Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-10-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩN ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με θέματα του υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα με θέματα που αφορούν στις συγκοινωνίες και στην οδική ασφάλεια. Όπως γνωρίζετε, σχετικές δηλώσεις έκανε ο αρμόδιος υπουργός κ. Μιχάλης Λιάπης.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Χθες, είχαμε μία επίθεση εναντίον ραδιοφωνικού σταθμού στην Αθήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια επίθεση, εναντίον μέσου ενημέρωσης. Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους του Τύπου και αν πιστεύει, μετά το χθεσινό, ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και των ανθρώπων, οι οποίοι την υπηρετούν. @Οποτε χρειάζεται, λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να διασφαλιστεί αυτό το μεγάλο αγαθό το οποίο έχουν κατακτήσει οι δημοκρατικές κοινωνίες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μπορείτε να μας πείτε τι είναι εκείνο που υποχρέωσε την Κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής και να ζητήσει τη συναίνεση και τη στήριξη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στάση. Από την αρχή έχει κάνει σαφή τη θέση της. Υποστηρίζει τη διαφάνεια και θα ενισχύσει όλους εκείνους τους θεσμούς που απαιτούνται, ώστε η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαπλοκής να μη μείνουν στα λόγια.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Με ποιο τρόπο θα επιδιώξει τη συναίνεση με τις υπόλοιπες δυνάμεις, με βάση το προσκλητήριο που απηύθυνε χθες ο κ. Καραμανλής, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί, πρέπει να καταπολεμήσουν τη διαφθορά; Και αν αυτό βοηθά με τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών. Πώς μπορεί, δηλαδή, από τη μια να υπάρχει συναίνεση και από την άλλη, κάποια μέλη άλλων κομμάτων, αντίπαλων παρατάξεων, να είναι υπόλογα στις εξεταστικές επιτροπές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση, επί του θέματος, έχει σαφή θέση η οποία έχει εκφραστεί εδώ και πολλά χρόνια, όταν ακόμα η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην Αντιπολίτευση. Η θέση αυτή παραμένει και τώρα που η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση. Θα την καταθέσουμε στη Βουλή των Ελλήνων και με την πλειοψηφία που διαθέτει η Κυβέρνηση θα την υπερασπιστεί.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Με τις εξεταστικές, όμως, δεν πυροδοτείται ένα κλίμα όξυνσης, την ίδια στιγμή που ζητεί συναίνεση η Κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα κλίμα όξυνσης. Αντίθετα, βλέπουμε ότι με την απόφαση για τη δημιουργία μιας εξεταστικής επιτροπής @όταν φτάσει τέτοιο αίτημα στη Βουλή των Ελλήνων και όταν κριθεί ότι είναι απαραίτητη και χρήσιμη μια τέτοια επιτροπή- υπηρετείται η Δικαιοσύνη.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Ο Μιλτιάδης Εβερτ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΠΟΦΑΣΗ, αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, άφησε να εννοηθεί ότι είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να πάει σε εξεταστική επιτροπή πέρα από τους εξοπλισμούς και για το Χρηματιστήριο και για τις υπερβάσεις στα δημόσια έργα, αλλά και για το ντόπινγκ. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας έχω πει, όταν φτάσει μια δικογραφία στη Βουλή των Ελλήνων, θα κριθεί βάσει των στοιχείων τα οποία θα περιέχει. Τότε μόνο θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

