Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-10-05

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής με θέμα το σχέδιο νόμου «περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας», με εισηγητή τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο.

Σήμερα, στις 19:30, ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Βλέπω στο σχέδιο νόμο που μας διανεμήθηκε το εξής: «Η αποδοχή ή όχι της αίτησης από τον Υπουργό, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρειά του, εφόσον για την απορριπτική κρίση δεν απαιτείται αιτιολογία». Και λίγο παρακάτω: «Μπορεί να αρνηθεί την πολιτογράφηση κατά συνεκτίμηση στοιχείων που σχετίζονται με τα γενικότερα συμφέροντα του κράτους». Έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον αυτή η διατύπωση που βλέπω εδώ είναι υποκειμενική. Πώς σχολιάζετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι αυτά τα θέματα θα απευθυνθείτε στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει επιτραπεί ο γάμος ομοφυλοφίλων, στην Ελλάδα, γιατί στο σχέδιο νόμου, προβλέπεται «η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στον σύζυγο Έλληνα διπλωματικού υπαλλήλου». Πείτε στον εισηγητή να προσέχει τα γένη ή να το διορθώσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα το καταγράψω.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα να ρωτήσω εάν το όνομα του Κώστα Σημίτη είναι ανάμεσα σε αυτά που σκέφτεται η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ρωτώ έτσι γιατί εάν σας πω ότι το προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, εδώ και δύο ημέρες συνεχώς, θα μου πείτε ότι δεν σχολιάζετε τις δηλώσεις του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως όνομα το οποίο να σκέπτεται η κυβέρνηση. Είναι πρόωρο να γίνεται συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Το όνομα του Κώστα Σημίτη αποκλείεται@;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνεται συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Και κάτι άλλο: Η κ. Μπακογιάννη είναι αυτή τη στιγμή το «νούμερο 2» στο κόμμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ουδέν σχόλιον.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι φυσικά, νομοτελειακά, θα γίνει Πρωθυπουργός μετά τον Κώστα Καραμανλή και ότι είναι το «νούμερο 2» στο κόμμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζουμε δηλώσεις του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Γιατί κ. Εκπρόσωπε; Δεν είναι παράγοντας του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Μητσοτάκης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ας μην σχολιάζετε, αλλά απασχολεί την κυβέρνηση ότι εδώ και ένα μήνα έχει βγει πολλές φορές στα ΜΜΕ δημιουργώντας θέματα στην επικαιρότητα; Ζητώντας εκλογές και λέγοντας ότι η οικονομία οδηγεί σε εκλογές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω καμία δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Δεν ζήτησα σχόλιο. Ρώτησα εάν απασχολεί την κυβέρνηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν απασχολεί τίποτα τέτοιο την κυβέρνηση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Στην κυβερνητική Επιτροπή, συζητήθηκε κάποιο άλλο θέμα σε σχέση με πρωτοβουλία (δεν ακούγεται)@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σας ανακοινώσω σχετικά με την Κυβερνητική Επιτροπή.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, σε μια ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος και η Εκκλησία δεν έχουν ξεχάσει τα θέματα που έχουν υποβάλει στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτά τα θέματα που έχουν υποβληθεί στον κ. Καραμανλή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μπορείτε να ρωτήσετε τον Αρχιεπίσκοπο ποια θέματα εννοεί. Δεν σχολιάζω δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, των οποίων μάλιστα δεν έχω το ακριβές κείμενο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ναι, είναι θέμα αξιοπιστίας. Αλλά, από τη στιγμή που ειπώθηκε για κάποια θέματα που έχει υποβάλει στον κ. Καραμανλή@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι μεταφέρετε αξιόπιστα αυτά που έχουν λεχθεί.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μέσα σε αυτά τα θέματα είναι αυτό των ταυτοτήτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας; Ποια είναι αυτά τα θέματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απευθυνθείτε στον Αρχιεπίσκοπο, εάν εκείνος το ανέφερε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το ανέφερε, όμως, με την έννοια του υπαινιγμού ή της προειδοποίησης, εάν δεν κάνω λάθος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η δική σας ερμηνεία, την οποία δεν ασπάζομαι.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ανεξαρτήτως, του Αρχιεπισκόπου, υπάρχει θέμα ταυτοτήτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εννοείτε εάν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίκαιρο θέμα; Ασφαλώς, όχι.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτή τη στιγμή ή γενικώς; Γιατί θυμόμαστε ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση έχει κρατήσει μια κάποια στάση@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βλέπετε να θέτει κανείς θέμα ταυτοτήτων;

