιάζετε την αξίωση-υπόδειξη του Αμερικανού πρέσβη να απεξαρτηθεί η χώρα από το ρωσικό φυσικό αέριο και την GAΖ PROM;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τη δήλωση που μου αναφέρετε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν αποκλείεται στον Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον να πει στις ΗΠΑ να προμηθευτούν πετρέλαιο από τον Τσάβες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν γνωρίζω, όπως σας είπα, τη συγκεκριμένη δήλωση.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Έρχονται γιορτές, έχουμε σκουπίδια στους δρόμους ακόμα. Θα ρωτήσω αν διατηρείτε την προχθεσινή σας αισιοδοξία για λύση της απεργίας χωρίς να ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα των απεργών και δεύτερον επειδή διατύπωσαν αίτημα προς τον Πρωθυπουργό να τους δεχθεί, θα τους δεχθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η πρόταση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση και που αποσκοπεί στην επίλυση του αιτήματος που εδώ και 18-20 χρόνια διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, είναι σαφής: Να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και τους αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου να καθοριστούν ποιες είναι εκείνες οι ομάδες από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα πρέπει να υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέχρι το τέλος Μαΐου. Αυτή είναι μια πρόταση την οποία καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε κάνει. Σας επαναλαμβάνω ότι είναι σαφής πρόταση και έχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επέλθει η συμφωνία. Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ, γιατί μικρές ομάδες εξακολουθούν να επιμένουν, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους χωρίς ουσιώδη λόγο, στη διατήρηση μιας κατάστασης που προκαλεί μεγάλα προβλήματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μα, αν είναι μικρές οι ομάδες, πώς είναι τα σκουπίδια στους δρόμους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν επισκεφτείτε περιοχές της Αθήνας, θα παρατηρήσετε ότι σε πολλές από αυτές έχουν απομακρυνθεί τα σκουπίδια.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Θεωρείτε ότι είναι υποκινούμενες αυτές οι ομάδες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα προχθές. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία αν είναι υποκινούμενες ή όχι. Σημασία έχει ότι ενώ υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, κωφεύουν και δεν κάνουν αυτό που οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα έσπευδε να κάνει. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Μέσα σε δύο χρόνια έχουν επιλυθεί 11 αιτήματα της ίδιας ομάδας. Αυτό αποσιωπάται.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα κάνουμε Πάσχα με σκουπίδια. Αν αυτοί κωφεύουν, όπως λέτε, αν εσείς επιμένετε στην πρότασή σας για δίμηνο, μάλλον θα περάσουμε το Πάσχα με τα σκουπίδια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μην προτρέχετε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα πάμε σε επίταξη, επιστράτευση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει αυτό που είπα, δύο ή τρεις φορές, αυτή την εβδομάδα, σε αυτή την αίθουσα. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Έχει αλλάξει η κατάσταση. Χειροτερεύουν τα σκουπίδια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εύχομαι Καλό Πάσχα σε όλους, καλές γιορτές. Θα ξανασυναντηθούμε σε αυτή την αίθουσα την Τρίτη 2 Μαΐου, διότι όπως γνωρίζετε, η Δευτέρα είναι η Πρωτομαγιά.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 14 April 2006 - 13:05:15 UTC