ΜΠΟΪΛΕ: Χθες, ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον του κ. Κεφαλογιάννη. Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Στο κάλεσμα που απηύθυνε χθες ο Πρωθυπουργός προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τη διαπλοκή, περιλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ; Γιατί, εξ όσων γνωρίζουμε, για πολλά χρόνια η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι εξέθρεψε τη διαπλοκή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στο κάλεσμα περιλαμβάνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν σας ικανοποιεί αυτό που είπε χθες ο κ. Παπανδρέου στο γεύμα που παρέθεσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Προχώρα Καραμανλή και εγώ είμαι εδώ να σε στηρίξω» ή πιστεύετε ότι είναι υποκριτική αυτή η στάση του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπανδρέου έχει εκφράσει και στο παρελθόν τη θέση του, την οποία έχει καταγράψει η Κυβέρνηση.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Δεν θεωρείτε ότι αυτό που είπε είναι ένα «ναι», μια θετική αντίδραση στη συναίνεση που ζητάει η Κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εάν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ή από άλλο κόμμα, θα τις λάβουμε υπόψη μας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Επίσης, χθες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εάν ο Κώστας Καραμανλής αισθάνεται ότι δέχεται και δεν μπορεί να κυβερνήσει, να βγει να το πει δημόσια. Συμβαίνει κάτι τέτοιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ ότι δέχεται πιέσεις.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχω να σας θέσω δύο ερωτήσεις. Η μια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε να εξελίσσεται ένας πόλεμος επιχειρηματικών-εκδοτικών συμφερόντων, μέσα από αντίπαλα συγκροτήματα Τύπου. Η κυβέρνηση έχει κάτι σε σχέση με αυτό, με δεδομένο μάλιστα ότι ο ένας παράγοντας εμφανίζεται και ως αυθεντικός εκφραστής της βούλησης του Πρωθυπουργού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση δεν υπεισέρχεται σε ενδεχόμενες επιχειρηματικές αντιζηλίες ή αντιπαλότητες, σαν αυτή που εσείς αναφερθήκατε.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Και η δεύτερη ερώτηση: Όταν περάσατε τον μαθηματικό τύπο, ένα σκέλος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεν είχατε καμία αντίδραση ή για να είμαστε ακριβείς, είχατε αντίδραση μόνο από κάποια μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. Αλλά, προχώρησε κανονικά, χωρίς πολιτικά προβλήματα. Τώρα, ενόψει της κατάθεσης του νόμου για τον βασικό μέτοχο, γιατί η κυβέρνηση δημιουργεί πολιτικό θόρυβο; Ακόμη κι αν δεν έχει λεχθεί η επίμαχη φράση περί «νταβατζήδων», μήπως έχει στοιχεία ή πληροφορίες ή υπόνοιες ότι κάποιοι θα αντιδράσουν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πολιτικό θόρυβο. Η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο, κυβερνητικό, με συγκεκριμένα στοιχεία, συγκεκριμένα σημεία, το οποίο θα εφαρμόσει σταδιακά και στα χρονικά περιθώρια, τα οποία εκείνη κρίνει πρόσφορα.

ΧΙΩΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε χθες ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει τρεις βασικές προδιαγραφές: Να είναι ανοιχτόμυαλος, προοδευτικός και να εκφράζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτές τις τρεις προδιαγραφές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με μια τέτοια γενική παρουσίαση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΧΙΩΤΗΣ: Δεν είναι τόσο γενική.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ τη βρίσκω γενική. Γενικά αποδεκτή, θα έλεγα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η κυβέρνηση έχει υπόψη της προσωπικότητες που να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση -όπως σας έχουμε πει πολλές φορές και ο κ. Ρουσόπουλος κι εγώ- θα κάνει την πρότασή της όταν έρθει ο κατάλληλος χρόνος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα ζητήσει τη συναίνεση και της αντιπολίτευσης -και του ΠΑΣΟΚ- στο θέμα της προεδρικής εκλογής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση θα προτείνει το όνομα του ή της υποψηφίου, τον ή την οποία εκείνη θα έχει προκρίνει.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιες επαφές ανάμεσα στα δύο κόμματα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, κάποιες διεργασίες ακριβώς γι αυτό το θέμα, στην προσπάθεια συναίνεσης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους επαφές.