ΤΑΚΗΣ: Είπατε ότι δεν σχολιάζετε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω είναι εάν υπάρχουν σκέψεις και εάν προβληματίζεστε εάν τελικά αυτές οι παρεμβάσεις και οι δηλώσεις δημιουργούν πρόβλημα και στην κυβέρνηση και το κόμμα. Διότι πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. σε πηγαδάκια και σε συζητήσεις λένε ότι αυτές οι δηλώσεις προκαλούν πρόβλημα και γίνονται εάν θέλετε και με κάποια ιδιοτέλεια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εννοείτε από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ή γενικότερα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα σε αυτό που ερωτήθηκα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η κυβέρνηση πού αποδίδει όλη αυτή τη συζήτηση για εκλογές, για την προεδρική εκλογή; Θεωρείτε ότι υπάρχουν άλλα@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν βλέπουμε να θέτει κανείς θέμα εκλογών. Είναι δική σας ερμηνεία.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θέλετε να σας πω τι είπε ακριβώς;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να σχολιάσω δηλώσεις κανενός και πολύ περισσότερο του κ. Μητσοτάκη.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Επειδή ρωτάτε, σας απαντώ@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση δεν θέτει θέμα εκλογών.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Το θέτουν όμως στελέχη που πρόσκεινται στο χώρο της κυβερνητικής παράταξης, όπως ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν το βλέπω έτσι. Δεν βλέπω να θέτει κανείς θέμα διενέργειας εκλογών. Διαβάστε προσεκτικά όλες τις δηλώσεις και θα το διαπιστώσετε.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Σχετικά με το θέμα των εξεταστικών επιτροπών: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μας έχει πει εδώ, κατά καιρούς, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη απαιτεί μία περαιτέρω διερεύνηση στη Βουλή, το θέμα θα διερευνάται, αλλά κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Τελικά, όμως, βλέπω ότι η Εισαγγελία στέλνει υποθέσεις στη Βουλή και η Κυβέρνηση είναι σκεπτική για το αν θα προχωρήσει την κάθε υπόθεση ή όχι. Τελικά ισχύουν πολιτικά κριτήρια στην απόφαση της Βουλής αν θα διερευνηθεί μια υπόθεση ή όχι, άσχετα αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό πίσω από κάθε υπόθεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι Εισαγγελικές Αρχές αποστέλλουν δικογραφίες, εφόσον το κρίνουν, στη Βουλή των Ελλήνων. Εναπόκειται στα κόμματα να προτείνουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής -αν το κρίνουν- και εφόσον μελετήσουν τις συγκεκριμένες δικογραφίες και κάθε περίπτωση ξεχωριστά με τα στοιχεία που περιέχει. Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται και από τον Κανονισμό της Βουλής.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Βλέπετε, δηλαδή, στο θέμα που ανέκυψε χθες από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, σε σχέση με την περίπτωση Ανωμερίτη, να προχωράει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία θα μελετήσει το θέμα και θα αποφασίσει πώς θα το χειριστεί, εκτιμώντας τα στοιχεία που περιέχονται στη συγκεκριμένη δικογραφία. Πολλές δικογραφίες, στο παρελθόν, έφθασαν στη Βουλή και δεν κατέληξαν σε εξεταστική επιτροπή. Η κάθε περίπτωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Τα δικά της πολιτικά χαρακτηριστικά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τη δικογραφία. Μια δικογραφία τεκμηριώνεται από συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει και στα οποία καταλήγει ο εισαγγελικός λειτουργός που κάνει την έρευνα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σήμερα, όπως είχατε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα, λήγει η σύμβαση μίσθωσης του Ζέπελιν. Χθες έληξε η άδεια που είχε δώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τις κάμερες. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της. Το ερώτημα είναι: Θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση αυτούς τους μηχανισμούς παρακολούθησης των πολιτών, αδιαφορώντας για την καταπάτηση των συνταγματικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μιλάτε για δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι σαφές ότι η σύμβαση μίσθωσης του Ζέπελιν έληξε. Όσον αφορά στη χρήση των συγκεκριμένων συστημάτων, έχει δηλωθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν την καλύτερη λειτουργία του κυκλοφοριακού και του συγκοινωνιακού δικτύου στην Αθήνα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Οι συγκοινωνιακοί λόγοι είναι μάλλον πρόφαση, γιατί υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις, αφού έχουν τοποθετηθεί κάμερες σε δρόμους με πολύ μικρή κυκλοφορία, όπως, για παράδειγμα, στη Διδότου στα Εξάρχεια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στο δρόμο που αναφερθήκατε, όποιος περνά τακτικά από εκεί, θα έχει δει ότι η κίνηση είναι πυκνή. Αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάθε δρόμο ξεχωριστά.