Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 06-03-02

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2006

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, νιώθει δεσμευμένος ο Πρωθυπουργός από το σύνθημα που ακούστηκε δίπλα στις φωτιές «Καραμανλή, θυμήσου την υπόσχεσή σου»; Αναφέρομαι στον «Καποδίστρια».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εχουμε απαντήσει διεξοδικά στο θέμα που σχετίζεται με τον «Καποδίστρια». Η θέση της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ σαφής. Όσα έχει πει ο αρμόδιος υπουργός δίνουν απαντήσεις σε όλα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Βέβαια, άλλο ρώτησα εγώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Γράφτηκε και ακούστηκε χθες ότι ο κ. Κορωνιάς λέει ότι όλα τα στοιχεία τα έδωσε στην κορυφή της κυβέρνησης. Έχετε την αίσθηση ότι γίνεται κάποιο παιχνίδι εντυπώσεων, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση να καλύψει κάποιους που έχουν αναμειχθεί στο θέμα των υποκλοπών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκ μέρους της κυβέρνησης γνωρίζω ένα και μοναδικό πράγμα: Όσα στοιχεία είχε η κυβέρνηση τα έδωσε θεσμικά εκεί που έπρεπε να τα δώσει, στη Δικαιοσύνη, και μετά -όπως γνωρίζετε- στη δημοσιότητα.