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, επανέρχομαι στην ερώτηση της κας Μποϊλέ. Σας ρώτησε εάν έχετε κάποιο σχόλιο για την επίθεση Πάγκαλου στον κ. Κεφαλογιάννη και είπατε όχι. Απ ό,τι κατάλαβα εγώ, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον κ. Κεφαλογιάννη ακατάλληλο για το πόστο που κατέχει. Όταν αρνείστε να το σχολιάσετε σημαίνει ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δεν έχει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Κάθε Υπουργός της κυβέρνησης απολαμβάνει -δεν χρειάζεται αυτό να το πει κανείς με καθαρά λόγια- της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Γιατί δεν τον καλύπτετε, όμως; Γιατί δεν λέτε «όχι» αυτή τη στιγμή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διότι δεν σχολιάζω δηλώσεις του κ. Πάγκαλου. Αυτό εννοούσα. Ρωτήθηκα εάν είχα να κάνω κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου και είπα όχι.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Χθες, στην εκπομπή του κ. Πρετεντέρη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε ένα πόρισμα, το οποίο έφθασε στο υπουργείο Υγείας και ο κ. Υπουργός όχι μόνο δεν το έλαβε υπόψη του, προκειμένου να προβεί σε κάποιες ποινές για τις παραβάσεις οι οποίες καταλογίζονταν, αλλά αντιθέτως διόρισε δύο από τους εμπλεκόμενους σε θέση επικεφαλής του ΠΕΣΥ. Θα ήθελα το σχόλιό σας, εάν υπάρχει κάποιο θέμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει δήλωση του κ. Κακλαμάνη, η οποία εξεδόθη μόλις προ ολίγου και στην οποία σας παραπέμπω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου σήμερα, ο Πατριάρχης με επιστολή του ζητά την πλήρη εφαρμογή του 10ου όρου της Πράξης του 1928, σύμφωνα με τον οποίο μνημονεύεται το όνομά του στις σταυροπηγιακές μονές. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει εκ νέου κρίση στις σχέσεις μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει μια πρωτοβουλία, ώστε να σταματήσει το πρόβλημα, εν τη γενέσει του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στην ερώτηση την οποία μου απευθύνατε μιλήσατε κι εσείς για «δεδομένου», «ότι», «ενδέχεται». Εγώ δεν βλέπω καμία κρίση. Ο Πατριάρχης διατύπωσε ένα αίτημα, το οποίο θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να διατυπώσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έτσι, όμως, είχε ξεκινήσει και η προηγούμενη κρίση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θέλω να γίνω προφήτης κρίσεων. Εάν εσείς θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσω να σας ακολουθήσω.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Σε άλλο θέμα: Η Ολυμπιάδα, όπως και οι Παραολυμπιακοί τελείωσαν. Το Ζέπελιν, που είχε χαρακτηριστεί και «ιπτάμενος ρουφιάνος», γιατί εξακολουθεί να πετάει; Και κάτι συναφές με αυτό: Μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποιο τρόπο οι κάμερες -εκτός από το να μας κατασκοπεύουν στους δρόμους- βοηθούν την κυκλοφορία; Γιατί εγώ δεν έχω δει καμία αποσυμφόρηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρώτον, η σύμβαση που αφορά στο Ζέπελιν έχει λήξει από τις 4 Οκτωβρίου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ναι, αλλά πετάει ακόμη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το Ζέπελιν ανήκει σε μία ιδιωτική εταιρία η οποία και το διαθέτει σε ενδιαφερομένους, σύμφωνα με τα δικά της ιδιωτικά συμφέροντα. Από τις 4 Οκτωβρίου, όπως σας είπα και πριν το Ζέπελιν δεν έχει καμία απολύτως διασύνδεση, ούτε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε με την Ελληνική Αστυνομία. Όπως, επίσης, όλες οι κάμερες από την ίδια ημερομηνία, λόγω της λήξεως της άδειας που είχε παράσχει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν είναι πλέον ενεργοποιημένες. Στο Ζέπελιν δεν υπάρχουν πλέον κάμερες, αλλά και αν υπήρχαν όλο αυτό το σύστημα δεν λειτουργεί. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω τα εξής: Όπως γνωρίζετε, έχουν υποβληθεί δύο αιτήσεις από το Δημόσιο προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: μία για ανανέωση της λειτουργίας ενός μέρους από τις κάμερες, που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και των συγκοινωνιών στην Αθήνα και μία δεύτερη αίτηση που αφορά ένα άλλο μέρος από τις κάμερες, που είναι τοποθετημένες περιμετρικά των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί η φύλαξη αυτών των έργων. Ελπίζουμε ότι η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων θα απαντήσει σύντομα και θετικά στο σχετικό αίτημα που έχουμε υποβάλει, κυρίως όσον αφορά την φύλαξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίες αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω και να ρωτήσω, ποιος μας διασφαλίζει ότι το Ζέπελιν δεν συνεχίζει να μας κατασκοπεύει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι στο Ζέπελιν δεν υπάρχουν πλέον κάμερες εν ενεργεία. Το Ζέπελιν πετάει αυτή την ώρα με την ίδια διαδικασία, με την οποία -φαντάζομαι- πετάει πάνω από την Αθήνα ένα ελικόπτερο ή άλλα ιπτάμενα μέσα. Είναι θέμα Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία σας καλώ να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες. Δεν είναι θέμα αρμοδιότητος υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Το Ζέπελιν, δηλαδή, έχει κατασκευαστεί και για «κρουαζιέρες»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το Ζέπελιν χρησιμοποιείται στο εξωτερικό, κυρίως για ιδιωτικούς λόγους.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗΣ: Όπως μεταφορικούς ή και για άλλες χρήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κυρίως, χρησιμοποιείται για μεταφορικούς σκοπούς. Σε πολλές χώρες μεταφέρει επισκέπτες πάνω από αξιοθέατα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τι μας λέτε τώρα; Ότι το Ζέπελιν πετάει τώρα από πάνω μας για τουριστικούς λόγους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα να απευθυνθείτε στην ΥΠΑ για περισσότερες πληροφορίες. Σας είπα ότι δεν έχει καμία απολύτως διασύνδεση με τους μηχανισμούς για τους οποίους είχε χρησιμοποιηθεί το περασμένο διάστημα στην Ελλάδα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού του χορηγείται η άδεια; Από την ΥΠΑ δεν παίρνει την άδεια; Η ΥΠΑ δεν ελέγχεται από το Υπουργείο Μεταφορών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας εξήγησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Θα πάρει η Κυβέρνηση κάποια πρωτοβουλία στο θέμα της απεργίας πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού; Γιατί, αν συμβεί το απευκταίο, ένας χώρος θα δημιουργήσει ένα μάρτυρα και θα είναι πολλαπλές οι επιπτώσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η απάντηση που σας έδωσε χθες ο κ. Ρουσόπουλος.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: @Ηταν διαφορετική η ερώτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει, όμως, η ίδια απάντηση: ότι στις ελληνικές φυλακές γίνονται σεβαστές όλες οι αρχές που ισχύουν διεθνώς για τους κρατούμενους, είτε είναι προφυλακισμένοι, είτε έχουν καταδικαστεί.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Η κατάσταση είναι οριακή και θα πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει πολιτική πρωτοβουλία.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η ερώτηση είναι για την απεργία πείνας, όχι για τις συνθήκες κράτησής τους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κυβέρνηση έδωσε κάποια μέτρα για απόσυρση των παλιών μοτοσικλετών και μάλιστα έδωσε πενταετή απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για να δοθούν στην κυκλοφορία περισσότερες μηχανές, παρά αυτοκίνητα, για να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Τώρα, βλέπω ότι βάλατε τέλη κυκλοφορίας στα παπάκια. Τι επέβαλε αυτή την απόφαση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών κατηγορεί την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους υπουργούς Επικρατείας και Απασχόλησης ότι δεν αποφάσισαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως όφειλαν εκ του νόμου, για τη συλλογική σύμβαση εργασίας στην οποία θα έπρεπε να υπαχθούν, με αποτέλεσμα να βρίσκονται έρμαια στις διαθέσεις των αφεντικών των καναλιών. Και επειδή μιλάμε για διαπλοκή και καναλάρχες, θα ήθελα το σχόλιο της Κυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να μη χάσει κανείς τα δικαιώματά του.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Υπήρχε προθεσμία εκ του νόμου, κύριε Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 12 October 2004 - 13:05:10 UTC