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Υπάρχει για την Κυβέρνηση θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων από τη λειτουργία αυτών των μηχανισμών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει παράβαση των κανόνων που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Σας θυμίζω ότι, σε μία σύσκεψη που είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες υπό τον κ. Βουλγαράκη, δεν είχε κληθεί εκπρόσωπος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία τέτοια παράβαση.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Ο κ. Βουλγαράκης σε όλη την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μας έλεγε ότι δεν υπήρχαν οπλοφόροι συνοδοί στην Αθήνα. Το έλεγε και το επαναλάμβανε μετ` επιτάσεως. Σήμερα αποκαλύπτεται από πηγές του FBI και από δημοσίευμα της @LOS ANGELES TIMES@, που αναδημοσιεύεται σε ελληνικές εφημερίδες, ότι όντως αυτοί οπλοφορούσαν και το παραδέχεται επισήμως και το FBI. Επιμένει η Κυβέρνηση ότι δεν οπλοφορούσαν αυτοί οι φρουροί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε σχέση με το πόρισμα για το Σινούκ, σε ποια φάση βρίσκεται; Έχει δοθεί στα χέρια του υπουργού κ. Σπηλιωτόπουλου; Θα ήθελα να μας πείτε αν επιμερίζονται ευθύνες ή αν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω αξιοποίησή του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το πόρισμα της ΕΔΕ για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην ενημέρωση σχετικά με το δυστύχημα, είναι απόρρητο εκ του νόμου. Εμπεριέχει προσωπικά δεδομένα και αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο των αξιωματικών και υπαξιωματικών που φέρεται να εμπλέκονται. Είναι δεδομένα του προσωπικού φακέλου του καθενός. Ο φάκελος είναι απόρρητος και δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Σε πολιτικό επίπεδο αυτό το πόρισμα θα φτάσει στα χέρια του κ. Σπηλιωτόπουλου. Θα υπάρξουν ενέργειες για τυχόν καταλογισμό ευθυνών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το πόρισμα στο οποίο αναφέρεστε, ερευνά ακριβώς τις ευθύνες που ενδέχεται να έχουν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, όσον αφορά την καθυστέρηση στην ενημέρωση. Δεν αναφέρεται σε πολιτικές ευθύνες.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μιλάω και για στρατιωτικές ευθύνες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπου υπάρχουν ευθύνες μέσα στο πλέγμα αυτό, ασφαλώς και θα αποδοθούν. Γι` αυτό το λόγο γίνονται και οι ΕΔΕ.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Σχετικά με τις κάμερες, έληξε η άδεια που είχε δώσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην Κυβέρνηση για τη λειτουργία τους. Προτίθεται η Κυβέρνηση να αιτηθεί την επαναλειτουργία τους και ακριβώς όπως είναι αυτές οι εξελιγμένες κάμερες, που έχουν μικρόφωνα και δυνατότητα ζουμ, να παραμείνουν; Ποια θα είναι η πρόταση της Κυβέρνησης προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Παυλόπουλος όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν προσελάμβανε τους επιλαχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, έκανε λόγο για ανάλγητη κυβέρνηση και είχε κατηγορήσει τον κ. Σκανδαλίδη. Τώρα που και εσείς δεν τους προσλαμβάνετε, να υποθέσουμε ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί προσομοιάζουν και στη δική σας κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε ποιο διαγωνισμό αναφέρεστε;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Του 1998.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, ορισμένοι επιλαχόντες από το διαγωνισμό του 1998, είχαν καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο τους δικαίωσε πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Μόλις έλαβε ο κ. Παυλόπουλος την απόφαση του ΣτΕ, ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και έδωσε τις εντολές που χρειάζονται, ώστε να δοθεί η πιο ικανοποιητική λύση στο θέμα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μία είναι η λύση. Κατηγορούσατε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είναι ανάλγητη και δεν τους προσλαμβάνει@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας είπα ότι αυτό έγινε πριν από δέκα ημέρες.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Γιατί δεν δεσμεύεται ότι θα τους προσλάβει για να τελειώνει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι δεν είναι απόφαση του κ. Παυλόπουλου. Έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο, ώστε να δικαιωθούν όσοι κατέφυγαν στα δικαστήρια και όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι που δεν κατέφυγαν.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αύριο δημοσιεύεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την ενταξιακή ημερομηνία της Τουρκίας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτό, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία δια του Προέδρου της κ. Σιράκ, έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση που είναι θετική η απόφαση της Επιτροπής απέναντι στην ημερομηνία και τελικά το Συμβούλιο αποφασίσει, θα πάνε σε τελικό δημοψήφισμα από τους λαούς τους για να εγκρίνουν την ένταξη της Τουρκίας. Προτίθεται η Κυβέρνηση να δώσει και στους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα, όπως οι άλλες χώρες της Ε.Ε., να αποφασίσουν σε ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Θα περιμένουμε μέχρι αύριο να δούμε την ολοκληρωμένη πρόταση που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 5 October 2004 - 13:05:17 UTC