ΒΛΑΧΟΣ: Υπάρχει ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος παραιτήθηκε το 2003 από την Αμερικανική Πρεσβεία, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ, ο οποίος λέει ότι γνώριζε τότε την ιστορία των υποκλοπών και ότι αναγκάστηκε ο τότε πρεσβευτής των Αμερικανών στην Αθήνα, ο κ. Μίλερ, να δώσει την άδεια για να γίνουν αυτές οι υποκλοπές για λόγους προστασίας από τρομοκρατικές επιθέσεις. Θα θέλαμε ένα σχόλιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση, ό,τι είχε να πει, το είπε στη Δικαιοσύνη και στη συνέχεια ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες. Άλλωστε, ο εν λόγω Αμερικανός διπλωμάτης, όπως είπατε και εσείς, δεν υπήρξε υπάλληλος της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να τοποθετηθούμε εμείς.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Ωστόσο, τα όσα λέει ο κ. Κίσλινγκ είναι αρκετά σοβαρά και θα θέλαμε να μας πείτε εάν υιοθετεί η κυβέρνηση ή αν γνωρίζει ότι μπορεί να έχουν κάποια βάση όλα όσα είπε, γιατί δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, έχει φοιτήσει και στην Ελλάδα και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω πάνω σε αυτό το θέμα, το είπα. Η δήλωσή μου ήταν σαφέστατη.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Αποκλείετε, δηλαδή, τα όσα υποστηρίζει; Τα αποκλείει η ελληνική κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα σας το επαναλάβω: Ο εν λόγω Αμερικανός διπλωμάτης δεν υπήρξε υπάλληλος της ελληνικής κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε εμείς.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Συγνώμη και δεν αισθάνεται η κυβέρνηση να θίγεται από τις αποκαλύψεις του Αμερικανού διπλωμάτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτε άλλο πάνω σε αυτό. Η δήλωσή μου ήταν σαφέστατη.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Εσείς δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε περαιτέρω εξηγήσεις μετά από αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε πότε η Δικαιοσύνη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αποκάλυψε, διαλεύκανε μια υπόθεση κατασκοπίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορώ, βέβαια, αυτή τη στιγμή να κάνω τέτοιες ιστορικές αναδρομές. Γνωρίζω ότι σε πάρα πολλές δημοκρατικές χώρες η Δικαιοσύνη έχει ανταποκριθεί στο ρόλο της. Είμαι βέβαιος ότι και η ελληνική Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο δικό της θεσμικό ρόλο. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει γι` αυτό καμία αμφιβολία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε που επιμένω, η Δικαιοσύνη δικάζει τους ενόχους τους οποίους όμως έχουν ήδη αποκαλύψει η (δεν ακούγεται) του κράτους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που λέτε δεν είναι καθόλου σωστό. Η Δικαιοσύνη κάνει μια έρευνα, η οποία έχει συγκεκριμένα στάδια, κατόπιν οδηγείται η υπόθεση στο ακροατήριο και μετά γίνεται η εκδίκαση. Δεν είναι μόνο αυτό που είπατε εσείς. Αυτό είναι μόνο μια πλευρά της δικαστικής λειτουργίας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Δια της διπλωματικής οδού, θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση να μάθει αν τα όσα αναφέρει σήμερα ο κ. Κίσλινγκ έχουν κάποια βάση αληθείας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι είχα να πω πάνω σε αυτό το θέμα, το είπα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα μπορούσατε μήπως να μας εξηγήσετε εννοιολογικά ποια είναι η διαφορά μεταξύ επιστράτευσης και επίταξης που είπε χθες ο κ. Ρουσόπουλος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι, γιατί δεν είμαι νομικός.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μα, έχει πολιτικό περιεχόμενο αυτός ο προσδιορισμός.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χρησιμοποιείτε δύο νομικούς όρους. Δεν διαθέτω τις απαραίτητες ειδικές γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να εξειδικεύσω τη διαφορά.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Η κυβέρνηση μετά την απογραφή μίλησε για «πέτρινα» χρόνια, στο χώρο της οικονομίας, τώρα διαβάζουμε ότι υπάρχει πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει μια φιλολαϊκή στροφή της κυβέρνησης προς τους αδύνατους, να δώσει κάποιες παροχές στα κοινωνικά χαμηλά στρώματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, κατά τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, δηλαδή τον Ιανουάριο, δείχνουν πράγματι σημαντική βελτίωση, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005. Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των δαπανών βρίσκονται σε καλή τροχιά. Ειδικότερα: Τον Ιανουάριο του 2006, προέκυψε πλεόνασμα ύψους 844 εκατ. Ευρώ, έναντι ελλείμματος 436 εκατ. Ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2005. Αυτό σημαίνει ότι τα τακτικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 17,7% έναντι του 2005 και τα καθαρά έσοδα κατά 19,5% υπερβαίνοντας κατά πολύ τον ετήσιο στόχο. Σημαντικό είναι επίσης, ότι κατά το ίδιο διάστημα, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2006, οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, παρουσίασαν μείωση κατά 11,9%, με τις πρωτογενείς δαπάνες να μειώνονται κατά 15,1%. Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, κατά τον πρώτο μήνα του 2006, όπως άλλωστε συνέβη και τους τρεις τελευταίους μήνες του 2005, έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις οι οποίες περιέχονταν στον προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Χρειάζεται όμως, συνεχής προσπάθεια. Με αυτή τη συνεχή προσπάθεια, η οποία πρέπει να μην ξεφύγει από τον δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και πρέπει να τους κάνουμε πραγματικότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά παρέκκλιση από τη συνεπή οικονομική πολιτική την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μόνο τότε, όταν πραγματοποιήσουμε αυτούς τους στόχους, άλλωστε αυτός είναι και ο τελικός στόχος, ο ουσιαστικός στόχος, δηλαδή με τη σταθεροποίηση της οικονομίας θα ωφεληθούν ουσιαστικά, αποτελεσματικά και σε βάθος χρόνου όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και αυτό είναι το ζητούμενο.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μήπως χρειάζεται να έχει μια κυβέρνηση αντίστοιχη στόχευση. Να θέλει να κάνει μια φιλολαϊκή πολιτική;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας εξήγησα ποια είναι η ουσία της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής που έχει αποφασίσει, θέλει να εφαρμόσει και εφαρμόζει με την υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών η σημερινή κυβέρνηση. Η βελτίωση της οικονομίας είναι αυτή που θα οδηγήσει σε ουσιαστικά οφέλη για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι για να ωφεληθούμε όλοι μας και ο καθένας από εμάς.

ΒΛΑΧΟΣ: Παρά τις προσπάθειες που κάνετε να αποφύγετε το θέμα των υποκλοπών, εγώ θέλω να επανέλθω. Κάθε ημέρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σύρος όταν του ανατέθηκε το Μάρτιο του 2005 η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε ο Τσαλικίδης, ο κ. Σύρος, ουσιαστικά από ότι αποδεικνύεται δεν έκανε τίποτε και έκλεισε την υπόθεση. Τώρα που έχει ανοίξει φαίνεται να έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και νέα στοιχεία. Πριν λίγες ημέρες, η κυβέρνηση έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες να μην παραιτηθεί να μην πάει σε συνταξιοδότηση ο κ. Σύρος. Υπάρχει κανένας λόγος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά είναι δικά σας συμπεράσματα. Δεν μπορώ βέβαια να παρακολουθήσω τις πληροφορίες τις οποίες ενδεχομένως έχετε. Αυτό το οποίο γνωρίζω είναι ότι η έρευνα διεξάγεται σε βάθος. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι όλοι οι κρατικοί φορείς στους οποίους ανετέθη κάποιο μέρος της έρευνας δεν έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά τους.

ΒΛΑΧΟΣ: Συμφωνώ σε αυτό που λέτε ότι γίνεται σε βάθος τώρα. Είναι προφανές όμως ότι δεν έγινε σε βάθος από τον κ. Σύρο, ο οποίος έκλεισε την υπόθεση της αυτοκτονίας γρήγορα-γρήγορα. Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων κύριε Εκπρόσωπε. Γιατί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Πιστεύετε, δηλαδή, ότι ο κ. Σύρος έκανε καλά τη δουλειά του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα, νομίζω, με σαφήνεια.

ΒΛΑΧΟΣ: Αναφερθήκατε στο σήμερα. Όχι στο τότε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κ. Σπυράκη έχει το λόγο.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει σαφή σύσταση προς τους διοικητές των τραπεζών των οποίων το δημόσιο είναι βασικός μέτοχος, ούτως ώστε συνολικά η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, να καθίσει στο τραπέζι με την ΟΤΟΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έκανε δηλώσεις επ` αυτού, με μεγάλη σαφήνεια ο κ. Αλογοσκούφης. Οι δηλώσεις αυτές ισχύουν όπως ακριβώς τις έκανε. Η κυβέρνηση υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα τη διεξαγωγή διαλόγου. Ο διάλογος όμως δεν μπορεί να έχει τη μορφή καταναγκασμού. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων, βρίσκονται πάντα λύσεις, εφόσον υπάρχει και από τις δύο πλευρές -αυτό είναι απαραίτητο- η καλή πρόθεση.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συστάσεις της Ε.Ε. για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ειδικό θέμα, για το οποίο δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω. Παρακαλώ να απευθυνθείτε στον αρμόδιο υπουργό κ. Τσιτουρίδη. Είμαι σίγουρος ότι θα σας δώσει απάντηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεκαεφτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησαν χθες στη Βουλή αποσχίσεις και άλλων κοινοτήτων εκτός από τις κοινότητες που προβλέπει ο νόμος «Καποδίστρια». Αυτή η εξέλιξη αποτελεί κάποιο εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι βουλευτές, κατά το Σύνταγμα, έχουν την ελευθερία να εκφράζουν την άποψή τους. Η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, είναι σαφής. Τη διατύπωσε ο αρμόδιος υπουργός στη Βουλή και ισχύει στο ακέραιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα επανέλθω στο θέμα των υποκλοπών. Τελικά η διαφύλαξη των καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ, είναι πάνω από το κύρος και την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης; Και ένα συναφές με αυτό, δεν ενοχλείται η κυβέρνηση από την εικόνα ανικανότητας που δείχνει όσον αφορά τον εντοπισμό και την αποκάλυψη των υπαιτίων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας επιστρέφω αυτό το γενικό χαρακτηρισμό, τη γενική απαρέσκεια, την οποία εκφράζετε προς την κυβέρνηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δυστυχώς, το αντίθετο συμβαίνει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Κακαλής χρησιμοποίησε μια λέξη την οποία δεν είναι δυνατό να δεχτώ σ` αυτή την αίθουσα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν έχετε αποδείξει το αντίθετο όμως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λυπάμαι, αλλά δεν έχετε διάθεση να καταλάβετε το αντίθετο.

ΒΛΑΧΟΣ: Ξεχάσατε, σας διέφυγε προφανώς, να μας κάνετε ένα σχόλιο για τα όσα είπε χθες ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «ο Πρωθυπουργός έπρεπε να ζητήσει τη βοήθειά μας όταν δημιουργήθηκε το θέμα, όταν αποκαλύφτηκαν οι υποκλοπές και τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία και να μην εμφανίζεται τώρα ως θύμα».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου έχει προφανώς τη δυνατότητα να κάνει το «άσπρο», «μαύρο». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στόχος των υποκλοπών ήταν ο Πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Και η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο επιβάλλουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και το καθήκον της. Θεσμικά ενημέρωσε τη Δικαιοσύνη αμέσως, χωρίς καμία χρονοτριβή. Όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση, ενημέρωσε -όπως ξέρετε- διεξοδικότατα χωρίς να παραληφθούν λεπτομέρειες τους Έλληνες πολίτες.

ΒΛΑΧΟΣ: Σκέφτεστε να κάνετε αγωγή κατά της εταιρείας; Θα συμβουλεύατε όσους έχουν δει τα ονόματά τους σε αυτόν τον κατάλογο, που σας έχει δώσει ο κ. Κορωνιάς επαναλαμβάνω, και δεν διαπιστώθηκε από Ανεξάρτητη Αρχή εάν είναι έτσι ή εάν υπάρχουν και άλλα, αυτούς τους ανθρώπους να προχωρήσουν σε αγωγές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συμβουλεύω κανέναν να κάνει τίποτα.

ΒΛΑΧΟΣ: Σαν παραδειγματισμό εννοώ, να τους συμβουλεύσετε για να μην επαναληφθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είμαι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν δίνω συμβουλές προς τρίτους.

ΒΛΑΧΟΣ: Απαντήστε μου, ως εκπρόσωπος: Οι υπουργοί θα κάνουν αγωγές εναντίον της Vodafone, που είδαν τα ονόματά τους στον κατάλογο αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε τη δυνατότητα φαντάζομαι, ως έγκυρος δημοσιογράφος με καλές προσβάσεις, να ρωτήσετε καθέναν από αυτούς ξεχωριστά.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Για το θέμα των υποκλοπών: Η απάντηση που δώσετε όσον αφορά τις επισημάνσεις του Αμερικανού διπλωμάτη του κ. Κίσλινγκ στην ουσία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ότι ισχύουν αυτά τα οποία είπε. Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, από μια προσεκτική ανάγνωση της απάντησής σας, στην ουσία λέτε ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί επ` αυτού η αμερικανική κυβέρνηση. Έτσι δεν είπατε; Είπατε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης δεν υπήρξε υπάλληλος της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να τοποθετηθεί η ελληνική κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, περιμένετε να τοποθετηθεί η αμερικανική κυβέρνηση και στην ουσία αφήνετε την υπόνοια, ότι μπορεί να ισχύουν αυτά τα οποία είπε ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω για το συγκεκριμένο θέμα τίποτα άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, αλλά έτσι αφήνετε ανοιχτή την απάντηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ, κ. Παλαιολόγε, διατυπώστε την ερώτησή σας για να σας απαντήσω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η ερώτησή μου είναι: Αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύουν τα όσα λέει ο κ. Κίσλινγκ ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης και στην ουσία καλείτε την αμερικανική κυβέρνηση να τοποθετηθεί επ` αυτών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό είναι δική σας διαπίστωση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Όχι δεν είναι διαπίστωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ερώτηση περιμένω να μου κάνετε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Λέτε, δεν υπήρξε υπάλληλος της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρχει ανάγκη να τοποθετηθεί η ελληνική κυβέρνηση. Άρα, περιμένετε να τοποθετηθεί η αμερικανική κυβέρνηση επ` αυτού.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απαντώ: Δεν έχω να πω τίποτα άλλο επ` αυτού.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, το αφήνετε ανοιχτό, σας λέω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απαντώ ότι όσα είχα να πω επ` αυτού του θέματος τα είπα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, αλλά θα μείνει ανοιχτό το θέμα, όμως.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό ή άλλα σχόλια μπορείτε να τα κάνετε, όπου εσείς κρίνετε. Από την πλευρά μου δεν πρόκειται να πάρω θέση στα δικά σας σχόλια.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, να περιμένουμε την απάντηση της αμερικανικής πλευράς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα. Παρακαλώ άλλη ερώτηση.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ένα ειδικό θέμα: Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε την παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων που συνόδευαν την Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σήμερα, όμως, η Διοίκηση της ΕΑΒ απαγόρευσε την είσοδο δημοσιογράφων που ήταν μαζί με βουλευτή του ΚΚΕ. Τι συμβαίνει; Δεν εισακούεται ο λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου ή συμβαίνει κάτι άλλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Δεν μπορεί να απαγορεύεται η πρόσβαση των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων σε χώρους εργασίας και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίζεται η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με συγχωρείτε, είναι τυχαίο ότι επί των ημερών σας γίνονται αυτά και δεν γίνονταν πριν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ναι, ε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Καθόλου τυχαίο δεν είναι. Απλά είναι μια σκλήρυνση απέναντι στους δημοσιογράφους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν είμαι πρόχειρος, αυτή τη στιγμή, να σας πω πόσα τέτοια συμβάντα έγιναν τώρα, πόσα έγιναν πέρσι, πόσα πρόπερσι. Προφανώς, εσείς διαθέτετε καλύτερη αρχειακή μνήμη, με την οποία, όμως, θα μου επιτρέψετε να μην συμπορευθώ.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 2 March 2006 - 14:05:15 UTC